izbori jopet
Page 22 of 22
Page 22 of 22 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22
Re: izbori jopet
ebenica wrote:a ti si imal 30 i drkal si po slici nekoga tko je bio mrtav 11 godina. i sad ti je utjeha škorin zagrljaj, on isto tak zna pljunut na sliku, i četnici isto tak.Sovak wrote:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ti mi svojim riječima reci kaj kaže definicija kad jedna skupina ljudi hrvati- se nalazi sa obje strane u tom određenom slučaju a u žrtvama nisu samo hrvati nego su isti čak i napredovali u toj novoj tvorevini, ne samo napredovali nego im je vraćen teritorij, dalmacija, istra, međimurje.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:kaj kaže definicija?Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
a to sranje o genocidu nad hrvatima seri negdje drugdje.
Je li tebi poznata međunarodno prihvaćena definicija genocida?
Evo ti pa čitaj:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Genocid
Među žrtvama genocida su u debeloj većini Hrvati. Hrvati su bili primarni cilj, jer je cijeli narod trebalo zastrašiti od bilo kakvog djelovanja u smislu rješavanja tzv. "hrvatskog pitanja".
To neriješeno pitanje je bio glavni uzrok raspada prve Jugoslavije, Banovina Hrvatska nije uspjela riješiti tenzije između Hrvata i Srba, a vidimo je bilo i glavni uzrok raspada SFRJ.
Riječ je o pravu Hrvata na vlastitu nacionalnu državu i svako se jugoslavensko vodstvo toga plašilo jer je znalo da oni tada gube svoju vlast jer im je vlast bila vezana za državu Jugoslaviju.
Teritorijalni dobici nemaju veze sa aktom genocida.
Politički napredak o kojem govoriš u odnosu na stanje u Kraljevini Jugoslaviji je bio dobro došao, ali očito nedovoljan da bi se trajno riješilo hrvatsko pitanje u Jugoslaviji što bi toj državi osiguralo opstanak.
Ebenica je '91. imal 10 let.
Sjebaše mu Savez pionira Jugoslavije i otada on traži bitak svog života ... nalazi utjehu u zagrljaju Gordana Bosanca.
Znači Gordan Bosanac.
Guest- Guest
kak to misliš? pa vratilo se ljudi masu sa križnog puta, nastavili su živjet u toj istoj državi. pa valjda od tud svi ti živi svjedoci i njihovi potomci.Speare Shaker wrote:
i protjerivanja s namjerom da se protjerano stanovništvo nikada ne vrati u svoje domove itd. a nije bitno koja je etnička ili politička grupacija izvela genocid da bi se projekt mogao okvalificirati kao genocid.
nisu svi otišli u argentinu, čile ili španjolsku, nije bilo dosta haljina za sve.
Guest- Guest
ebenica wrote:radije ne, bolje da ostanete samo vi čisti, autohtoni, k'o jedna velika incestuozna obitelj.Sovak wrote:
Ak misliš da ne, uzmi ženu i delaj djecu.
Yupp ... Gordan Bosanac.
Guest- Guest
nemoj samo slike guglat, opak si prema slikama.Sovak wrote:ebenica wrote:a ti si imal 30 i drkal si po slici nekoga tko je bio mrtav 11 godina. i sad ti je utjeha škorin zagrljaj, on isto tak zna pljunut na sliku, i četnici isto tak.Sovak wrote:Speare Shaker wrote:ebenica wrote:ti mi svojim riječima reci kaj kaže definicija kad jedna skupina ljudi hrvati- se nalazi sa obje strane u tom određenom slučaju a u žrtvama nisu samo hrvati nego su isti čak i napredovali u toj novoj tvorevini, ne samo napredovali nego im je vraćen teritorij, dalmacija, istra, međimurje.Speare Shaker wrote:ebenica wrote:kaj kaže definicija?Speare Shaker wrote:ebenica wrote:
a to sranje o genocidu nad hrvatima seri negdje drugdje.
Je li tebi poznata međunarodno prihvaćena definicija genocida?
Evo ti pa čitaj:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Genocid
Među žrtvama genocida su u debeloj većini Hrvati. Hrvati su bili primarni cilj, jer je cijeli narod trebalo zastrašiti od bilo kakvog djelovanja u smislu rješavanja tzv. "hrvatskog pitanja".
To neriješeno pitanje je bio glavni uzrok raspada prve Jugoslavije, Banovina Hrvatska nije uspjela riješiti tenzije između Hrvata i Srba, a vidimo je bilo i glavni uzrok raspada SFRJ.
Riječ je o pravu Hrvata na vlastitu nacionalnu državu i svako se jugoslavensko vodstvo toga plašilo jer je znalo da oni tada gube svoju vlast jer im je vlast bila vezana za državu Jugoslaviju.
Teritorijalni dobici nemaju veze sa aktom genocida.
Politički napredak o kojem govoriš u odnosu na stanje u Kraljevini Jugoslaviji je bio dobro došao, ali očito nedovoljan da bi se trajno riješilo hrvatsko pitanje u Jugoslaviji što bi toj državi osiguralo opstanak.
Ebenica je '91. imal 10 let.
Sjebaše mu Savez pionira Jugoslavije i otada on traži bitak svog života ... nalazi utjehu u zagrljaju Gordana Bosanca.
Znači Gordan Bosanac.
Guest- Guest
ebenica wrote:kak to misliš? pa vratilo se ljudi masu sa križnog puta, nastavili su živjet u toj istoj državi. pa valjda od tud svi ti živi svjedoci i njihovi potomci.Speare Shaker wrote:
i protjerivanja s namjerom da se protjerano stanovništvo nikada ne vrati u svoje domove itd. a nije bitno koja je etnička ili politička grupacija izvela genocid da bi se projekt mogao okvalificirati kao genocid.
nisu svi otišli u argentinu, čile ili španjolsku, nije bilo dosta haljina za sve.
Pa vratili su se i mnogi muslimani u Srebrenicu pa je ICTY svejedno zločin u enklavi okvalificirao kao GENOCID.
Ne moraš poubijati ili protjerati baš sve pripadnike neke grupe da bi se zločin nad njima okvalificirao kao genocid. Nigdje taj broj nije točno određen niti u relativnom smislu, a kamoli u apsolutnom.
Ponavljam, pročitaj međunarodno priznatu definiciju.
Guest- Guest
‘39 godište.Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
I danas se naježim kad ih se sjetim, to su bile zvijeri u ljudskom obliku.
Djeca iz HOS-a su bili mili anđeli naspram njih.
Aha ... ti imaš 80 let?
niels-
2021-04-26
Speare Shaker wrote:Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
Kaže 82. Znači da je rođen 1939. Kako je kao sasvim malo dijete bio svjestan zločinačke zvjerske prirode ustaša među kojima je bio 4 godine, meni ostaje nejasno.
Možeš misliti kakvi su bili.
Tada smo ih zvali “divlje ustaše”. Odmah nakon proglašenja NDH krenuli su eskadroni smrti po Baniji, Kordunu, Lici…i tako do jeseni. Domobrani su ih se bojali.
Djeca su ih se bojala. Voljeli su pred djecom vaditi kame i afektuirati kao mala djeca, pričati šta su s njima radili…ma, znaš šta, bolje da ne pričam.
niels-
2021-04-26
Sovak wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
Kaže 82. Znači da je rođen 1939. Kako je kao sasvim malo dijete bio svjestan zločinačke zvjerske prirode ustaša među kojima je bio 4 godine, meni ostaje nejasno.
Samo 82?
Može Manoliću po šibice u trafiku.
Bome mogu.
I zdrav sam zasada, koliko se to može biti u mojim godinama.
niels-
2021-04-26
niels wrote:‘39 godište.Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
nije čudo da si jugonostalgičar... i ja bi reko da su trebe bile bolje u jugi da mi se više ne diže
marcellus wrote:niels wrote:‘39 godište.Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
nije čudo da si jugonostalgičar... i ja bi reko da su trebe bile bolje u jugi da mi se više ne diže
Nije istina.
Bile su najbolje Skandinavke u čoporu 3-5 na ljetovanju po nudističkih plažama.
Mađarice su bile isto zgodne.
U Jugoslaviji opće je poznato da su Hrvatice bile najzgodnije (preciznije, Dalmatinke).
niels-
2021-04-26
Al onda nisi moral imat najbolju pilu da imaš najboljeg komada.
Moral si samo imat najnabrijaniju pilu i znat kak ju vozit.
Tad su još curke gledale tko je muškarac, nisu pogađale stanje na bankovnom računu.
Bilo je i manje razvoda.
Tad su još curke gledale tko je muškarac, nisu pogađale stanje na bankovnom računu.
Bilo je i manje razvoda.
niels-
2021-04-26
ma fakat dosta laži ovog popovskog đubretaebenica wrote:kak to misliš? pa vratilo se ljudi masu sa križnog puta, nastavili su živjet u toj istoj državi. pa valjda od tud svi ti živi svjedoci i njihovi potomci.Speare Shaker wrote:
NE NISU PROTJERIVANI, CIVILE SU VUKLI PRIPADNICI VOJSKE NDH KAO ŽIVI ŠTIT ILI ZBOG LOGISTIKE
OSOBNO ZNAM KAKO SU ODVUKLI IZ MRACLINA DEČKA OD 16 GODINA RADI KONJA I KOLA NA KOJIMA JE UTOVARENO NEŠTO OPLJAČKANE HRANE
NE NIJE BIO GENOCID
NIKAKAV GENOCID , USTAŠE SU PLATILE ZA SVO ZLO KOJE SU RADILE PO HRVATSKOJ
JBT, osim kaj su ubijali bez suda , objesili ljude na drvo ili banderu, ovdje u turopolju su se bavili obićnim jebenim kokošarenjem i pokradene kokoši slali u svoju hercegovnu
NE NEĆETE VI KLEROFAŠISTI JEBAT VIŠE PO MOZGOVIMA poštenih HRVATA , NEGO samo TE BAGRE ISPRANIH MOZGOVA
ma ovi su muškarci kad si metnu vijagru na pimpekaniels wrote:Al onda nisi moral imat najbolju pilu da imaš najboljeg komada.
Bilo je i manje razvoda.
ili ako imaju love pa
se razbacuju lovom
slušam ih o čemu pričaju kad su u kafiću ...lova i auti i vikendice
a meni je dečko donio na spoj knjigu poezije i bila sam ..za
a e
bolje biti jugonostalgičar nego ustašonostalgičarmarcellus wrote:niels wrote:‘39 godište.Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
niels wrote:Sovak wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
Samo 82?
Može Manoliću po šibice u trafiku.
Bome mogu.
I zdrav sam zasada, koliko se to može biti u mojim godinama.
i da znaš vidi se da si zdrav
u zdravom tijelu zdrav duh
ovo ostalo tu..ovaj marcelko..hi hi
a recimo krelac šejker , mislim da puši neku drogu
nemre taj takve pizdarije lupat tu bez podloge
Sora, on je to meni iz milja…ne smatra me političkim Jugoslavenom, nego situacijskim jugonostalgičarem.
Marcellus kaj je vama otkad ste svoji na svome se libido popravlja s godinama?
Videl si i ti svoje najpotentnije godine u SFRJ na radnim akcijama ;)
Marcellus kaj je vama otkad ste svoji na svome se libido popravlja s godinama?
Videl si i ti svoje najpotentnije godine u SFRJ na radnim akcijama ;)
niels-
2021-04-26
niels wrote:Speare Shaker wrote:Sovak wrote:niels wrote:Eh, i za sve koji si umišljaju da su, ipak, nekako, bliži ustašama, mogu reći da sam proveo 4 godina s ustašama kao dijete.
Aha ... ti imaš 80 let?
Možeš misliti kakvi su bili.
Tada smo ih zvali “divlje ustaše”. Odmah nakon proglašenja NDH krenuli su eskadroni smrti po Baniji, Kordunu, Lici…i tako do jeseni. Domobrani su ih se bojali.
Djeca su ih se bojala. Voljeli su pred djecom vaditi kame i afektuirati kao mala djeca, pričati šta su s njima radili…ma, znaš šta, bolje da ne pričam.
daaa
obratite pažnju što čovjek piše... DOMOBRANI SU SE BOJALI USTAŠA I TO JE ISTINA
A TAKO I DANAS ..JE
SAMO SE NISU KOMUNISTI BOJALI iako su platili visoku cijenu
i ima još jedna velika istina o kojoj ovi glupani tzv dr povijesti ne pišu dosta VELIKO ZLO SU ČINILI KOZACI
NJIHOVO sudjelovanje u kraju 2.rata i stradanju na ovim prostorima je kod nas nedovoljno poznato
te se njihovi zločini pripsuju ili ustašama ili partizanima
a znam konkretne primjere
kad su se vratili u srebrenicu? i na koji način su sudjelovali u istom pokolju? i na koji način su sudjelovali u vlasti republike srpske nakon tog zločina?Speare Shaker wrote:ebenica wrote:kak to misliš? pa vratilo se ljudi masu sa križnog puta, nastavili su živjet u toj istoj državi. pa valjda od tud svi ti živi svjedoci i njihovi potomci.Speare Shaker wrote:
Pa vratili su se i mnogi muslimani u Srebrenicu pa je ICTY svejedno zločin u enklavi okvalificirao kao GENOCID.
Ne moraš poubijati ili protjerati baš sve pripadnike neke grupe da bi se zločin nad njima okvalificirao kao genocid. Nigdje taj broj nije točno određen niti u relativnom smislu, a kamoli u apsolutnom.
Ponavljam, pročitaj međunarodno priznatu definiciju.
i kad je to bleiburg proglašen genocidom? ratnim zločinom, tragedijom, masakrom da jer je to i bio ali genocidom nije jer je u toj koloni bilo 30-40 000 drugih osim hrvata i sam zločin je bio usmjeren na svu poraženu stranu u ratu a ne na činjenicu da je netko hrvat jer onih 2,9 miliona je ostalo u svojim domovima i nitko ih nije došao ubit radi činjenice da su hrvati.
10 000 četnika kaj je tam bilo ti je zahvalno kaj su to tvoje žrtve.
Guest- Guest
Page 22 of 22 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22
Similar topics
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» jopet
» u-kra-lo jopet
» hrvatistan jopet
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» jopet
» u-kra-lo jopet
» hrvatistan jopet
Page 22 of 22