Srbiji se prividja agresija Hrvatske na Srbiju
Page 4 of 4
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Srbiji se prividja agresija Hrvatske na Srbiju
Morat će smislit šta će kupit novo do 2030. Ja na njihovom mistu il 12 Mig 35 il 12 Gripena.
Ne triba njima svemirski brod za obranu od Hrvatske , Bugarske il Mađarske.
Dovoljno je solidni lovački avioni + na zemlji solidna protu zračna obrana
Pa eto ti pa onda ti uđi
Dovoljno je solidni lovački avioni + na zemlji solidna protu zračna obrana
Pa eto ti pa onda ti uđi
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nema baš neke ponude ti aviona. Oni nisu NATO pa mogu i ove ruske il neke kineske kupit al opet to se svede u njijovom slučaju samo na taj Mig 35.
Nije baš neki izbor a posebno kad nisi Arap pa ono dođeš s kešom pa daj 200 tona avijacije da ja imam.
Nekako se to kod njih svodi na taj Mig 35 ili Gripen.
Sumnjam da će kupit F 16 ili F 35 a Rafali su im preskupi.
Nije baš neki izbor a posebno kad nisi Arap pa ono dođeš s kešom pa daj 200 tona avijacije da ja imam.
Nekako se to kod njih svodi na taj Mig 35 ili Gripen.
Sumnjam da će kupit F 16 ili F 35 a Rafali su im preskupi.
2014-04-11
Neće ni 2030 bit nekih novih aviona , bar šta se tiče ovoga šta njima triba po svojstvima , mogu to platit a nekako geopolitčki su neutralni.
Opet se svodi na taj Gripen il Mig 35. Ovo ostalo neće , ili im je skupo il im je preglomazno za njihove prilike ( a ujedno i ekstra skupo ).
Mala je ponuda u svijetu. Ne moš baš puno birat.
Opet se svodi na taj Gripen il Mig 35. Ovo ostalo neće , ili im je skupo il im je preglomazno za njihove prilike ( a ujedno i ekstra skupo ).
Mala je ponuda u svijetu. Ne moš baš puno birat.
2014-04-11
Gripen je moguć jel Švedska nije u NATO a je u EU pa približavanje EU i onda bi im EU tu financijski izašla u susret samo da ne uzmu Mig 35 a s tim Gripenima isto mogu parirat Hrvatskoj , Bugarskoj il Mađarskoj ako bi neka od njih išla napast Srbiju.
Zato ja spominjem Gripen uz Mig 35 pošto je i on jedna od mogućih opcija.
Zato ja spominjem Gripen uz Mig 35 pošto je i on jedna od mogućih opcija.
2014-04-11
Moguće da im daju jednu nemoralnu ponudu s Gripenima samo da ne uzmu Mig 35 i ovi jednostavno to ne bi odbili a svodi se otprilike na to da bi Gripene dobili za oko 30% manje od cijene koliko koštaju + EU razne ekonomske i političke povlastice.
Tako da on uopće nije isključen.
Tako da on uopće nije isključen.
2014-04-11
12 Gripena , dva dvosjeda za obuku i 10 lovački , cijena ono 30% od standardne plus razno razne ekonomske i političke povlastice od EU itd dakle samo da ne uzme Mig 35 i ne veže se idući godina uz Rusiju po pitanju lovačke avijacije.
Švedska nije u NATO a je u EU tako da nije to problem itd.
Švedska nije u NATO a je u EU tako da nije to problem itd.
2014-04-11
Nije Gripen uopće isključen a pogotovo ovako ako im se ponudi nemoralna ponuda. Je sve to Mig 35 Rusija ovo ono al u slučaju rata s Hrvatskom , Bugarskom ili Mađarskom ta Rusija bi bila odsječena tako da ostaju na tome šta imaju a to je onda 12 Mig 35 a tako mogu onda i na 12 Gripena.
Bar šta se toga tiče.
Bar šta se toga tiče.
2014-04-11
Problem s tom Rusijom šta ona nema zračni koridor do Srbije u slučaju rata a s druge strane može doć Bugarskoj i Hrvatskoj s mora pa joj zapritit u slučaju napada na Srbiju od istih.
To je recimo plus ako uzmeš Mig 35.
To je recimo plus ako uzmeš Mig 35.
2014-04-11
S druge strane Srbija je prodala svoj energetski sustav Rusiji pa bi napad na Srbiju od strane ovih bio napad na nešto od čega oni žive pa bi se svakako nacrtali brodovima ispred Bugarske i Hrvatske.
Dakle ne moraju uzeti Mig 35 radi toga jer već imaju rusku zaštitu.
Dakle ne moraju uzeti Mig 35 radi toga jer već imaju rusku zaštitu.
2014-04-11
Mogli bi oni Gripena kupit men se čini jer isti ti kurac imao 12 Gripena il 12 Mig 35 kad u slučaju rata ionako taj Rus neće moć dovest nove Mig 35 u Srbiju.
Moga bi ovdje Gripen upast.
Moga bi ovdje Gripen upast.
2014-04-11
Moga bi tu Gripen upast jer će i EU i NATO davat popust Srbiji na to samo da ne uzmu ruski Mig 35 a Srbija se već osigurala jer će Rusija doć Rumjnskoj , Bugarskoj i Hrvatskoj s mora ako netko od njih pokuša napast Srbiju odnosno ruske energetske firme i tokove tamo jer Rusija od toga živi.
2014-04-11
Nece...Ruse boli ona stvar za vas...Par neutronki i samo usetaju polakoRayMabus wrote:Moga bi tu Gripen upast jer će i EU i NATO davat popust Srbiji na to samo da ne uzmu ruski Mig 35 a Srbija se već osigurala jer će Rusija doć Rumjnskoj , Bugarskoj i Hrvatskoj s mora ako netko od njih pokuša napast Srbiju odnosno ruske energetske firme i tokove tamo jer Rusija od toga živi.
Ne ide to tako. Rusija živi od prodaje energenata. Cilj joj je da ima tržište a ne da ga uništi.Hartmann wrote:Nece...Ruse boli ona stvar za vas...Par neutronki i samo usetaju polakoRayMabus wrote:Moga bi tu Gripen upast jer će i EU i NATO davat popust Srbiji na to samo da ne uzmu ruski Mig 35 a Srbija se već osigurala jer će Rusija doć Rumjnskoj , Bugarskoj i Hrvatskoj s mora ako netko od njih pokuša napast Srbiju odnosno ruske energetske firme i tokove tamo jer Rusija od toga živi.
2014-04-11
Ja mislim da će oni uzet Gripena. Dat će im zapad nemoralnu ponudu samo da ne uzmu Mig 35 a oni nemaju koristi od toga jer im Rus ne može dostaviti još tih Mig 35 u Srbiju u slučaju stvarnog rata pa imali 12 Gripena il 12 Mig 35 svejedno im je.
2014-04-11
Da mi daju nemoralnu ponudu ja osobno bi na mjestu Srbije uzeo Gripena.
Rus mi ne može dostavit još Mig 35 u Srbiju u slučaju rata jer mi je zračni prostor zatvoren a ovako 30% niža cijena , odlični avioni , podrška nekih u eu parlamentu , manje tenzije , evropski igrač itditd.
Rus mi ne može dostavit još Mig 35 u Srbiju u slučaju rata jer mi je zračni prostor zatvoren a ovako 30% niža cijena , odlični avioni , podrška nekih u eu parlamentu , manje tenzije , evropski igrač itditd.
2014-04-11
https://www.srbijadanas.com/vesti/naoruzanje/avion-u-avionu-ovako-izgleda-transport-mig-29-u-transportnom-avionu-antonov-video-2020-07-28
2014-04-11
RayMabus wrote:
Već samo protiv nas im neće pomoći ni svemirski brod, a kamoli još protiv Bugarske i Mađarske.
Nebitno što im je Mađarska realni saveznik unutar EU politike.
Guest- Guest
A neće al eto sredstvo odvraćanja + da imaš sposobnost airpolicinga vlastitog neba.
To više onako hipotetski postavljeno jer ideš prvo od toga da moraš imat neku sposobnost da sam radiš airpolicing pa kad već kupuješ onda nek bude pravi lovački avion i onda sad cijena , geopolitika itd.
To više onako hipotetski postavljeno jer ideš prvo od toga da moraš imat neku sposobnost da sam radiš airpolicing pa kad već kupuješ onda nek bude pravi lovački avion i onda sad cijena , geopolitika itd.
2014-04-11
jedna od rijetkih dobrih stvari što je ova država napravila u zadnjih.. dvadeset godina... druga dobra stvar je što nismo imali brutalni lockdown
niels wrote:Ovo je bilo predvidljivo.
Najbolja i najjeftinija obrambena politika je biti dobar susjed, i pobrinuti se da imaš dobre susjede. Ne “snažne strateške partnere”, susjede.
Na našoj gluposti mnogi će zaraditi.
Je ... a kaj to znači biti dobar susjedu?
Okretati mu stalno guzicu da te kara?
I kaj kad imaš susjede koji su debili? Titral buš im jajca i rekel da je OK kaj su debili?
Susjede ne mreš birati niti odgajati nego se znati nositi s njima.
I tebi je jačanje vojske da odvraćuješ te debilne susjede od suludih ideja (nije da ih nemaju .. je l?) ''naša glupost''?
Glupost je zanemarivati oružane snage i onda te svatko može zaskočiti kad mu se digne kurac ... jer si dobar susjed.
Guest- Guest
Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Hrvatska agresija na Srbiju
» Agresija Srbije i Hrvatske na BiH
» Uvodi se zabrana ulaska hrvatske robe u Srbiju?
» U Srbiju na vježbu stižu elitne ruske postrojbe, 30 km od Hrvatske
» Kako nova šefica hrvatske diplomatije gleda na Srbiju
» Agresija Srbije i Hrvatske na BiH
» Uvodi se zabrana ulaska hrvatske robe u Srbiju?
» U Srbiju na vježbu stižu elitne ruske postrojbe, 30 km od Hrvatske
» Kako nova šefica hrvatske diplomatije gleda na Srbiju
Page 4 of 4