Hoćemo li trešnje kupovati na kilogram ili na komad?
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hoćemo li trešnje kupovati na kilogram ili na komad?
Ja iman familiju jazavaca u polju. Na jugu mi je moja hrastova šuma i tu sad neke stine i to je onako pristojna hrastova šumica. I onda imaju te rupe tu pa tu žive.
Ima svega tu. Samo šta jeleni ne skaću okolo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Jel, super. Kod mene dođu srne.RayMabus wrote:Ja iman familiju jazavaca u polju. Na jugu mi je moja hrastova šuma i tu sad neke stine i to je onako pristojna hrastova šumica. I onda imaju te rupe tu pa tu žive.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne bumo kupovali nikaj.
Bumo brali one kaj same zrastu divlje ... u divljini.
Tko prvi - njegova trešnja.
Drugo se ne bu uzgajalo jer se tako iskrčuju šume, livade, koprive, radič i razni korovi, a to pogoduje klimatskim promjenama i onda buju s ceradama morali prekrivati polarne kape jer ak se one otopiju buju potopljene sve one viletine uz samo more upravo onih koji jambraju o tim klimatskim promjenama.
A to nije klimatski pravedno.
Bumo brali one kaj same zrastu divlje ... u divljini.
Tko prvi - njegova trešnja.
Drugo se ne bu uzgajalo jer se tako iskrčuju šume, livade, koprive, radič i razni korovi, a to pogoduje klimatskim promjenama i onda buju s ceradama morali prekrivati polarne kape jer ak se one otopiju buju potopljene sve one viletine uz samo more upravo onih koji jambraju o tim klimatskim promjenama.
A to nije klimatski pravedno.
Guest- Guest
kaya wrote:Jel, super. Kod mene dođu srne.RayMabus wrote:Ja iman familiju jazavaca u polju. Na jugu mi je moja hrastova šuma i tu sad neke stine i to je onako pristojna hrastova šumica. I onda imaju te rupe tu pa tu žive.
A kaj buš ak ti dojde vuk (čitaj po njemačkom izgovoru)?
Guest- Guest
Fazani lete , zečevi skaču kad uđen u travu. Poviše te šume nisan namjerno ništa sadija jer ti hrastovi bacaju lad pa san to namjerno ostavija i onda fazani i zečevi tu i onda kad zagaziš to samo leprša i skakuče okolo.kaya wrote:Jel, super. Kod mene dođu srne.RayMabus wrote:Ja iman familiju jazavaca u polju. Na jugu mi je moja hrastova šuma i tu sad neke stine i to je onako pristojna hrastova šumica. I onda imaju te rupe tu pa tu žive.
2014-04-11
To je sve ravno. Ja iman tu nekih 7000 kvadrata. Rodica do mene isto toliko. I okolo su isto polja itd. Ima četiri njive , svaka na visini od druge po metra više. To ko četiri nogometna terena. Doli ta šuma. Visoki hrastovi. To mi je za drva plus ove vočke šta ispilan. Tako da ogrijeva iman.
I tu namjerno nisan puno vočaka uz tu šumu posadiija al jesan sve okolo. I onda untrara nogmetni teren. Ima jedna velika stara trišnja na sredini. Odnosno dvi. Drže se samo tako. I dobro rode uvik. Budu ono lipi plodovi.
I sad oko toga nema ništa. I to trava od dva metra. Ko u đungli.
Zakoračiš , fazan zalepršala. Zečevi počmu iskakat. Cirkus.
I tu namjerno nisan puno vočaka uz tu šumu posadiija al jesan sve okolo. I onda untrara nogmetni teren. Ima jedna velika stara trišnja na sredini. Odnosno dvi. Drže se samo tako. I dobro rode uvik. Budu ono lipi plodovi.
2014-04-11
RayMabus wrote:To je sve ravno. Ja iman tu nekih 7000 kvadrata. Rodica do mene isto toliko. I okolo su isto polja itd. Ima četiri njive , svaka na visini od druge po metra više. To ko četiri nogometna terena. Doli ta šuma. Visoki hrastovi. To mi je za drva plus ove vočke šta ispilan. Tako da ogrijeva iman.
Vi ste kulaki.
Zemlju treba dati sirotinji kaj je hoće obrađivati.
Romima.
Guest- Guest
A čuj kulaki. A ja jesan. Iman dva stana kraj kuće a napravija prije desetak godina a nisan nikad prispava u njima jer me ne vuću stanovi. Puca mi kurac.
To ti je tako kad imaš toga masu. Vikendica na Braču s ogromnom okučinicom. Iman zemlje pun k i tamo. Ko će ić na otok. Iman kamenu kuču u parku prirode Biokovo. Po Kaštelima ja i sestra po par stanova svaki. Još njoj muž isto ima jer je Kaštelanin i on. U Splitu baba dva stana. Još tih zemalja po Kaštelima.
Zato san i ostavija tu najdonju parcelu veličine nogometnog terena za životinjice da se imaju di igrat.
To ti je tako kad imaš toga masu. Vikendica na Braču s ogromnom okučinicom. Iman zemlje pun k i tamo. Ko će ić na otok. Iman kamenu kuču u parku prirode Biokovo. Po Kaštelima ja i sestra po par stanova svaki. Još njoj muž isto ima jer je Kaštelanin i on. U Splitu baba dva stana. Još tih zemalja po Kaštelima.
Zato san i ostavija tu najdonju parcelu veličine nogometnog terena za životinjice da se imaju di igrat.
2014-04-11
RayMabus wrote:A čuj kulaki. A ja jesan. Iman dva stana kraj kuće a napravija prije desetak godina a nisan nikad prispava u njima jer me ne vuću stanovi. Puca mi kurac.
Znam, znam ... .
Guest- Guest
Moraju i životinje negdi živit. Zato san ja to reka Kayi da su te trišnje na vrhu stabla šta ih ne možeš dovatiit to je Bog ostavija pticama.
Ne smimo biti pohlepni. Živi i pusti druge da žive.
Ne smimo biti pohlepni. Živi i pusti druge da žive.
2014-04-11
Ta pohlepa i ne davanja životnog prostora drugim vrstama itd i sad imaš te klimatske promjene a to jedan planet. Jedino to imaš i onda ljudi uništavaju.
Oni misle da imaju deset planeta za živit a imaju samo ovi jedan ode.
Planet Zemlja je živi planet. Ima svog anđela čuvara koji se zove Gea.
Oni misle da imaju deset planeta za živit a imaju samo ovi jedan ode.
Planet Zemlja je živi planet. Ima svog anđela čuvara koji se zove Gea.
2014-04-11
To ti je ta priča o tome kako ono šta nam je nedoostižno najslađe pa želimo to uvatit al je na vrhu a ima svrha zašto je to na vrhu i da je to priroda to ostavila nekome.
I onda ideš se tako popet i onda padneš i slomiš se jel. Eto to su ti duhovne lekcije.
Ostavi malo i za druge. Nisi sam na planeti. Podijeli s drugima.
Misli malo i na druge. Nisi sam. Ja ja ja ja i samo ja.
I onda ideš se tako popet i onda padneš i slomiš se jel. Eto to su ti duhovne lekcije.
Ostavi malo i za druge. Nisi sam na planeti. Podijeli s drugima.
Misli malo i na druge. Nisi sam. Ja ja ja ja i samo ja.
2014-04-11
A niš ..maknit ću se. Al nema ih tamoSovak wrote:kaya wrote:Jel, super. Kod mene dođu srne.RayMabus wrote:Ja iman familiju jazavaca u polju. Na jugu mi je moja hrastova šuma i tu sad neke stine i to je onako pristojna hrastova šumica. I onda imaju te rupe tu pa tu žive.
A kaj buš ak ti dojde vuk (čitaj po njemačkom izgovoru)?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ima puma neka gori u Podravini
https://www.google.com/amp/s/net.hr/danas/hrvatska/zvijer-luta-podravinom-strucnjak-objavio-snimku-mozda-je-puma-ako-vidite-zivotinju-ne-izigravajte-heroje-skace-pet-metara-u-daljinu/amp/
Skače pet metara u dalj. Ovo triba poslat na Olimpijske.
https://www.google.com/amp/s/net.hr/danas/hrvatska/zvijer-luta-podravinom-strucnjak-objavio-snimku-mozda-je-puma-ako-vidite-zivotinju-ne-izigravajte-heroje-skace-pet-metara-u-daljinu/amp/
Skače pet metara u dalj. Ovo triba poslat na Olimpijske.
2014-04-11
Sad je traže. Puma je planinska životnja. Sumnjam da je to netko drža u kuči. Možda iša prišvercat priko granice pa ispalo preopasno pa je pustija i otiša ća.
Sad luta tamo po Dravi.
Sad luta tamo po Dravi.
2014-04-11
Skupa trešnja i u Bosni
https://avaz.ba/vijesti/bih/655098/tresnja-postala-egzoticno-voce-u-bih
A šta ja znam , ja prije 15 dana ono pet trišanja na stablu. Sutra ću otić jer sad su crvene pa se bolje vidi koliko ima.
Skupa ove godine za popizdit.
https://avaz.ba/vijesti/bih/655098/tresnja-postala-egzoticno-voce-u-bih
A šta ja znam , ja prije 15 dana ono pet trišanja na stablu. Sutra ću otić jer sad su crvene pa se bolje vidi koliko ima.
Skupa ove godine za popizdit.
2014-04-11
RayMabus wrote:Sad je traže. Puma je planinska životnja. Sumnjam da je to netko drža u kuči. Možda iša prišvercat priko granice pa ispalo preopasno pa je pustija i otiša ća.
Sad luta tamo po Dravi.
Izgleda pitoma po hodu i ponasanju, igra se sama sa
sobom.
Vidi se da je necija.
Vrlo lako moze i da padne da se mazi.
Odbrana od velikih macki, dovoljno je boca 0.5 litre vode,
poprskas i pobegne, umesto Tarzanija iz Indije, sto se rveve
i gusi zivotinju.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ne bi ja baš eksperimtira s bocom od 0.5 litara i pumom da vidim oćel ta taktika upalit.
Nekako mi ne izgleda baš sigurno ta taktika.
A šta ako se maca naljuti ?
Nekako mi ne izgleda baš sigurno ta taktika.
A šta ako se maca naljuti ?
2014-04-11
Šta kad ostaneš bez te vode ?
Poprskaš je i šta onda ako se vrati a nemaš više ni kap vodi. Štaš onda ?
Poprskaš je i šta onda ako se vrati a nemaš više ni kap vodi. Štaš onda ?
2014-04-11
Izvadis pipicu i zalijes je... Pripazi samo da se ne valja od smeha kolika je pipica. Salu na stranu, 2 litre te moze izvaditi. Ova je pitoma, vidim ja po ponasanju, ko zna cime se hrani. Moze se namamiti u neku kutiju na hranu da udje i da se zatvori. Steta da luta okolo, pitoma a fina zivotinja.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Ma tko zna šta je to uopće.Serbinho-3 wrote:Izvadis pipicu i zalijes je... Pripazi samo da se ne valja od smeha kolika je pipica. Salu na stranu, 2 litre te moze izvaditi. Ova je pitoma, vidim ja po ponasanju, ko zna cime se hrani. Moze se namamiti u neku kutiju na hranu da udje i da se zatvori. Steta da luta okolo, pitoma a fina zivotinja.
2014-04-11
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» ''Hoćemo li do 2030. išta posjedovati? Nestaje li koncept ‘vlasništva’? Hoćemo li sve unajmljivati? ''
» Kilogram ide i do 20.000 eura ove paprike
» Kilogram čvaraka 300 kuna
» Kilogram brašna naplaćuje 100 kuna, a proda sve što proizvede
» komad govedine
» Kilogram ide i do 20.000 eura ove paprike
» Kilogram čvaraka 300 kuna
» Kilogram brašna naplaćuje 100 kuna, a proda sve što proizvede
» komad govedine
Page 3 of 4