Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
Pročitao sam članak pažljivo.
Konkretno se traži usklađenje sa Sejdić Finci presudom. To je daljnji odmak od konstitutivnosti i pomak prema konceptu BiH kao građanske države. Ali nisam toliko u toj problematici, moguće je da sam krivo razumio.
Ovo s usvojenim stajalištima iz non-papera onda ne stoji, Hrvatska sigurno nije za implementaciju Sejdic Finci. Dakle, lažu.
HDZ bi trebao razmisliti o tome da se prestane baviti politikom i uništavati konkurenciju, već da se da u biznis kao zločinačka organizacija.
Ili korporacija, dođe na isto.
Konkretno se traži usklađenje sa Sejdić Finci presudom. To je daljnji odmak od konstitutivnosti i pomak prema konceptu BiH kao građanske države. Ali nisam toliko u toj problematici, moguće je da sam krivo razumio.
Ovo s usvojenim stajalištima iz non-papera onda ne stoji, Hrvatska sigurno nije za implementaciju Sejdic Finci. Dakle, lažu.
HDZ bi trebao razmisliti o tome da se prestane baviti politikom i uništavati konkurenciju, već da se da u biznis kao zločinačka organizacija.
Ili korporacija, dođe na isto.
niels- Posts : 4797
2021-04-26
Re: Brisel prihvatio hrvatski non paper!EU trazi od BiH promjenu izbornog zakona vec ove godine
Meni presuda Sejdić Finci ne smeta. Imali bi četiri člana predsjedništva BiH a Hrvatska bi imala svoga koji može uvijek stavit veto na neke vojne stvari koji su ugroza za Hrvatsku.
Ti građani koji su ostali imali bi svog člana predsjedništva pa onda nek biraju tko im paše i nek ih zastupa. Ja s tim nemam problema.
Ti građani koji su ostali imali bi svog člana predsjedništva pa onda nek biraju tko im paše i nek ih zastupa. Ja s tim nemam problema.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
I jedno i drugo se riješi formiranje većinske hrvatske i većinske bošnjačke izborne jedinice. Pa nek se u njima kandidira tko hoće.
Poput RSa.
Poput RSa.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ne. To bi bilo odbacivanje Hrvata u Federaciji BiH van te većinski etničke zone.epikur37 wrote:I jedno i drugo se riješi formiranje većinske hrvatske i većinske bošnjačke izborne jedinice. Pa nek se u njima kandidira tko hoće.
Poput RSa.
Jednostavno dođeš na izbore i upisan si kao Hrvat , Bošnjak , Ostali i glasaš za svoju listu i to je to.
2014-04-11
Nek rade šta oće jer ionako su 26.09 izbori u Njemačkoj i dolaze Zeleni na vlast tako da ova priča o tome kako će oni ovo ono do kraja godine , to su priče za malu dicu.
Nema od toga ništa.
Nema od toga ništa.
2014-04-11
To su samo politički spinovi Plenkovica pred lokalne izbore a 26.09 izbori u Njemačkoj i Zeleni i vamo tamo i to je Briselu bitno a SDA ionako ne želi u EU pa će blokirati sve pregovre i dok se okreneš već počeli izbori u BiH 2022 i kasno je za neke šeme i ono to vam je to.
Prestanite se navlačiti na Plenkovica i ekipu prodaje magle iz Hrvatske demokratske zajednice.
Kad ih se potira politički iz Hrvatske i zamjeni krajnjom desnicom onda možemo pričati o pravim pregovorima sa SDA talibanijom.
Prestanite se navlačiti na Plenkovica i ekipu prodaje magle iz Hrvatske demokratske zajednice.
Kad ih se potira politički iz Hrvatske i zamjeni krajnjom desnicom onda možemo pričati o pravim pregovorima sa SDA talibanijom.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ne. To bi bilo odbacivanje Hrvata u Federaciji BiH van te većinski etničke zone.epikur37 wrote:I jedno i drugo se riješi formiranje većinske hrvatske i većinske bošnjačke izborne jedinice. Pa nek se u njima kandidira tko hoće.
Poput RSa.
netočno, izborna jedinica bi imala teritorijalni diskontinuitet, pa bi obuhvatile i neke hrvatski većinske općine i u srednjoj Bosni.
kako god, važno da se ide dalje prema podjeli
2015-08-06
Nema ništa od podjele. Hrvati u BiH su zahvaljujući dugogodišnjoj politici HDZ postali manjina i nikakve snage za neke podjele BiH nemaju a niti u tome imaju podršku Hrvata iz Hrvatske.
Nastavite i dalje sanjat svoje propale planove i prodavati maglu koju uspješno prodajete na hrvatskom i BiH tržištu.
Nastavite i dalje sanjat svoje propale planove i prodavati maglu koju uspješno prodajete na hrvatskom i BiH tržištu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nema ništa od podjele. Hrvati u BiH su zahvaljujući dugogodišnjoj politici HDZ postali manjina i nikakve snage za neke podjele BiH nemaju a niti u tome imaju podršku Hrvata iz Hrvatske.
Pa ne moraju Hrvati dobiti svoj dio, podjela ide s njima ili bez njih....
Cepnut će se mujage i srbi i opet dobro :)
Samo je važno da se konačno raspadne.
2015-08-06
Ja nisan ni Srbin ni musliman tako da šta će oni ja ne znam niti ih mislim zastupat.
Nađi drugog sugovornika s kim ćeš pričat o tome šta će oni.
Nađi drugog sugovornika s kim ćeš pričat o tome šta će oni.
2014-04-11
Ti možeš skupa sa svojom hrvatsko srpskom koalicijom izać na lokalne izbore a ja znam kome ću dat glas pa vi gladite i dalje jajca Briselu i kako Srbija mora uć u Eu na štetu Hrvatske.
Imam vas plan eliminirati iz političkog života Hrvatske a puca mi kurac za vaš ogranak u BiH koji neće dobiti ništa jer Zeleni ulaze u vladu Njemačke 26.09.2021 godine
Imam vas plan eliminirati iz političkog života Hrvatske a puca mi kurac za vaš ogranak u BiH koji neće dobiti ništa jer Zeleni ulaze u vladu Njemačke 26.09.2021 godine
2014-04-11
U pravu je Epi, Hrvati su tu irelevantni...Srbi I muslimani jednostavno zajedno ne mogu i to je to.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
epikur37 wrote:
Samo je važno da se konačno raspadne.
Kada se raspadne, onda je sve otvoreno.
Guest- Guest
Upravo to.niels wrote:Pročitao sam članak pažljivo.
Konkretno se traži usklađenje sa Sejdić Finci presudom. To je daljnji odmak od konstitutivnosti i pomak prema konceptu BiH kao građanske države.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
U biti od ustavnih promjena i promjena izbornog zakona ništa neće biti, i ulazi se neizvjesno u sljedeće izbore.
Tu bi se mogla dogoditi blokada proračuna od strane Hrvata i Srba, jer zašto bi izglasali totalno nelegitimne izbore, koje vodi nezakonita Centralna Izborna Komisija po vodstvom Komšićevog kadra.
Tu bi se mogla dogoditi blokada proračuna od strane Hrvata i Srba, jer zašto bi izglasali totalno nelegitimne izbore, koje vodi nezakonita Centralna Izborna Komisija po vodstvom Komšićevog kadra.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
A za koga bi ti da glasa neki Slovak u BiH ? Moraju i oni imat svog člana predsjedništva BiH.Hektorović wrote:Upravo to.niels wrote:Pročitao sam članak pažljivo.
Konkretno se traži usklađenje sa Sejdić Finci presudom. To je daljnji odmak od konstitutivnosti i pomak prema konceptu BiH kao građanske države.
Oni nisu konstutivni narod nego ostali koji nemaju za koga glasat pa moraju dobiti svog člana predsjedništva BiH. Ne postoji konstutivnost Ostalih.
2014-04-11
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SPD u Njemačkoj ne želi promjenu izbornog zakona
» Predsjednica u BiH: 'Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona'
» Poruka iz Mostara: Željana Zovko predlaže promjenu izbornog zakona kao što se to uradilo u Libanonu
» SDP BiH traži izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» SDP-ova deklaracija o neprihvatanju Schmidtovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, traže izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» Predsjednica u BiH: 'Neću stati dok ne izborimo promjenu sramotnog izbornog zakona'
» Poruka iz Mostara: Željana Zovko predlaže promjenu izbornog zakona kao što se to uradilo u Libanonu
» SDP BiH traži izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» SDP-ova deklaracija o neprihvatanju Schmidtovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, traže izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
Page 2 of 2