Njemačka vlada protiv HDZ-a i promjene izbornog zakona
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Njemačka vlada protiv HDZ-a i promjene izbornog zakona
Sebija silna
Danijal Hadžović
https://avaz.ba/vijesti/kolumne/649850/sebija-silna
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2021/05/06/1498041/thumbs/873x400.jpg][/url]
Čak 13 anesteziologa dalo je otkaz u KCUS-u. Njihovoj odluci prethodila su pisma koja su isplivala u javnost, a u kojima se žale na katastrofalne uvjete u ovoj instituciji te, između ostalog, veliki broj smrtnih slučajeva direktno povezuju s Fadilovim „malina respiratorima“, koji nisu za intenzivnu njegu.
Porodice umrlih svjedoče o stravičnim iskustvima kroz koja su njihovi najmiliji prošli u ovoj instituciji, anesteziolozi bježe iz KCUS-a u najtežim trenucima, pridružujući se stotinama ljekara i osoblja koji su u mandatu Sebije Izetbegović napustili ovu instituciju. Ljekari odlaze, a Sebija i dalje ostaje, bahato poručujući da joj ne trebaju i da ćemo je još dugo gledati... Ako budemo živi.
Ovakva količina samozaljubljene bahatosti, siledžijstva i bezobrazluka viđena je jedino u autokratskim bantustanima i, uglavnom, u nekim prošlim vremenima. Tretiranje države kao privatnog feuda u kome institucije služe tek kao igračke i poluge moći vladajuće porodične oligarhije, preko kojih narodne mase drže u bijedi i nepravdi, u pravilu je završavalo u društvenom haosu i masovnom buntu, od Rumunije 1989. do Srbije 2000.
I zapravo to ponajbolje svjedoči o porazu bh. ili, ako hoćete, bošnjačkog društva. Trideset godina treniranja demokratije, uz sve milione i pritiske međunarodne zajednice, nije pomoglo da bitnije sazrimo kao demokratsko društvo.
Jedna goropadna supruga jednog političkog lidera pred našim očima godinama provodi destrukciju zdravstvenog sektora u našoj zemlji, po cijenu i ljudskog zdravlja i života, a mi kao društvo pokazujemo potpuno nesposobnost i nemoć zaustaviti silništvo jedne osobe i porodično-stranačke oligarhije koja stoji iza nje.
Kolika je cijena funkcije Sebije Izetbegović i šta tačno još treba da se desi da bi se zaustavilo i obustavilo ovo iživljavanje nad građanima ove zemlje i razaranje njenih institucija?
Bilo kakvo nasilje ni u kom slučaju ne smijemo prizivati. No, domaći silnici su kukavice, barem su to pokazivali i rijetki protesti kada su, suočeni s iole većom masom, u pravilu davali ostavke i bježali glavom bez obzira, kao primjerice 2014. U zemlji porobljenih institucija glas ulice čini se da ostaje jedino rješenje.
Danijal Hadžović
Čak 13 anesteziologa dalo je otkaz u KCUS-u. Njihovoj odluci prethodila su pisma koja su isplivala u javnost, a u kojima se žale na katastrofalne uvjete u ovoj instituciji te, između ostalog, veliki broj smrtnih slučajeva direktno povezuju s Fadilovim „malina respiratorima“, koji nisu za intenzivnu njegu.
Porodice umrlih svjedoče o stravičnim iskustvima kroz koja su njihovi najmiliji prošli u ovoj instituciji, anesteziolozi bježe iz KCUS-a u najtežim trenucima, pridružujući se stotinama ljekara i osoblja koji su u mandatu Sebije Izetbegović napustili ovu instituciju. Ljekari odlaze, a Sebija i dalje ostaje, bahato poručujući da joj ne trebaju i da ćemo je još dugo gledati... Ako budemo živi.
Ovakva količina samozaljubljene bahatosti, siledžijstva i bezobrazluka viđena je jedino u autokratskim bantustanima i, uglavnom, u nekim prošlim vremenima. Tretiranje države kao privatnog feuda u kome institucije služe tek kao igračke i poluge moći vladajuće porodične oligarhije, preko kojih narodne mase drže u bijedi i nepravdi, u pravilu je završavalo u društvenom haosu i masovnom buntu, od Rumunije 1989. do Srbije 2000.
I zapravo to ponajbolje svjedoči o porazu bh. ili, ako hoćete, bošnjačkog društva. Trideset godina treniranja demokratije, uz sve milione i pritiske međunarodne zajednice, nije pomoglo da bitnije sazrimo kao demokratsko društvo.
Jedna goropadna supruga jednog političkog lidera pred našim očima godinama provodi destrukciju zdravstvenog sektora u našoj zemlji, po cijenu i ljudskog zdravlja i života, a mi kao društvo pokazujemo potpuno nesposobnost i nemoć zaustaviti silništvo jedne osobe i porodično-stranačke oligarhije koja stoji iza nje.
Kolika je cijena funkcije Sebije Izetbegović i šta tačno još treba da se desi da bi se zaustavilo i obustavilo ovo iživljavanje nad građanima ove zemlje i razaranje njenih institucija?
Bilo kakvo nasilje ni u kom slučaju ne smijemo prizivati. No, domaći silnici su kukavice, barem su to pokazivali i rijetki protesti kada su, suočeni s iole većom masom, u pravilu davali ostavke i bježali glavom bez obzira, kao primjerice 2014. U zemlji porobljenih institucija glas ulice čini se da ostaje jedino rješenje.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:Sebija silna
Danijal Hadžović
Bošnjacima najveći neprijatelj u biti nije Dodik, nego su oni sami. Sami prave život nemogućim u svom dijelu Federacije.
2018-04-10
Sve su političke stranke koje su od rata na ovamo na vlasti umoćene u korupciju. Ja nisam za Čovića uopće i ne smeta mi šta ga je Njemačka posrala al mi smeta kako brišu kurac o nas jer je Turčin sletio iz Sarajeva u Berlin.
Priko toga sse ne može proć Njemačkoj.
Priko toga sse ne može proć Njemačkoj.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Zeleno lijeva koalicija je problem za Erdogana i zato ja navijam za nju
Ja se ne slažem s Čovićem. Nema promjene izbornog zakona a HDZ BiH će kao fintu da im ljevičari više ne stavljaju prefiks hercegovačka secesionistička sestrinska stranka HDZ u BiH stavit kandidata za predsjednika na idućim izborima nekog tko je iz Bosne i živi tamo a ne nekog tko je iz Hercegovine.
Ja se ne slažem s Čovićem. Nema promjene izbornog zakona a HDZ BiH će kao fintu da im ljevičari više ne stavljaju prefiks hercegovačka secesionistička sestrinska stranka HDZ u BiH stavit kandidata za predsjednika na idućim izborima nekog tko je iz Bosne i živi tamo a ne nekog tko je iz Hercegovine.
2014-04-11
S Čovićem svakako nećete nigdje dogurat. To vam je ko amen. On može biti vladar iz sjene al nikako član predsjedništva BiH. Član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda može biti samo netko iz Bosne a nipošto iz secesionističke Hercegovine.
Nato se mora osigurati od pokušaja razbijanja BiH.
Nato se mora osigurati od pokušaja razbijanja BiH.
2014-04-11
S Čovićem se svakako neće moći pregovarati. On gura jedan koncept koji je meni i mnogim drugim Hrvatima neprihvatljiv. Lik želi sačuvati svoju fotelju i to je sve.
Nema promjene izbornog zakona i to je to. Ti ako se nećeš maknit pa ok. Najmanji problem.
Nema promjene izbornog zakona i to je to. Ti ako se nećeš maknit pa ok. Najmanji problem.
2014-04-11
Jučer je hrvatski narodni Sabor na čelu s Čovišem komentirao izjavu Njemačke i da se oni zalažu za belgijski model di Nijemci imaju svoj kantunčić i tamo glasaju za svoje.
To je meni prihvatljivo da Hrvate svedeš na tri općine di si ti većina a Hrvati u ostatku bih kao da ne postoje.
Vi ćete svi letit. Nema s vama razgovora.
To je meni prihvatljivo da Hrvate svedeš na tri općine di si ti većina a Hrvati u ostatku bih kao da ne postoje.
Vi ćete svi letit. Nema s vama razgovora.
2014-04-11
Hrvati nisu njemačka manjina u Belgiji nego konstitutivni narod u BiH.
Ići će se na potpuno razbijanje te hercegovačke stoke koja želi od Hrvata u BiH napravit manjinu.
Ići će se na potpuno razbijanje te hercegovačke stoke koja želi od Hrvata u BiH napravit manjinu.
2014-04-11
Nakon one izjave jučer i usporedne s Belgijom i njemačkom manjinom tamo za Čoviša više nema mjesta u Hrvatskoj vanjskoj politici prema BiH.
2014-04-11
Čovića.ćemo uklonit kao poruku svim onima u Hercegovini koji žele Hrvate u BiH svesti na nacionalnu manjinu u nekom kantučiču države.
Nema pronjene izbornog zakona i Komšič je tu i do 2026
Nema pronjene izbornog zakona i Komšič je tu i do 2026
2014-04-11
RayMabus wrote:A moj Čoviću ništa od izbora. Ne prolazi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/njemacka-vlada-protiv-politke-hdz-a-legitimno-predstavljanje-moglo-bi-pojacati-podjele-u-bih/210506072
I eto to je to. Zaključili smo sve.
Pa radi se o odgovoru službenika koji se drži službenog, sada već 26 godina starog zacrtanog kursa o izgradnji "građanske" Bosne, a što je samo po sebi do sada ispalo kao totalni fail. Eto, Srbi i Hrvati samo što nisu postali građani i utopili se u Bosansko biće :D
2018-04-10
Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
I onda se pitalo nijemce...
2014-04-16
mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
Kakve to ima veze s bosanskom katolčadi ?
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Sovak wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:
Kenwood Kenon nije Tuđman, niti je Banožić Šušak, niti je Čović Mate Boban.
Plana nema, pa se ni narod nema kamo za svrstati.
Niti su muslimani Srbi, niti je BiH Jugoslavija niti je Armija BiH JNA.
Narod točno zna gdje se svrstati i točno zna kako to postići. Točno zna i da nema nikakvog odcjepljenja niti za tim ima potrebe, nego da će se prije ili kasnije BiH raspasti na očaj i veliku sramotu onih koji su desetljećima potpuno nekompetentno zagovarali njen opstanak pod svaku cijenu i pojam BiH će ostati kao spomenik njihovoj nekompetentnosti i ruglo od države čiji su opstanak oni zagovarali.
Već sam im prije na sličnim temama napisal da se Hrvati niš sada ne trebaju odcjepljivati jer to netko drugi radi za njih.
Vrlo kvalitetno.
radi za sebe, ne za njih. Njih neće pustit da se ukrcaju na taj vlak.
mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
Evo ti ga na
Shitt of the day
onda su se slizali s mujagama, i danas se ližu s mujagama...
marcellus wrote:Sovak wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:
Kenwood Kenon nije Tuđman, niti je Banožić Šušak, niti je Čović Mate Boban.
Plana nema, pa se ni narod nema kamo za svrstati.
Niti su muslimani Srbi, niti je BiH Jugoslavija niti je Armija BiH JNA.
Narod točno zna gdje se svrstati i točno zna kako to postići. Točno zna i da nema nikakvog odcjepljenja niti za tim ima potrebe, nego da će se prije ili kasnije BiH raspasti na očaj i veliku sramotu onih koji su desetljećima potpuno nekompetentno zagovarali njen opstanak pod svaku cijenu i pojam BiH će ostati kao spomenik njihovoj nekompetentnosti i ruglo od države čiji su opstanak oni zagovarali.
Već sam im prije na sličnim temama napisal da se Hrvati niš sada ne trebaju odcjepljivati jer to netko drugi radi za njih.
Vrlo kvalitetno.
radi za sebe, ne za njih. Njih neće pustit da se ukrcaju na taj vlak.
Nema puštanja ili ne puštanja.
Ide domino efekt.
To mogu spriječiti jedino slanjem 200 000 ''nečijih'' vojnika.
A tamo nema nafte.
Guest- Guest
marcellus wrote:mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
Baš ... mogu mijenjati ideologije, ali lizanje mujaga im je zacrtano.
Jedino naš Veber odskače ... tko zna zakaj?
Guest- Guest
Sora wrote:mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
Evo ti ga na
Shitt of the day
Mašala.
Guest- Guest
I s Njemcimamarcellus wrote:mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
To je mala razlika, cisto mala
A nu vidSovak wrote:marcellus wrote:mortal wrote:Njemačka 41 je potpuno suprotna od politike današnje NjemačkeT. wrote:Mi kao da se nismo makli iz 1941. ...
Baš ... mogu mijenjati ideologije, ali lizanje mujaga im je zacrtano.
Jedino naš Veber odskače ... tko zna zakaj?
Sami Napoleoni i Hitleri na forumu
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Austrija i Italija protiv promjene izbornog zakona
» Izetbegović : Nema ništa od promjene izbornog zakona, Bošnjaci žele samo unitarnu državu
» SDP-ova deklaracija o neprihvatanju Schmidtovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, traže izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» Čović protiv američkog prijedloga Izbornog zakona
» Muslimani došli u Neum, demonstracije protiv izbornog zakona za Hrvate!
» Izetbegović : Nema ništa od promjene izbornog zakona, Bošnjaci žele samo unitarnu državu
» SDP-ova deklaracija o neprihvatanju Schmidtovog prijedloga izmjena Izbornog zakona, traže izmjene izbornog zakona u Hrvatskoj
» Čović protiv američkog prijedloga Izbornog zakona
» Muslimani došli u Neum, demonstracije protiv izbornog zakona za Hrvate!
Page 4 of 5