Less: Interes SAD-a je da dopuste raspad BiH, Hadžifejzovića bacio na aparate!
Page 13 of 23
Page 13 of 23 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23
Re: Less: Interes SAD-a je da dopuste raspad BiH, Hadžifejzovića bacio na aparate!
90-i logika Srba je da pri raspadu Jugoslavije zauzmu šta više teritorija a gdje je to moguće izađu na more te da etnički očiste teriorije od nesrba koje su zauzeli.
Koja je točno logika i Bošnjaka i Hrvata u kontekstu rata u srednjoj Bosni u situaciji di se Hrvatska koja je članica EU i NATO nalaže za cijelovitu BiH ?
Koja je točno logika i Bošnjaka i Hrvata u kontekstu rata u srednjoj Bosni u situaciji di se Hrvatska koja je članica EU i NATO nalaže za cijelovitu BiH ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Less: Interes SAD-a je da dopuste raspad BiH, Hadžifejzovića bacio na aparate!
RayMabus wrote:Ratovi imaju svoju logiku. Ne može se neki scenarij desit iz čistog mira. Samo Srbija i Rs pričaju o disoluciji. To nije stav Hrvatske.
Sve ima svoju logiku, a jedna od mogućih koja se odnosi na realnost je i ona da se neki scenariji ostvaruju baš onako iz čista mira ilitiga narodskim rječnikom rečeno - slučajno.
No, to nije ovdje slučaj, barem kada je glavni tok događaja u pitanju, makar jeste u sporednim pravcima i detaljima događaja.
Stav Hrvatske, bar onaj primarni, makar neslužbeni, je da će do željenih promjena doći djelovanjem Drugog zakona termodinamike, što je ispravno i neminovno, ali je pitanje vremena i okolnosti, a posebno svih posljedica takvog djelovanja.
Guest- Guest
Mora postojati razlog za rat. Nikidan su se Tađikistan i Kirgistan pomlatili. 50 mrtvih. Razlog je voda. Neki teritorij a bunar je nešto pola pola pa netko uzeo sebi sve itd.
Mora bit motiv uvijek.
Mora bit motiv uvijek.
2014-04-11
RayMabus wrote:Mora postojati razlog za rat. Nikidan su se Tađikistan i Kirgistan pomlatili. 50 mrtvih. Razlog je voda. Neki teritorij a bunar je nešto pola pola pa netko uzeo sebi sve itd.
Mora bit motiv uvijek.
Naravno. Ali taj razlog može biti i slučajnost, što tebi očito baš i nije jasno.
No, to ni ovdje ni u slučaju ovog sukoba između 2 bivše sovjetske republike ipak nije ni razlog ni povod.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Mora postojati razlog za rat. Nikidan su se Tađikistan i Kirgistan pomlatili. 50 mrtvih. Razlog je voda. Neki teritorij a bunar je nešto pola pola pa netko uzeo sebi sve itd.
Mora bit motiv uvijek.
Naravno. Ali taj razlog može biti i slučajnost, što tebi očito baš i nije jasno.
No, to ni ovdje ni u slučaju ovog sukoba između 2 bivše sovjetske republike ipak nije ni razlog ni povod.
Ali ovaj drugi neću razmatrati, jer mi nije zanimljiv.
Pitanje je bilo kako će djelovati RH u vezi raspada BiH kao države.
Ja sam ti odgovorio - po principu Drugog zakona termodinamike.
Guest- Guest
Ovaj uvijek nađe nekog isprdka za koga nitko ne zna sa top vijestima za naslovnicu informera..epikur37 wrote:[size=81]
[/size]
Sjajan lik!
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
I 13 strana vi ispišete o ničemu..ccc
2015-08-15
RayMabus wrote:Bože koliko je glup ovi Epikur pa to je strašno.
2015-08-15
kao da nam je to problem, kao da nas ne znaš.
2014-12-30
Pardon.
Čitajući vas, ispada da smo bili na rubu trijumfa pred Washingtonski sporazum. Ispričavam se, imao sam drukčiji dojam.
Čitajući vas, ispada da smo bili na rubu trijumfa pred Washingtonski sporazum. Ispričavam se, imao sam drukčiji dojam.
niels-
2021-04-26
Prije će se raspast Francuska nego BiH.
BiH je protektorat čije su 3/4 državnih granica omeđene NATO granicama Crne Gore i Hrvatske
BiH je protektorat čije su 3/4 državnih granica omeđene NATO granicama Crne Gore i Hrvatske
2014-04-11
niels-
2021-04-26
niels wrote:
Čitajući vas, ispada da smo bili na rubu trijumfa pred Washingtonski sporazum.
Bili smo u naletu u ratu s muslimanima i išlo nam je prilično dobro.
Guest- Guest
Dakle, zeleno šrafirano je teritorij koji smo izgubili od Armije BiH (Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf, Jablanica, Fojnica, Busovača, Konjic...).
Gotovo pola teritorija, gotovo čitava srednja Bosna.
niels-
2021-04-26
Speare Shaker wrote:niels wrote:
Čitajući vas, ispada da smo bili na rubu trijumfa pred Washingtonski sporazum.
Bili smo u naletu u ratu s muslimanima i išlo nam je prilično dobro.
Zbilja?
I što smo to osvojili?
Tuzlu?
Zenicu?
Travnik?
niels-
2021-04-26
Sovak wrote:Speare Shaker wrote:niels wrote:dečec.
od 82 godine.
Ali ostatak posta je istinit, Žepče nije palo.
niels-
2021-04-26
Vojni poraz čije će se posljedice još dugo osjećati. Zato sam ja alergičan na Hercegovce i njihov treći entitet a to je u osnovi njihova tri sela u zapadnoj Hercegovini a sve ostalo daj četnicima i balijama.niels wrote:Dakle, zeleno šrafirano je teritorij koji smo izgubili od Armije BiH (Bugojno, Travnik, Gornji Vakuf, Jablanica, Fojnica, Busovača, Konjic...).
2014-04-11
Ja nemam ništa protiv, ali pobogu ljudi dajte nekakav plan, išta.
Pa bi nemate ni politički formuliran izlaz iz BiH, a kamoli vojni plan (a rat je vjerojatna opcija).
Pa bi nemate ni politički formuliran izlaz iz BiH, a kamoli vojni plan (a rat je vjerojatna opcija).
niels-
2021-04-26
A to pitaj središnjicu HDZ u Zagrebu.niels wrote:Ja nemam ništa protiv, ali pobogu ljudi dajte nekakav plan, išta.
2014-04-11
RayMabus wrote:A to pitaj središnjicu HDZ u Zagrebu.niels wrote:Ja nemam ništa protiv, ali pobogu ljudi dajte nekakav plan, išta.
Kenwood Kenon mi izgleda kao perspektivni učitelj stranih jezika.
Ali ratni vođa i državnik on nije.
Doduše, nije da politička scena vrvi od takvog materijala, ali eto, on je premijer. Bilo bi dobro da je u državnom vrhu netko tko je ratovao, ali takvih nema, kao da smo Švicarska.
niels-
2021-04-26
Ja mogu govorit samo u ime galaktičke federacije. Zapadnoj Europi treba radna snaga i sad kad se ponovno digne ekonomija Njemačkoj i ostalima će trebati radne snage i u vrlo kratkom roku isisat će oko 200 tisuća mladih Srba i Bošnjaka kojima je pun kurac prodavanja magle i spasili se šta su otišli a ovi u Bosni nek mudruju i dalje.
Fino depopulacija , demografski lom , okretanje ekonomskim temama i razvoju itd podizanje svijesti u kratko rečeno.
Fino depopulacija , demografski lom , okretanje ekonomskim temama i razvoju itd podizanje svijesti u kratko rečeno.
2014-04-11
Page 13 of 23 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18 ... 23
Similar topics
» Jakovina otvoreno porucio Srbiji;'Krivi ste za raspad Jugoslavije.Raspad je poceo 'jogurt revolucijom' i rusenjem legitimne vojvodjanske vlasti 1988 godine'
» ISIL-u isključili aparate
» Prskanje & spajanje na aparate...WTF?
» Seizmolozi koriste aparate iz 1908
» Dodik istresao NTV na aparate! Pogledati.
» ISIL-u isključili aparate
» Prskanje & spajanje na aparate...WTF?
» Seizmolozi koriste aparate iz 1908
» Dodik istresao NTV na aparate! Pogledati.
Page 13 of 23