Timothy Less: Balkanu su potrebne nacionalne države
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Timothy Less: Balkanu su potrebne nacionalne države
Timoti Les: Balkanu su potrebne nacionalne države
Slovenački dokument je važan i konstruktivan napor da se prevaziđe problem stagnacije na Balkanu
i njegovog postojanog izlaska iz orbite Zapada.
https://www.danas.rs/politika/demostat/timoti-les-balkanu-su-potrebne-nacionalne-drzave/?utm_source=Klix.ba&utm_medium=Clanak
Slovenački dokument je važan i konstruktivan napor da se prevaziđe problem stagnacije na Balkanu
i njegovog postojanog izlaska iz orbite Zapada.
https://www.danas.rs/politika/demostat/timoti-les-balkanu-su-potrebne-nacionalne-drzave/?utm_source=Klix.ba&utm_medium=Clanak
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Re: Timothy Less: Balkanu su potrebne nacionalne države
Eto, taman da se vratis nazad u Bosnu.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
https://demostat.rs/sr/vesti/analize/timoti-les-nova-reorganizacija-balkana/763
Sve što trebate znati o prostorima preko granice....pršlost, sadašnjost i budućnost.
Sve što trebate znati o prostorima preko granice....pršlost, sadašnjost i budućnost.
Na dobrom sam mjestu, čak i na visokom, odakle vas bolje vidim.Serbinho-3 wrote:Eto, taman da se vratis nazad u Bosnu.
2016-07-22
Pa nacionalne drzave i jesu...osim BiH.
BiH je besmisleno odrzavati i treba to podijeliti.Kad ne ide, ne ide jebi ga.
Ali dok Amerika i Zapad odlucuju od toga nema nista I trajati ce ovo mrcvarenje.
Mrcvarenje izmedju Muslimana i Srba, jer od Hrvata nema nista
BiH je besmisleno odrzavati i treba to podijeliti.Kad ne ide, ne ide jebi ga.
Ali dok Amerika i Zapad odlucuju od toga nema nista I trajati ce ovo mrcvarenje.
Mrcvarenje izmedju Muslimana i Srba, jer od Hrvata nema nista
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
U ovom linku gore je većina onoga što je nacrtano u "Jaševoj" karti.Eroo wrote:
Janša je nacrtao onu kartu taman onoliko koliko sam je i ja.
I pripadajući tekst na engleskom je samo skraćena verzija ovoga o čemu govori Timothy Less.
Desit će se promjene o kojima govori engleski geostrateški analitičar.
Ne sve, ali tu negdje. Objava non-papera i nije imala taj cilj, već da provjeri disanje
onih kojih se tiče, a i da pokrene raspravu oko zadane problematike.
Nije hrvatski interes nikad bio nestanak BiH, već da ta država bude i po mjeri Hrvata.
Bošnjački izbor Komšića 3x u predsjedništvo, kao i biranje njihovih zastupnika u hr Dom naroda,
(1/3=6 od 17, koja im je potrebna za većinu!) je postavila prst na čelo mnogima i ne samo bh Hrvatima.
Poseban cirkus je bio kad nekoga Bošnjaka pošalju za ambasadora u Grčku, a onda istog tog čovjeka,
kad se preko noći izjasni za Hrvata, pošalju za ambasadora u Rim.
Ovo zadnje se već počelo prakticirati i na lokalnim razinama.
Na zadnjim lokalnim izborima se u Mostaru po prvi put prakticirala varijanta, da netko tko inače živi
u Sarajevu i koji je tamo već glasovao se preko noći - s fiktivnim osobnim papirima - preseli u Mostar
i tamo na lokalnim papirima glasuje. I nije to sve...
Bošnjački sultan Bakir Izetbegović javno obećaje da će Hrvati tek vidjeti kako se bira u Dom naroda i drugo,
na izborima 2022. Već sada se u svezi s time vrši medijska obrada bošnjačkih birača za parlamentarne izbore 2022.
2016-07-22
Hrvati u BiH mogu ostvariti ravnopravnost i posten odnos sa muslimanima jednako kao i sa Srbima u Jugoslaviji.
A to znaci nikako.
Meni nije jasno kako muslimani ne shvacaju da sa tim podlostima i prljavim trikovima rade smrtnu presudu za BiH.
Ali mislim da je stvar presla Rubikon. BiH je gotova a ovo sa Jansom su probni baloni za definitivnu disoluciju BiH.
A onda nek se jebu sa Komsicem i nek se pitaju je li im to bilo potrebno u zivotu
A to znaci nikako.
Meni nije jasno kako muslimani ne shvacaju da sa tim podlostima i prljavim trikovima rade smrtnu presudu za BiH.
Ali mislim da je stvar presla Rubikon. BiH je gotova a ovo sa Jansom su probni baloni za definitivnu disoluciju BiH.
A onda nek se jebu sa Komsicem i nek se pitaju je li im to bilo potrebno u zivotu
2015-09-24
Hrvati u BiH mogu ostvariti ravnopravnost i posten odnos sa muslimanima jednako kao i sa Srbima u Jugoslaviji.
A to znaci nikako.
A te prijetnje ratom su im smijesne
A to znaci nikako.
A te prijetnje ratom su im smijesne
2015-09-24
Nema od toga ništa. Neda tata amer iako počeli su se veliki naganjati od Sirije, Libije, Ukrajine... nije iskljuceno i da BiH bude uvucena u to naravno protiv volje svojih naroda ali narod ionako nitko ništa ne pita.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
U sladoledu nema kostiju.
Zato je sladoled dobar.
Zato je sladoled dobar.
crvenkasti-
2014-04-17
Gdje su druge budale sa foruma? Samo ja.
crvenkasti-
2014-04-17
Zar Milosevic nije bio kriv za raspad Juge a vidim i nakon njega se raspada.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Washingtonski sporazum je samim daytonskim sporazumom poništen. A daytonski sporazum je naknadnim intervencijama sjeban do korijena. Em su kantonima oduzete daytonskim sporazumom dogovorene ovlasti i prenesene na FBiH, em se Hrvatima oduzelo pravo biranja svojeg člana u predsjedništvu, em je poturima dopušteno da mijenjaju svoju "nacionalnu" pripadnost kak kurva gaće i tako zauzimaju zastupnička mjesta kaj bi trebala pripadati Hrvatima.
Drugo, unitarna BiH nije moguća jer Srbima ne pada napamet samoukidanje RS-a i za razliku od Hrvata oni sebi biraju predstavnike. Uz to RS ima svoje državljanstvo uz državljanstvo BiH.
To kaj Dodik veli da Srbi kakti ne bi ratovali za RS ... ne nasmijavajte me. Zna on dobro da bi, ali baca bureke mamlazima.
Ali je zato unitarizacija FBiH na dijelu punom parom.
Zemljovid koji sam postal i razmjena stanovništva po načelu optiranja je jedino rješenje na duge staze kojim Hrvati u sadašnjoj BiH mogu spasiti svoje ostatke ostataka populacije, Hrvatska se proširuje na svojim kritičnim točkama i uz to skida s kurca probleme u ostalom dijelu mračnog vilajeta.
Paralelno s ovim rješenjem uputil bih poziv i bačkim Hrvatima na doseljenje u tu "novu" Hrvatsku uz punu potporu države.
Jasno je da bi tim pothvatom jedno vrijeme trebalo ravnati čvrstom državnom rukom jer se takvi problemi ne rješavaju pičkastim libertarijanskim ili liberalnim pristupom.
Onima koji bi se unatoč ovom rješenju ipak odlučili ostati u sadašnjim enklavama izvan područja koje bi pripalo RH, morali bi reći da u tom slučaju RH ne može jamčiti niti njihovo vlasništvo niti njihov život ... zapravo ništa.
To kaj ti vidiš kak rješenje je zapravo dijeljenje BiH između Srba i Bošnjaka s brisanjem i ono malo Hrvata kak bilo kakvog faktora u toj šemi.
Hrvatska u tom slučaju prolazi potpuno suhog kurca ... bez ičega u BiH.
Guest- Guest
Nista od podjele.
Prste k sebi, rece Zoka, rece ministar Radman.
Tri naroda, dva entiteta, jedna drzava, ne moze bolje.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Nista od podjele.
Koja tri naroda?
Samo dva.
A niti jedan od njih nisu Hrvati.
Suhog kurca bumo ak se tak nastavi.
Guest- Guest
Ne znam ja, adeze zna, oni su to uglavili i cvrsto stoje iza toga i danas.Sovak wrote:dijagram wrote:Nista od podjele.
Koja tri naroda?
Samo dva.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Ne znam ja, adeze zna, oni su to uglavili i cvrsto stoje iza toga i danas.Sovak wrote:dijagram wrote:Nista od podjele.
Koja tri naroda?
Samo dva.
Ah ... Epikurova i Hektorovićeva stranka.
Cjelovita BiH i granica na Drini i tak to.
Kak oni vele ono ... "pravašija"!??
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» T portal: ukinuti nacionalne države i proglasiti Sjedinjene evropske sovjetske države
» Nacionalne države su produkt ksenofobije i moraju nestati
» Na Balkanu će se formirati tri velike države! (VIDEO)
» Na Balkanu 400.000 poklonika Islamske države, a BiH prednjači
» Predsjednik savjeta za nacionalne manjine RH-a i predstavnik njemacke manjine optuzio pupovcev SNV da trazi cetri puta vise love nego druge nacionalne manjine
» Nacionalne države su produkt ksenofobije i moraju nestati
» Na Balkanu će se formirati tri velike države! (VIDEO)
» Na Balkanu 400.000 poklonika Islamske države, a BiH prednjači
» Predsjednik savjeta za nacionalne manjine RH-a i predstavnik njemacke manjine optuzio pupovcev SNV da trazi cetri puta vise love nego druge nacionalne manjine
Page 1 of 2