Bratić vrhbosanskog nadbiskupa Vinka Puljića prešao na islam, odabrao ime Emir
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Bratić vrhbosanskog nadbiskupa Vinka Puljića prešao na islam, odabrao ime Emir
U džematu Kalibunar u Travniku jučer su dvije osobe primile islam kao vjeru, a jedna od njih je i Danko, bratić kardinala Vinka Puljića, koji je uzeo novo ime Emir.
Informacija o ovom događaju objavljena je i na Facebook stranici džemata, a na svom profilu objavio je i imam džemata Aljo ef. Cikotić koji je naveo da su petog dana ramazana bili počašćeni prelaskom na islam dvije osobe koje je Allah uputio.
“Hvaljen neka je Allah koji nas je na Pravi put uputio; mi ne bismo na Pravome putu bili da nas Allah nije uputio.” (Bedemi, 43.)", stoji u opisu uz prateće fotografije samog čina u džamiji na Kalibunaru.
Osim Danka, islam je primila i Antonija koja je izabrala i novo ime Ajša - Aysha.
Informacija o ovom događaju objavljena je i na Facebook stranici džemata, a na svom profilu objavio je i imam džemata Aljo ef. Cikotić koji je naveo da su petog dana ramazana bili počašćeni prelaskom na islam dvije osobe koje je Allah uputio.
“Hvaljen neka je Allah koji nas je na Pravi put uputio; mi ne bismo na Pravome putu bili da nas Allah nije uputio.” (Bedemi, 43.)", stoji u opisu uz prateće fotografije samog čina u džamiji na Kalibunaru.
Osim Danka, islam je primila i Antonija koja je izabrala i novo ime Ajša - Aysha.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Bratić vrhbosanskog nadbiskupa Vinka Puljića prešao na islam, odabrao ime Emir
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bratic-vrhbosanskog-nadbiskupa-vinka-puljica-presao-na-islam-odabrao-ime-emir/210418029
2018-04-10
Re: Bratić vrhbosanskog nadbiskupa Vinka Puljića prešao na islam, odabrao ime Emir
Nije on samo prešao na islam nego i promjenio ime dakle i nacionalnost.
Radujem se novom islamističkom napadu u zapadnoj Europi.
Radujem se novom islamističkom napadu u zapadnoj Europi.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Triba nam još islamistički napada tako da svi koji se zovu Emir , Mujo i Fatima postanu građani zadnjeg reda u Evropi i budu nosili značku na odjeći kao znak raspoznavanja.
Tako ćemo mi s njima raspravljat.
Tako ćemo mi s njima raspravljat.
2014-04-11
melkior likes this post
[size=32]Demant vijesti o navodnom prelasku bratića i sestre kardinala Puljića na islam[/size]
nakaza- Posts : 318
2019-08-05
https://centralna.ba/demant-vijesti-o-navodnom-prelasku-bratica-i-sestre-kardinala-puljica-na-islam/
nakaza- Posts : 318
2019-08-05
Ne mijenja mi ništa u onom detalju koji sam ja primjetija a to je širenje arapske kulture preko islama jer je Kuran na arapskome i promjene imena dakle vjera i ime u arapska imena dakle odnarođivanje.nakaza wrote:https://centralna.ba/demant-vijesti-o-navodnom-prelasku-bratica-i-sestre-kardinala-puljica-na-islam/
Budi žutu zvjezdu nosili uskoro na prsima kao znak raspoznavanja.
2014-04-11
nakaza wrote:https://centralna.ba/demant-vijesti-o-navodnom-prelasku-bratica-i-sestre-kardinala-puljica-na-islam/
Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kard. Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.
Isto tako, gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.
U priopćenju Vrhbosanske nadbiskupije, koje potpisuje mr. don Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, apelira se na sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije.
2018-04-10
RayMabus wrote:Ne mijenja mi ništa u onom detalju koji sam ja primjetija a to je širenje arapske kulture preko islama jer je Kuran na arapskome i promjene imena dakle vjera i ime u arapska imena dakle odnarođivanje.nakaza wrote:https://centralna.ba/demant-vijesti-o-navodnom-prelasku-bratica-i-sestre-kardinala-puljica-na-islam/
Svejedno ostaje, dvoje manje.
2018-04-10
Nije. Pa šta će ti takvi ?Hektorović wrote:RayMabus wrote:Ne mijenja mi ništa u onom detalju koji sam ja primjetija a to je širenje arapske kulture preko islama jer je Kuran na arapskome i promjene imena dakle vjera i ime u arapska imena dakle odnarođivanje.nakaza wrote:https://centralna.ba/demant-vijesti-o-navodnom-prelasku-bratica-i-sestre-kardinala-puljica-na-islam/
Svejedno ostaje, dvoje manje.
2014-04-11
Nije on prominija samo vjeru nego i ime dakle ....
Ja kad san bija u scientolosi onda nema toga. Ako si Muhamed ostaješ Muhamed. Ne traži nitko da minjaš i ime. Tu smo znači.
Ja kad san bija u scientolosi onda nema toga. Ako si Muhamed ostaješ Muhamed. Ne traži nitko da minjaš i ime. Tu smo znači.
2014-04-11
Sad će nosit zvjezdicu na prsima.
2014-04-11
2018-04-10
Danko Puljić, bratić kardinala Vinka Puljića, u subotu je u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir, javlja Anadolu Agency (AA).
Osim Puljića, u istoj džamiji, islam je jučer primila i Antonija, koja je odučila uzeti ime Aysha. Ovo je za AA potvrdio imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, pred kojim su Danko i Antonija, sada Emir i Aysha, izgovorili šehadet i prihvatili islam.
Cikotić je također potvrdio da je Danko bratić kardinala Vinka Puljića. U razgovoru za AA Cikotić je dodao kako je radost jučer u džamiji na Kalibunaru bila neopisiva, odnosno svojevrstan čin novog rođenja.
[*]
Kazao je kako je Puljić nakon izgovaranja šehadeta bio sretan i zahvalan te iskazao svoju sreću što je postao dio ovog džemata. (Tuzlanski.ba)
[*]
Osim Puljića, u istoj džamiji, islam je jučer primila i Antonija, koja je odučila uzeti ime Aysha. Ovo je za AA potvrdio imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, pred kojim su Danko i Antonija, sada Emir i Aysha, izgovorili šehadet i prihvatili islam.
Cikotić je također potvrdio da je Danko bratić kardinala Vinka Puljića. U razgovoru za AA Cikotić je dodao kako je radost jučer u džamiji na Kalibunaru bila neopisiva, odnosno svojevrstan čin novog rođenja.
[*]
Kazao je kako je Puljić nakon izgovaranja šehadeta bio sretan i zahvalan te iskazao svoju sreću što je postao dio ovog džemata. (Tuzlanski.ba)
[*]
2018-04-10
Nisu oni samo prešli na islam nego su i prominili ime. Sad ćete nositi žutu zvijezdu na prsima.
2014-04-11
Suštinski nije najači al od kud bi oni to znali.Hektorović wrote:
Allah ili Elohim. Ima ih 72. Od tuda ona priča o djevicama. Nisu to djevice.
2014-04-11
Šta se mene tiče može svak virovat šta god oće. Njegova osobna stvar.
Al ćemo proučit ovaj uvjet te crkve da moraju odbaciti svoja dosadašnja imena a uzet arapska.
Al ćemo proučit ovaj uvjet te crkve da moraju odbaciti svoja dosadašnja imena a uzet arapska.
2014-04-11
Razmišljam.
Ovo s mjenjanjem imena u paketu s vjerom je i promjena indentiteta.
Ovo s mjenjanjem imena u paketu s vjerom je i promjena indentiteta.
2014-04-11
Ako je to i nečija slobodna volja onda ok al ako je i uvjet te crkve ....a vidim da je....
Razmišljam.
Razmišljam.
2014-04-11
Znači ja ako sam dobro razumio , dođe taj xy šta širi islam u Italiji i Talijan pređe na islam i automatski mora uzeti i neko arapsko ime itd.
I šta je on sad pošto se ne radi tu samo o nekom novom pogledu na duhovni svijet nego i promjeni indetiteta a Kuran je na arapskome i preferiraju se ta arapska imena.
Jel Talijan ? Ili je Arapin ?
Ovo baš nema veze ni s duhovošću al ima veze s nečim drugim.
I šta je on sad pošto se ne radi tu samo o nekom novom pogledu na duhovni svijet nego i promjeni indetiteta a Kuran je na arapskome i preferiraju se ta arapska imena.
Jel Talijan ? Ili je Arapin ?
Ovo baš nema veze ni s duhovošću al ima veze s nečim drugim.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» ODABRAO EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ: Ovo je lista 'podobnih' Hrvata
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
» KRIK NADBISKUPA: ‘Ubijaju nas kao kokoši, pomozite!’
» Reisul-ulema odbacio izjavu kardinala Puljića, ocijenio je tendecioznom
» herojska cetinjska krajina ne šljivi nadbiskupa ni svetu stolicu 2%...
» “Ne postoji evropski, francuski ili umjereni islam – postoji samo islam”
» KRIK NADBISKUPA: ‘Ubijaju nas kao kokoši, pomozite!’
» Reisul-ulema odbacio izjavu kardinala Puljića, ocijenio je tendecioznom
» herojska cetinjska krajina ne šljivi nadbiskupa ni svetu stolicu 2%...
Page 1 of 2