Zašto kršćani svjedoče o Kristu?
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Zašto kršćani svjedoče o Kristu?
zanstr wrote:
To individualno interpretiranje
Nije riječ samo o individualnim intepretacijama nego teološkim razmatranjima unutar okvira službenog nauka KC.
Last edited by speare_shaker on Thu 15 May - 20:11; edited 1 time in total
Guest- Guest
Stari Zavjet u potpunosti odbacujem, Novi čitam s rezervom, iako poštujem njegove osnovne postavke i intencije. U to ne ubrajam Pavla,on me ne zanima ni kao teološki ni kao moralni autoritet.Patriot_1 wrote:Znači ,po tebi,,Novi Zavjet piše laži!Od tebe drugo ne očekujem!von_Starhemberg wrote:Dakle, navodiš lažovove laži da bi opravdao lažova, pa krasnoPatriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:To je on mislio na Pavla. No, ti si ovca pa ti to nije jasno.Patriot_1 wrote:Ovo je upućeno takvima kao ti:"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)von_Starhemberg wrote:To su njegove fantazije (i njemu sličnih), Isus nema veze s tim...Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Dakle,,jasno je ,tko ne prihvati Krista(a nemora) teže će mu biti nego Sodomljanima!
To zapravo i govori da Isus nije nikakav Bog nego hohštapler... navodite kao da svi imaju slobodnu volju ali je ona uvjetovana te ako se ne napravi baš tako onda ode sve u krasan k.... To nije nikakva slobodna volja, naprotiv, to je pokazivanje samo da je to samozvani bog... pih... takvih imamo po mentalnim ustanovama koliko hoćeš....
3 Kad se približio Damasku, odjednom ga obasja svjetlost s neba.
4 Padne na zemlju. Začuje nato glas kako mu govori: 'Savle, Savle! Zašto me progoniš?'
5 'Tko si ti, Gospodine?' upita Savao.'Ja sam Isus kojega progoniš!' odgovori glas.
6 'Ustani i pođi u grad! Ondje će ti se reći što da činiš.'
7 Savlovi su suputnici ostali bez riječi. Čuli su glas, ali nikoga nisu vidjeli.
8 Savao ustane sa zemlje. Oči su mu bile otvorene, ali ništa nije vidio. Povedu ga zato za ruku i uvedu u Damask.
9 Tri dana nije ništa vidio niti je jeo i pio.
10 A u Damasku je živio vjernik[a] imenom Ananija. Njemu Gospodin reče u viđenju: 'Ananija!'
'Molim, Gospodine?' odazove se on.
11 Gospodin mu reče: 'Idi u Ravnu ulicu, u Judinu kuću, i ondje potraži Savla iz Tarza. Eno ga ondje; moli se.
12 U viđenju koje sam mu dao vidio je čovjeka imenom Ananija kako ulazi i polaže na njega ruke da progleda.'
13 'Ali, Gospodine,' odgovori Ananija, 'od tolikih sam čuo da je mnogo zla učinio tvojim svetima u Jeruzalemu!
14 Ima punomoć od velikog svećenika da okuje u lance sve koji prizivaju tvoje ime.'
15 Gospodin mu odgovori: 'Idi i učini što ti kažem. Izabrao sam Savla da ponese moje ime poganima i kraljevima i izraelskome narodu.
16 Pokazat ću mu koliko mora pretrpjeti zbog mojega imena.'
17 Ananija ode onamo, položi ruke na Savla i reče: 'Brate Savle, Gospodin Isus koji ti se ukazao na putu poslao me je da progledaš i da se napuniš Svetoga Duha.'
18 Savlu s očiju odmah spadne nešto poput ljuski te progleda. Ustane zatim i krsti se.
19 Onda nešto pojede i okrijepi se.
Savao u Damasku i Jeruzalemu
Savao je nekoliko dana ostao s vjernicima u Damasku.
20 Smjesta je po sinagogama počeo propovijedati da je Isus Božji Sin.
21 Svi koji su ga slušali bili su zaprepašteni. 'Pa nije li ovo onaj isti koji je u Jeruzalemu istrebljivao Isusove sljedbenike?' pitali su. 'Zar on nije došao ovamo zato da ih uhiti i okovane odvede pred velike svećenike?'
22 Savlovo je propovijedanje bivalo sve silnije. Zbunjivao je židove u Damasku dokazujući im da je Isus Mesija.
23 Nakon podosta vremena, židovski ga vođe odluče pogubiti,
Guest- Guest
Ne, niti prema kršćanstvu. Čak i u "pravovjernom" kršćanstvu naglašava se podložnost Boga Sina Bogu Ocu, pojmovi koji u SZ zapravo i ne postoje.zanstr wrote:Prema kršćanstvu je.von_Starhemberg wrote:Ne znači, ni blizu, ni po kakvom kriteriju.zanstr wrote: To znači da je Isus i starozavjetni bog.
Guest- Guest
Ja to shvaćam, ali kršćani ne. Po njima je to "trojedni" bog. I otac i sin su jedno.von_Starhemberg wrote:Ne, niti prema kršćanstvu. Čak i u "pravovjernom" kršćanstvu naglašava se podložnost Boga Sina Bogu Ocu, pojmovi koji u SZ zapravo i ne postoje.zanstr wrote:Prema kršćanstvu je.von_Starhemberg wrote:Ne znači, ni blizu, ni po kakvom kriteriju.zanstr wrote: To znači da je Isus i starozavjetni bog.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Znam i zašto odbacuješ Pavla!Jer je direktan!Ti vjeruješ u drugčijeg krista!A Pavao reče takvima kao ti "Ako vam netko navješćuje drugčijeg krista ,neka je proklet!"von_Starhemberg wrote:Stari Zavjet u potpunosti odbacujem, Novi čitam s rezervom, iako poštujem njegove osnovne postavke i intencije. U to ne ubrajam Pavla,on me ne zanima ni kao teološki ni kao moralni autoritet.Patriot_1 wrote:Znači ,po tebi,,Novi Zavjet piše laži!Od tebe drugo ne očekujem!von_Starhemberg wrote:Dakle, navodiš lažovove laži da bi opravdao lažova, pa krasnoPatriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:To je on mislio na Pavla. No, ti si ovca pa ti to nije jasno.Patriot_1 wrote:Ovo je upućeno takvima kao ti:"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)von_Starhemberg wrote:To su njegove fantazije (i njemu sličnih), Isus nema veze s tim...Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Dakle,,jasno je ,tko ne prihvati Krista(a nemora) teže će mu biti nego Sodomljanima!
To zapravo i govori da Isus nije nikakav Bog nego hohštapler... navodite kao da svi imaju slobodnu volju ali je ona uvjetovana te ako se ne napravi baš tako onda ode sve u krasan k.... To nije nikakva slobodna volja, naprotiv, to je pokazivanje samo da je to samozvani bog... pih... takvih imamo po mentalnim ustanovama koliko hoćeš....
4 Padne na zemlju. Začuje nato glas kako mu govori: 'Savle, Savle! Zašto me progoniš?'
5 'Tko si ti, Gospodine?' upita Savao.'Ja sam Isus kojega progoniš!' odgovori glas.
7 Savlovi su suputnici ostali bez riječi. Čuli su glas, ali nikoga nisu vidjeli.
8 Savao ustane sa zemlje. Oči su mu bile otvorene, ali ništa nije vidio. Povedu ga zato za ruku i uvedu u Damask.
10 A u Damasku je živio vjernik[a] imenom Ananija. Njemu Gospodin reče u viđenju: 'Ananija!'
11 Gospodin mu reče: 'Idi u Ravnu ulicu, u Judinu kuću, i ondje potraži Savla iz Tarza. Eno ga ondje; moli se.
12 U viđenju koje sam mu dao vidio je čovjeka imenom Ananija kako ulazi i polaže na njega ruke da progleda.'
13 'Ali, Gospodine,' odgovori Ananija, 'od tolikih sam čuo da je mnogo zla učinio tvojim svetima u Jeruzalemu!
14 Ima punomoć od velikog svećenika da okuje u lance sve koji prizivaju tvoje ime.'
15 Gospodin mu odgovori: 'Idi i učini što ti kažem. Izabrao sam Savla da ponese moje ime poganima i kraljevima i izraelskome narodu.
17 Ananija ode onamo, položi ruke na Savla i reče: 'Brate Savle, Gospodin Isus koji ti se ukazao na putu poslao me je da progledaš i da se napuniš Svetoga Duha.'
18 Savlu s očiju odmah spadne nešto poput ljuski te progleda. Ustane zatim i krsti se.
21 Svi koji su ga slušali bili su zaprepašteni. 'Pa nije li ovo onaj isti koji je u Jeruzalemu istrebljivao Isusove sljedbenike?' pitali su. 'Zar on nije došao ovamo zato da ih uhiti i okovane odvede pred velike svećenike?'
22 Savlovo je propovijedanje bivalo sve silnije. Zbunjivao je židove u Damasku dokazujući im da je Isus Mesija.
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Kršćani ne ,,,a ti da,,u jbt.zanstr wrote:Ja to shvaćam, ali kršćani ne. Po njima je to "trojedni" bog. I otac i sin su jedno.von_Starhemberg wrote:Ne, niti prema kršćanstvu. Čak i u "pravovjernom" kršćanstvu naglašava se podložnost Boga Sina Bogu Ocu, pojmovi koji u SZ zapravo i ne postoje.zanstr wrote:Prema kršćanstvu je.von_Starhemberg wrote:Ne znači, ni blizu, ni po kakvom kriteriju.zanstr wrote: To znači da je Isus i starozavjetni bog.
2014-04-30
Jer je lažov, pa to sam već napisao, i uopće me ne zanima što bi "takvima kao ja" taj lažov poručio.Patriot_1 wrote:Znam i zašto odbacuješ Pavla!Jer je direktan!Ti vjeruješ u drugčijeg krista!A Pavao reče takvima kao ti "Ako vam netko navješćuje drugčijeg krista ,neka je proklet!"von_Starhemberg wrote:Stari Zavjet u potpunosti odbacujem, Novi čitam s rezervom, iako poštujem njegove osnovne postavke i intencije. U to ne ubrajam Pavla,on me ne zanima ni kao teološki ni kao moralni autoritet.Patriot_1 wrote:Znači ,po tebi,,Novi Zavjet piše laži!Od tebe drugo ne očekujem!von_Starhemberg wrote:Dakle, navodiš lažovove laži da bi opravdao lažova, pa krasnoPatriot_1 wrote:von_Starhemberg wrote:To je on mislio na Pavla. No, ti si ovca pa ti to nije jasno.Patriot_1 wrote:Ovo je upućeno takvima kao ti:"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim plodovima ćete ih prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati." (Matej 7:15)von_Starhemberg wrote:To su njegove fantazije (i njemu sličnih), Isus nema veze s tim...Sefirot wrote:Patriot_1 wrote:Dakle,,jasno je ,tko ne prihvati Krista(a nemora) teže će mu biti nego Sodomljanima!
Guest- Guest
Tako je. Kršćani vide jednog boga, ja vidim bar tri. Iako je na forumu bilo navedeno još par mogućnosti kao npr djevica marija i sotona.Patriot_1 wrote:Kršćani ne ,,,a ti da,,u jbt.zanstr wrote:Ja to shvaćam, ali kršćani ne. Po njima je to "trojedni" bog. I otac i sin su jedno.von_Starhemberg wrote:Ne, niti prema kršćanstvu. Čak i u "pravovjernom" kršćanstvu naglašava se podložnost Boga Sina Bogu Ocu, pojmovi koji u SZ zapravo i ne postoje.zanstr wrote:Prema kršćanstvu je.von_Starhemberg wrote:Ne znači, ni blizu, ni po kakvom kriteriju.zanstr wrote: To znači da je Isus i starozavjetni bog.
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
Vidio i bjele miševe,,dabogda,,,hi hizanstr wrote:Tako je. Kršćani vide jednog boga, ja vidim bar tri. Iako je na forumu bilo navedeno još par mogućnosti kao npr djevica marija i sotona.Patriot_1 wrote:Kršćani ne ,,,a ti da,,u jbt.zanstr wrote:Ja to shvaćam, ali kršćani ne. Po njima je to "trojedni" bog. I otac i sin su jedno.von_Starhemberg wrote:Ne, niti prema kršćanstvu. Čak i u "pravovjernom" kršćanstvu naglašava se podložnost Boga Sina Bogu Ocu, pojmovi koji u SZ zapravo i ne postoje.zanstr wrote:Prema kršćanstvu je.von_Starhemberg wrote:Ne znači, ni blizu, ni po kakvom kriteriju.zanstr wrote: To znači da je Isus i starozavjetni bog.
2014-04-30
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Evo zašto je spasenje samo u Kristu...
» Index.hr - Zašto bijeli kršćani misle da imaju pravo na Europu?
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» "Stiže 50 milijuna islamskih vojnika, spas je u Kristu"
» Sylvester Stallone:'Svoj život predao sam Isusu Kristu'
» Index.hr - Zašto bijeli kršćani misle da imaju pravo na Europu?
» Za uskrsne blagdane HTV zabranio film o Isusu Kristu
» "Stiže 50 milijuna islamskih vojnika, spas je u Kristu"
» Sylvester Stallone:'Svoj život predao sam Isusu Kristu'
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 3 of 3