HNB na aparatima - uskoro bankrot
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: HNB na aparatima - uskoro bankrot
u dugom roku nikakva monetarna politika nema efekta na realnu ekonomiju.
i kako je šonje rekao c/p
. Pri tome nije bitno što je uskom krugu upućenih jasno da dodatne monetarne mjere neće riješiti naše gospodarske probleme (jer problemi nisu novčane nego strukturne naravi)
dakle ništa od svega toga dugoročno, ako RH ekonomija ostane ovakva.. puna uhljeba, lopova, korupcija, visoki porezi, nemoguće regulacije i zakoni i propisi -ništa vam tu neće pomoći, inače bi ljudi u špiljama ležali doma i tiskali pare, a ne išli vanka loviti srne i neznam skupljati plodove..
naši su problemi strukturni, a inače ja osobno neman povjerenja u nikakvu monetarnu politiku, nećete vjerovati ali ima država u svijetu koje uopće nemaju centralnu banku , i gle čuda ništa im ne fali :D
. Pri tome nije bitno što je uskom krugu upućenih jasno da dodatne monetarne mjere neće riješiti naše gospodarske probleme (jer problemi nisu novčane nego strukturne naravi)
dakle ništa od svega toga dugoročno, ako RH ekonomija ostane ovakva.. puna uhljeba, lopova, korupcija, visoki porezi, nemoguće regulacije i zakoni i propisi -ništa vam tu neće pomoći, inače bi ljudi u špiljama ležali doma i tiskali pare, a ne išli vanka loviti srne i neznam skupljati plodove..
naši su problemi strukturni, a inače ja osobno neman povjerenja u nikakvu monetarnu politiku, nećete vjerovati ali ima država u svijetu koje uopće nemaju centralnu banku , i gle čuda ništa im ne fali :D
Guest- Guest
EmberSpirit wrote:
nećete vjerovati ali ima država u svijetu koje uopće nemaju centralnu banku , i gle čuda ništa im ne fali :D[/size][/font][/color]
kako onda rade "kliring" među svojim bankama? bankarski sustav ne funkcionira bez centralne banke
http://limun.hr/main.aspx?id=10074
https://en.wikipedia.org/wiki/Clearing_%28finance%29
dapače i centralne banke imaju svoju centralnbu banku iz istog razloga BIS
https://en.wikipedia.org/wiki/Bank_for_International_Settlements
EmberSpirit wrote:
problem gospodarstva je pad potrošnje, centralna banka to vidi i želi cijenu potrošnje učiniti jeftinijom
porast potrošnje dovest će i do porasta zaposlenosti
Guest- Guest
kod nas potrošnja može narasti tako da se zaposle ljudi, a da bi se zaposlili ljudi trebalo bi napraviti strukturne reforme... sniziti birokratsko opterećenje i regulacije za zapošljavanje i investiranje, sniziti poreze itd..
onda će ljudi raditi i trošiti i tako raste BDP.
https://mises.org/library/panama-has-no-central-bank
doduše njihova službena valuta je dolar, tako da su riješili te probleme. pa im je opet FED centralna banka haha :)
onda će ljudi raditi i trošiti i tako raste BDP.
https://mises.org/library/panama-has-no-central-bank
doduše njihova službena valuta je dolar, tako da su riješili te probleme. pa im je opet FED centralna banka haha :)
Guest- Guest
EmberSpirit wrote:kod nas potrošnja može narasti tako da se zaposle ljudi, a da bi se zaposlili ljudi trebalo bi napraviti strukturne reforme... sniziti birokratsko opterećenje i regulacije za zapošljavanje i investiranje, sniziti poreze itd..
ne, to je naopako postavljeno
nijedan vlasnik tvrtke ili obrta neće početi zapošljavati nove radnike prije nego mu poraste zarada i potražnja za njegovim robama i uslugama
ako nitko ne kupuje ništa od mene, onda ja neću zapošljavati novog radnika, tako funkcionira ekonomija u privatnom sektoru
ako poraste potražnja za mojim robama i uslugama, onda ću zaposliti novog radnika da bih mogao zadovoljiti tu novu potražnju
dakle prvo ide porast potrošnje, pa tek onda porast zaposlenosti, a ne obrtno
šonje priča besmislice, on očito isto nije dana radio nešto korisno u realnom sektoru, ili je uložio u zlato i ostale instrumente zaštite od bankrota i hiperinflacije, pa sad navija za propast ekonomije jer će inače u suprotnom propasti njegova ulaganja, inače nema smisla, ne može tek tako tvrditi tolike besmislice
EmberSpirit wrote:
mises.org
ja tu austrijsku školu više ne smatram nekim ekonomskim pravcem, to je politička ideologija, njihove tvrdnje i teorije s ekonomijom nemaju veze, kao što ni alternativna medicina nema veze sa medicinom
Guest- Guest
šonje ti ima otvoren facebook profil pa slobodno raspravljaj sa njime, naravno nemoj počet sa uvredama tipa "nemaš pojma, tko ti da diplomu itd"
Guest- Guest
i dalje mislim da je glavni problem strukturnih reformi, a ne monetarnih. monetarna politika je dvosjekli mač u ekonomiji.
Guest- Guest
nemam fejs, ali da, to bih mu odmah rekao, nemaš pojma, ajd bok,EmberSpirit wrote:šonje ti ima otvoren facebook profil pa slobodno raspravljaj sa njime, naravno nemoj počet sa uvredama tipa "nemaš pojma, tko ti da diplomu itd"
Guest- Guest
Normalno da će bankrotirat,da sam ja prodo sav grah i ja bi bankrotiro,al jok ostavio još...
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Banke opet smanjuju kamate na kredite - uskoro bankrot!!!
» SPC ode u bankrot
» Japan - bankrot
» Katastrofa u SAD: bankrot
» Bankrot Francuska
» SPC ode u bankrot
» Japan - bankrot
» Katastrofa u SAD: bankrot
» Bankrot Francuska
Page 2 of 2