Katoličko učenje je svevremensko
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Katoličko učenje je svevremensko
http://www.dnevno.hr/vjera/duhovnost/ono-sto-bog-osobito-mrzi-u-nebo-vapijuci-grijesi
Dobar popis za orijentaciju suvremeniku.
Dobar popis za orijentaciju suvremeniku.
Re: Katoličko učenje je svevremensko
Ovo nije samo katoličko,već sveopće kršćansko,odnosno biblijsko učenje.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Dakle,u to vjeruju i pravoslavni i protestanti.
2014-04-22
Pa dobro sad, Jastrebe, kao da nikad nisi čuo za švedsku biskupicu i njenu ženu svećenicu.
Guest- Guest
Dobro,to su devijacije od kršćanske liturgije,ikonografije,i samog kršćanstva.Le Roi Soleil wrote:Pa dobro sad, Jastrebe, kao da nikad nisi čuo za švedsku biskupicu i njenu ženu svećenicu.
Govorim,o tome da su ovijeh 7 vapijućijeh grijeha opisani u Bibliji i da nisu ekskluzivitet samo katolika.
Čak ni tekst o tome ne govori.
2014-04-22
jastreb wrote:Le Roi Soleil wrote:
Pa dobro sad, Jastrebe, kao da nikad nisi čuo za švedsku biskupicu i njenu ženu svećenicu.
Dobro,to su devijacije od kršćanske liturgije,ikonografije,i samog kršćanstva.
Možda su devijacije od same biti pače rekao bih srčike kršćanstva, ali nijesu od protestantizma - naime Švedska Crkva je najveća luteranska denominacija na svijetu.
Guest- Guest
Opet bliskoistočne pizdarije iz bliskoistočnih pripizdina.
Protestantizam.Le Roi Soleil wrote:jastreb wrote:Le Roi Soleil wrote:
Dobro,to su devijacije od kršćanske liturgije,ikonografije,i samog kršćanstva.
Možda su devijacije od same biti pače rekao bih srčike kršćanstva, ali nijesu od protestantizma - naime Švedska Crkva je najveća luteranska denominacija na svijetu.
Što je uopće protestantizam?
Kad govorim o protestantizmu mislim na njemačke evangelike,recimo. Oni su mi,onako ,nekako "najnormalniji" u tom širokom dijapazonu luteransko-husitsko-zvinglijevsko-kalvinske misli.
2014-04-22
Eh da je barem sve ostalo na bliskoistočnim temeljima.dawson wrote:Opet bliskoistočne pizdarije iz bliskoistočnih pripizdina.
2014-04-22
jastreb wrote:
Protestantizam.
Što je uopće protestantizam?
Kad govorim o protestantizmu mislim na njemačke evangelike,recimo. Oni su mi,onako ,nekako "najnormalniji" u tom širokom dijapazonu luteransko-husitsko-zvinglijevsko-kalvinske misli.
Evangelici.
Što je uopće evangelička crkva u jednoj Njemačkoj npr.?
Zajednica je to Luterana, Kalvinista i ostalih milijun zajednica koje na dnevnoj osnovi osniva Duh Sveti.
Guest- Guest
Dobro,ajde...
Izbacimo iz te rasprave i protestante i opet nauk o vapijući grijesi ne prestaje biti katolički ekskluzivitet,jer ih spominju i pravoslavne crkve i stare istočne apostolske crkve.
Izbacimo iz te rasprave i protestante i opet nauk o vapijući grijesi ne prestaje biti katolički ekskluzivitet,jer ih spominju i pravoslavne crkve i stare istočne apostolske crkve.
2014-04-22
Meni je najbolje iz biblije kad Bog pobije svu djecu Egipćanima. Mislim da se to danas zove postnatalni abortus. Židovima nije pobio djecu jer su židovi svoje kuće namazali krvlju od janjeta, pa je Bog tako znao u kojoj kući su Židovi a u kojoj Egipćani kad je došao ubijati djecu.
Guest- Guest
jastreb wrote:
Vjerujem mada nisam čitao u nekakvim njihovim dokumentima. Radi se o biblijskim stvarnostima, pa ne sumnjam da se sakramentalne Crkve drže pravovjerja. Pod istočnim apostolskim jamačno predmnjevaš tzv. istočne orijentalne crkve tipa armensku, etiopsku..?
Guest- Guest
Nije pobio svu djecu,nego sve prvorođence. dakle od beba do staraca,koji su bili muška prvorođena djeca u svojim familijama.deda wrote:Meni je najbolje iz biblije kad Bog pobije svu djecu Egipćanima. Mislim da se to danas zove postnatalni abortus. Židovima nije pobio djecu jer su židovi svoje kuće namazali krvlju od janjeta, pa je Bog tako znao u kojoj kući su Židovi a u kojoj Egipćani kad je došao ubijati djecu.
da sam ja tada bio Egipćanin i ja bih nastradao.
2014-04-22
Tako je. I koptsku i sirijsku.Le Roi Soleil wrote:jastreb wrote:
Vjerujem mada nisam čitao u nekakvim njihovim dokumentima. Radi se o biblijskim stvarnostima, pa ne sumnjam da se sakramentalne Crkve drže pravovjerja. Pod istočnim apostolskim jamačno predmnjevaš tzv. istočne orijentalne crkve tipa armensku, etiopsku..?
2014-04-22
jastreb wrote:Eh da je barem sve ostalo na bliskoistočnim temeljima.
Sad bi ovdje bilo isto govno kao i tamo.
Sumnjam.dawson wrote:jastreb wrote:Eh da je barem sve ostalo na bliskoistočnim temeljima.
Sad bi ovdje bilo isto govno kao i tamo.
2014-04-22
jastreb wrote:Tako je. I koptsku i sirijsku.Le Roi Soleil wrote:jastreb wrote:
Ok, pitao sam radi jasnoće i bistrine pogleda. Kristologija im je mutna.
Guest- Guest
jastreb wrote:Nije pobio svu djecu,nego sve prvorođence.deda wrote:Meni je najbolje iz biblije kad Bog pobije svu djecu Egipćanima. Mislim da se to danas zove postnatalni abortus. Židovima nije pobio djecu jer su židovi svoje kuće namazali krvlju od janjeta, pa je Bog tako znao u kojoj kući su Židovi a u kojoj Egipćani kad je došao ubijati djecu.
Dobro zaboravio sam da nije došao ubiti svu djecu, nego samno prvorođenu djecu. Šteta što danas Bog više ne djeluje, što je odsutan i nema ga na zemlji.
Na planetu je 7 milijardi ljudi, sigurno ima puno prvorođene djece koju bi trebalo ubiti.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Hitlerija sprema "katoličko proljeće"
» Katoličko - domoljubna HDZova ojebina
» Gnostičko učenje - 365 Božjih emanacija i lažni stvoritelj
» Kinenski vrtić: Učenje praktičnih spretnosti i puno toga usput
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
» Katoličko - domoljubna HDZova ojebina
» Gnostičko učenje - 365 Božjih emanacija i lažni stvoritelj
» Kinenski vrtić: Učenje praktičnih spretnosti i puno toga usput
» Zemlja je ipak centar svijeta, a kreacija univerzuma, jedino ispravno ucenje............
Page 1 of 3