Socijalizam u RH napreduje , part 667. POSovi stanovi
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Socijalizam u RH napreduje , part 667. POSovi stanovi
http://www.jutarnji.hr/nemocna-drzava--znam-obitelj-koja-je-kljuceve-pos-ova-stana-dobila-u-cetvrtak--u-petak-je-stan-vec-bio-u-oglasniku--zaradili-su-45-000-eura-/1479314/
Dakle država je u staroj socijalističkoj šemi, novcima poreznih obveznika(čisto da napomenem u RH oko 25% stanovništva su netto platitelji poreza -uglavnom zaposleni u turizmu, trgovini, industriji) , dakle novcima poreznih obveznika , subvencionirala gradnju stanova kao ekipi po nekim kriterijima, a baza je što su to dosta radile veze, i onda bi ekipa kada bi dobila stan u pola cijene(koji su financirali RH porezni obveznici) sutradan odmah preprodala i zaradila par desetaka tisuća € razlike.
Državno reguliranje, i državne subvnecije - ekipa koja ima veze profitira, a trošak toga plaćaju porezni obveznici
Dakle država je u staroj socijalističkoj šemi, novcima poreznih obveznika(čisto da napomenem u RH oko 25% stanovništva su netto platitelji poreza -uglavnom zaposleni u turizmu, trgovini, industriji) , dakle novcima poreznih obveznika , subvencionirala gradnju stanova kao ekipi po nekim kriterijima, a baza je što su to dosta radile veze, i onda bi ekipa kada bi dobila stan u pola cijene(koji su financirali RH porezni obveznici) sutradan odmah preprodala i zaradila par desetaka tisuća € razlike.
Državno reguliranje, i državne subvnecije - ekipa koja ima veze profitira, a trošak toga plaćaju porezni obveznici
Guest- Guest
Re: Socijalizam u RH napreduje , part 667. POSovi stanovi
Svaka mu čast, ko je da je, iskoristio čovik šta mu se pružilo
iskoristi će svi. država je pokušala ovdje ispasti "humana" sa param svih građana. kao svi građani će subvencionirati malu skupinu ljudi , ciljali su na neke kriterije(parovi koji imaju djecu nemaju stan , i nešto šta ja znam) a onda se za te stanove prijavilo tipa 100 ljudi za 1 stan, pa su radile i povlačile se debele veze, navodno sam čuo od jedne osobe da se davalo i po 10% vrijednosti stana za dobiti stan,Riplex wrote:Svaka mu čast, ko je da je, iskoristio čovik šta mu se pružilo
i onda kada je uski krug ljudi dobio stanove preko veze, odlučila ekipa i prodati i staviti razliku u džep
porezni obveznici platili uskom krugu ljudi + birokratima koji su bili podmićivani i bog te veselio
Guest- Guest
Premda je 2007. godine uvedena zabrana prodaje kupcima tih stanova u periodu od 10 godina. 2012. godine, međutim, zabrana se ponovno ukida.
- Trebalo bi uvesti obavezu da se stan na prodaju prvo mora ponuditi natrag APN-u po istoj cijeni po kojoj je stan i kupljen - smatra Ergović
ovo bi donekle imalo smisla, ali budale ukinuli to.. vjerojatno se i to ukinulo "preko veze"
- Trebalo bi uvesti obavezu da se stan na prodaju prvo mora ponuditi natrag APN-u po istoj cijeni po kojoj je stan i kupljen - smatra Ergović
ovo bi donekle imalo smisla, ali budale ukinuli to.. vjerojatno se i to ukinulo "preko veze"
Guest- Guest
I kakve to veze ima sa socijalizmom???EmberSpirit wrote:http://www.jutarnji.hr/nemocna-drzava--znam-obitelj-koja-je-kljuceve-pos-ova-stana-dobila-u-cetvrtak--u-petak-je-stan-vec-bio-u-oglasniku--zaradili-su-45-000-eura-/1479314/
ispod tržišne cijene ili je lopovluk ili poklon...elem nije kapitalizam da ga hebešprovocator wrote:I kakve to veze ima sa socijalizmom???EmberSpirit wrote:http://www.jutarnji.hr/nemocna-drzava--znam-obitelj-koja-je-kljuceve-pos-ova-stana-dobila-u-cetvrtak--u-petak-je-stan-vec-bio-u-oglasniku--zaradili-su-45-000-eura-/1479314/
n_razbojnik-
2014-04-15
provocator-
2015-08-11
jer su državne pare u pitanju...ti i ja dajemo nekome stan jeftinijeprovocator wrote:Zašto je socijalizam?
n_razbojnik-
2014-04-15
heh, genijalno...Plan 21?EmberSpirit wrote:Premda je 2007. godine uvedena zabrana prodaje kupcima tih stanova u periodu od 10 godina. 2012. godine, međutim, zabrana se ponovno ukida.
n_razbojnik-
2014-04-15
A što radi država koja je to osmislila? Država, međutim, nema aposlutno nikakvu evidenciju o tome koliko je POS-ovih stanova preprodano brzo nakon kupnje, jer niti kupac nema obavezu državu, točnije APN, obavijestiti o namjeri prodaje stana. I opet pitam kakve to veze ima sa socijalizmom?
Ovo ima veze s kriminalom ....provocator wrote:A što radi država koja je to osmislila? Država, međutim, nema aposlutno nikakvu evidenciju o tome koliko je POS-ovih stanova preprodano brzo nakon kupnje, jer niti kupac nema obavezu državu, točnije APN, obavijestiti o namjeri prodaje stana. I opet pitam kakve to veze ima sa socijalizmom?
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Eto... sve 5. Ja sam se samo referirao na naslov teme.
socijalizam nije otporan na lopovluk jbgaprovocator wrote:A što radi država koja je to osmislila? Država, međutim, nema aposlutno nikakvu evidenciju o tome koliko je POS-ovih stanova preprodano brzo nakon kupnje, jer niti kupac nema obavezu državu, točnije APN, obavijestiti o namjeri prodaje stana. I opet pitam kakve to veze ima sa socijalizmom?
a država k'o država, svaki tjedan propis jedan...mlada je, naučit će...dotad previdi su tu da se koriste, i ja bih, nebih se ugodno osjećao...ali nakon što teško zarađenu lovu utrošim humanije bih, recimo na sebe i Ezekiela
n_razbojnik-
2014-04-15
Socijalizam je u tom što država radi ono što joj nije posao: stambeno zbrinjava građane. Svatko se mora pobrinuti za svoj stan, inače se ponaša neodgovorno. A navedeni primjer nije kriminal jer nije protivno zakonu, ali je nemoralno. No, to nije kažnjivo.
EmberSpirit wrote:iskoristi će svi. država je pokušala ovdje ispasti "humana" sa param svih građana. kao svi građani će subvencionirati malu skupinu ljudi , ciljali su na neke kriterije(parovi koji imaju djecu nemaju stan , i nešto šta ja znam) a onda se za te stanove prijavilo tipa 100 ljudi za 1 stan, pa su radile i povlačile se debele veze, navodno sam čuo od jedne osobe da se davalo i po 10% vrijednosti stana za dobiti stan,Riplex wrote:Svaka mu čast, ko je da je, iskoristio čovik šta mu se pružilo
i onda kada je uski krug ljudi dobio stanove preko veze, odlučila ekipa i prodati i staviti razliku u džep
porezni obveznici platili uskom krugu ljudi + birokratima koji su bili podmićivani i bog te veselio
Naravno da hoće, to je u prirodi čovjeka.
Ovo je samo jedan u moru dokaza, da ljudske ideologije i tvorevine padaju u sukobu s biologijom.
Pa rekao sam davno o cemu se tu radi i sad su ovi otkrili toplu vodu. Veze i vezice , nema na sebe i ženu svoju nekretninu ( al ima caca i mater nekoliko svojih no oni kao nemaju jer nemaju na sebe , muž i žena ) i onda država sufinacira pola , ovi to kupe i sutra prodaju po tržišnoj cijeni.
Hbga ja imam nekoliko nekretnina pa su mi ove stvari u malom prstu a eto vi se tek kao sad cudite iako sam ja to odma rekao o cemu se tu radi u suštini.
Hbga ja imam nekoliko nekretnina pa su mi ove stvari u malom prstu a eto vi se tek kao sad cudite iako sam ja to odma rekao o cemu se tu radi u suštini.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Uz ovu šemu ima još jedna : lik radi u državnoj službi dakle on je veza ....ima dvoje ili troje djece ....oni u suštini su premladi da imaju još svoju nekretninu ....recimo da se ćer il sin udao / oženio ....caca il mater koji u suštini imaju svoje nekretnine plus su na državnoj sisi odma njima namištaju te stanove u pol cijene jer prakticki ta njihova djeca su socijalni slucajevi jer : NEMAJU SVOJU NEKRETNINU.RayMabus wrote:Pa rekao sam davno o cemu se tu radi i sad su ovi otkrili toplu vodu. Veze i vezice , nema na sebe i ženu svoju nekretninu ( al ima caca i mater nekoliko svojih no oni kao nemaju jer nemaju na sebe , muž i žena ) i onda država sufinacira pola , ovi to kupe i sutra prodaju po tržišnoj cijeni.
Jednostavno. A onda vi mislite kako finacirate stanogradnju za socijalne slucajeve a u suštini bogate pravite još bogatijima.
A JESTE GLUPI MAJKE MI.
2014-04-11
Zašto država nije jednostavno te stanove izlajmljivala po "socijalnoj" cijeni kako je to običaj na zapadu?
Regoč-
2015-08-21
PA JESAM TI OBJASNIO ?dawson wrote:Zašto država nije jednostavno te stanove izlajmljivala po "socijalnoj" cijeni kako je to običaj na zapadu?
GLUPANI NAIVCI I DEBILI JEDNI. STOKO SITNOG ZUBA. NEKA VAS DERU KAD STE TAKO GLUPI I NAIVNI I SVAKAVKE FORE PUŠITE. I U PRAVU SU. ZAHEBI BUDALU AKO MOŽEŠ. GLUPI STE KO KURAZ.
2014-04-11
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Socijalizam napreduje u Venezueli part.666
» Venezuela - Socijalizam napreduje part.666
» Kolači su fini. Socijalizam napreduje (part.666)
» Redukcije struje u Venezueli. Socijalizam napreduje part.666
» Socijalizam napreduje part.666 (Venezuela prdnula u čabar)
» Venezuela - Socijalizam napreduje part.666
» Kolači su fini. Socijalizam napreduje (part.666)
» Redukcije struje u Venezueli. Socijalizam napreduje part.666
» Socijalizam napreduje part.666 (Venezuela prdnula u čabar)
Page 1 of 2