U Srbiji do kraja godine više plate nego u Bugarskoj
Page 1 of 1
U Srbiji do kraja godine više plate nego u Bugarskoj
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=03&dd=08&nav_id=1823226
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Hartmann- Posts : 2008
2021-01-04
Re: U Srbiji do kraja godine više plate nego u Bugarskoj
ajde dobro... kako je nama krenulo možda i nas jednog dana prestignete, doduše još ste negdje na pola...
inače, minimalac u Hrvatskoj je 450 eura, odnosno 3400 kuna, neto nakon plaćenog socijalnog i svega... što je mislim kao i prosjek u Srbiji negdje, malo više. Prosječna plaća u RH je statistički 905 eura u siječnju ove godine, neto, ono što se dakle isplati preko FINE
u zagrebu je prosječna plaća prešla 1000 eura, lani
medijan plaće u RH je daleko od prosjeka, negdje je na 700€
AssadNaPodmornici wrote:medijan plaće u RH je daleko od prosjeka, negdje je na 700€
medijan je uvijek i svugdje manji od prosjeka, jer je uvijek puno više onih s plaćama ispod prosjeka nego iznad. To je zato jer ti možeš imati plaću deset puta veću od prosjeka, ali ne i deset puta manju, možeš imati max. duplo manju jer je minimalac negdje pola prosjeka.
. u RH je plaća čak na razini slovačke, poljske i takvih zemalja, samo oni su sa svojim plaćama svjetlosne godine ispred nas.
srbija je izabrala put slovačke i poljske i to im je pametno, pa da vidimo .. kako rekoh početkom 2000tih smo imali 4x veći izvoz industrije od srbije, a već od 2018 srbija nas je sustigla i povećava razliku. mi smo imali najveći ekonomski pad u europi(i unatoč eu lovi) imamo najviše duga od novih članica EU, a srbija je imala najmanji ekonomski pad. ja sam rekao odavno da će nas srbija sustići, imaju puno bolje vodstvo i puno bolje vode državu, iako je populacije u prosjeku generalno gluplja i manje disciplinirana, ali Srbi kao elita su puno bolji od naših.
srbija je izabrala put slovačke i poljske i to im je pametno, pa da vidimo .. kako rekoh početkom 2000tih smo imali 4x veći izvoz industrije od srbije, a već od 2018 srbija nas je sustigla i povećava razliku. mi smo imali najveći ekonomski pad u europi(i unatoč eu lovi) imamo najviše duga od novih članica EU, a srbija je imala najmanji ekonomski pad. ja sam rekao odavno da će nas srbija sustići, imaju puno bolje vodstvo i puno bolje vode državu, iako je populacije u prosjeku generalno gluplja i manje disciplinirana, ali Srbi kao elita su puno bolji od naših.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Kome god se mi priključimo, propadne. Austrogarska, Hitler, Europska Unija...
Evo i sad, mi sve gori, Srbi sve bolji.
Znam što će biti.
Opet ćemo ih morati moliti da nas prime u svoju državu.
Jebiga.
Evo i sad, mi sve gori, Srbi sve bolji.
Znam što će biti.
Opet ćemo ih morati moliti da nas prime u svoju državu.
Jebiga.
crvenkasti-
2014-04-17
AssadNaPodmornici wrote:. u RH je plaća čak na razini slovačke, poljske i takvih zemalja, samo oni su sa svojim plaćama svjetlosne godine ispred nas.
srbija je isti kurac ko i hrvatska, socijalistička država u kojoj vlada i politika kontroliraju sve. Njima plaće rastu čisto radi okruženja, ne što nešto pametno vode zemlju. Normalno da brže rastu tamo gdje su manje. Hrvatska treba kompletan reset.
Meni je najgore što su im je Rusija prijatelj i naoružavaju se.
crvenkasti-
2014-04-17
Pitanje je da li Srbija trenutno ima kapacitet za prestici Bugarsku po placama jer Bugarski izvoz u 2021. je 33 milijarde eura a dug im je cca 12 milijardi eura tj. 20% BDP. Srbija u odnosu na Bugare ima skoro isti broj stanovnika, skoro duplo manji izvoz i tri put veci dug. Kao sto vec rekoh, moguce da dostignu Bugare po placama ali i dalje je Bugarska ta koja ima bolje performanse, cak stavise, ima uvjete da kroz 10 godina prestigne Hrvatsku.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Djeco moja Njemačka , Austrija i Švedkska su tu priko puta. Niste vi svi Afganistanci nego Europljani. Jedan je život.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Kad ne bude više domače radne snage nego samo ove iz uvoza , vidit ćeš kako će dizat plaće jer ove em moraju dovuč i zadržati em su podstanari pa bude odma u startu 200 eura više.
Pa budu i reforme malo državnog sektora.
Pa budu i reforme malo državnog sektora.
2014-04-11
Žale se u BiH da sve poskupljuje a plaće stoje
https://avaz.ba/vijesti/bih/636190/trece-poskupljenje-od-pocetka-godine-cijene-nikad-vise-a-place-stoje
Ček nek se malo oporavi Njemačka od ove korone i ekonomija opet krene a fali im radne snage pa kad ovo povuće sve.
https://avaz.ba/vijesti/bih/636190/trece-poskupljenje-od-pocetka-godine-cijene-nikad-vise-a-place-stoje
Ček nek se malo oporavi Njemačka od ove korone i ekonomija opet krene a fali im radne snage pa kad ovo povuće sve.
2014-04-11
Pirate wrote:Pitanje je da li Srbija trenutno ima kapacitet za prestici Bugarsku po placama jer Bugarski izvoz u 2021. je 33 milijarde eura a dug im je cca 12 milijardi eura tj. 20% BDP. Srbija u odnosu na Bugare ima skoro isti broj stanovnika, skoro duplo manji izvoz i tri put veci dug. Kao sto vec rekoh, moguce da dostignu Bugare po placama ali i dalje je Bugarska ta koja ima bolje performanse, cak stavise, ima uvjete da kroz 10 godina prestigne Hrvatsku.
Sta izvoze?
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Similar topics
» Rajić: Plate u Srbiji manje nego u dve trećine afričkih država
» U Srbiji do kraja godine čak 30.000 ljudi manje u državnim službama
» U BiH ove godine očekuju 40% više imigranata nego iz 2018
» U Srbiji nikad manje stanovnika nego danas: Prosečna starost 43 godine
» U Srbiji su me više cenili nego u Hrvatskoj! Zvezda je moj klub
» U Srbiji do kraja godine čak 30.000 ljudi manje u državnim službama
» U BiH ove godine očekuju 40% više imigranata nego iz 2018
» U Srbiji nikad manje stanovnika nego danas: Prosečna starost 43 godine