Užas u Srbiji :Oštećen spomenik streljanim Srbima i Jevrejima u Kragujevcu
Page 1 of 1
Užas u Srbiji :Oštećen spomenik streljanim Srbima i Jevrejima u Kragujevcu
Kad u samoj Srbiji takav odnos prema žrtvama fašističkog terora,onda zašto se čuditi što u Hrvatskoj osporavaju ogromnu žrtvu nedužne srpske nejači.Sramotno wrote:
Grad Kragujevac (kragujevac.rs)
Grad Kragujevac apelovao je na nadležne službe da otkriju i kazne one koji su išarali spomenik streljanim Srbima i Jevrejima u naselju Bagremar.
„O tome nećemo da ćutimo!“, piše na sajtu Grada Kragujevca, koji je osudio oštećivanje spomenika.
Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija“ su u ponedeljak očistili spomenik, koji je poklon izraelskog grada Bat–Jama.
Grad Kragujevac (kragujevac.rs)
U kragujevačkom naselju Bagremar, 20. oktobra 1941. godine, nacistička vojska je u znak odmazde za svoje ubijene vojnike streljala 41 Jevreja i 81 Srbina.
Sa tog mesta se svake godine na taj dan, kao i u januaru povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, zajedno s predstavnicima Ambasade Izraela, šalju poruke mira i tolerancije, uz sećanje na tragediju dva naroda.
https://rs.n1info.com/vesti/ostecen-spomenik-streljanim-srbima-i-jevrejima-u-kragujevcu/
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Re: Užas u Srbiji :Oštećen spomenik streljanim Srbima i Jevrejima u Kragujevcu
Malo je ljudi upoznato da naci desna scena jaca u srbiji..ne cetnistvo ono je ionako samo po sebi ukorjenjeno..nego ljoticevizam..oni ne baste izvorno cetnistvo u smislu kako dozivljava cobanskiji tip srba..ovi se napajaju naci sljedbenicima europskog tipa..takvi srbe vide kao nekakve white power izvor.. ..mada je to komicno ali ajd neka svakom veselje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Ja sam upoznat. doduše,u posljednje vrijeme nisam baš previše pratio kao što sam prije.vuksadinare wrote:Malo je ljudi upoznato da
Najsmješnije od svega uvjek mi je bilo kad ljotićevci za ravnogorce kažu da su gibaničari koji smrde po bijelom luku i piju rakiju iz šugave šajkače.
2015-07-23
..jbg ni cede njih ne vole..u drugom svjetskom ratu su ih potisnuli u vece gradove srbije a stitile ih svabe da ih ovi ne likvidiraju..razlog?..ljoticevci su usli u saveznistvo sa cedama koste pecanca koji je bio ljuti drazin protivnik a i pecanac je brijao nesto na nacizam..pa su njegove cede bile nesto kultiviranije i urednije od drazinih..pa su mahom svoje zrtve streljali ili vjesali dok su drazini obradjivali mahom nozem i sjekirama..סמאל wrote:Ja sam upoznat. :cleanteeth:doduše, u posljednje vrijeme nisam baš previše pratio kao što sam prije.vuksadinare wrote:Malo je ljudi upoznato da
Najsmješnije od svega uvjek mi je bilo kad ljotićevci za ravnogorce kažu da su gibaničari koji smrde po bijelom luku i piju rakiju iz šugave šajkače.
2015-09-08
ne razumum ...
2020-04-21
ne razumem...
2020-04-21
Šta to ? Vuk ti sve objasni.pizzon wrote:ne razumem...
2015-07-23
neka malo odmori :)סמאל wrote:Šta to ? Vuk ti sve objasni.pizzon wrote:ne razumem...
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
Dok njemu u bundevari provari..vec je druga temaסמאל wrote:Šta to ? Vuk ti sve objasni.pizzon wrote:ne razumem...
2015-09-08
Similar topics
» Usvojena Deklaracija o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» U Gradišci otvoren spomenik Srbima koji su poginuli u akciji Bljesak
» Adem Vuchiqi i Dodik: U Jasenovcu ćemo izgraditi spomenik ubijenim Srbima
» Komšić: RS institucionalno veliča genocid, u Hrvatskoj se negira genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima
» Užas u Srbiji: Rusi u Srbiji proizvode cjepivo protiv korone
» U Gradišci otvoren spomenik Srbima koji su poginuli u akciji Bljesak
» Adem Vuchiqi i Dodik: U Jasenovcu ćemo izgraditi spomenik ubijenim Srbima
Page 1 of 1