Klopka zvana masovni turizam
Page 1 of 1
Klopka zvana masovni turizam
Porast stope siromaštva na Mallorci pogađa i ( imućnije ) strance. Sljedeća turistička sezona neće ništa spasiti. Privreda mora razmisliti o tome, nešto se mora promijeniti.
https://m.dw.com/hr/klopka-zvana-masovni-turizam/a-56584279
Na tom otoku otprilike 75% prihoda direktno ili indirektno ima veze s turistima - zbog toga su i troškovi života za "domaće" vrlo visoki.
...
Aviodestinacija su a sad još i Brexit uz koronu i čeka ih sranje.
Glasajte za Vox ako vam se ne sviđa situacija.
https://m.dw.com/hr/klopka-zvana-masovni-turizam/a-56584279
Na tom otoku otprilike 75% prihoda direktno ili indirektno ima veze s turistima - zbog toga su i troškovi života za "domaće" vrlo visoki.
...
Aviodestinacija su a sad još i Brexit uz koronu i čeka ih sranje.
Glasajte za Vox ako vam se ne sviđa situacija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Klopka zvana masovni turizam
Danas su im u Kataloniji nemiri jer je policija uhapsila repera koji je pozivao na ukidanje monarhije i vješanje kralja. Nikidan su katalonski separatisti podebljali vlast u katalonskom parlamentu i sad traže referendum o neovisnosti.
Španjolska je praktički cijela aviodestinacija a glavni turisti Britanci koji su napravili Brexit a onda još i korona a ovi izgradili hrpu apartmana i ove godine ide spuštanje cijena u bescjenje samo da im netko dođe
Francuska ima svoju rivijeru i Korziku tako da će oni uvest testove da spase svoju turističku sezonu a ovima onda ostaju samo avioputnici a to je u prevodu kolaps.
Skidaj kraljaaaaaaaa
Španjolski ljevičari guraju nos u Bosnu , podržavaju Komšića a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego tu funkciju vrši nasljedni monarh.
Oni se našli pametovat o demokraciji u BiH a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego nasljednu monarhiju.
Na vješala s kraljevskom španjolskom obitelji.
https://vijesti.hrt.hr/svijet/katalonija-u-neredima-33-ozlijedena-nakon-uhicenja-kontroverznog-repera-676508
Španjolska je praktički cijela aviodestinacija a glavni turisti Britanci koji su napravili Brexit a onda još i korona a ovi izgradili hrpu apartmana i ove godine ide spuštanje cijena u bescjenje samo da im netko dođe
Francuska ima svoju rivijeru i Korziku tako da će oni uvest testove da spase svoju turističku sezonu a ovima onda ostaju samo avioputnici a to je u prevodu kolaps.
Skidaj kraljaaaaaaaa
Španjolski ljevičari guraju nos u Bosnu , podržavaju Komšića a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego tu funkciju vrši nasljedni monarh.
Oni se našli pametovat o demokraciji u BiH a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego nasljednu monarhiju.
Na vješala s kraljevskom španjolskom obitelji.
https://vijesti.hrt.hr/svijet/katalonija-u-neredima-33-ozlijedena-nakon-uhicenja-kontroverznog-repera-676508
2014-04-11
Druga skupina otoka pod vlašću Madrida su Kanarski otoci u Atlanskom oceanu. Njih uza sve ove probleme koje ima Mallorka još su opteretili i imigranti.
https://www.startnews.hr/news/nova-migrantska-ruta-tijekom-vikenda-ponovno-pristiglo-vise-od-1000-migranata-na-kanarske-otoke/
Totalni kolaps turizma Kanarskih otoka i Mallorke.
Kraljeva riznica je sve tanja i tanja.
https://www.startnews.hr/news/nova-migrantska-ruta-tijekom-vikenda-ponovno-pristiglo-vise-od-1000-migranata-na-kanarske-otoke/
Totalni kolaps turizma Kanarskih otoka i Mallorke.
Kraljeva riznica je sve tanja i tanja.
Last edited by RayMabus on 17/2/2021, 21:26; edited 2 times in total
2014-04-11
RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
možda bi bilo bolje da privreda donese neki dobar petogodišnji plan, that will work for sure
2014-04-16
aben wrote:RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
možda bi bilo bolje da privreda donese neki dobar petogodišnji plan, that will work for sure
Petogodišnje planove ne donosi privreda nego politika.
Guest- Guest
Socijalisti i Podemos su im na vlasti. Podemos je krajnja ljevica , naša verzija Radničke fronte.Speare Shaker wrote:aben wrote:RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
Socijalizam i ekonomija. Smiješno.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:aben wrote:RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
poanta je da privreda ne moro razmišljati
2014-04-16
Malo štiva :
https://www.poslovni.hr/europska-unija/ne-znaju-u-sto-uloziti-140-milijardi-eura-4251868
Nemaju ni ideju šta će s lovom od EU. Na kraju će je podilit sirotinji i to je to. A šta će socijalisti drugo ? Ko da oni znaju išta osim ttrošit tuđe pare.
https://www.poslovni.hr/europska-unija/ne-znaju-u-sto-uloziti-140-milijardi-eura-4251868
Nemaju ni ideju šta će s lovom od EU. Na kraju će je podilit sirotinji i to je to. A šta će socijalisti drugo ? Ko da oni znaju išta osim ttrošit tuđe pare.
2014-04-11
bio sarkastičan.Speare Shaker wrote:aben wrote:RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
abenova izjava je, da netrebaju polu retardirani novinari, i uhljeb analitičari i političari "razmišljati šta će biti".. biti će šta bude.. ljudima je najisplativnije ono što im je najisplativije.. zašto da radiš u tvornici za 500€ na traci , ako možeš kao konobar zaraditi 3puta više u prosječnom restoranu/birtiji uz obalu.. zašto da otvaraš bravarski obrt i jebeš se sa proizvodnjom, državom, birokracijom, HDZovim inspektorima, porezima, kada ako si nasljedio apartmane, - u subotu primiš goste, prst u uvo tjedan dana, zaradiš dovoljno para, pa ja znam par ljudi, glupi ko točak, ali imaju sreće u životu. .zimi se tako bude u 11ujutro, pa kava.. itd.
naravno neka prdne turizam par godina, onda je to druga priča, morati će nešto drugo raditi, pa nema nerviranja... nije vaše(nemislim na tebe) da se nervirate čime će se tko baviti u životu. .svako je krojač svoje sreće
aben and darth_vader like this post
aben wrote:Speare Shaker wrote:aben wrote:RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome
poanta je da privreda ne moro razmišljati
Naravno.
Političari su tu da misle, a privreda da provodi njihove genijalne zaključke i planove u djela.
Guest- Guest
Yoda , turizam je prnio. Nema ako.
Opisa san ti situaciju u Španjolskoj i oni će nudit ležajeve u bescjenje samo da turist dođe i troši.
Pad prometa na splitskom aerodromu u 2020 u odnosu na 2019 godinu :
Opisa san ti situaciju u Španjolskoj i oni će nudit ležajeve u bescjenje samo da turist dođe i troši.
2014-04-11
jebe me se jel turizam prdnuo, ja bih čak i volio da prdne, ali mislim da neće.. budem odradio ovu sezonu također(sada također radim nevezano za turizam).. vjerojatno ću dati otkaz uoči ljeta, i lagano jahtice, more 100€-1000kn dan.. plažice, uvale, restorani, otoci (sve pokriveni troškovi)... iako se gledam od toga maknuti, sa druge strane težak posao.. (odgovoran si 24h dnevno ) mene se jebe hoće li biti turizma ili neće, nema straha.. pa da iman još i bitcoin hahaRayMabus wrote:Yoda , turizam je prnio. Nema ako.
ali da ti otkrijem jednu tajnu. biti će solidna turistička sezona, ne možda kao 2019 ali solidna
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Ti nisi ni obuhvaćen s time jer nisi iznajmljivač prostora.AssadNaPodmornici wrote:jebe me se jel turizam prdnuo, ja bih čak i volio da prdne, ali mislim da neće.. budem odradio ovu sezonu također(sada također radim nevezano za turizam).. vjerojatno ću dati otkaz uoči ljeta, i lagano jahtice, more 100€-1000kn dan.. plažice, uvale, restorani, otoci (sve pokriveni troškovi)... iako se gledam od toga maknuti, sa druge strane težak posao.. (odgovoran si 24h dnevno ) mene se jebe hoće li biti turizma ili neće, nema straha.. pa da iman još i bitcoin hahaRayMabus wrote:Yoda , turizam je prnio. Nema ako.
ali da ti otkrijem jednu tajnu. biti će solidna turistička sezona, ne možda kao 2019 ali solidna
Popušit će ovi šta su aviodestinacijama a rentaju prostor. Oni moraju spustit cijene ako žele avio turista. Tebi to ne igra.
2014-04-11
meni to ne igra, bogte od ja sam otiša na more od kraja sedmog mjeseca, do sredine 9etog sam radio tuta forca.. u manje dva mjeseca 5000€ ... i to 2020.. a ove godine , neda mi se biti 5-6mjeseci na moru, budem od 1.7 do 15.9.... dosta meni.. a onda neki drugi planovi i karijere, nama je nautčki turizam šibao sasvim solidno prošlo coronaljeto..
kao što vidiš corona je unatoč pogrešnim modelima ere, na sreću bye bye, a naravno neće biti zgrčane para za sve kao 2019, ali mogla bi 2021 biti solidna..
kao što vidiš corona je unatoč pogrešnim modelima ere, na sreću bye bye, a naravno neće biti zgrčane para za sve kao 2019, ali mogla bi 2021 biti solidna..
Ako uspijemo izvest revoluciju u Kataloniji u srcu sezone možda nama bude bolja sezona.
Za sada su se stvari lijepo posložile jer su nikidan katalonski separatisti podebljali većinu u katalonskom parlamentu a danas su im veliki ulični nemiri u Kataloniji zbog hapšenja repera koji je pozivao na ukidanje monarhije i vješanje kralja.
Bude li sriće taman u špici sezone oružana revolucija doli.
Za sada su se stvari lijepo posložile jer su nikidan katalonski separatisti podebljali većinu u katalonskom parlamentu a danas su im veliki ulični nemiri u Kataloniji zbog hapšenja repera koji je pozivao na ukidanje monarhije i vješanje kralja.
Bude li sriće taman u špici sezone oružana revolucija doli.
2014-04-11
Zbog korone zabranjen ulazak turistima , ulice Barcelone su prazne
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2255228
Nema ništa. Sve zatvoreno. Nema pasa na ulici.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2255228
Nema ništa. Sve zatvoreno. Nema pasa na ulici.
2014-04-11
Bit će sezona ok, rezervacije pristižu...
još samo da uvedemo one oznake ili covid putovnice...švapčad se cijepi...ajmo, lovite se ribice velike i male
još samo da uvedemo one oznake ili covid putovnice...švapčad se cijepi...ajmo, lovite se ribice velike i male
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Similar topics
» Sprdnja zvana njemačka policija :D
» Metastaza zvana Eunija i njene varijacije
» KLOPKA ZA BOŠNJAKE Latić: Željko vodi Bosnu u pakao, a Bakir Bošnjake u nestanak
» DP i MOST zajednički opleli po Jeckov a Urška Raukar(zvana deset nekretnina) opanjkavala Bleiburg
» kineski šišmiši dalekog dometa ili kada se uopće pojavila viroza zvana korona.
» Metastaza zvana Eunija i njene varijacije
» KLOPKA ZA BOŠNJAKE Latić: Željko vodi Bosnu u pakao, a Bakir Bošnjake u nestanak
» DP i MOST zajednički opleli po Jeckov a Urška Raukar(zvana deset nekretnina) opanjkavala Bleiburg
» kineski šišmiši dalekog dometa ili kada se uopće pojavila viroza zvana korona.
Page 1 of 1