ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Klopka zvana masovni turizam

Go down

Klopka zvana masovni turizam Empty Klopka zvana masovni turizam

Post by RayMabus 17/2/2021, 20:57

Porast stope siromaštva na Mallorci pogađa i ( imućnije ) strance. Sljedeća turistička sezona neće ništa spasiti. Privreda mora razmisliti o tome, nešto se mora promijeniti.

https://m.dw.com/hr/klopka-zvana-masovni-turizam/a-56584279

Na tom otoku otprilike 75% prihoda direktno ili indirektno ima veze s turistima - zbog toga su i troškovi života za "domaće" vrlo visoki.

...

Aviodestinacija su a sad još i Brexit uz koronu i čeka ih sranje.

Glasajte za Vox ako vam se ne sviđa situacija.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Klopka zvana masovni turizam Empty Re: Klopka zvana masovni turizam

Post by jastreb 17/2/2021, 21:08

O ovome ovdje pisem godinama.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 21:12

Danas su im u Kataloniji nemiri jer je policija uhapsila repera koji je pozivao na ukidanje monarhije i vješanje kralja. Nikidan su katalonski separatisti podebljali vlast u katalonskom parlamentu i sad traže referendum o neovisnosti.

Španjolska je praktički cijela aviodestinacija a glavni turisti Britanci koji su napravili Brexit a onda još i korona a ovi izgradili hrpu apartmana i ove godine ide spuštanje cijena u bescjenje samo da im netko dođe

Francuska ima svoju rivijeru i Korziku tako da će oni uvest testove da spase svoju turističku sezonu a ovima onda ostaju samo avioputnici a to je u prevodu kolaps.

Skidaj kraljaaaaaaaa

Španjolski ljevičari guraju nos u Bosnu , podržavaju Komšića a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego tu funkciju vrši nasljedni monarh.

Oni se našli pametovat o demokraciji u BiH a sami nemaju demokratski izabranog predsjednika nego nasljednu monarhiju.

Na vješala s kraljevskom španjolskom obitelji.

https://vijesti.hrt.hr/svijet/katalonija-u-neredima-33-ozlijedena-nakon-uhicenja-kontroverznog-repera-676508

Klopka zvana masovni turizam Image?url=https%3A%2F%2Fapi.hrt.hr%2Fmedia%2F2d%2Fe8%2F740x438-2021-02-16t220621z-90774415-rc2ytl9g126a-rtrmadp-3-spain-rights-rapper-protests-20210217134733
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 21:22

Druga skupina otoka pod vlašću Madrida su Kanarski otoci u Atlanskom oceanu. Njih uza sve ove probleme koje ima Mallorka još su opteretili i imigranti.

https://www.startnews.hr/news/nova-migrantska-ruta-tijekom-vikenda-ponovno-pristiglo-vise-od-1000-migranata-na-kanarske-otoke/

Totalni kolaps turizma  Kanarskih otoka i Mallorke.

Kraljeva riznica je sve tanja i tanja.

Last edited by RayMabus on 17/2/2021, 21:26; edited 2 times in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2021, 21:23

RayMabus wrote:Privreda mora razmisliti o tome

možda bi bilo bolje da privreda donese neki dobar petogodišnji plan, that will work for sure

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2021, 21:25

aben wrote:

možda bi bilo bolje da privreda donese neki dobar petogodišnji plan, that will work for sure

Petogodišnje planove ne donosi privreda nego politika.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 21:27

Speare Shaker wrote:
aben wrote:

Socijalisti i Podemos su im na vlasti. Podemos je krajnja ljevica , naša verzija Radničke fronte.

Socijalizam i ekonomija. Smiješno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by aben 17/2/2021, 21:35

Speare Shaker wrote:
aben wrote:

poanta je da privreda ne moro razmišljati

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 21:35

Malo štiva :

https://www.poslovni.hr/europska-unija/ne-znaju-u-sto-uloziti-140-milijardi-eura-4251868

Nemaju ni ideju šta će s lovom od EU. Na kraju će je podilit sirotinji i to je to. A šta će socijalisti drugo ? Ko da oni znaju išta osim ttrošit tuđe pare.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/2/2021, 21:37

Speare Shaker wrote:
aben wrote:

bio sarkastičan.

abenova izjava je, da netrebaju polu retardirani novinari, i uhljeb analitičari i političari "razmišljati šta će biti".. biti će šta bude.. ljudima je najisplativnije ono što im je najisplativije.. zašto da radiš u tvornici za 500€ na traci , ako možeš kao konobar zaraditi 3puta više u prosječnom restoranu/birtiji uz obalu.. zašto da otvaraš bravarski obrt i jebeš se sa proizvodnjom, državom, birokracijom, HDZovim inspektorima, porezima, kada ako si nasljedio apartmane, - u subotu primiš goste, prst u uvo tjedan dana, zaradiš dovoljno para, pa ja znam par ljudi, glupi ko točak, ali imaju sreće u životu. .zimi se tako bude u 11ujutro, pa kava.. itd.

naravno neka prdne turizam par godina, onda je to druga priča, morati će nešto drugo raditi, pa nema nerviranja... nije vaše(nemislim na tebe) da se nervirate čime će se tko baviti u životu. .svako je krojač svoje sreće

2018-06-14

aben and darth_vader like this post

Back to top Go down

Post by Guest 17/2/2021, 21:46

aben wrote:
Speare Shaker wrote:
aben wrote:

poanta je da privreda ne moro razmišljati

Naravno.
Političari su tu da misle, a privreda da provodi njihove genijalne zaključke i planove u djela.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 21:48

Yoda , turizam je prnio. Nema ako.

Opisa san ti situaciju u Španjolskoj i oni će nudit ležajeve u bescjenje samo da turist dođe i troši.

Pad prometa na splitskom aerodromu u 2020 u odnosu na 2019 godinu :

Klopka zvana masovni turizam 210215063.5_mn
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/2/2021, 21:56

RayMabus wrote:Yoda , turizam je prnio. Nema ako.

Opisa san ti situaciju u Španjolskoj i oni će nudit ležajeve u bescjenje samo da turist dođe i troši.

jebe me se jel turizam prdnuo, ja bih čak i volio da prdne, ali mislim da neće.. budem odradio ovu sezonu također(sada također radim nevezano za turizam).. vjerojatno ću dati otkaz uoči ljeta, i lagano jahtice, more 100€-1000kn dan.. plažice, uvale, restorani, otoci (sve pokriveni troškovi)... iako se gledam od toga maknuti, sa druge strane težak posao.. (odgovoran si 24h dnevno ) mene se jebe hoće li biti turizma ili neće, nema straha.. pa da iman još i bitcoin haha

ali da ti otkrijem jednu tajnu. biti će solidna turistička sezona, ne možda kao 2019 ali solidna
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 22:01

AssadNaPodmornici wrote:
RayMabus wrote:Yoda , turizam je prnio. Nema ako.

jebe me se jel turizam prdnuo, ja bih čak i volio da prdne, ali mislim da neće.. budem odradio ovu sezonu također(sada također radim nevezano za turizam).. vjerojatno ću dati otkaz uoči ljeta, i lagano jahtice, more 100€-1000kn dan..   plažice, uvale, restorani, otoci (sve pokriveni troškovi)... iako se gledam od toga maknuti, sa druge strane težak posao.. (odgovoran si 24h dnevno ) mene se jebe hoće li biti turizma ili neće, nema straha.. pa da iman još i bitcoin haha

ali da ti otkrijem jednu tajnu. biti će solidna turistička sezona, ne možda kao 2019 ali solidna
Ti nisi ni obuhvaćen s time jer nisi iznajmljivač prostora. 

Popušit će ovi šta su aviodestinacijama a rentaju prostor. Oni moraju spustit cijene ako žele avio turista. Tebi to ne igra.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/2/2021, 22:04

meni to ne igra, bogte od ja sam otiša na more od kraja sedmog mjeseca, do sredine 9etog sam radio tuta forca.. u manje dva mjeseca 5000€ ... i to 2020.. a ove godine , neda mi se biti 5-6mjeseci na moru, budem od 1.7 do 15.9.... dosta meni.. a onda neki drugi planovi i karijere, nama je nautčki turizam šibao sasvim solidno prošlo coronaljeto..

kao što vidiš corona je unatoč pogrešnim modelima ere, na sreću bye bye, a naravno neće biti zgrčane para za sve kao 2019, ali mogla bi 2021 biti solidna..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 17/2/2021, 22:39

Ako uspijemo izvest revoluciju u Kataloniji u srcu sezone možda nama bude bolja sezona. Basketball

Za sada su se stvari lijepo posložile jer su nikidan katalonski separatisti podebljali većinu u katalonskom parlamentu a danas su im veliki ulični nemiri u Kataloniji zbog hapšenja repera koji je pozivao na ukidanje monarhije i vješanje kralja.

Bude li sriće taman u špici sezone oružana revolucija doli.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 18/2/2021, 08:04

Zbog korone zabranjen ulazak turistima , ulice Barcelone su prazne

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2255228

Nema ništa. Sve zatvoreno. Nema pasa na ulici.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by epikur37 18/2/2021, 08:13

Bit će sezona ok, rezervacije pristižu...

još samo da uvedemo one oznake ili covid putovnice...švapčad se cijepi...ajmo, lovite se ribice velike i male
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics