"Perseverance" Rover (Mars - krater Jezero) : Novih 7 MINUTA TERORA
Page 4 of 28
Page 4 of 28 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 28
Re: "Perseverance" Rover (Mars - krater Jezero) : Novih 7 MINUTA TERORA
što se tiče NASA misija, jedva čekam James Web Teleskop
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
AssadNaPodmornici wrote:što se tiče NASA misija, jedva čekam James Web Teleskop
Sad bi trebalo, iako neće biti atraktivno kao Hubble (infracrveno jbg, znači Spitzer bolje rezolucije)
Nego Rusko-Europsko-Američki Spektr RG već daje neke jako dobre rezultate
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
mutava baštarda wrote:iz perspektive Marsovaca ovo je neprijateljska ofenziva oklopnim vozilom na Neretvi.Eroo wrote:NERETVA VALLIS , a na drugom kraju JEZERA je PLIVA VALLIS.
U neposrednoj blizini su još i UNA i SAVA VALLIS.
Vidim ima plan probiti se i do Plive, bit će spriječiti zasjedanje AVNOJa.
Dobar :D
2018-04-10
Ali je netočan kao i obično. Ima plan probiti se preko brda , krajnje lijevo na foto, do Une.Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:iz perspektive Marsovaca ovo je neprijateljska ofenziva oklopnim vozilom na Neretvi.Eroo wrote:NERETVA VALLIS , a na drugom kraju JEZERA je PLIVA VALLIS.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Eroo wrote:Ali je netočan kao i obično. Ima plan probiti se preko brda , krajnje lijevo na foto, do Une.Hektorović wrote:mutava baštarda wrote:iz perspektive Marsovaca ovo je neprijateljska ofenziva oklopnim vozilom na Neretvi.Eroo wrote:NERETVA VALLIS , a na drugom kraju JEZERA je PLIVA VALLIS.
Pa ja sam skužio kako će prvo pokupiti uzorke u delti neretve? Onda krenuti dalje...
2018-04-10
Volio bih procitati ili cuti jednu realnu, objektivnu evaluaciju putovanja na Mars sa ljudskom posadom. Koliko ja kao laik mogu prosuditi, radi se o poduhvatu za koji trenutno ne postoje tehnoloske mogucnosti ni izdaleka.
Postoji toliko ozbiljnih prepreka da je tesko zamislivo.
Isto je prava steta kada covjek proba se Malo informirati putem recimo interneta prvih 10 stranica pretrazivanja je uvijek zauzelo spekuliranje nekakvih budalica bez veze ili smisla, eto Mars samo sta nije.
Moje predvidanja - ni za iducih 70 godina.
Isto je prava steta kada covjek proba se Malo informirati putem recimo interneta prvih 10 stranica pretrazivanja je uvijek zauzelo spekuliranje nekakvih budalica bez veze ili smisla, eto Mars samo sta nije.
Nije to samo pitanje novca i tehnologije već i pitanje koliko u tome ima smisla u sadašnjoj fazi.jokerman wrote:Volio bih procitati ili cuti jednu realnu, objektivnu evaluaciju putovanja na Mars sa ljudskom posadom. Koliko ja kao laik mogu prosuditi, radi se o poduhvatu za koji trenutno ne postoje tehnoloske mogucnosti ni izdaleka.
Već smo bili na mjesecu s ljudskom posadom i? Taj nam je nadomak ruke, ali nakon prvog zaleta
nismo se baš nešto utrkivali s posjetama.
2016-07-22
Imam negdje projektiranu rutu, potražit ću je..Hektorović wrote:Eroo wrote:Ali je netočan kao i obično. Ima plan probiti se preko brda , krajnje lijevo na foto, do Une.Hektorović wrote:Dobar :Dmutava baštarda wrote:
iz perspektive Marsovaca ovo je neprijateljska ofenziva oklopnim vozilom na Neretvi.
Pa ja sam skužio kako će prvo pokupiti uzorke u delti neretve? Onda krenuti dalje...
Brz sam ko munja. Evo:
2016-07-22
Čelo DELTE je udaljeno cca 2 km. Visina mu je negdje od 40 do 80 m.
2016-07-22
NASA’s Mars Helicopter Reports In
https://www.nasa.gov/feature/jpl/nasa-s-mars-helicopter-reports-in
https://www.nasa.gov/feature/jpl/nasa-s-mars-helicopter-reports-in
2016-07-22
Eroo wrote:Imam negdje projektiranu rutu, potražit ću je..Hektorović wrote:Eroo wrote:Ali je netočan kao i obično. Ima plan probiti se preko brda , krajnje lijevo na foto, do Une.Hektorović wrote:
Brz sam ko munja. Evo:
E pa to je to, zbog delte Neretve su ga i poslali na Mars :D
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:terorizirat će nas ero prvo bezkorisnim grafovima i tablicama o koroni sa kojoj je sve isfaliva, sada sa slikama kamenja i prašine u crno bijeloj boji..T. wrote:I sad ćemo umjesto 7 minuta terora imati mjesece...
čujemo se ako taj modul otkrije život na marsu
ne samo da ce otkrit jednocelijski zivot nego ce sa ribama iz rijeka hranit marsovske tuljane
zajedno sa domicilnim stanovnistvom
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Što se bili u gori zelenoj?
Al su snizi al su labutovi?
Al su snizi al su labutovi?
2016-07-22
Tehnoloski se doslo do nepremostivog zida,i sad se besmislenim i ponovnim analizama jednog te istog tla,pokusava opravdati trosenje love iz proracuna.Eto,sad rover ima i helikoptersku elisu..wooooow..
Bolje bi bilo da novac utrose na istrazivanje novih materijala i impulsno-kordinatnih motora i tu nesto napraviti..
Ovaj projekt je gadno kasnio pa je potroseno duplo vise novca na stare price.JPL-u kljuc u bravu,Rusi su ga prepisali sa zadnjim raketnim motorima
Bolje bi bilo da novac utrose na istrazivanje novih materijala i impulsno-kordinatnih motora i tu nesto napraviti..
Ovaj projekt je gadno kasnio pa je potroseno duplo vise novca na stare price.JPL-u kljuc u bravu,Rusi su ga prepisali sa zadnjim raketnim motorima
https://twitter.com/TJ_Cooney/status/1363168855837855744
Tako je starino. Upravo tako- nevjerojatna stvarnost!
Tako je starino. Upravo tako- nevjerojatna stvarnost!
2016-07-22
postoji mogućnost, da se svemirska utrka nastavila , putovanje na mars bi se dogodilo sredinom 80tih.. tehnologija postoji, pitanje je para..jokerman wrote:Volio bih procitati ili cuti jednu realnu, objektivnu evaluaciju putovanja na Mars sa ljudskom posadom. Koliko ja kao laik mogu prosuditi, radi se o poduhvatu za koji trenutno ne postoje tehnoloske mogucnosti ni izdaleka.
zadnjih par godina fala kurcu ponovo jača ulaganje u svemirska istraživanja, zbog sveg većeg interesa javnosti sa jedne strane, a drugo konkurencije.. sada je hrpa novih sila u igri, ponovo je rusija, privatni igrači(elon musk), kinezi, indija, EU, japan, čak i arapi, čak uskoro i turci, pa ponovo..
vjerujem kroz 15ak godina da će ljudska noga kročiti na mars.. biti će i baza na mjesecu
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
ja čekam europski veliki teleskop koji se gradi u čileu, i james web teleskop.. to će biti jebeno. hubble je snimio što se snimit može :D moguće da se otkrije i život u svemiru, a možda i ne
Curiosity.
Nije Visoko, krater Gale je.
Nije Visoko, krater Gale je.
2016-07-22
Poanta jeste,sto bi i danasnjom tehnologijom se moglo do Marsa,nategnuto-rizicno,ali bi islo.stvar je da od toga ne bi bilo nikakve koristi.dakle,basnosnovno skupa misija,sa basnoslovno visokom rizikom,za posadu..Rusi su odustali od te blesave ideje,i na Zemlji i u Orbiti,rade tehnoloska istrazivanja,po najnizim cjenama,ali Ameri uvijek pompu stvaraju,jer pompa osigurava novac iz proracuna.NASA je u dugovima,vlada masno popunjava rupe u NASAinom proracunu,kasnjenja su postala pravilo,a JPL,koji bi trebao biti perjanica tehnoloskog razvoja pogonskih agregata,samo mjesto za uhljebljivanje friskih magistara i doktora sci,sa egom koji dosize i sazvjezdje Plejade.,Tehnoloska postignuca su se davno preselila uprivatnu sferu,gdje istinski mozgovirade proracunmogucnosti i isplativosti projekata.Nasa kai i sve drzavne sluzbe,vise sluzeza promocijulijepih snova,nego neceg korisnog i isplativog.O "profitima"Nase-nebih-turobno zvuci i sama idejaAssadNaPodmornici wrote:postoji mogućnost, da se svemirska utrka nastavila , putovanje na mars bi se dogodilo sredinom 80tih.. tehnologija postoji, pitanje je para..jokerman wrote:Volio bih procitati ili cuti jednu realnu, objektivnu evaluaciju putovanja na Mars sa ljudskom posadom. Koliko ja kao laik mogu prosuditi, radi se o poduhvatu za koji trenutno ne postoje tehnoloske mogucnosti ni izdaleka.
zadnjih par godina fala kurcu ponovo jača ulaganje u svemirska istraživanja, zbog sveg većeg interesa javnosti sa jedne strane, a drugo konkurencije.. sada je hrpa novih sila u igri, ponovo je rusija, privatni igrači(elon musk), kinezi, indija, EU, japan, čak i arapi, čak uskoro i turci, pa ponovo..
vjerujem kroz 15ak godina da će ljudska noga kročiti na mars.. biti će i baza na mjesecu
Evo jedne ideje,vrlo jednostavne(jeftino po logici) i primjenjivo(po cijeni)..Lansirati sto brze letalo u svemiru,i poslati ga sa najsavrsenijim optickim i digitalnim kamerama,do najblizeg susjeda-alfa centaury,ali moze i dalje.Full automatika,najsoftificiraniji ekspertni programi u sto kvalitetnijim kompovima.Nuklearnim agregatom za dobivanje struje,kad letalo izidje iz solarnog sustava u Prazninu.Opako jak odasiljac signala,da moze dobaciti bar 10 ly daleko(prema zemlji)AssadNaPodmornici wrote:ja čekam europski veliki teleskop koji se gradi u čileu, i james web teleskop.. to će biti jebeno. hubble je snimio što se snimit može :D moguće da se otkrije i život u svemiru, a možda i ne
Kolega Ero,vi ste i Bogu i vragu,ovdje dosadili(prema komentarima kolega forumasa)stalno i istovjetno truckanje,niti koraka,ideje ili aktualnosti dalje.Ako je znanost na to pala,mozemo nasim klincima reci,da nemaju cemu da se nadaju.E da,Mars je prasnjav...
Nije simulacija, snimak je autentičan i u realnom vremenu!
Page 4 of 28 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 28
Similar topics
» Izravni prijenos marsiranja NASA-inog InSigt na Mars..slijedi ."7 minuta terora"
» Exciting snimak, upravo pristigao s Marsa (krater Gale, rover Curiosity)
» Najnovijih 7 minuta terora.
» Mars "Perseverance" Rover
» Kineski rover uspješno sletio na Mars
» Exciting snimak, upravo pristigao s Marsa (krater Gale, rover Curiosity)
» Najnovijih 7 minuta terora.
» Mars "Perseverance" Rover
» Kineski rover uspješno sletio na Mars
Page 4 of 28