ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! - Page 14 Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by vuksadinare Fri 12 Feb - 9:37

Bolje da mi o temama iz domovinskog rata i ratova devedesetih..elem je nas vecina svjedoci,ucesnici i bliza nam povijest..tu na temama o drugom svjetskom ratu i starijem periodu mozemo zakljucivati na racun pisanih tragova...ili sistema 'reko mi djedo a njemu njegov djedo'..

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! - Page 14 Empty Re: Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj!

Post by kaya Fri 12 Feb - 9:54

I drugo, tu nitko ne misli da srbi u ww2 bili žrtve kao židovi samo zbog krive nacionalnosti. Njihov progon je skrivljen opet time jer su klali susjede. Odmah su ih po proglašenju ndh zaklali u bjelovaru.
To je samo jedan incident a bilo ih je stotinu. Samo ustaše su vratile prekomjernom silom, svim sredstvima, bez kočnice i to je onda stradalo puno nedužnih. Jer su ovi nadrogirani idejom da je hrvatska dio srbije koja se zove jugoslavija. I na svaku secesiju reagiraju koljažom susjeda. E pa sad ovisi koliko će im tko vratiti. Spasilo ih na 50 godina što je dio njih bio u partizanima pa su eto pristali na sfrj. Da im sjedne u glavu da nisu u srbiji nego u hrvatskoj ne bi nikad imali problema.
kaya
kaya

2015-08-15

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by Guest Fri 12 Feb - 9:59

kaya wrote:
Spasilo ih na 50 godina što je dio njih bio u partizanima pa su eto pristali na sfrj. Da im sjedne u glavu da nisu u srbiji nego u hrvatskoj ne bi nikad imali problema.

I to manji dio, jer nije badava Churchill govorio da: "Tito ima Hrvatsku, ali nema Srbiju".
Realno, nikada je nije ni imao. 
A njima neće doći iz dupeta u glavu da je ovo Hrvatska, a ne Srbija, barem dok njima službenu ideologiju određuje SPC.
Moguće čak dok sama SPC uopće i postoji kao neka značajnija religijska organizacija među Srbima.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by immortal Fri 12 Feb - 10:07

Speare Shaker wrote:
kaya wrote:
Spasilo ih na 50 godina što je dio njih bio u partizanima pa su eto pristali na sfrj. Da im sjedne u glavu da nisu u srbiji nego u hrvatskoj ne bi nikad imali problema.

I to manji dio, jer nije badava Churchill govorio da: "Tito ima Hrvatsku, ali nema Srbiju".
Realno, nikada je nije ni imao. 
A njima neće doći iz dupeta u glavu da je ovo Hrvatska, a ne Srbija, barem dok njima službenu ideologiju određuje SPC.
Moguće čak dok sama SPC uopće i postoji kao neka značajnija religijska organizacija među Srbima.
mislim da je to u vezi srba i srbije napuhana priča
na goli otok su u pritvor stizali i srbi 
a Churchil je bio židov

Daj da na vrijeme razotkriveni i pokošeni budu mučitelji naši i krvnici.
immortal
immortal

Female
2014-04-16

Back to top Go down

Post by jastreb Fri 12 Feb - 10:13

mortal wrote: 
mislim da je to u vezi srba i srbije napuhana priča
na goli otok su u pritvor stizali i srbi  
Na Golom optoku ne da su pristizali Srbi,nego su ondje i dominirali. Svi zatvoreni IB-ovci bili su 90% Srbi i Crnogorci.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by veber Fri 12 Feb - 10:15

samo još srbi trkeljaju o genocidnosti hrvata.
bolesna nacija.
dok ih se vojno ne porazi i ne nametne uprava ovdje neće biti mira.
oni su jednostavno zadojeni time.
ameri su napravili pizdariju kao i u iraku, libiji i okolo.
kada su ih već izrokali trebali su postaviti guvernera.

ili kada su već šiptarima dali kosovo republjik trebali su nekog šipca staviti za guvernera srbijije.
čisto da si ova ekipa jaja izgrize od muke.
a srblje može otići u francuski povjesni muzej koji između ostalog ima postav iz drugog rata gdje navode kako su ustaše pobile oko 70 000 ljudi, ograđujući se kako ne mogu sa sigurošću odrediti nacionalnost.
isti srblji mogu u minhenu u stadtmusem, pokraj marienplatza proučiti kretanja nacističkog pokreta i sve vezao uz to, oni navode sličnu brojku.
a, kada su već u minhenu mogu vlakom za 4€ do numberga skoknut pa proučit o suđenju i ukupnim žrtvama austrijskog šupka.

ali oni to ne žele.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by vuksadinare Fri 12 Feb - 10:15

kaya wrote:I drugo, tu nitko ne misli da srbi u ww2 bili žrtve kao židovi samo zbog krive nacionalnosti. Njihov progon je skriven opet time jer su klali susjede. Odmah su ih po proglašenju ndh zaklali u bjelovaru.
To je samo jedan incident, a bilo ih je stotinu. Samo ustaše su vratile prekomjernom silomu, svim sredstvima, bez kočnica i to je onda stradalo puno nedužnih. Jer su ovi nadrogirani idejom da je hrvatska dio srbije koja se zove jugoslavija. I na svaku secesiju reagiraju koljažom susjeda. E pa sad ovisi koliko će im tko vratiti. Spasilo ih je na 50 godina što je dio njih bio u partizanima pa su eto pristali na sfrj. Da im sjedne u glavu da nisu u srbiji nego u hrvatskoj ne bi nikad imali problema.
Otprilike..mada su cetnicke grupe cinile zlocine jos za vrijeme kraljevine na sandjaku,kosovu,bosni,hrvatskoj ali i u makedoniji...zapravo cetnici ili cetnicka udruzenja tada su bili u stvari paravojne formacije ali pod kraljevom zastitom pa su radili sto su htjeli..istrage protiv njihovog terora u najvecem broju nisu dovrsene ili zataskane..sudski procesi smijesni gdje su zlocinci ili oslobodjeni ili dobili smijesne kazne...protiv toga su se organizirale politicke organizacije poput vmro-a,nekih hrvatskih organizacija kao i na kosovu..koji su htjeli sistem oko za oko..medjutim odmah u pocetku su onemogucene od drzavnog represivnog aparata za razliku od cetnickih udruzenja koje su nesmetano i dalje djelovale i nisu bile u ilegali
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya Fri 12 Feb - 10:27

vuksadinare wrote:
kaya wrote:I drugo, tu nitko ne misli da srbi u ww2 bili žrtve kao židovi samo zbog krive nacionalnosti. Njihov progon je skriven opet time jer su klali susjede. Odmah su ih po proglašenju ndh zaklali u bjelovaru.
To je samo jedan incident, a bilo ih je stotinu. Samo ustaše su vratile prekomjernom silomu, svim sredstvima, bez kočnica i to je onda stradalo puno nedužnih. Jer su ovi nadrogirani idejom da je hrvatska dio srbije koja se zove jugoslavija. I na svaku secesiju reagiraju koljažom susjeda. E pa sad ovisi koliko će im tko vratiti. Spasilo ih je na 50 godina što je dio njih bio u partizanima pa su eto pristali na sfrj. Da im sjedne u glavu da nisu u srbiji nego u hrvatskoj ne bi nikad imali problema.
Otprilike..mada su cetnicke grupe cinile zlocine jos za vrijeme kraljevine na sandjaku,kosovu,bosni,hrvatskoj ali i u makedoniji...zapravo cetnici ili cetnicka udruzenja tada su bili u stvari paravojne formacije ali pod kraljevom zastitom pa su radili sto su htjeli..istrage protiv njihovog terora u najvecem broju nisu dovrsene ili zataskane..sudski procesi smijesni gdje su zlocinci ili oslobodjeni ili dobili smijesne kazne...protiv toga su se organizirale politicke organizacije poput vmro-a,nekih hrvatskih organizacija kao i na kosovu..koji su htjeli sistem oko za oko..medjutim odmah u pocetku su onemogucene od drzavnog represivnog aparata za razliku od cetnickih udruzenja koje su nesmetano i dalje djelovale i nisu bile u ilegali
Artkukovoć je to na suđenju, ako si čitao knjigu ili gledao snimke objasnio.
Na pitanje zašto je rekao gledajte, odlučili smo vratiti najjačom silom na svako rušenje države. Oni neće hrvatsku državu. Nisu htjeli onu, ona je doduše bila marionetska na strani njemačke ali nisu ni ovu da se razumijemo. Njima je ispran mozak da je hrvatska dio srbije.
I kaže , odlučili smo staviti ljutu travu na ljutu ranu. Od ničega nismo prezali da ih zaustavimo i cilj je bio samo jedan, država. 
Jasno i glasno je to ponavljao na suđenju, koliko god senilan bio.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest Fri 12 Feb - 10:29

veber wrote:
Sovak wrote:Pizdarije oko Jasenovca se lako daju riešiti.

Prvo izvornu dokumentaciju na vidielo.

Drugo, prekopati područja za koje tvrdiju da su masgrobnice.

Sve se rieši kak pičkin dim za godinu dana.
dokumentacija je u beograd u beograd, tako da se možemo slikat.
ali može se tražiti uvid u zemaljski muzej u minhenu gdje postoji dokumentacija-ne cijela ali postoji.

Pa zato to i velim ... da je volje sve riešiti, riešilo bi se vrlo brzo.

Ali nije ... ovak kad dojdu izbori ili neka druga politička potreba uviek

malo zvlečeš jasenovačke ''kosti'' i plemena se brzo zbiju oko svojih kandidata.

Mislim da bi mi trebali tak ''dokumentirati'' npr. vukovarske žrtve.

Uredno s ''popisom''. Napucati ih barem na 60 000. Minimum.

I onda svaku godinu podebljavati popis za 5-10%.

Ima materijala.

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! - Page 14 Vukovar1991v
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare Fri 12 Feb - 10:31

kaya wrote:
vuksadinare wrote:
Artkukovoć je to na suđenju, ako si čitao knjigu ili gledao snimke objasnio.
Na pitanje zašto je rekao gledajte, odlučili smo vratiti najjačom silom na svako rušenje države. Oni neće hrvatsku državu. Nisu htjeli onu, ona je doduše bila marionetska na strani njemačke ali nisu ni ovu da se razumijemo. Njima je ispran mozak da je hrvatska dio srbije.
I kaže , odlučili smo staviti ljutu travu na ljutu ranu. Od ničega nismo prezali da ih zaustavimo i cilj je bio samo jedan, država. 
Jasno i glasno je to ponavljao na suđenju, koliko god senilan bio.
Pa tu sam stavio temu gdje jedan srpski naucnik kaze..da je za 99,9 posto srba hrvati-srbi..i kaze tako misle i radikali i ljevicari i liberali..kad nekom to tupis kroz propagandu 100 i vise godina a nema konstruktivne kritike i znanstvene rasprave logicno je da bacena buba koja se ponavlja ostane u uhu i tako iz generacije u generaciju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by kaya Fri 12 Feb - 10:34

I znaš gdje to vidiš, taj brainwashing, fiksaciju na tu ideju. Kada pišu o nečemu od prije 150 godina, to je obavezno u austroustrougarskoj, nije u hrvatskoj. Bez obzira što smo bili formalno u au. Njima je hrvatska teritorij au koji je trebao biti njihov.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by marcellus Fri 12 Feb - 10:40

Ujkani nisu moj đir, ali poznata je anegdota sa suđenja artukoviću, kad mi je onaj udbaš nobilo rekao "nikad nećete doživjet nezavisnu hrvatsku", pa mu je ovaj uzvratio "ali vi sigurno hoćete". Ko nostradamus jebote.

2014-04-16

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by veber Fri 12 Feb - 10:41

Sovak wrote:
veber wrote:
Sovak wrote:Pizdarije oko Jasenovca se lako daju riešiti.

Prvo izvornu dokumentaciju na vidielo.

Drugo, prekopati područja za koje tvrdiju da su masgrobnice.

Sve se rieši kak pičkin dim za godinu dana.
dokumentacija je u beograd u beograd, tako da se možemo slikat.
ali može se tražiti uvid u zemaljski muzej u minhenu gdje postoji dokumentacija-ne cijela ali postoji.

Pa zato to i velim ... da je volje sve riešiti, riešilo bi se vrlo brzo.

Ali nije ... ovak kad dojdu izbori ili neka druga politička potreba uviek

malo zvlečeš jasenovačke ''kosti'' i plemena se brzo zbiju oko svojih kandidata.

Mislim da bi mi trebali tak ''dokumentirati'' npr. vukovarske žrtve.

Uredno s ''popisom''. Napucati ih barem na 60 000. Minimum.

I onda svaku godinu podebljavati popis za 5-10%.

Ima materijala.

Balkanski Auschwitz bio je u Srbiji, a ne u Hrvatskoj! - Page 14 Vukovar1991v
licitiranje životima je onak, rekli bi neprimjereno.
ja stalno srblje i bosilje pitam kako to tehnički provest.
lako je na papiru napisat 60 000 pa onda jovica doda nulu pa slobo 6 prepravi u 8.
amerikanci su bili odlučni u kažnjavanju njemačke pa su slijedom tog razmišljanja dozvoljavali napuhavanje brojeva kako bi se njemačka dodatno kaznila. uz sve reparacije, preseljenja tvornica-recimo kompleks čeličana u essenu je kompletno preseljen u ameriku. do zadnjeg vijka. a židovi koji su tamo radili nisu imali izbora pa su i oni zajedno s čeličanom otplovili u ameriku.

ali postoji dokumentacija, ja sam u minhenskom muzeju našao zapise o mom pra djedu koji je bio sudionik prvog rata.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by vuksadinare Fri 12 Feb - 10:44

kaya wrote:Znam gdje to vidiš, taj ispiranje mozga, fiksaciju na tu ideju. Kada pišu o nečemu od prije 150 godina, to je obavezno u austroustrougarskoj, nije u hrvatskoj. Bez obzira na to što smo bili formalno u au. Njima je hrvatska teritorija koja bi trebala biti njihov.
...kajo meni su zbog srbina ruku slomili za vrijeme juge..1989 godine..kada su nas nekoliko iz kvarta jurili mangupi iz susjednog kvarta..znas one medjukvartovske fore koji je kvart jaci..kako je ovaj srbin iz kvarta bivsi nazovi fred bio malo odeblji zaostao je..a vidim da ga je ekipa sustigla..ja i jos jedan vratimo se da ga spasimo zakacimo se sa ovima..a mene lik letvom po ruci da zastitim glavu i slomi mi ruku..srecom iz protivnicke grupe bio je lik koji je isao u razred do mog u srednjoj pa smo se znali on je zaustavio napad i soru..e sad..taj srbin ime mu necu spominjati...godinu dana iza tog negdje krajem 1990...dodje do mene i jos jednog zajednickog frenda..i ko iz topa bez povoda kaze on nama da mi njega ne volimo jer je srbin i da je ugrozen..ja i ovaj drugi frend se gledamo i mislimo kaj ovaj prica..cim se puca..meni slome ruku zbog njega spasavajuci ga a on meni da je ugrozen od mene...i kad je to rekao okrenuo se i ode..od tog trenutka vise nije prakticno kontaktirao sa nama vidis ga tu i tamo u prolazu..da bi nakon par mjeseci otisao sa svojima u liku..u donji lapac cini mi se..kasnije u srbiju
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Fri 12 Feb - 10:45

marcellus wrote:Ujkani nisu moj đir, ali poznata je anegdota sa suđenja artukoviću, kad mi je onaj udbaš nobilo rekao "nikad nećete doživjet nezavisnu hrvatsku", pa mu je ovaj uzvratio "ali vi sigurno hoćete". Ko nostradamus jebote.
Vrhunski :tu

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by veber Fri 12 Feb - 10:50

marcellus wrote:Ujkani nisu moj đir, ali poznata je anegdota sa suđenja artukoviću, kad mi je onaj udbaš nobilo rekao "nikad nećete doživjet nezavisnu hrvatsku", pa mu je ovaj uzvratio "ali vi sigurno hoćete". Ko nostradamus jebote.
mene i kuma legitimiralo jer smo u mraku izlaznog haustora kina central čekali frendicu koja je išla gledat 99 luftbalons-nije, ali nekaj takvog.
zrinjevac je bio pod opsadom, kao da su hitlera dovukli.

a milicajac je bio alo bre đe ste krenuli.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Fri 12 Feb - 10:55

kaya wrote:I znaš gdje to vidiš, taj brainwashing, fiksaciju na tu ideju. Kada pišu o nečemu od prije 150 godina, to je obavezno u austroustrougarskoj, nije u hrvatskoj. Bez obzira što smo bili formalno u au. Njima je hrvatska teritorij au koji je trebao biti njihov.
Dakle ne samo to nego i svjest u glavi da su svi Hrvati ustaše, već sam spominjao primjer mog brata i malog četnika dragana koji ga je jurio nožem jer mu je ćaća dragan jovičić rekao da kolje ustašu! Normalan čovjek ne može pojmiti tu količinu mržnje koju su u dobroj većini gajili prema nama a sve to potiče iz obitelji. Nisu svi takvi ali u tom dijelu gdje sam živio do 84te je bilo takvih barem 70%.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by veber Fri 12 Feb - 11:02

tre wrote:
kaya wrote:I znaš gdje to vidiš, taj brainwashing, fiksaciju na tu ideju. Kada pišu o nečemu od prije 150 godina, to je obavezno u austroustrougarskoj, nije u hrvatskoj. Bez obzira što smo bili formalno u au. Njima je hrvatska teritorij au koji je trebao biti njihov.
Dakle ne samo to nego i svjest u glavi da su svi Hrvati ustaše, već sam spominjao primjer mog brata i malog četnika dragana koji ga je jurio nožem jer mu je ćaća dragan jovičić rekao da kolje ustašu! Normalan čovjek ne može pojmiti tu količinu mržnje koju su u dobroj većini gajili prema nama a sve to potiče iz obitelji. Nisu svi takvi ali u tom dijelu gdje sam živio do 84te je bilo takvih barem 70%.
većina ih je takva.
moramo se s time pomirit.
teški recidivisti.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Fri 12 Feb - 11:05

:tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya Fri 12 Feb - 11:07

Aha, dosta inteligentan. U tom svom bunilu i demenciji je imao bistre momente gdje je davao odgovore ko iz puške. Jedno se provlačilo na svako zašto - nismo birali sredstva da ostvarimo cilj a cilj je država. Oni su to minirali. I to je odgovor.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Fri 12 Feb - 11:09

veber wrote:
tre wrote:
većina ih je takva.
moramo se s time pomirit.
teški recidivisti.
Svugdje ima ekstrema no u smrdiji su većina ekstremi. U stvari svi oni koji tamo nešto kažu protiv takvog mišljenja budu izloženi mobingu do ibera, popljuvani toliko da ni vlastiti odraz u ugledalu ne vide i za kraj im zveknu etiketu ustaša što je ravno fetvi u islamskim vukojebinama.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 16 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Back to top

- Similar topics