Taj divni Božji svijet
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Re: Taj divni Božji svijet
https://2img.net/h/oi59.tinypic.com/o9r6ah.jpg
ustvari sam se sjetio ovoga. Zašto je nešto lijepo, a nešto nije? Naravno to bi trebalo bit u očima promatrača i čisto subjektivno...e sad...
nisam htio stavit sliku da ne userem temu, pa evo link
ustvari sam se sjetio ovoga. Zašto je nešto lijepo, a nešto nije? Naravno to bi trebalo bit u očima promatrača i čisto subjektivno...e sad...
genitalni_herpes-
2014-04-11
Mislim da se radi o tome da mi uspoređujemo nešto što znamo s nečim što ne znamo. Recimo uzmimo ovo:
Nisam ga nikad vidjela uživo, ali mi djeluje jako slatko, kao mali plišani medvjedić. U meni stvara osjećaj dragosti, također mali je čime uz to što je sladak stvara i zaštitnički osjećaj. Međutim, možda kao takav ima vrlo kompliciran karakter što ja ne znam.
Kad vidimo nešto što nam nije lijepo na slici, recimo krokodila koji nas asocira na opasnost, onda nam se niti ta životinja ne sviđa, barem ne većini ljudi. Krokodil je reptil kojeg se treba uloviti, uništiti, napraviti hlače od njega. Međutim kad ga vidiš u živo, a ja jesam, možeš steći i drugi dojam. Njegova sklonost skrivanju od ljudi, mimikrija pa i grljenje partnerice u takvoj situaciji je u meni stvorila duboko suosjećanje prema tom biću. Tako da iako je ovaj pomerian gore sasvim sladak, ja sam veliki ljubitelj raznih reptila. Osobito me impresioniraju boa i anakonda, smatram ih veličanstvenima, kao što mi je presladak mini kajman kad pokušava imitirati stablo u vodi. Instinktivno oni se štite od ljudi mimikrijom. Prizori iz ZOO Maksimir.
U biti sve te životinje su dio ekološkog lanca.
http://www.jutarnji.hr/u-zagrebackom-zoo-u-na-svijet-dosao-patuljasti-kajman/1077369/
Nisam ga nikad vidjela uživo, ali mi djeluje jako slatko, kao mali plišani medvjedić. U meni stvara osjećaj dragosti, također mali je čime uz to što je sladak stvara i zaštitnički osjećaj. Međutim, možda kao takav ima vrlo kompliciran karakter što ja ne znam.
Kad vidimo nešto što nam nije lijepo na slici, recimo krokodila koji nas asocira na opasnost, onda nam se niti ta životinja ne sviđa, barem ne većini ljudi. Krokodil je reptil kojeg se treba uloviti, uništiti, napraviti hlače od njega. Međutim kad ga vidiš u živo, a ja jesam, možeš steći i drugi dojam. Njegova sklonost skrivanju od ljudi, mimikrija pa i grljenje partnerice u takvoj situaciji je u meni stvorila duboko suosjećanje prema tom biću. Tako da iako je ovaj pomerian gore sasvim sladak, ja sam veliki ljubitelj raznih reptila. Osobito me impresioniraju boa i anakonda, smatram ih veličanstvenima, kao što mi je presladak mini kajman kad pokušava imitirati stablo u vodi. Instinktivno oni se štite od ljudi mimikrijom. Prizori iz ZOO Maksimir.
U biti sve te životinje su dio ekološkog lanca.
http://www.jutarnji.hr/u-zagrebackom-zoo-u-na-svijet-dosao-patuljasti-kajman/1077369/
Last edited by charry on 4/15/2014, 20:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
genitalni_herpes wrote:https://2img.net/h/oi59.tinypic.com/o9r6ah.jpg
A je ti ljepota u oku promatrača.
Guest- Guest
Avatar wrote:Koja divna stvorenja...
Pa divna su sva, osim izvjesnog Herpesovog.
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Prst Božji
» 'Iz srca sam Sumadije,radim u Dubrovniku i svi su divni prema meni'
» Boris Milošević : Cijela Hrvatska je pokazala velikom srce , ljudi su divni
» Zašto je RKC progonila Božji izabrani narod?
» Kršćani na raskrižju: Božji kvasac za preobrazbu svijeta
» 'Iz srca sam Sumadije,radim u Dubrovniku i svi su divni prema meni'
» Boris Milošević : Cijela Hrvatska je pokazala velikom srce , ljudi su divni
» Zašto je RKC progonila Božji izabrani narod?
» Kršćani na raskrižju: Božji kvasac za preobrazbu svijeta
Page 1 of 3