Sergej Trifunovic o Miri Furlan
Page 1 of 5
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Sergej Trifunovic o Miri Furlan
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=magazin&id=2251175
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Sergej Trifunovic o Miri Furlan
Pa dobro Nije nju trebalo tako sikanirati..
Ali grijesila je i ona jebi ga
Morala je uzeti u obzir situaciju, rat, agresiju, ljudi ginu, Hrvatska je brutalno napadnuta...
Ne mozes se ti u tako zajebanim situacijama ponasati kao sto se ona ponasala i glumiti bratstvo jedinstvo i neki pacifizam u trenutku opceg ludila kad se tvome narodu i zemlji radi o golom opstanku, o biti ili ne biti. Pogrijesili su prema njoj ali pogrijesila je i ona
Dodju gadna vremena kad se svrstati moras i stati uz svoj narod ...
Ili to ili odlazi...ona je izabrala...nije se snasla i nije znala kako da se postavi u situaciji kad se njen svijet raspao...i ostalo je povijest
A da su i prema njoj pretjerali - jesu...moglo je to sve biti drukcije
Ne ponovilo se...a njoj R.I.P. bila je stvarno veliko ime i velika umjetnica...
Morala je uzeti u obzir situaciju, rat, agresiju, ljudi ginu, Hrvatska je brutalno napadnuta...
Ne mozes se ti u tako zajebanim situacijama ponasati kao sto se ona ponasala i glumiti bratstvo jedinstvo i neki pacifizam u trenutku opceg ludila kad se tvome narodu i zemlji radi o golom opstanku, o biti ili ne biti. Pogrijesili su prema njoj ali pogrijesila je i ona
Ili to ili odlazi...ona je izabrala...nije se snasla i nije znala kako da se postavi u situaciji kad se njen svijet raspao...i ostalo je povijest
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Pa dobro Nije nju trebalo tako sikanirati..
E pa to, ne možeš se šetati po Beogradu dok Hrvatska gori pod JNA. Ponekad u životu ne možeš više biti neutralan nego moraš zauzeti morlni stav.
Drugo je što je ona i bila židovka, i realno u južnoj kaliforniji puno se bolje osjećala nego na brdovitom balkanu za koji i nema neku vezu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Židovka ... jesli li siguranHektorović wrote:Ringo10 wrote:Pa dobro Nije nju trebalo tako sikanirati..
E pa to, ne možeš se šetati po Beogradu dok Hrvatska gori pod JNA. Ponekad u životu ne možeš više biti neutralan nego moraš zauzeti morlni stav.
Drugo je što je ona i bila židovka, i realno u južnoj kaliforniji puno se bolje osjećala nego na brdovitom balkanu za koji i nema neku vezu.
Sad sam provjerio, majka joj je bila Židovka
Ali bez obzira ... sve što sam rekao stoji
2015-09-24
Ringo10 wrote:Židovka ... jesli li siguran
"Majka joj je bila Hrvatica židovske vjeroispovijesti, dok joj je otac bio hrvatsko-slovenskoga podrijetla"
Dakle po Židovskim zakonima je Židovka, kao i njeno potomstvo.
Otac nije toliko važan.
2018-04-10
Bilo kako bilo, to ništa ne mijenjaHektorović wrote:Ringo10 wrote:Židovka ... jesli li siguran
"Majka joj je bila Hrvatica židovske vjeroispovijesti, dok joj je otac bio hrvatsko-slovenskoga podrijetla"
Otac nije toliko važan.
Da, bili su pregrubi spram nje ali je i ona jako pogriješila
Rat je narod je ugrožen i zemlja ti je na ivici opstanka
Normalno je da su ljudi jako emotivni i osjetljivi u takvim situacijama
Ne slažeš se sa politikom Hrvatske, nema problema ali ne možeš ići u toj situaciju u zemlju odakle dolazi agresija i mahati sisama na pozornici
Nisu mi jasni ljudi koji ne shvaćaju takvu situaciju
2015-09-24
Realno furlanica je glupa..njen suprug gajic joj je interno ocitao lekciju o nacionalizmu srpskom naravno..ona ga nije skuzila niti do svoje smrti da u svakom malom srbinu cuci veliki..naime njen suprug gajic je rodjeni zagrepcanin i zivio u zagrebu do odlaska na beogradsku akademiju filmskih umjetnosti..odlazi u beograd pokraj tada najbolje zagrebacke akademije filmske umjetnosti u zagrebu..i zapravo ocitao joj lekciju koju ona nikad nije skuzila da je njen suprug prije svega srbin ma gdje zivio krajnji cilj mu je beograd i srbija i moli da tamo kisa prvo padne
2015-09-08
Hektorović wrote:Ringo10 wrote:Židovka ... jesli li siguran
Otac nije toliko važan.
majka je bila židovka Hrvatskog državljanstva
šta bi vam čovjek više rekao
2014-04-16
.....tudjman je strasno pogrijesio sto je vjerovao da se takvi mogu promjenit pruzajuci im ruku..onaj tko je filovan 45 godina mitom o jasenovcu,hrvatima kojima se ustasluk vidi u ocima i slicnim pricama..koji su filani mitovima o srbima kao nekakvim spasiteljima,junacinama i bla bla..taj se ne moze promjeniti..znam neke likove..od javnih osoba najbolji primjeri su zoki pusic,vedrana rudan,miljenko smoje,mandic i slicni...znam lika koji je jebao miru privatno..odnosno bio je decko..u samim njezinim glumackim pocecima....kaze da je htjela jos tad otici u beograd ili sarajevo jer je imala paranoicnu fikciju da je ne vole u kazalistu jer je zidovka po mami..stalno je imala neke paranoje..jednom je u kazalisnom kaficu poludjela kad je cula da je ena begovic dobila ulogu barunice u glembajevima jer je mislila da ona to zasluzuje a ne ena..i od tad zapravo vise ni ne glumi u hrvatskim filmovima i serijama..vec srpskim i bosanskim
2015-09-08
Ringo10 wrote:Bilo kako bilo, to ništa ne mijenja
Ne slažeš se sa politikom Hrvatske, nema problema ali ne možeš ići u toj situaciju u zemlju odakle dolazi agresija i mahati sisama na pozornici
Pa očito je živjela u bubbleu i imala krut pogled na svijet... Jugoslavija ili ništa... bez da je moralno sudila o beogradskom režimu... U životu treba znati biti prilagodljiv ali i imati jasan moralan stav.
Last edited by Hektorović on Tue 2 Feb - 15:24; edited 2 times in total
2018-04-10
vuksadinare wrote:.....tudjman je strasno pogrijesio sto je vjerovao da se takvi mogu promjenit pruzajuci im ruku..onaj tko je filovan 45 godina mitom o jasenovcu
A evo srbi sad stalno govore kako je yu zatirala sjećanje o jasenovcu i srpska stradanja u ww2
2018-04-10
Srbi su budale..nije bezveze stevo krajacic ono o njima rekao..kad su mu ovi dosadjivali na jedoj komemoraciji u jasenovcu da treba vise se govoriti o ustasluku hrvata..on im je rekao 'malo su vas jos pobili'Hektorović wrote:vuksadinare wrote:.....tudjman je strasno pogrijesio sto je vjerovao da se takvi mogu promjenit pruzajuci im ruku..onaj tko je filovan 45 godina mitom o jasenovcu
A evo srbi sad stalno govore kako je yu zatirala sjećanje o jasenovcu i srpska stradanja u ww2
2015-09-08
.....ona je odlucila tako..ona bi dolazila u zagreb i srala o jugoslaviji..bratsvu i jedinstvu dok su uzbune u zagrebu i dok se roka po vukovaru,dubrovniku,pakracu..jer joj je muz srbin i ona se osjeca jugoslavenkom..ma bjez..Hektorović wrote:Ringo10 wrote:Bilo kako bilo, to ništa ne mijenja
Pa očito je živjela u bubbleu i imala krut pogled na svijet... Jugoslavija ili ništa... bez da je moralno sudila o beogradskom režimu... U životu treba znati biti prilagodljiv ali i imati jasan moralan stav.
2015-09-08
Vucina i logika ko krastavci i nutela.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Predug i prepatetican tekst za citati. njesra ukratko. Bilo kako bilo ali se odlazak Furlanke sveo na politiku. Ne znam sto??? Nije bila neka , ajme , glumica. Najvecu pozornost , na kraju balade je bio njen politicki izbor. Da radilo se o izboru. Iz fasistichkog Zagreba je otisla u "Slobodarski" Beograd iz kojeg je otisla bez ispracaja isto kao i iz Zagreba. Naivna, glupa ili sto??? Uradila je izbor. Teza o nekoj neutralnosti, nenormalnosti i sl pada u vodu jer je od 174 drzave clanice UN ona otisla u Milosevicevu Srbiju????Izbor su radili i drugi. Gigant , Pero Kvrgic npr o kojem je napisano deset puta manje komentara , koje na kraju nije niti trebao. Izbor je uradio i Krivokapic pa se posrao sam sebi u usta i vratio se "ustashama". Mira, nije, i ostala je na svom malom oblacicu do kraja i zato kapa dolje. Ostalo??? Lesinarenje, patetika, patologija kojom ni sama Mira ne bi bila sretna.Kila mozga.....
2014-04-14
Meni je najtragicnija figura od tih hrvatskih glumaca srpske nacionalnosti siroti Danilo Popržen,koji je pocetkom rata preselio u Banjaluku i tamo zivotario sam ko ćuk u nekoj garsonjeri.
Ne znam ni jel živ.
Ne znam ni jel živ.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Ma glumci su posebna branša. Koliko Hrvata je ostalo u BG.
Igor Štimac. Neda Arneric. Pa ona stara glumica,Istrijanka,Marija Crnobori. Pa Zarko Radic,Milan Strljic,Vuckovic.
No nije sve ni u politici. Ipak imali su ondje posao,neki renome,obitelj,stan...pa i zastitu.
Igor Štimac. Neda Arneric. Pa ona stara glumica,Istrijanka,Marija Crnobori. Pa Zarko Radic,Milan Strljic,Vuckovic.
No nije sve ni u politici. Ipak imali su ondje posao,neki renome,obitelj,stan...pa i zastitu.
2014-04-22
I na kraju,na posljetku,opet ih vole i tamo i vamo.
Moje je misljenje da nema nekog pravila.
Postene ljude poout Ljubise Samardzica,Mustafe Nadarevica, Spire Guberine...vole svuda.
Moje je misljenje da nema nekog pravila.
Postene ljude poout Ljubise Samardzica,Mustafe Nadarevica, Spire Guberine...vole svuda.
2014-04-22
jastreb wrote:Meni je najtragicnija figura od tih hrvatskih glumaca srpske nacionalnosti siroti Danilo Popržen,koji je pocetkom rata preselio u Banjaluku i tamo zivotario sam ko ćuk u nekoj garsonjeri.
Ne znam ni jel živ.
Nije.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:jastreb wrote:Meni je najtragicnija figura od tih hrvatskih glumaca srpske nacionalnosti siroti Danilo Popržen,koji je pocetkom rata preselio u Banjaluku i tamo zivotario sam ko ćuk u nekoj garsonjeri.
Ne znam ni jel živ.
Nije.
Preminuo 2019.
Guest- Guest
Page 1 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» sergej trifunovic protestuje u aspenu ( usa )
» Sergej Trifunović pokazao koliki je dripac
» Sergej Trifunović : Djeca gladuju a beba Ane Brnabić se razbacuje s četiri sise
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Sergej Trifunović:Šešelj je Hrvat iz Mostara!Šešelj:Da ti promenim lični opis
» Sergej Trifunović pokazao koliki je dripac
» Sergej Trifunović : Djeca gladuju a beba Ane Brnabić se razbacuje s četiri sise
» Zašto Plenkovićeva ministrica šuti i ne brani hrvatsku kulturu i Hrvatsku od laži o Miri Furlan?
» Sergej Trifunović:Šešelj je Hrvat iz Mostara!Šešelj:Da ti promenim lični opis
Page 1 of 5