Gubici Srbije u turizmu premašili miljardu eura
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Gubici Srbije u turizmu premašili miljardu eura
Hartmann wrote:Dakle,nista od price,puko nadanjeepikur37 wrote:Švapčad već rezerviraju...ali pitaju u slučaju korone što je sa šoldima.RayMabus wrote:Možda ti ovi ludi Vučic sa ovin još luđin Dodikom spasi sezonu jer oni su svi na ruskom i kineskom cjepivu i onda nema razloga da ih se ne pusti i onda ovi ispod tebe neće puno obarat cijenu kad ima zapadni Balkan.epikur37 wrote:
da...ali nema straja...
bit će sve ok...ljudima je pun kurac svega ovoga.
ako ova godina i ne probije, cijela ova askeza će se utažiti u narednim godinama a i ekononmija ide filozofski u tom smjeru.
Vraćam sve...samo ek rezerviraju.
Pa ne baš..
Ljudima treba dati sigurnost u ovo vrijeme.
Ja ću im vratiti avans ako bude problema...ali moramo pružiti ruku životu i poslu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Meni je asocijacija na turizam u Srbiji Zlatibor al sad sam i ja vidio da je Beograd u suštini broj jedan.
A zanimljivo. Ajde neka.
A zanimljivo. Ajde neka.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37 wrote:kolega,Hartmann wrote:Kolega prilicno ste uskog pogleda na sadasnju situaciju u Svijetu.Ova kriza,prije svega ekonomska,corona najmanja,a najveca pompa,ce trajati jos dugo.Sada u ovom trenutku da stane,trebalo bi najmanje 5-6 godina da sve sjedne na mjesto na kojem je bilo prije pocetka i da bi financijski pokazatelji se vratili na taj nivo.Oportune i laicke procjene ovdje nikom ne pomazu,a u tijeku je najveca mjena ekonomskog,tehnoloskog.drustveog,financijskog sustava,gdje se moraju barem priblizno izjednaciti cijene rada i proizvodnje u najvecim ekonomskim entitetima svijeta.Svijet sve manje moze konkurirati cijenama proizvodnje i usluge,koje dolaze iz Kine,a jos uvijek je cijena rada i proizvodnje visestruko veca u EU i Americi,nego u Kini.Dakle,Covid-om ce nam josh prilicno dugo mazati oci,nakon sto su Gripa standard vulgaris,a i ostatak bolesti,osli u zasluzenu penziju.No nova pravila suovdje,i tu,i tamo... inalazu nam po cijenu placanja paprenih kazni,ali i pritvaranja za visestruke prekrsaje,da se moram sve manje slobodno ponasati..A Orwela nisam nit ispomenuo,kao niti zanimljiva naslove topikaiste tematikeepikur37 wrote:da...ali nema straja...RayMabus wrote:Vidit ćemo sve
bit će sve ok...ljudima je pun kurac svega ovoga.
ako ova godina i ne probije, cijela ova askeza će se utažiti u narednim godinama a i ekononmija ide filozofski u tom smjeru.
vi ste prijatno iznenađenje ovom kompostarniku od foruma
svakako su u pitanju veće promjene ali iz globalnog svijeta ne možemo uteći
svijet postaje jedno
ostaje samo
tko bolje igra
Hvala na komplimentu.Mozda sam previse pesimistican,ali se prilicno dobro razumijem u spomenutu tematiku,pa mi ne ostaje previse praznog prostora za nadanje,ili neke nove nivoe igri.Opcenito se globalni uvjeti srozavaju i poostaravju za najveci dio stanovnistva Zemlje.U kontekstu toga se i drasticno zaostravaju i pravila svih vrsta igri,kao i snalazenje u njima(svakko se jedan kultiviran tip osobe,nikad nece moci mjeriti sa cak i mladicem od 15-20 godina starog,odraslog u brutalnim uvjetima odrastanja po favelama brazilskim,ili sirom Indonezije..A dok se izjednace cijene proizvodnje i rada u svim entitetima svijeta,tek ce onda krenuti globalno kruzenje svjetske radne snage.Europljani su u redu,dok nemaju na svojem teritoriju jeftinu konkurenciju,a toga ce biti i previse.
Ja sam izvuka sezonu bolje od očekivanja. Dao sam otkaz na jednom poslu da bi uletio u sezonu .. Ove godine sam i tri tjedna proveo na tvom teritoriju.. Ne sviđa mi se.. Bolji su otoci i uvale oko Splita i tamo prema Dubrovniku. Plus sve krcato talijanimaepikur37 wrote:Pirate wrote:Neka sredina 2019. I 2020.epikur37 wrote:Cijela ova godina će biti rahitična...ali godina povratka...
Bit će ok.
2020 je bila negdje na 50% od 2019. ali ne svugdje ...neke stavri su išle i bolje...no u konačnici u prosjeku 50%.
I to je ok za godinu epidemije...možemo biti zadovoljni.
Ova godina ako bude 75% od 2019. možemo biti posve zadovoljni..jer i 50 % je ok.
Ovih dana otvaram smještaj na bookingu pa malo gledam konkurenciju...cijene se ništa ne spuštaju.
Ono što sam ja mislio staviti ispadam najjeftiniji u gradu :D
Podići ću.
Što se tiče turizma.
Turizam ekonomsti više ne trpaju pod luksuznu robu, nego pod normalnu robu, tipa auto, itd. Dakle ljudi imaju jaku potrebu putovati. Dakle ovaj virus je pri svome kraju a to znači turistička sezona će biti OK. Mislim čak 75% od 2019 kako je rekao epi je sasvim točno. Mislim da ću ja odraditi još jednu sezonu, malo mi se zgadio taj tip posla, ali +800 kn je dan, i tu sam dobar pa imam posla...
Turizam ekonomsti više ne trpaju pod luksuznu robu, nego pod normalnu robu, tipa auto, itd. Dakle ljudi imaju jaku potrebu putovati. Dakle ovaj virus je pri svome kraju a to znači turistička sezona će biti OK. Mislim čak 75% od 2019 kako je rekao epi je sasvim točno. Mislim da ću ja odraditi još jednu sezonu, malo mi se zgadio taj tip posla, ali +800 kn je dan, i tu sam dobar pa imam posla...
Vidjet ćemo. Pričamo teoretski na način da se ništa nepredviđeno ne desi do sezone između ostalog neki novi soj virusa pa da cjepivo ne bude od koristi.
Tako postavljeno onda će biti nešto bolja sezona od 2020 s nekom varijablom na sredini rezultata od 2019 i od 2020 godine.
Tako postavljeno onda će biti nešto bolja sezona od 2020 s nekom varijablom na sredini rezultata od 2019 i od 2020 godine.
2014-04-11
Turizam je samo jedna od grana ekonomije , u Hrvatskoj dosta bitna , u Srbiji puno manje al sad kad sam vidio ove podatke nije ni zanemariva.
Miljardu eura nije mala lova , posebno ne za Srbiju.
Miljardu eura nije mala lova , posebno ne za Srbiju.
2014-04-11
Čitam malo o tom turizmu u Srbiji. Urbani i seoski. Urbani je prostorno na potezu Beograd Novi Sad. Meni puno zanimljiviji je seoski a vidim da i svjetska turistička organizacija savjetuje Srbiji da upravo to razvija.
Srbija je poznata po banjama a te banje nakon raspada Jugoslavije to propalo a u biti ono šteta jer to je bilo ok.
To je šteta šta je to tako propalo , velika većina toga. Tu su al nije to ko prije.
Srbija je poznata po banjama a te banje nakon raspada Jugoslavije to propalo a u biti ono šteta jer to je bilo ok.
To je šteta šta je to tako propalo , velika većina toga. Tu su al nije to ko prije.
2014-04-11
Prije 17 dana otvorena najduža gondola na svijetu u Zlatiboru dužine 9 km
https://www.google.com/amp/s/balkans.aljazeera.net/amp/news/balkan/2021/1/14/na-zlatiboru-otvorena-najduza-panoramska-gondola-na-svijetu
Ima to potencijala.
Dosta je neiskorišteno ( rualni turizam ) al ipak nešto se radi.
https://www.google.com/amp/s/balkans.aljazeera.net/amp/news/balkan/2021/1/14/na-zlatiboru-otvorena-najduza-panoramska-gondola-na-svijetu
Ima to potencijala.
Dosta je neiskorišteno ( rualni turizam ) al ipak nešto se radi.
2014-04-11
Opametili su se. Počeli su kužit ono šta je očito a to je da imaju uvjete za ski turizam i sad uređuju postojeća i otvaraju nova skijališta po Srbiji.
Em za domaće em stave ponudu a svijet je globalno selo i konkurentni su cijenama i baš ih briga , dobro njima dobro ovima šta dođu.
Em za domaće em stave ponudu a svijet je globalno selo i konkurentni su cijenama i baš ih briga , dobro njima dobro ovima šta dođu.
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Predsjednik Srbije:Srbija šalje Hrvatskoj milijun eura pomoći
» samo u hrvatskoj, za uplatu od 10 eura dobijete 200 eura, još traje akcija...
» faljen isus najveci katolik u rvata ima mjesecna primanja od 800 eura a bivsa mu zena 650 eura
» Premijer predstavio plan za oporavak, Hrvatskoj bespovratno 6,3 mlrd. eura, ukupno cca 30 milijardi eura
» Uteklo miljardu dolara
» samo u hrvatskoj, za uplatu od 10 eura dobijete 200 eura, još traje akcija...
» faljen isus najveci katolik u rvata ima mjesecna primanja od 800 eura a bivsa mu zena 650 eura
» Premijer predstavio plan za oporavak, Hrvatskoj bespovratno 6,3 mlrd. eura, ukupno cca 30 milijardi eura
» Uteklo miljardu dolara
Page 3 of 3