Lombardija zabranila burku i nikab
Page 1 of 1
Lombardija zabranila burku i nikab
VLASTI u Lombardiji, regiji u Sjevernoj Italiji, zabranile su nošenje burke i nikaba u javnim zgradama i bolnicama.
Nošenje vela je bilo dozvoljeno i opravdavano na temelju religijskih sloboda, ali će stara pravila prestati vrijediti s 1. siječnjem.
"Mi smo osvježili zakon i sada nitko s prekrivenim licem neće moći ući u javne zgrade i bolnice," rekao je guverner Robeto Maroni za Il Fatto Quotidiano.
Odluka je donesena u trenutku kad islamski učenjaci vode raspravu zahtjeva li Kuran prekrivanje lica muslimanskih žena.
"Za mene burka i nikab nemaju ništa s islamom: to je jednostavno kultura koja pripada pojedinim tradicijama u muslimanskim regijama svijeta," komentirao je za Local imam Mouelhi Mohsen iz Milana. "U svakom slučaju, nitko ljude ne bi trebao prisiljavati da ne nose odjevni predmet. Takva politka samo pomaže širenju straha i neukosti".
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lombardija-zabranila-burku-i-nikab-/861844.aspx
Nošenje vela je bilo dozvoljeno i opravdavano na temelju religijskih sloboda, ali će stara pravila prestati vrijediti s 1. siječnjem.
"Mi smo osvježili zakon i sada nitko s prekrivenim licem neće moći ući u javne zgrade i bolnice," rekao je guverner Robeto Maroni za Il Fatto Quotidiano.
Odluka je donesena u trenutku kad islamski učenjaci vode raspravu zahtjeva li Kuran prekrivanje lica muslimanskih žena.
"Za mene burka i nikab nemaju ništa s islamom: to je jednostavno kultura koja pripada pojedinim tradicijama u muslimanskim regijama svijeta," komentirao je za Local imam Mouelhi Mohsen iz Milana. "U svakom slučaju, nitko ljude ne bi trebao prisiljavati da ne nose odjevni predmet. Takva politka samo pomaže širenju straha i neukosti".
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lombardija-zabranila-burku-i-nikab-/861844.aspx
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Lombardija zabranila burku i nikab
Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Guest- Guest
Znači treba im odstraniti određene dijelove mozga?red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Guest- Guest
Ne.deda wrote:Znači treba im odstraniti određene dijelove mozga?red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Guest- Guest
red wolf wrote:Ne.deda wrote:Znači treba im odstraniti određene dijelove mozga?red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Kako ne, točno određeni dijelovi mozga odgovorni su za religiozno ponašanje ljudi.
Mozak upravlja ponašanjem, ako se mozak promjeni ljudi će se drugačije ponašati.
Ili dobro, ako se ne bi fizički išlo ukloniti te dijelove mozga, možda bi se nekim drogama moglo promjeniti stanje uma i zaustaviti djelovanje tih religioznih centara u mozgu, pa bi se tako postiglo oslobođenje.
Guest- Guest
Pokažite ljudima glupost religija...I osloboditi ćete ih...
Guest- Guest
Lombardija treba biti samostalna i neovisna država. I Toscana.
crvenkasti-
2014-04-17
Islamofobija????
2014-04-14
Nećete, glupost komunizma je razotkrivena, ali još ima vjernikah koji se za njega bore. Da ne uvriedim forumske drugove, navest ću da takvih ima i među sveučilišnim nastavnicima.red wolf wrote:Pokažite ljudima glupost religija...I osloboditi ćete ih...
Iako sam za javno iskazivanje vjerske pripadnosti, očito je da u ovom slučaju postoji sigurnosni problem pa je odluka opravdana.
Glupost. Oslobodi se sam pa će te i bog osloboditi.red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Guest- Guest
Nije uvijek potrebno mijenjati CPU da bi se moglo koristiti neki program. Dovoljno ga je instalirati. Ili deinstalirati ako pravi probleme.deda wrote:red wolf wrote:Ne.deda wrote:Znači treba im odstraniti određene dijelove mozga?red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Kako ne, točno određeni dijelovi mozga odgovorni su za religiozno ponašanje ljudi.
Mozak upravlja ponašanjem, ako se mozak promjeni ljudi će se drugačije ponašati.
Guest- Guest
to je invalidnost zapravo, ateisti (pravo ne ovi novokomponirane neznalice) su osobe sa invaliditetom koji hoće svoj hendikep nametnuti svima to je bit...red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
Kermit-
2014-04-17
joj daj prestani srat više..red wolf wrote:Ljude treba osloboditi religija...Tad će to biti njihovo pravo oslobođenje...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Slijedi odmazda..O_O
2014-04-12
Similar topics
» Danska zabranjuje nikab i burku
» Bugarski grad zabranio nikab
» Lombardija i Veneto glasaju za neovisnost, Berlusconi dao podršku
» Lombardija usvojila rezoluciju o ukidanju sankcija Rusiji
» Berlin : Napad na burku
» Bugarski grad zabranio nikab