"Kao da je ratno stanje, Bajden potpaljuje mržnju"
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: "Kao da je ratno stanje, Bajden potpaljuje mržnju"
RayMabus wrote:Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska. Sad uvest socijalizam i to je to.
Socijalističke sjedinjene američke države.
A mi Hrvati? Što će biti s nama?
Nisam siguran da ćemo opet moći zajebati Srbe da nas prime u Jugoslaviju.
Prije su na to pristajali jer je tu bilo puno Srba.
A sad ih više nema, svi su svi otišli. Ostavili su nas same.
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
To je i bio cilj Tuđmana.crvenkasti wrote:
Nisam siguran da ćemo opet moći zajebati Srbe da nas prime u Jugoslaviju.
Prije su na to pristajali jer je tu bilo puno Srba.
A sad ih više nema, svi su svi otišli. Ostavili su nas same.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
MIR I PRAVDA / SNAŽNE INSTITUCIJE
Američki izbori i klimatske promjene
Iako zvuču čudno, a poznavateljima je sasvim normalno – američki predsjednički izbori od velike su važnosti za borbu svijeta s klimatskim promjenama!
Prvo, mnoge se države oslanjaju na američku politiku, posebno u pitanjima poput klimatske krize, što znači da Washington silno utječe na globalno ponašanje. Drugo, SAD su drugi najveći zagađivač na svijetu nakon Kine, i za klimu je bitno kako se SAD ponašaju. Ono što sljedeći predsjednik učini ili ne učini u naredne četiri godine imat će dubok utjecaj na najgore učinke klimatskih promjena.
Stručnjaci se slažu da svijet treba američkog predsjednika kojem je stalo do klimatskih promjena.
Predsjednik Donald Trump je u svom mandatu uništio domaće ekološke propise i politike osmišljene da ograniče globalno zagrijavanje. Na međunarodnom polju izvukao je SAD iz ključnog pariškog klimatskog sporazuma, jedinog globalnog ugovora koji treba spriječiti opasno zagrijavanje planeta. Trump jasno i glasno sumnja u klimatske promjene. S druge strane, njegov demokratski izazivač Joe Biden izjavio je da je “globalno zagrijavanje egzistencijalna prijetnja čovječanstvu.” Slaže se sa znanstvenicima da su globalne koncentracije ugljičnog dioksida – glavnog krivca za zagrijavanje planeta – na najvišim razinama u ljudskoj povijesti.
Prekasno je zaustaviti sve utjecaje klimatskih promjena. Požari su ove godine zapalili domove diljem SAD-a, nezapamćene poplave pogodile su Aziju, zabilježene su smrtonosne vrućine i suše, ledene kape bilježe brzi gubitak i otapanje ledenjaka, Sibir se otapa… Zato je Pariški sporazum, koji nastoji ograničiti globalno zagrijavanje na znatno ispod 2° C i nastaviti napore na njegovom ograničavanju na 1,5 ° C, te postići neto nultu emisiju do 2050. Godine, izuzetno važan, a izlazak SAD-a pod Trumpom silan je udarac svijetu i klimi. Studije su pokazale da je takozvani “Trumpov efekt” izlaska olakšao i drugim zemljama da odustanu od svojih klimatskih obveza – Ako Sjedinjene Države nisu odgovorne, zašto bismo mi trebali biti?
Tijekom posljednje tri i pol godine, Trumpova administracija vratila je standarde učinkovitosti goriva , ublažila ograničenja emisije metana, odobrila najveće smanjenje granica zaštićenog zemljišta u povijesti SAD-a i izmijenila Zakon o čistoj vodi i Zakon o ugroženim vrstama. Srećom, Trumpova akcija oživljavanja američke industrije ugljena propada , jer ugljen neprestano gubi bitku s čistijim i jeftinijim alternativama.
S druge strane, Biden je iznio klimatski plan vrijedan 1,7 milijardi dolara usredotočen na čistu energiju, zelena radna mjesta i s ciljem električne energije bez ugljika do 2035. godine i nultom emisijom do 2050., te najavio ponovno pridruživanje pariškom klimatskom sporazumu.
Dakle, mišljenje i stav Amerikanaca na izborima su i važan glas za budućnost i opstanak planeta.
Magarac je simbol američkih demokrata, a slon republikanaca.
Izvještaj UN-ovog Međuvladinog odbora za klimatske promjene (IPCC) za 2018. godinu naglasio je da svijet ima vremena samo do 2030. godine da dovoljno smanji emisije kako bi se zagrijavanje ograničilo na 1,5 ° C i izbjegli najstrašniji klimatski utjecaji. Bez SAD-a i zemalja koje se ugledaju na njih to će biti teško postići, praktično nemoguće. SAD imaju znanost, tehnologiju i financije za napredak s jedne strane, a s druge enormno pridonose globalnom zatopljenju i problemima okoliša.
Dok su pod Trumpovom administracijom SAD negirale potrebu borbe s globalnim zatopljenjem i povlačile negativne poteze, Europska unija i Kina najvljuju plan da do postanu ugljično neutralna do 2060. godine.
Kao dio Pariškog sporazuma, bogate zemlje su se obvezale mobilizirati 100 milijardi dolara godišnje u vidu klimatskih sredstava za zemlje u razvoju – a Trump rekao da SAD to neće učiniti pod njegovom upravom. Izlazak SAD-a stavlja mnogo veće zahtjeve pred druge zemlje i ugrožava planove za budućnost.
Kako sada stvari stoje, ako se vlade i budu držale svojih trenutnih ciljeva prema Pariškom sporazumu, svijet će se do kraja stoljeća ugrijati za 2,7° C, što znači još ekstremnih oluja, vrućina, veći porast razine mora i za mnoge dijelove svijeta suše ili ekstremne padaline.
Dakle, američki izbori su ekološki zamah leptirovih krila koji u svijetu može izazvati klimatsku oluju i zato je važno kakav i čiji svjetonazor će voditi novu američku administraciju.
2014-04-11
Sad fino odma uvest poreze na diselaše od 30 llipa i oko 15 lipa na benzince i počet punit američku državnu kasu a ekipa nek razmišlja o elektroničkim autima.
Dosta je nafte i ugljena.
Dosta je nafte i ugljena.
2014-04-11
Pun mi je kurac naftnog lobija. Nisu oni u Texsasu za Trumpa tek tako nego jer su najveći proizvođači nafte u Americi.
Sad će fino porez na disel i bensin.
Amerika je drugi svjetski zagađivač nakon
Kine.
Usput će se i napunit državna blagajna
Sad će fino porez na disel i bensin.
Amerika je drugi svjetski zagađivač nakon
Kine.
Usput će se i napunit državna blagajna
2014-04-11
Nije ovdje u pitanju Tramp-Bajden.Republikanci-Demokrati..kurac palatz..nego je kao i svugdje u ostatku svijeta u pitanju odredjena grupa ljudi koja vodi slichne kampanje u ostatku svijeta za svoju korist a za obichne ljude ih boli kurac.Kada to shvatite necete ljude svrstavati u amerikance,srbe,hrvate ,turke i ostale kurce od naroda nego cete ljude promatrati kroz prizmu poshten-lopov,pametan-idiot,pa cete prestati da se svrstavate iza ljudi koji su vashe vjere ili nacije iako su najveci pokvarenjaci i lopovi.
Davno sam pouchen balkanskim iskustvom rekao amerima na pitanje shta se to desilo tamo..odgovorio sam..Dajte mi CNN na mjesec dana i bit cete u prilici da dozivite najveci gradjanski rat koji je ikada postojao u poviesti.Ljudi su stoka bez obzira na njihovu nacionalnu ,vjersku,ili ofarbanu kozu.Ljudi su ustvari najinteligentiji shimpanze u ovoj zemaljskoj dzungli.
Ljudi su izmislili sve i shto je dobro i shto je loshe ali kroz povijest se pokazalo da sve shto je imalo neku pozitivnu ideju se pretvorilo uu svoju suprotnost..Dovoljno je samo da usporedite krshcanstvo sa onim prvobitnim i sve ce vam biti jasno da od onog shto je bila dobra ideja nije ostalo nishta nego da se pretvorilo u chobane i ovce koji ih shishaju a 10 bozijih zapovijedi josh vazi samo za budale tipa kao shto sam ja..Shta sam zelio reci ?Pa valjda cete shvatiti kroz ovaj povijesno socijalni kroki koji bi trebalo da zna svaki osmoshkolac.
Dakle,u USA se ne odvija nikakva socijalistichka revolucija nego se vec dugo vremena odvija borba dobra i zla kao uostalom u ostatku cijelog svijeta.Uvijek se nadje neka skupina ljudi koja se udruzi i umrezi da bi mogla vladati ostatkom chopora.Da bi mogli imati odredjene beneficije ..da mogu raditi shto hoce kad im se digne kurac.Radi se o pravdi i pravu pa zato podrzavam sve one koji poshtuju tu ideju da smo svi pred zakonom jednaki (ako je losh zakon to nikome ne daje pravo da ga rushi na ulici nego bi trebalo da se taj zakon mijenja uz shto vecu suglasnost zajednice) i tada bi zasigurno bilo manje tenzija.Zapad se na toj ideji jednakosti pred zakonom uspio materijalno razviti do neslucenih visina.Sada je to poremeceno jer su odredjene elite krenule u borbu za svoj boljitak svim sredstvima.To je tipichno bilo vidljivo krajem 80_tih i pochetkom 90_tih kada je vecina vas ovdje pljeskala ruchicama i navijala za nasilnichke metode koje su se tada primjenjivale u rushenju drzava koje nisu zeljele da zive pod shupljim kishobranom zapada.
Ono shto sam primijetio u svome zivotu je da agresivnost ne nestaje "pobjedom" nad protivnikom nego ona ostaje da postoji u odredjenoj zajednici kao permanentna opasnost.Dokaz mojoj teoriji je bivsha YU koja je kao trebala svojim raspadom donijeti bolja i zadovoljavajuca rijeshenja za njene narode..Shta je donila ta po svaku cijenu promjena?Donijela je kuratz od ovce a kako vidim sada se to preselilo u USA.
Zasto cijenim Trampa?Pa zato shto koliko toliko poshtuje zakon i ne hushka svoje pristalice na oruzanu pobunu nego je naredio da u sluchaju potrebe Nacionalna Garda bude od pomoci snagama reda.Predostroznost je majka mudrosti.Da se tako neshto desilo u bivshoj YU i da je vojska uvela ratno stanje mnogi zivoti bi bili spasheni i rata ne bi bilo nego bi se kroz odredjeno vrijeme lude glave ohladile i zivot bi se nastavio dalje na jedan normalan nachin.
Chega se ja bojim? Bojim se toga da ce ovi takozvani demokrati preseliti svoje tenzije izvan svoje kuce i tako ce dovesti prividno do ujedinjenja glupih amera.Pokrenut ce pitanje Ukrajine i Balkana ..potaknuti ratove..a ne shvacaju da bacushka nije vishe na koljenima..Sve pochinje prvim puucnjem pushke a zavrshava se ogromnim gljivama iznad nashih glava.Oni su toliko bolesni ("demokrtska" mafija) da su u stanju sve napraviti samo da ostanu na vlasti.E to je ta opasnost koja je stvarna a ne gradjanski rat.Prije ce se USA pocijepati na vishe drzava (koje su i sada vec neovisne jedna od druge) nego shto ce doci do gradjanskog rata..Ali kako sam vec napisao nisam siguran da nece opet po svijetu donositi demokraciju bombama,Dokaz toj teoriji da je glavni cilj resursi u Sibiru je ovaj
https://nationalinterest.org/feature/joe-biden%E2%80%99s-pick-victoria-nuland-means-relations-russia-could-get-worse-176516
Leviathan2 likes this post
Normalno da će Demokrati nastavit s uvođenjem demokracije po svijetu
2014-04-11
Jedna od prvih meta Demokratije bit će Erdoganov režim
https://www.geopolitika.news/analize/zoran-meter-stiglo-vrijeme-naplate-turske-samostalnosti-hoce-li-erdogan-izdrzati/
Uostalom zato sam i navijao za Bidena.
https://www.geopolitika.news/analize/zoran-meter-stiglo-vrijeme-naplate-turske-samostalnosti-hoce-li-erdogan-izdrzati/
2014-04-11
Ovo su dva e_maila koje sam dobio kao onaj koji podrzava Trampa.
Eto to se uklapa sa mojim pogledom na svijet i zato ga podrzavam a ne zato shto je on Tramp ovakav onakav..star,ruzan..debeo..ili jebach kakvog planeta josh nije vidjela::))
Statement from the President:
1) "In light of reports of more demonstrations, I urge that there must be NO violence, NO lawbreaking and NO vandalism of any kind.
That is not what I stand for, and it is not what America stands for. I call on ALL Americans to help ease tensions and calm tempers. Thank You."
2) What I’m about to tell you is of the utmost importance.
Violence has no place in our politics. Period. I wholly condemned last week’s senseless acts of violence, and I strongly reiterate the calls to remain peaceful in the weeks ahead.
Those who partook in the assault on our nation’s Capitol and those who continue to threaten violence should be found, held accountable, and prosecuted to the fullest extent of the law. Let me be clear: Anyone who has malicious intent is not welcome in Washington, D.C. or in any other State Capitol Building.
The peaceful transition of power is one of our nation’s founding principles and is necessary for our country to move forward. Now is the time to come together as one nation, united in the peaceful pursuit of our common democratic purpose.
Our Founding Fathers established a Nation of laws, not a Nation of anarchy. And, the Republican Party is the Party of individual freedom, liberty, entrepreneurship, innovation, and the American Dream, not the hateful violence we witnessed last week.
God bless you and God bless the United States of America.
Thank you,
Ronna McDaniel Signature Headshot
Ronna McDaniel
Chairwoman
Republican National Committee
Eto to se uklapa sa mojim pogledom na svijet i zato ga podrzavam a ne zato shto je on Tramp ovakav onakav..star,ruzan..debeo..ili jebach kakvog planeta josh nije vidjela::))
Statement from the President:
1) "In light of reports of more demonstrations, I urge that there must be NO violence, NO lawbreaking and NO vandalism of any kind.
That is not what I stand for, and it is not what America stands for. I call on ALL Americans to help ease tensions and calm tempers. Thank You."
2) What I’m about to tell you is of the utmost importance.
Violence has no place in our politics. Period. I wholly condemned last week’s senseless acts of violence, and I strongly reiterate the calls to remain peaceful in the weeks ahead.
Those who partook in the assault on our nation’s Capitol and those who continue to threaten violence should be found, held accountable, and prosecuted to the fullest extent of the law. Let me be clear: Anyone who has malicious intent is not welcome in Washington, D.C. or in any other State Capitol Building.
The peaceful transition of power is one of our nation’s founding principles and is necessary for our country to move forward. Now is the time to come together as one nation, united in the peaceful pursuit of our common democratic purpose.
Our Founding Fathers established a Nation of laws, not a Nation of anarchy. And, the Republican Party is the Party of individual freedom, liberty, entrepreneurship, innovation, and the American Dream, not the hateful violence we witnessed last week.
God bless you and God bless the United States of America.
Thank you,
Ronna McDaniel Signature Headshot
Ronna McDaniel
Chairwoman
Republican National Committee
Kad skinem Erdogana ovi neće više imat političku podršku na istoku
2014-04-11
Trump je prošlost. Izgleda da vam to mnogima nije jasno.
Vrijeme je za demokraciju.
2014-04-11
RayMabus wrote:Jedna od prvih meta Demokratije bit će Erdoganov režim
Uvijek su meta oni koji ne saginju kichmu.Za vas hrvate to nece biti problem..Sluzit cete Bajdenu kao topovsko meso u borbi protiv srba.Nishta novoga u vashoj blizoj i daljoj povijesti.
Na zalost jebiga to je istina i samo da dodam..Cijenim i poshtujem svakog Hrvata koji se ne saginje i pushi zapadne sifilichne kurcheve..
Kao topovsko meso protiv Srba ?mentalitet wrote:RayMabus wrote:Jedna od prvih meta Demokratije bit će Erdoganov režim
Uvijek su meta oni koji ne saginju kichmu.Za vas hrvate to nece biti problem..Sluzit cete Bajdenu kao topovsko meso u borbi protiv srba.Nishta novoga u vashoj blizoj i daljoj povijesti.
Na zalost jebiga to je istina i samo da dodam..Cijenim i poshtujem svakog Hrvata koji se ne saginje i pushi zapadne sifilichne kurcheve..
Ratovi su gotovi.
2014-04-11
RayMabus wrote:Trump je prošlost. Izgleda da vam to mnogima nije jasno.
Blizanci u horoskopu se nikada ne predaju..tako da cesh se nachekati te proshlosti..A shta mislish zashto je tako hladnokrvan i ne pizdi? Shvatio je da sa tom republikanskom bandom nema nikakve shanse da ostvari svoje ideje.Shvatio je da je bolje graditi kucu iz pochetka nego da je renovira..Kuzish poantu?
Ako sve prodje kako je planirao osnovat ce Patriotsku stranku koja ce razbucati Republikance jer ga u toj stranci podrzava 75% chlanova.
To me se ne tiče. Iduće četiri godine nije na vlasti.mentalitet wrote:RayMabus wrote:Trump je prošlost. Izgleda da vam to mnogima nije jasno.
Blizanci u horoskopu se nikada ne predaju..tako da cesh se nachekati te proshlosti..A shta mislish zashto je tako hladnokrvan i ne pizdi? Shvatio je da sa tom republikanskom bandom nema nikakve shanse da ostvari svoje ideje.Shvatio je da je bolje graditi kucu iz pochetka nego da je renovira..Kuzish poantu?
Ako sve prodje kako je planirao osnovat ce Patriotsku stranku koja ce razbucati Republikance jer ga u toj stranci podrzava 75% chlanova.
2014-04-11
Sora wrote:Sovak dragi
ti su završil školu u Vrapču kaj ne?
Bečka škola, zagrebački smjer.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Kao topovsko meso protiv Srba ?mentalitet wrote:RayMabus wrote:Jedna od prvih meta Demokratije bit će Erdoganov režim
Ratovi su gotovi.
Jock Jarane ono je bila samo predigra..Vi i Shipci cete ratovati za amere do poslednjeg hrvata...malo se zajebavam ali je ziva istina...Dodushe onih 1 mil.pametnih vec je napustilo tu vukojebinu a trend ce se nastaviti tako da cete morati uvoziti Shipce i muslimane a onda nakon 30 god.Ivan ce klanjati dzumu u sred Zagreba..Tako to ide jebajiga..ako ce ti biti za utjehu niste ni prvi ni zadnji u povijesti koji su zbog svoje pohlepe popushili i sami rezirali svoj nestanak.
Sumnjam da će ti itko u Hrvatskoj ratovat protiv Srba.
Samo vi čekajte napad ustaša.
2014-04-11
RayMabus wrote:Sumnjam da će ti itko u Hrvatskoj ratovat protiv Srba.
Neće. Ak Srbijanci ne pređu granicu ili počnu sranja delati iznutra kak 1991.
Ili ne napadnu većinska hrvatska područja u BIH.
Valjda su nekaj naučili.
Last edited by Sovak on 17/1/2021, 19:31; edited 1 time in total
Guest- Guest
Nije moj problem šta je srpski nacionalizam sve karte stavio na Trumpa pa sad kmeči.
2014-04-11
zanimljivo
oce li camala haris krenut na rusiju
koliko vidim cjela ekipa se kupila nazad
cak i nulandica
oce li camala haris krenut na rusiju
koliko vidim cjela ekipa se kupila nazad
cak i nulandica
» Istraženo koliko je Hrvatska spremna za ratno stanje
» Trump uvodi ratno stanje u Americi i ostaje predsjednik
» ''QAnon je poludio do kraja, tvrdi da je Trump uhitio papu i proglasio ratno stanje''
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
» Istraženo koliko je Hrvatska spremna za ratno stanje
» Trump uvodi ratno stanje u Americi i ostaje predsjednik
» ''QAnon je poludio do kraja, tvrdi da je Trump uhitio papu i proglasio ratno stanje''
» Kijev: Oporba blokirala parlament, ne žele ratno stanje, žele izbore
Page 3 of 7