ESEJ O BUDUĆNOSTI HRVATSKE
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: ESEJ O BUDUĆNOSTI HRVATSKE
a ča ti znoči da govoru o reformama..eto imoš celu stranku reformista...jel in veruješ?EmberSpirit wrote:inače općenito kada čujem nego uhljeba tipa stiera ili drugoga iz vladajuće političke elite(HDZ/SDP/HNS/SDSS/HSS itd) kako se odjedanput sjetili pričati o reformama odmah me muka uhvati..
Dok nije MOST došao , nitko nije pričao o reformama, nego su se bavili 41-45 godinom
ne može ekipa koja je razjebala državu gledati spašavati državu. Dakle imate lopova koji vas opljačka, a onda vam lopov obećava da će vam pomoći vratiti ukradeno.
tu je ŽZ totalno u pravu kada to govori.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
nevjerujem, nevjerujem čak niti MOSTuaben wrote:a ča ti znoči da govoru o reformama..eto imoš celu stranku reformista...jel in veruješ?EmberSpirit wrote:inače općenito kada čujem nego uhljeba tipa stiera ili drugoga iz vladajuće političke elite(HDZ/SDP/HNS/SDSS/HSS itd) kako se odjedanput sjetili pričati o reformama odmah me muka uhvati..
Dok nije MOST došao , nitko nije pričao o reformama, nego su se bavili 41-45 godinom
ne može ekipa koja je razjebala državu gledati spašavati državu. Dakle imate lopova koji vas opljačka, a onda vam lopov obećava da će vam pomoći vratiti ukradeno.
MOSTu sam dao glas samo da se "uhljebi" barem malo znoje. Ako se MOST raspadne, glasovat ću za sljedeću stranku od koje će se "uhljebi" znojiti(HDZ/SDP uhljebi i njihovi frendovi)
ja mislim da RH ekonomija se nemože reformirati, jednostavno previše ljudi je preko HDZ/SDPa umreženo i sisa krv od domaćnika(poreznih obveznika).
Nama treba 1 godine da stane turizam(koji donosi najviše deviza sa kojom uhljebi trče u strane šoping centre i kupuju auta, računala, njemačku hranu itd, iphonove - ništa što nisu zaradili), dakle 1 godinu neka stane turizam, i neka RH država krepa, onda reforme kreću same od sebe..
Guest- Guest
Čačićev novi HNS?aben wrote:
eto imoš celu stranku reformista...jel in veruješ?
Oni su neoliberalna kapitalistička stranka, neće za njih u Hrvatskoj nitko glasat
Guest- Guest
moja metoda je malo drukčija, jo sun ih odjebo kompletno:)EmberSpirit wrote:nevjerujem, nevjerujem čak niti MOSTuaben wrote:a ča ti znoči da govoru o reformama..eto imoš celu stranku reformista...jel in veruješ?EmberSpirit wrote:inače općenito kada čujem nego uhljeba tipa stiera ili drugoga iz vladajuće političke elite(HDZ/SDP/HNS/SDSS/HSS itd) kako se odjedanput sjetili pričati o reformama odmah me muka uhvati..
MOSTu sam dao glas samo da se "uhljebi" barem malo znoje. Ako se MOST raspadne, glasovat ću za sljedeću stranku od koje će se "uhljebi" znojiti(HDZ/SDP uhljebi i njihovi frendovi)
ja mislim da RH ekonomija se nemože reformirati, jednostavno previše ljudi je preko HDZ/SDPa umreženo i sisa krv od domaćnika(poreznih obveznika).
Nama treba 1 godine da stane turizam(koji donosi najviše deviza sa kojom uhljebi trče u strane šoping centre i kupuju auta, računala, njemačku hranu itd, iphonove - ništa što nisu zaradili), dakle 1 godinu neka stane turizam, i neka RH država krepa, onda reforme kreću same od sebe..
ali, i nakon 1 loše sezone, jo ne verujin u nikakove reforme. sićun se osandesetih, i rata devedesetih...ljudi se jednostavno naviknu na loše uvjete. a uhljebi carries on..
2014-04-16
ali baren ti kužiš one fore o farbanjima, kad se crveni opituraju u zelene i sl.deda wrote:Čačićev novi HNS?aben wrote:
Oni su neoliberalna kapitalistička stranka, neće za njih u Hrvatskoj nitko glasat
pa nemaju oni veze s neoliberalnin kapitalistima, čačić je utjelovljenje kronista, bogamu.
tribaš razlikovati probussiness i promarket.
2014-04-16
aben wrote:ali baren ti kužiš one fore o farbanjima, kad se crveni opituraju u zelene i sl.deda wrote:Čačićev novi HNS?aben wrote:
pa nemaju oni veze s neoliberalnin kapitalistima, čačić je utjelovljenje kronista, bogamu.
Ja da osnujem stranku nitko ne bi dao glas "mojim" idejama, ljudi misle ili da zajebavam i provociram ili da sam lud, nešto od toga dvoje ali nisu 100% sigurni.
A zvali su me i u ove velike stranke, kao dođi trebaju nam mladi poduzetni ljudi, no kad bi otvorio usta i reko što mislim pokazali bi mi vrata i rekli da oni takve ljude kakv sam ja ne prihvaćaju.
Guest- Guest
da, a na forumu nojčešće odaberu lud.deda wrote:aben wrote:ali baren ti kužiš one fore o farbanjima, kad se crveni opituraju u zelene i sl.deda wrote:Čačićev novi HNS?aben wrote:
Ja da osnujem stranku nitko ne bi dao glas "mojim" idejama, ljudi misle ili da zajebavam i provociram ili da sam lud, nešto od toga dvoje ali nisu 100% sigurni.
A zvali su me i u ove velike stranke, kao dođi trebaju nam poduzetni ljudi, no kad bi otvorio usta i reko što mislim pokazali bi mi vrata i rekli da oni takve ljude kakv sam ja ne prihvaćaju.
ali meni su recimo tvoje ideje za reformu mirovinskog (streljanje umirovljenika) bolje od ovog novog kejnesijanizma kega si se uvati :(
nihilijus te je proglasi najpametnijin forumašon, pa je već nekoliko miseci na aparatima, kad god se dovatiš magičnog monetarnog stabla :)
2014-04-16
Oh, Bože, ima li ovdje budućnosti za nas..barem na forumu, Hrvatsku da i ne spominjemo..
2014-04-12
imo, vidin ti u kortami da ćeš prati trliš:)
2014-04-16
perilica sve pere, abe moj
2014-04-12
je, ali velika je rozlika je li pere modri trliš ili bele košulje:(
2014-04-16
veber-
2014-12-30
to su malo podcjenjivački nazivi, nema magije jer je suma 0aben wrote:kad god se dovatiš magičnog monetarnog stabla :)
no tu se sve svodi na to kakav sustav mora biti da bi bio održiv, i to je recimo povezano s poljem termodinamike
budući da je entropija prisutna u svemu, jedini sustav koji može biti stabilan je otvoren i dinamičan sustav
znači moraš imati stalan i stabilan pritok kapitala izvana u ekonomiju, inače zbog entropije sve propadne
zamisli da sunce ne sja svaki dan, da nam nova energija ne dolazi u ustaljenom i stabilnom toku svake sekunde
što bi bilo sa životom na zemlji?
ljudski organizam je otvoren sustav, svaka živuća stanica je otvoren sustav
kamen nije otvoren sustav, i zato je kamen mrtva tvar, iako je sačinjen od istih elemenata koji se nalaze u živim bićima
Guest- Guest
ma je, podcjenjivački je, al nama je to magija jer suma nije nula.deda wrote:to su malo podcjenjivački nazivi, nema magije jer je suma 0aben wrote:kad god se dovatiš magičnog monetarnog stabla :)
no tu se sve svodi na to kakav sustav mora biti da bi bio održiv, i to je recimo povezano s poljem termodinamike
budući da je entropija prisutna u svemu, jedini sustav koji može biti stabilan je otvoren i dinamičan sustav
znači moraš imati stalan i stabilan pritok kapitala izvana u ekonomiju, inače zbog entropije sve propadne
zamisli da sunce ne sja svaki dan, da nam nova energija ne dolazi u ustaljenom i stabilnom toku svake sekunde
što bi bilo sa životom na zemlji?
ljudski organizam je otvoren sustav, svaka živuća stanica je otvoren sustav
kamen nije otvoren sustav, i zato je kamen mrtva tvar, iako je sačinjen od istih elemenata koji se nalaze u živim bićima
ja bi reko da moraš imati protok, a ne pritok. i naravski, otvoren sustav. zato ja nis za carine, putovnice i slično.
2014-04-16
aben wrote:
ma je, podcjenjivački je, al nama je to magija jer suma nije nula
suma je nula
sav novac i štednja = dug (nečiji, susjedov, američki, kineski...)
nema magije, nema nečeg iz ničeg
Guest- Guest
čekaj, suma čega?deda wrote:aben wrote:deda wrote:ma je, podcjenjivački je, al nama je to magija jer suma nije nulaaben wrote:kad god se dovatiš magičnog monetarnog stabla :)
suma je nula
sav novac i štednja = dug (nečiji, susjedov, američki, kineski...)
nema magije, nema nečeg iz ničeg
2014-04-16
aben wrote:
čekaj, suma čega?
novac = kredit
novac + kredit = 0
https://www.youtube.com/watch?v=PeHfe3mKMXk
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Sarkastičan govor o budućnosti hrvatske
» Srpsko-kosovski odnosi tiču se u velikoj mjeri Hrvatske, budućnosti Europe
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Karolina Vidović Krišto: esej o dubokoj državi
» Esej Viktora Orbána: ‘Domovina, kršćanstvo, obitelj i suverenitet nisu folklor nego srž Srednje Europe”
» Srpsko-kosovski odnosi tiču se u velikoj mjeri Hrvatske, budućnosti Europe
» Albanci ljuti na Plenkovica:'Premijer Plenkovic nema sto razgovarati o buducnosti Kosova sa Vucicem ili srpskim duznosnicima.O buducnosti Kosova razgovara se sa sluzbenom Pristinom.'
» Karolina Vidović Krišto: esej o dubokoj državi
» Esej Viktora Orbána: ‘Domovina, kršćanstvo, obitelj i suverenitet nisu folklor nego srž Srednje Europe”
Page 2 of 2