Kilogram čvaraka 300 kuna
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kilogram čvaraka 300 kuna
MaximusDecimusMiridije wrote:Je to sam mislio baš. Bravo.
Svinjetina je spacijalitet i u Dalmaciji. Kud ćeš bolje od dalmatinskog pršuta?
Ali čvarci, to su četnici izmislili.
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
crvenkasti wrote:MaximusDecimusMiridije wrote:Hartmann wrote:To je dugoljetna tradicija prezivljavanja.Niti Germani,niti narodi na Balkanu,nisu imali prilike birkati,sto se jede,bitan je bio pun zeludac.I dan danas,gastronomija,bitno slabije oslikava te tradicije,ali su ipak tu.
Na Balkan je uticala i Turska gastronomija,dok su Germani prilicno ostali na istom nivou-skromna i nerazvikana kuhinja.
Po zimi je masna hrana davala energiju i toplinu tijelu.Danas se ljudi,posto je standard kod Germana porastao,prebacuju na bitno drugaciju prehranu,sto je opet jedna vrsta ekstrema-uglavnom dijetalno smece,puno povrca siromasnog vitaminima i mineralima,i posno pripremljenog mesa.U "trendu" je potpuno nova vizura ljudskog bica,tanki slabasni muskarci,siromasni misicima,dok zene opet iz nekih drugih razloga sve vise bujaju oblinama.
U biti na razne dijelove zemlje je utjecaj drukciji bio. Po pitanju hrane se to pogotovo vidi. U Dalmaciji je Talijanski utjecaj vise vidljiv, u unutrasnjosti iste vise Turski, gornji dijelovi hr...Madjarski,Njemacki i Turski utjecaj...itd itd.
Čvarci turski?
Srbi su namjerno jeli špek i čvarke da zajebavaju Turke.
Nisi dobro prochitao..na kraju su sami sebe zajebali ali na duze vrijeme..kardio vaskularni problemi koji ne postoje u mediteranskim zemljama.
Dodushe i ova moja teorija o srbima turcima i chvarcima dokazuje da su hrvati porijeklom srbi jer obozavaju chvarke isto kao i srbi..A mozda to rade da bi zajebaali srbe..tko ce znati...sve je to ludo::)
U stvari,Turci ne koriste papriku u prahu,nego,Paprikamark,poput paradajz onaj u tubi,koncentrat
Istina dosta su suhi cak i za moj ukus. mozda ima neka dobra kombinacija sa njima za koju mi neznamo. Inace ko klinac nisam volio cvarke jer moji su pravili cvarke ko smokva, krcato masti da ti se vene zacepe, tako da ih nikad nisam volio, dok prijatelj nije donio neke sitne koji su imali u sebe masti ko onaj visak nokta sto trebas svaki tjedan odsjeci. E to je bila moja mjera i fantasticno, jos malo luk, leba i onda sam skuzio zasto mater kaze seljacki cips.crvenkasti wrote:Pirate wrote:Pred dvije godine sam ih probao, nelose. Pred tri godine nisam ni znao da postoje duvan cvarci.crvenkasti wrote:To je zato što su nam Srbi oteli sve čvarke još u vrijeme dok smo bili zajedno u Jugoslaviji.
I sad se smradovi naslađuju!
Čak organiziraju i "festivale čvaraka" da nama napakoste jer znaju da ih kod nas nema.
Užas!
Meni su najbolji obični čvarci. Ovi su mi previše iscijeđeni i suhi.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Nas to ne ljuti, nas to pali. Vidi sebe! ;-Dcrvenkasti wrote:Nak se Srbi organizirali te čvarkijade i festivale čvaraka da napakoste Muslimanima, a sad to čine da zajebu nas Hrvate!
Ono u sobi, umjesto slaga, cvarci? :)Maggie19 wrote:Nas to ne ljuti, nas to pali. Vidi sebe! ;-Dcrvenkasti wrote:Nak se Srbi organizirali te čvarkijade i festivale čvaraka da napakoste Muslimanima, a sad to čine da zajebu nas Hrvate!
2019-09-06
Kod mene slag stoji u frizideru ;-^^Pirate wrote:Ono u sobi, umjesto slaga, cvarci? :)Maggie19 wrote:Nas to ne ljuti, nas to pali. Vidi sebe! ;-Dcrvenkasti wrote:Nak se Srbi organizirali te čvarkijade i festivale čvaraka da napakoste Muslimanima, a sad to čine da zajebu nas Hrvate!
Zanimljivo, jos nisam probao u frizideru. :DMaggie19 wrote:Kod mene slag stoji u frizideru ;-^^Pirate wrote:Ono u sobi, umjesto slaga, cvarci? :)Maggie19 wrote:Nas to ne ljuti, nas to pali. Vidi sebe! ;-Dcrvenkasti wrote:Nak se Srbi organizirali te čvarkijade i festivale čvaraka da napakoste Muslimanima, a sad to čine da zajebu nas Hrvate!
2019-09-06
Netko voli vruce, netko hladne;-)Pirate wrote:Zanimljivo, jos nisam probao u frizideru. :DMaggie19 wrote:Kod mene slag stoji u frizideru ;-^^Pirate wrote:Ono u sobi, umjesto slaga, cvarci? :)Maggie19 wrote:Nas to ne ljuti, nas to pali. Vidi sebe! ;-Dcrvenkasti wrote:Nak se Srbi organizirali te čvarkijade i festivale čvaraka da napakoste Muslimanima, a sad to čine da zajebu nas Hrvate!
Ne jedem ih, nisam obozavatelj, pa ne mogu ni savjetovat ;-D
Čvarci su super, ako se pravilno koriste
dijagram-
2015-08-09
meni ih najviše voli sestra pa joj ostavim kad dođe kao poslasticu, a dici je to čips.
mater zna koliko ih triba ocidit. kupovne ne uzimam.
mater zna koliko ih triba ocidit. kupovne ne uzimam.
ja ih ne cijedim ali ih znam skinuti na vrijeme tako da ne izgore a ostane masti taman za popizditi kad ih žnjoraš. Malo vegete i ljute paprike po njima dok su vrući i ode kila dok si reko čvarak
crvenkasti wrote:mortal wrote:šta je to duvan čvarak
pušite čvarke
Previše iscijeđeni i bezokusni. Liče na duhan.
ovi vaši zaista liče na duhan
mi također domaće jako ocijedimo (isprešamo) ali ostanu hruskavi, ne izgledaju ovako
svake godine problem jer ih nema dovoljno
2014-04-16
Zato (skupoca) je otkazana Kutija cvaraka..... Muhahahahahahahahaaa Cvarci skuplji od koksa. Uskoro ce i Bare preci na iste.......
2014-04-14
mortal wrote:crvenkasti wrote:mortal wrote:šta je to duvan čvarak
pušite čvarke
Previše iscijeđeni i bezokusni. Liče na duhan.
ovi vaši zaista liče na duhan
mi također domaće jako ocijedimo (isprešamo) ali ostanu hruskavi, ne izgledaju ovako
svake godine problem jer ih nema dovoljno
Ovakvi 'duvan' se prave samo u Valjevu i okolici.
Pitaj Đanga za recept.
On je valjevski zet.
crvenkasti-
2014-04-17
Sora wrote:To su posljedice hdz polipolitike
Cim vidiš Cvarke sjetis se na svinje pa na hdz
Je da ... HDZ bi trebal odlučivati o cijeni čvaraka.
Kak da ne!
O cijeni odlučuje proizvođač i naravno ponuda i potražnja.
Guest- Guest
Zaboravljamo ono što je u cijeloj ovoj priči najvažnije:
zašto četnici imaju čvaraka, a mi nemamo?
Je li u pitanju nepravedna raspodjela nakon raspada Jugoslavije?
Jesu li četnici opljačkali naše čvarke za vrijeme Domovinskog rata?
Je li Europska Unija dovoljno pritisnula Srbiju da ni oni nemaju čvaraka kao ni mi?
Je li Europska Unija dovoljno pritisnula Srbiju da ni oni nemaju čvaraka kao ni mi?
crvenkasti-
2014-04-17
EU radi na tome da nam oduzmu i unište sve čvarke i ostalu domaću prehranu koju smo navikli jesticrvenkasti wrote:Zaboravljamo ono što je u cijeloj ovoj priči najvažnije:
2014-04-16
mortal wrote:EU radi na tome da nam oduzmu i unište sve čvarke i ostalu domaću prehranu koju smo navikli jesticrvenkasti wrote:Zaboravljamo ono što je u cijeloj ovoj priči najvažnije:
Aha, čim Srbiju prime u EU, ni oni ih neće imati
Bit će nam lakše.
crvenkasti-
2014-04-17
moli Boga za Trumpa
ne filozofiraj previše
ne filozofiraj previše
2014-04-16
crvenkasti wrote:mortal wrote:EU radi na tome da nam oduzmu i unište sve čvarke i ostalu domaću prehranu koju smo navikli jesticrvenkasti wrote:Zaboravljamo ono što je u cijeloj ovoj priči najvažnije:
Aha, čim Srbiju prime u EU, ni oni ih neće imati
Bit će nam lakše.
vidi vidi
srbi i hrvati našli još jednog zajedničkog neprijatelja
EU
a jbt
i ne čudim se , kad tad balkanjerosi budu shvatili gdje im je mjesto i da im je bolje skupa
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Kilogram brašna naplaćuje 100 kuna, a proda sve što proizvede
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Bacanje čvaraka i slanine na državnu granicu
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» Kilogram ide i do 20.000 eura ove paprike
» Dionica Leda pala s 11 tisuća kuna na 269 kuna, Zvijezde s 4400 na 35 kuna
» Bacanje čvaraka i slanine na državnu granicu
» Narodne novine prodaju Šukerove kineske kišobrane za 325 kuna, a u minusu su 11,1 milijuna kuna
» Kilogram ide i do 20.000 eura ove paprike
Page 3 of 4