Izgradnja porušenog koštaće od 800 do 1200 evra po kvadratu
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Izgradnja porušenog koštaće od 800 do 1200 evra po kvadratu
ja sam se jedno vrijeme interesirao za montažne , i zakon su.. omjer cijene i kvalitete , nenadjebiv..danni1 wrote:Moja je zidana klasično.RayMabus wrote:Mađarska vlada će obnoviti jednu crkvu i školu a MOL daje 50 kontenjera
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/madarski-ministar-vanjskih-poslova-stigao-u-petrinju-obnovit-cemo-crkvu-i-skolu-te-donirati-50-kontejnera-15041383
Gleda san na tv u kakvim ciglenim i trošnim kućama se živi po tim selima po Baniji , pa montažne kućice su za ono premija.
odmah bi je zamijenio za jednu montažnu slične kvadrature.
Em su puno ljepše em je raspored prostorija savršen, za razliku od moje gdje gore ne može i da se trudiš.
Sad da radim kuću išao bih na montažnu varijantu.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Dobro jutro..to je moj stari zapazio jos za jugovine dok je obilazio te krajeve..najbitnije je bilo tavan pun suhog mesa i podrum rakije..inace taj kraj je mahom i za vrijeme juge zivio od poljoprivrede i partizanskih penzija..od firmi gavrilovic i zeljezara sisak...kuce su im mahom sluzile za prespavat i rucat i bok..ko je pazio na izgled...najvazniji odjevni rekvizit gumene cizmeRayMabus wrote:Mađarska vlada obnovit će jednu crkvu i školu a MOL daje 50 kontenjera
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/madarski-ministar-vanjskih-poslova-stigao-u-petrinju-obnovit-cemo-crkvu-i-skolu -te-donirati-50-kontejnera-15041383
Gleda san na tv u kakvim ciglenim i trošnim kućama živi po tim selima po Baniji, pa montažne kućice su za ono premija.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Meni zao to obnovit..dobit ce nove kuce a za deset godina izgledat ce kao da im je pedeset...
2015-09-08
Preskupe su za ono sto dobijes.AssadNaPodmornici wrote:ja sam se jedno vrijeme interesirao za montažne , i zakon su.. omjer cijene i kvalitete , nenadjebiv..danni1 wrote:Moja je zidana klasično.RayMabus wrote:Mađarska vlada će obnoviti jednu crkvu i školu a MOL daje 50 kontenjera
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/madarski-ministar-vanjskih-poslova-stigao-u-petrinju-obnovit-cemo-crkvu-i-skolu-te-donirati-50-kontejnera-15041383
Gleda san na tv u kakvim ciglenim i trošnim kućama se živi po tim selima po Baniji , pa montažne kućice su za ono premija.
Em su puno ljepše em je raspored prostorija savršen, za razliku od moje gdje gore ne može i da se trudiš.
Zato se i ne rade nesto kod nas.
OSB ploce su zadnjih koju godinu tek jeftinije, cijenili su ih ko da su ne znam sto.
Jedino ako ih netko ponudi s puno nizom cijenom, jer bi se mogao pronaci i zaraditi.
Odgovarale bi po selima na brezucljima.
Neka mjesta su u nizini, podlozna poplavama, tu ne odgovaraju nikako.
dijagram-
2015-08-09
Srića u nesrići iako to malo ružno zvuči jer nije u redu prema onima kojima je potres nanio zlo al ipak mora se i to reči otvoreno je taj šta taj prostor nije gusto naseljen.
Nema smisla a nit možeš sve odma sutra obnovit a stiže zima i pao je danas snijeg a sve šta je zabačeno a ima nešto ljudi šta ipak i tu žive to je zato jer imaju stoku i njive dakle seljaci a njih ne možeš prebaciti u apartmane na more a da stoka ugiba tako da idu montažne kućice tamo prvenstvo za one koji imaju malu djecu a za samce je i kamp prikolica dovoljna za prvu ruku da ima krov nad glavom jer tu se između ostalog radi i o stoci.
Nema smisla a nit možeš sve odma sutra obnovit a stiže zima i pao je danas snijeg a sve šta je zabačeno a ima nešto ljudi šta ipak i tu žive to je zato jer imaju stoku i njive dakle seljaci a njih ne možeš prebaciti u apartmane na more a da stoka ugiba tako da idu montažne kućice tamo prvenstvo za one koji imaju malu djecu a za samce je i kamp prikolica dovoljna za prvu ruku da ima krov nad glavom jer tu se između ostalog radi i o stoci.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
dijagram wrote:Preskupe su za ono sto dobijes.AssadNaPodmornici wrote:ja sam se jedno vrijeme interesirao za montažne , i zakon su.. omjer cijene i kvalitete , nenadjebiv..danni1 wrote:Moja je zidana klasično.RayMabus wrote:Mađarska vlada će obnoviti jednu crkvu i školu a MOL daje 50 kontenjera
OSB ploce su zadnjih koju godinu tek jeftinije, cijenili su ih ko da su ne znam sto.
Jedino ako ih netko ponudi s puno nizom cijenom, jer bi se mogao pronaci i zaraditi.
znači ti nevoliš montažne kuće?
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Pa brze ce se obnovit..mala naseljenost...RayMabus wrote:Srića u nesrići iako to malo ružno zvuči jer nije u redu prema onima kojima je potres nanio zlo al ipak mora se i to reči otvoreno je taj šta taj prostor nije gusto naseljen.
2015-09-08
Moraš razlikovat selo i grad. Sisak i Petrinja s okolnim selima su praktički jedna urbana cijelina i tu priča da moraš neku vodovodnu cijev provlačit kilometrima do neke zabačene barake ne drži vodu i to će sve morat obnovit. To je veliki infrastrukturni pothvat.vuksadinare wrote:Pa brze ce se obnovit..mala naseljenost...RayMabus wrote:Srića u nesrići iako to malo ružno zvuči jer nije u redu prema onima kojima je potres nanio zlo al ipak mora se i to reči otvoreno je taj šta taj prostor nije gusto naseljen.
Najviše je pogođen potez Sisak/Petrinja - Glina dakle ova dva urbana centra imaju prioritet jer tu najviše ljudi i živi i ujedno su najviše stradali u potresu.
Dakle imaš u startu priču urbana sredina di se ljudi uglavnom ne bave stokom nego je sve u par kilometara i imaš ovu priču o zabačenim selima di ljudi drže stoku i ne možeš sad ić probijat kanal i tamo slat inžinjeriju nego njima montažne kućice za one koji imaju malu djecu a kamp prikolice za samce itd.
2014-04-11
Haha, nemam ih sto voljeti ili ne, s gradjevinske strane to su drukciji objekti od klasicnih materijala i tako ih se tretira.AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:Preskupe su za ono sto dobijes.AssadNaPodmornici wrote:ja sam se jedno vrijeme interesirao za montažne , i zakon su.. omjer cijene i kvalitete , nenadjebiv..danni1 wrote:
Moja je zidana klasično.
znači ti nevoliš montažne kuće?
Porizvodjaci istih naravno mogu nabrajati niz prednosti, a nece spominjati mane.
Ekonomski recimo gledano, klasicno kvalitetno gradjen objekt sluzit ce generacijama, podlozan rekonstrukciji, jednoj ili vise njih
nakon desetina godina, moze trajati 100 i puno vise godina ako se odrzava.
Montazna ima puno kraci vijek trajanja, najmanje dvostruko.
Ako bi i cijena bila dvostruko manja cisto ekonomski onda bi bile u istoj razini.
Druge stvari ne bih sad ni nabrajao, mislim da je ovo dovoljno.
I mercedes je auto, i audi, bmw, i skoda i golf i reno i honda, i fiat i ne znam sto.
Auto je i trabant, i fico 750 i stojadin i yugo, i nekome se i svidjaju.
S tim da su ovi zadnji imali znatno nizu cijenu.
I montazna kuca je kuca, i moze imati lijepu arhitektutu, i ljudi mogu biti zadovoljni istom.
Temeljne dvije zamjerke, brzo propada, preskupa.
dijagram-
2015-08-09
Oni koji nisu vezani uz stoku i zemlju a kuće su im stradale u potresu njih se rješava ovako do obnove
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/obitelj-iz-banovine-privremeni-dom-nakon-potresa-pronasla-u-dalmaciji-a-danas-im-se-rodila-kcer-gloria-sada-imamo-dva-siscana-i-jednu-zadranku-1069534
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/obitelj-iz-banovine-privremeni-dom-nakon-potresa-pronasla-u-dalmaciji-a-danas-im-se-rodila-kcer-gloria-sada-imamo-dva-siscana-i-jednu-zadranku-1069534
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Koštao je 33.815 kuna po kvadratu
» Obersnel iznajmljuje stanove LET 3, Urbanu po 13,79 kuna po kvadratu
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Turci kupili Beko, posao za 1200 ljudi
» Njemačka poslala 1200 vojnika u Siriju, SAD zahtijevaju još !
» Obersnel iznajmljuje stanove LET 3, Urbanu po 13,79 kuna po kvadratu
» 1200 ljudi ostalo bez posla na jugu Srbije
» Turci kupili Beko, posao za 1200 ljudi
» Njemačka poslala 1200 vojnika u Siriju, SAD zahtijevaju još !
Page 3 of 3