Želite li radit u Italiji ? Jezik nije problem
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Želite li radit u Italiji ? Jezik nije problem
Hrvatski državljani kao građani EU mogu slobodno doći raditi u republiku Italiju kao i državljani republike Italije u republiku Hrvatsku odkako je stupio na snagu zakon o reciprocitetu odnosno onog trena kad je republika Italija nakon ulaska republike Hrvatske u EU dozvolila da građani nove članice EU mogu doći raditi tamo s najmogučim rokom odgode tj veta do sedam godina nakon primanja nove članice u EU.
Mislim da su oni to odma 2013 pustili tj nisu nešto odgađali.
Praktički ti ako imaš talijansko državljanstvo možeš doć radit u Hrvatsku bez da ti trebaju neke posebne dozvole.
Mislim da su oni to odma 2013 pustili tj nisu nešto odgađali.
Praktički ti ako imaš talijansko državljanstvo možeš doć radit u Hrvatsku bez da ti trebaju neke posebne dozvole.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ne želin roditi općenito, a kamoli u toliji.
Hrvacka imo sasvim solidne ploće u javnom sektoru, a ne moroš roditi uopće.
Hrvacka imo sasvim solidne ploće u javnom sektoru, a ne moroš roditi uopće.
2014-04-16
IL Risorto likes this post
U Italiju se i ne isplati ić ako ćeš radit neki srednji plaćeni posao. Nije to neka razlika ta sjeverna Italija i Hrvatska posebno šta tamo još podstanarstvo plaćaš.
Oni su razina Slovenije , možda koja kuna više standard i to je to.
Ako ima šema da je nešto šta se bolje plaća onda ok al neki srednje plaćeni posao to ne.
Ovi bravar to vjerovatno malo jače plaćaju.
Oni su razina Slovenije , možda koja kuna više standard i to je to.
Ako ima šema da je nešto šta se bolje plaća onda ok al neki srednje plaćeni posao to ne.
Ovi bravar to vjerovatno malo jače plaćaju.
2014-04-11
Triba pitat jel to noćni bravar ?
Šta ti znaš. Ima mafije tamo. I to je zanimanje.
Šta ti znaš. Ima mafije tamo. I to je zanimanje.
2014-04-11
Ako imaš ženu , dicu , kredite onda ne gledaš Italiju nego Njemačku jer gori je mala nezaposlenost a plaće su veće nego u Italiji a to gledaš da ti ostane tih par stotina eura više mjesečno.
Al nisu svi tako postavljeni itd a sad zavisi koji je posal jer i neki poslovi su i kod njih bolje plaćeni. To na sjever Italije mislim jer tu je jača ekonomija ( bolje su plaće ).
Nije prvi izbor al 35 miljona ljudi sjeverna Italija a tu priko puta , mogućnosti je puno.
Al nisu svi tako postavljeni itd a sad zavisi koji je posal jer i neki poslovi su i kod njih bolje plaćeni. To na sjever Italije mislim jer tu je jača ekonomija ( bolje su plaće ).
Nije prvi izbor al 35 miljona ljudi sjeverna Italija a tu priko puta , mogućnosti je puno.
2014-04-11
Meni je u Italiji bilo ok , doša kod tete , rodica ekipa odma , neke njene prije i ovi jedan momak su bili kod mene na Braču i prije pa su me oni znali i prije , nisan se ka stranac osjeća , onda teta našla posal da joj pomognem jer ove dvi srednja škola i gazda isto mlad čovik možda 15 godina stariji al ljudina nemam stvarno šta reč loše o njemu , korektan skroz , normalan totalno.
Eto ti euri došli pa neka pretvorba pa onda nije mi se ispaltilo radit a nisan ja ni doša sad tu nešto za stalno.
Možda da nisu došli ti euri možda bi osta a ovako nema smisla a jezik san naučija , rodice su počele radit i ono nema neke svrhe , ne drži me ništa a to mogu i u Hrvatskoj zaradit.
Meni je tamo bilo super. Ko doma ona.
Eto ti euri došli pa neka pretvorba pa onda nije mi se ispaltilo radit a nisan ja ni doša sad tu nešto za stalno.
Možda da nisu došli ti euri možda bi osta a ovako nema smisla a jezik san naučija , rodice su počele radit i ono nema neke svrhe , ne drži me ništa a to mogu i u Hrvatskoj zaradit.
Meni je tamo bilo super. Ko doma ona.
2014-04-11
To je meni druga domovina tako da ja to uopće ne doživljama kao neku drugu zemlju.
Nikad nikakvih problema , zajebancija , ljudi normalni.
Ne znam. Eto da nema te jezične barijere koja ja ionako sad nemam to uopče nemaš osjećaj da ima neke razlike u mentalitetu između nas i njih.
Oni su narod koji voli se zajebavati , društveni su. Nisu ono zatvoreni pa onda da oni sad nešto glume. Normala ljudi.
Nikad nikakvih problema , zajebancija , ljudi normalni.
Ne znam. Eto da nema te jezične barijere koja ja ionako sad nemam to uopče nemaš osjećaj da ima neke razlike u mentalitetu između nas i njih.
Oni su narod koji voli se zajebavati , društveni su. Nisu ono zatvoreni pa onda da oni sad nešto glume. Normala ljudi.
2014-04-11
Prvo san naučija beštime. To su me oni učili.
To san prvo naučija.
To san prvo naučija.
2014-04-11
Ja san za legu Nord tamo. To san bija i prije 20 godina kad nitko nije čuja za nju van Italije.
I to mi nije nitko od njih nešto da upira nego san ja sam skužija.
Šta će njima ti crnci tamo. To sve triba zatvoriti vrata i samo ekipa koja će se prilagodit a ovi ostali bubnjari nek udaraju bubnjeve po Africi i svojim arapskim državama.
I to mi nije nitko od njih nešto da upira nego san ja sam skužija.
Šta će njima ti crnci tamo. To sve triba zatvoriti vrata i samo ekipa koja će se prilagodit a ovi ostali bubnjari nek udaraju bubnjeve po Africi i svojim arapskim državama.
2014-04-11
Nije problem dođe par crnaca i par ovih al ono masovno. Ima to neke svoje granice inače to neće ličit više na Italiju.
Triba povuć crtu.
Triba povuć crtu.
2014-04-11
To je i bare reka
2014-04-16
Vid one Francuze. Pa sami Talijani za njih govore da su oni šu šu.
Natrpali one Arape i crnce , droga kriminal islamisam.
To natrpat u šleper i samo iskrcat u more.
Ajd vozi.
Natrpali one Arape i crnce , droga kriminal islamisam.
To natrpat u šleper i samo iskrcat u more.
Ajd vozi.
2014-04-11
Sad će oni sisat zapadni Balkan i Ukrajinu samo da ne moraju uvozit ove crnce i Arape i tu ekipu.
Skužili su oni di to ide. Nisu oni baš toliko blesavi.
Skužili su oni di to ide. Nisu oni baš toliko blesavi.
2014-04-11
Sad ih još pogodila ova kriza s koronom a i prije toga su bili u recesiji pa se diže ona desnica fašisričkog tipa. To je šou prprogram a na udaru imigranata iz Afrike a ljevica jaka a sve šta dođe ide il u Rim il na sjever a taj sjever on je između Alpa i Apenina a okolo more.
To nema širine kad to sve uđe tu. Gužva.
To nema širine kad to sve uđe tu. Gužva.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ako imaš ženu , dicu , kredite onda ne gledaš Italiju nego Njemačku jer gori je mala nezaposlenost a plaće su veće nego u Italiji a to gledaš da ti ostane tih par stotina eura više mjesečno.
Ko vozi kamion, moze do 3000 eura mesecno max pronaci.
Trazili su pre Korone, dok u Nemackoj 1500.
Zavisi koji posao.
Varioci se traze.
Prodavce magle ne traze, oni se ionako na Balkanu najbolje
snadju, bave se politikom i slicno.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Nemacka, puklo i tamo...ostave te kuci i resen problem.
Ovde Cassa Integrazione, primas 80% od drzave, ako firma
nema posla, onda se radi manjim tempom, ali dobijas skoro
sve pare.
Nema to po Svici i Nemackoj, sutra ne dolazi i ajd' zdravo...
Ovde Cassa Integrazione, primas 80% od drzave, ako firma
nema posla, onda se radi manjim tempom, ali dobijas skoro
sve pare.
Nema to po Svici i Nemackoj, sutra ne dolazi i ajd' zdravo...
2014-08-25
jastreb wrote:Pa Jugovići nikada u većem broju nisu išli u Italiju.
Ne znam zašto,ali od vremena kad su počeli ići vanka išlo se najviše za Njemačku,Austriju,Švicu,pa Švedsku...
Čudno mi je to bilo,da više ljudi ide u daleke zemlje sjevera ili Francusku,a ne u Italiju.
Tek za vrijeme rata žene odlaze ondje masovno na poslove brige oko starijih osoba.
Nasi razmisljaju, ne bi Italijana bio pun Svet da tamo ima
nesto, tako nasi misle.
Generalno te neke regije na Severu su OK, ostalo dole nema
nista.
Zato svi dolaze u Lombardiju, Veneto, Piemonte, Emilia
Romagna, Toscana...
Dve tri su bas jake, ostalo vec...
Rodjak je krajem 80-ih, pocetkom 90-ih, stranaca nije bilo,
permesso nije trebao a na kamionu zaradjivao preko 4000
Maraka, bas se dobro zaradjivalo.
Tada se nije znalo za Italiju.
Vratili ga nazad Rumuni, kad su ih pustili u EU, vozila dvojica
za 800 eura.
Vratio se nazad da saceka penziju.
Nasi ne poznaju Italiju, iako su zemlja do zemlje.
2014-08-25
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» DSS: Mičite tu ploču iz Jasenovca nije samo problem ZDS problem je i HOS kao ekstremistička organizacija
» Ljevičarska i neoliberalna istina:'Barišić nije jedini problem ni meta,problem je HDZ na vlasti tj.desničarska struja unutar HDZ-a i njihovi programi
» Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
» NIJE MU PROBLEM UZETI KOVERTU
» Njemačkom gigantu potrebno 25 hiljada novih radnika: Jezik više nije neophodan
» Ljevičarska i neoliberalna istina:'Barišić nije jedini problem ni meta,problem je HDZ na vlasti tj.desničarska struja unutar HDZ-a i njihovi programi
» Interslavenski jezik - slavenski esperanto?
» NIJE MU PROBLEM UZETI KOVERTU
» Njemačkom gigantu potrebno 25 hiljada novih radnika: Jezik više nije neophodan
Page 3 of 3