Seizmolozi koriste aparate iz 1908
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Seizmolozi koriste aparate iz 1908
evo krijepim se crnim vinom i dezinficiram usput.MaximusDecimusMiridije wrote:mutava baštarda wrote:stići će cijepivo, drž' gaćeMaximusDecimusMiridije wrote:mutava baštarda wrote:[size=34]Seizmolog objasnio kako je došlo do katastrofalnog potresa u Petrinji: Ako je trešnja jaka i duga i jači objekti znaju popustiti.[/size]
...
ovako laički, mislim da se ovaj gubi u seizmologiji...
Zašto ne. Diskreditirao si do sada i doktore i epidemiologe...taj neki mamlaz koji za život zarađuje gledajući jel mu se trese pod nogama je tek goli qrac. Najbolji si.
U normalnim okolnostima bih ti napisao da se lijecis. Ali i moderna psihijatrija ima svoje limite :))
novonenormalne okolnosti su jedino oko čega se možemo složiti.
živiio ti i svi tvoji sto godina...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
sustav zdravstva je dobar di je privatan, di ni- ni.veber wrote:zemlje srednje europe imaju najači sustav zdravstva temeljn na solidarnosti.aben wrote:jadrolinija je nojveće zlo, ukinuti a brodi potopitiveber wrote:na proračunu su i ekipa iz jadrolinije, rapske plovidbe,aben wrote:
kriste krolju, ni riječ o seizmolozima, nego o seizmolozima na proračunu
možemo i po američkom sustavu.
živiš na jotoku, plati ili se odseli.
nemaš za platit djetetu operaciju slijepog crijeva. no frx
unuci će otplatiti.
ne trebamo ni vatrogasce, kaj ionako 90% vremena nikaj ne rade.
ploti market price ili se odseli, složin se.
državne bolnice srušiti, poravnati i posaditi cviće.
vatrogasci, dvd i privatni servis.
ako ti pukne noga jer si u sandalama radio peku, a žar ti je pao na papak, a ti si umjesto da makneš žar s papka počeo vikat.
mareeeee, maaaaaareeeee opeka me.
i dok si odgovorno trčao prema mari, popiknuo si se i uz osteoporozu radijalno strgao bedrenu kost uz loma kuka.
mare zove hitnu, a ovi imaju automat.
za plaćam u kešu biraj 0
za plaćam u kešu ali poslije biraj 1
imam privatni ZO biraj 2
socijalni slučaj sam biraj 3
i ti mare otipka tri.
čeka, čeka, pa čeka i još čeka.
nakon tri vure ljubazna službenica veli da nemaju vozilo hitne pomoći ali neka mare nazove taxi.
ne da mi se dalje tipkati hipotetska sranja.
svi serete dok vam sustav ne zatreba. onda odjednom je sustav ok.
ne da socijalistički ne more pružit dobru uslugu, more, ali ne more biti efikasan i održiv. jer, ne more.
svaki put ka tribo spasiti svit, okriće se privatin firmami da nojdu likariju, ka tribo zbrinuti ljude u potresu javljaji se privatnici ki doniraju jakete.
2014-04-16
seizmologija nije baba Vanga da predviđa, ona proučava potrese i njihova djelovanja....T. wrote:Šta će nam ikakvi aparati i seizmolozi opće kad ne mogu predvidit ku*ca?
Svima podijelit otkaze a pare preusmjeriti za rodnu ravnopravnost...
Seizmologija (grč. seismos: potres i logos: znanost) je grana geofizike koja se bavi proučavanjem potresa i njihovih popratnih pojava. Rezultati seizmoloških istraživanja primjenjuju se u građevinarstvu (potresno inženjerstvo, inženjerska seizmologija, protuseizmička gradnja), urbanom planiranju i u istraživanjima nafte i prirodnog plina (primijenjena geofizika).
Stručni rad u seizmologiji uključuje bilježenje potresa, njihovo lociranje i katalogiziranje, razmjenu podataka s međunarodnim institucijama, makroseizmičku obradbu jačih potresa (kartiranje njihovih učinaka) i slično. Znanstvenih istraživanja obuhvaćaju proučavanje pojedinosti procesa rasjedanja u žarištu (hipocentru) potresa, modeliranje rasprostiranja elastičnih valova kroz Zemlju, te određivanje građe njezine unutrašnjosti, proučavanje djelovanja potresnih valova na građevine, te procjenu seizmičkih sila koje će na objekt djelovati u budućnosti (potresna ugroženost i opasnost).
Većina spoznaja o građi Zemlje otkrivena je upravo seizmološkim postupcima. Znanstveno polje također uključuje studije učinaka potresa, poput cunamija kao i raznih seizmičnih izvora poput vulkanskih, tektonskih, oceanskih, atmosferskih i umjetnih procesa (poput eksplozija).
Italijanski Nacionalni institut za geofiziku i seizmologiju objavio je video rekonstrukciju širenja zemljotresa koji je u utorak pogodio Hrvatsku, sa epicentrom kod Petrinje.obala razuma wrote:da nebih srao previšemutava baštarda wrote:seizmolog vulgaris croatica jedino šta može napraviti je izračunati koliki je bio potres, a izračuna pomoću uređaja iz 1908.obala razuma wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/seizmolozi-koriste-aparate-iz-1908-hdz-i-bandic-glasali-protiv-kupnje-nove-opreme/2242965.aspx
to sve može i mađarski, slovenski, bosanski, pa koji kurac toliko seizmologa, nisu oni počasna straža...
smisao gašenja svih potreba države osim biroktaskog aparata koji je glasačka osnova je jedini prepoznatljiv stav hrvatoslavske politike
seizmologija koja kao i sve grane u koje se investira ima svoj smisao
upamti
sve ima smisao
da nema smisao infektivno se nebi agresivno gasilo iako je mnogostruko manje novaca srkalo od uljanika , al mal je glasački volumen ,,,a pored tog trn u oku je gigantima koji finansiraju hrvatske vladajuće propalitete koje ćemo mi morat otplaćivat
seizmologija je ukurcu ,,,a pogledaj koliki su monopolni honorari giometara koji sa 5T€ mogu svu opremu i sa kursom od dva miseca pokrit i prometalom na dizel , samo iz tog segmenta se mogu svi troškovi pokrit
to samo primjera radi ,,bliskih i srodnih profesija
Prva informacija je bila da je potres bio jačine 6,4 stepena po Rihteru, što je zabeležio i institut iz Rima koji je rekonstruisao širenje potresa kako na Hrvatsku tako i na susedne zemlje.
Na snimku se vidi kako kako se potres prenosi preko Jadrana do Apeninskog poluostrva.
Plave i crvene linije pokazuju uzdizanje i spuštanje zemlje.
Evropski mediteranski seizmološki centar procenio je da je zemljotres osetilo šest miliona ljudi u Hrvatskoj i još 11 zemalja.
Prema tim informacijama, zemljotres na području Petrinje se osetio širom Bosne i Hercegovine, Češke, Nemačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Austrije.
Podsetimo, u razornom zemljotresu koji je pogodio središnji deo Hrvatske — Petrinju, Sisak, Glinu, sedam osoba je poginulo, a više desetina povređeno.
https://youtu.be/1rao04ZpOak
mutavo moje, pa falio si mi
jel te korona priheftala ili nešto drugo? :)
dobro, bio je u svedskoj, ima opravdanjeNoor wrote:mutavo moje, pa falio si mi
dijagram-
2015-08-09
Noor likes this post
ma eeeNoor wrote:mutavo moje, pa falio si mi
dobro je. ne žalim se...
na žalost nisam uvatio covid 19 i sad čekam covid 21...
onda dobro, odmah mi je lakše ;)mutava baštarda wrote:ma eeeNoor wrote:mutavo moje, pa falio si mi
dobro je. ne žalim se...
na žalost nisam uvatio covid 19 i sad čekam covid 21...
kad bi napušta ognjište to jedina zemlja u kojoj bi mogao živiti u doba korone.dijagram wrote:dobro, bio je u svedskoj, ima opravdanjeNoor wrote:mutavo moje, pa falio si mi
statistički manja im je smrtnost s koronom nego kod nas kad je nema
Ja gdje god da sam bio duze od par tjedana a da recimo nisam radio brzo bi me pocelo bacati u crnjak. Malta mi se strasno svidjela ali nekako mislim da bi bilo lose nekakve zakljucke vuci da bi tamo mogao zivjeti na temelju izleta i kracih posjeta. Vjerojatno bi me vrucina u ludilo natjerala u par tjedana. Izuzev toga cijeli otok je nevidjeno usporen...nitko nema nikakvih ambicija, sve teske lijencine...bas raj na zemlji.
Guest- Guest
..i još imaju imunitet krdamutava baštarda wrote:kad bi napušta ognjište to jedina zemlja u kojoj bi mogao živiti u doba korone.dijagram wrote:dobro, bio je u svedskoj, ima opravdanjeNoor wrote:mutavo moje, pa falio si mi
statistički manja im je smrtnost s koronom nego kod nas kad je nema
Noor wrote:seizmologija nije baba Vanga da predviđa, ona proučava potrese i njihova djelovanja....T. wrote:Šta će nam ikakvi aparati i seizmolozi opće kad ne mogu predvidit ku*ca?
Seizmologija (grč. seismos: potres i logos: znanost) je grana geofizike koja se bavi proučavanjem potresa i njihovih popratnih pojava. Rezultati seizmoloških istraživanja primjenjuju se u građevinarstvu (potresno inženjerstvo, inženjerska seizmologija, protuseizmička gradnja), urbanom planiranju i u istraživanjima nafte i prirodnog plina (primijenjena geofizika).
Stručni rad u seizmologiji uključuje bilježenje potresa, njihovo lociranje i katalogiziranje, razmjenu podataka s međunarodnim institucijama, makroseizmičku obradbu jačih potresa (kartiranje njihovih učinaka) i slično. Znanstvenih istraživanja obuhvaćaju proučavanje pojedinosti procesa rasjedanja u žarištu (hipocentru) potresa, modeliranje rasprostiranja elastičnih valova kroz Zemlju, te određivanje građe njezine unutrašnjosti, proučavanje djelovanja potresnih valova na građevine, te procjenu seizmičkih sila koje će na objekt djelovati u budućnosti (potresna ugroženost i opasnost).
Većina spoznaja o građi Zemlje otkrivena je upravo seizmološkim postupcima. Znanstveno polje također uključuje studije učinaka potresa, poput cunamija kao i raznih seizmičnih izvora poput vulkanskih, tektonskih, oceanskih, atmosferskih i umjetnih procesa (poput eksplozija).
E pa to, u bit nabavka nekih supermodernih aparata nebi ovo predvidjela, jer niti superbogata Amerika ne može predvidjeti potrese u Californiji.
Jedino što možemo napraviti je statička procjena, i zatvoriti objekte koji ne zadovoljavaju kriterije.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
amerikanci i rusi, vjerovatno i drugi imaju mrežu seizmografa zbog podmornica.Hektorović wrote:Noor wrote:seizmologija nije baba Vanga da predviđa, ona proučava potrese i njihova djelovanja....T. wrote:Šta će nam ikakvi aparati i seizmolozi opće kad ne mogu predvidit ku*ca?
E pa to, u bit nabavka nekih supermodernih aparata nebi ovo predvidjela, jer niti superbogata Amerika ne može predvidjeti potrese u Californiji.
Jedino što možemo napraviti je statička procjena, i zatvoriti objekte koji ne zadovoljavaju kriterije.
i jedni i drugi su dio ustupili u civilne svrhe. umreženi su. tako su i tražili onaj remorker s našim kapetanom.
tako da ne leže oni u uredima pa se oglase nakon potresa.
a u krajnjoj liniji, koliko imamo ukrušenih njih 20ak nije neki problem.
2014-12-30
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» NATIONAL GEOGRAPHIC: Hrvatska u riječi i slici, 1908.
» ISIL-u isključili aparate
» Prskanje & spajanje na aparate...WTF?
» Hasančeta na aparate bacila Sutjeska
» Dodik istresao NTV na aparate! Pogledati.
» ISIL-u isključili aparate
» Prskanje & spajanje na aparate...WTF?
» Hasančeta na aparate bacila Sutjeska
» Dodik istresao NTV na aparate! Pogledati.
Page 3 of 3