ISIS-u TJERAJU STRAH U KOSTI
Page 1 of 1
Džihadisti se najviše se boje ženske postrojbe i to iz neobičnog razloga
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 12 h i 25 min
Pripadnici Islamske države boje se djevojaka - tvrde kurdske vojnikinje koje se bore protiv terorista na sjeveru Sirije.
Ženska obrambena jedinica, ogranak kurdske Jedinice narodne zaštite YPG, osnovana je prije tri godine i poduprla je ponovno preuzimanje Kobanea sa svojih, procjenjuje se, 10.000 dobrovoljaca.
Jedna od zapovjednica, 21-godišnja Telhelden, kazala je za CNN da malobrojne vojnikinje imaju veliku prednost protiv ISIS-a.
- Oni misle da se bore u ime islama i vjeruju da ako nekog iz Daesha (ISIS-a) ubije cura, kurdska cura, neće ići u raj. Oni se boje djevojaka.
Foto: Getty Images
Telhelden, čije ratno ime na kurdskom znači 'osveta', intervju je dala s prve linije na sjeveroistoku provincije al-Hasakah, gdje su ona i njezine ostale vojnikinje nedavno istjerale ekstremiste iz grada Al-Houl.
Efelin, 20-godišnja ratnica, zaklela se da ako se pripadnici ISIS-a pokušaju vratiti 'neće nijedan od njih ostati živ'.
Ovaj vojni uspjeh žena je daleko od uloge koju one imaju u Islamskoj državi, gdje se mlade muslimanke mogu zakonito udavati za militante kad napune devet godina, a one drugih vjera su silovane i zarobljivane.
Žene u Islamskoj državi su kućanice kojima je svako obrazovanje prekinuto s 15 godina. Tek u rijetkim slučajevima obiteljski dom mogu napustiti kako bi postale liječnice ili učiteljice ili kako bi sudjelovale u džihadu, no u svakom slučaju po izlasku iz kuće, pri čemu su prekrivene burkom od glave do pete, moraju ih pratiti muški članovi obitelji.
Ovo je sudbina protiv koje se bori Ženska obrambena jedinica, iako znaju da bi ih radikalni ekstremisti prije ubili kao nevjernice.
- Pitanje časti je prvo obraniti sebe, a onda naše obitelji i zemlju - zaključile su kurdske ratnice.
Džihadisti se najviše se boje ženske postrojbe i to iz neobičnog razloga
-
Ahmet Sik/Getty Images
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 12 h i 25 min
Pripadnici Islamske države boje se djevojaka - tvrde kurdske vojnikinje koje se bore protiv terorista na sjeveru Sirije.
Ženska obrambena jedinica, ogranak kurdske Jedinice narodne zaštite YPG, osnovana je prije tri godine i poduprla je ponovno preuzimanje Kobanea sa svojih, procjenjuje se, 10.000 dobrovoljaca.
Jedna od zapovjednica, 21-godišnja Telhelden, kazala je za CNN da malobrojne vojnikinje imaju veliku prednost protiv ISIS-a.
- Oni misle da se bore u ime islama i vjeruju da ako nekog iz Daesha (ISIS-a) ubije cura, kurdska cura, neće ići u raj. Oni se boje djevojaka.
Foto: Getty Images
Telhelden, čije ratno ime na kurdskom znači 'osveta', intervju je dala s prve linije na sjeveroistoku provincije al-Hasakah, gdje su ona i njezine ostale vojnikinje nedavno istjerale ekstremiste iz grada Al-Houl.
Efelin, 20-godišnja ratnica, zaklela se da ako se pripadnici ISIS-a pokušaju vratiti 'neće nijedan od njih ostati živ'.
Ovaj vojni uspjeh žena je daleko od uloge koju one imaju u Islamskoj državi, gdje se mlade muslimanke mogu zakonito udavati za militante kad napune devet godina, a one drugih vjera su silovane i zarobljivane.
Žene u Islamskoj državi su kućanice kojima je svako obrazovanje prekinuto s 15 godina. Tek u rijetkim slučajevima obiteljski dom mogu napustiti kako bi postale liječnice ili učiteljice ili kako bi sudjelovale u džihadu, no u svakom slučaju po izlasku iz kuće, pri čemu su prekrivene burkom od glave do pete, moraju ih pratiti muški članovi obitelji.
Ovo je sudbina protiv koje se bori Ženska obrambena jedinica, iako znaju da bi ih radikalni ekstremisti prije ubili kao nevjernice.
- Pitanje časti je prvo obraniti sebe, a onda naše obitelji i zemlju - zaključile su kurdske ratnice.
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Re: ISIS-u TJERAJU STRAH U KOSTI
Na raketnim sistemima ( iz istih razloga) zadnji pritisak na gumb izvode žene.
Ta poruka je bila poslana već prije nekoliko mjeseci. Mislim da se radi o Rusima.
Ta poruka je bila poslana već prije nekoliko mjeseci. Mislim da se radi o Rusima.
Ruskinje pritišću gumb? Znači niš od dženeta i djevica. Mašalah
Guest- Guest
Nema problema, u džehennemu ima dosta mista...Eva wrote:Ruskinje pritišću gumb? Znači niš od dženeta i djevica. Mašalah
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Da sam musliman, meni bilo drago kad me ubije žena.
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:Da sam musliman, meni bilo drago kad me ubije žena.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Onda ti je bolje konvertirat.crvenkasti wrote:Da sam musliman, meni bilo drago kad me ubije žena.
Guest- Guest
udba- Posts : 4945
2015-11-10
Još se nije dogodio slučaj. Ako postoji sumnja na pedera bace ga sa zgrade, ako poleti peder je, a ako padne nije. Do sada su svi padali,udba wrote:a šta ako ga ubije peder?
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Onda se mora reinkarnirat u pedera da poništi štetu.udba wrote:a šta ako ga ubije peder?
Guest- Guest
udba wrote:a šta ako ga ubije peder?
Raspitaj se u svojoj udrugi.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Similar topics
» Hrvati tajno iskopavaju kosti srpske dece!
» batarelo gonja kosti po zagrebu
» Španjolska seli kosti Pavelića i Luburića
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» Bande iz Hrvatske tjeraju djecu na krađu i drže ih u ropstvu
» batarelo gonja kosti po zagrebu
» Španjolska seli kosti Pavelića i Luburića
» vade se Hrvatske kosti iz Hude Jame
» Bande iz Hrvatske tjeraju djecu na krađu i drže ih u ropstvu
Page 1 of 1