Bandić otvorio Spomenik domovini: "Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću..."
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Bandić otvorio Spomenik domovini: "Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću..."
prije 10 minuta
Foto: Igor Soban/PIXSELL
ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić jutros je svečano otkrio novi Spomenik domovini, izgrađen uz Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, preko puta kipa Franje Tuđmana.
Izgradnja je koštala 34.7 milijuna kuna. Na otkrivanju spomenika nazočili su predstavnici državne vlasti - ministar branitelja Tomo Medved i potpredsjednik sabora Željko Reiner, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman, kardinal Josip Bozanić, predstavnici obitelj Tuđman, predstavnici udruge branitelja...
Svečanost je započela izvedbom "Lijepe naše", a nakon toga pjesmom "Croatio, iz duše te ljubim".
"Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje", poručio je u svom govoru Milan Bandić misleći na spomenik Franji Tuđmanu koji se nalazi nasuprot Spomeniku domovine. Zahvalio je i autoru spomenika.
"Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici", kazao je.
Iako je iz Grada Zagreba najavljivano da će se otvorenje dogoditi u rujnu, ono je prolongirano, no spomenik je ovih dana dobio i staklenu stijenu.
Kamen-temeljac za izgradnju Spomenika domovini postavljen je 23. rujna 2019., a tada je najavljeno da će tu nastati "nova gradska vrata". Autor idejnog rješenja je Nenad Fabijanić, koji je objasnio da će se Spomenik domovini sastojati od tri soliterno postavljena znaka - Zida boli, Oltara - menze i Portala paviljona.
prije 10 minuta
Foto: Igor Soban/PIXSELL
ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić jutros je svečano otkrio novi Spomenik domovini, izgrađen uz Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, preko puta kipa Franje Tuđmana.
Izgradnja je koštala 34.7 milijuna kuna. Na otkrivanju spomenika nazočili su predstavnici državne vlasti - ministar branitelja Tomo Medved i potpredsjednik sabora Željko Reiner, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman, kardinal Josip Bozanić, predstavnici obitelj Tuđman, predstavnici udruge branitelja...
Svečanost je započela izvedbom "Lijepe naše", a nakon toga pjesmom "Croatio, iz duše te ljubim".
"Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje", poručio je u svom govoru Milan Bandić misleći na spomenik Franji Tuđmanu koji se nalazi nasuprot Spomeniku domovine. Zahvalio je i autoru spomenika.
"Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici", kazao je.
Iako je iz Grada Zagreba najavljivano da će se otvorenje dogoditi u rujnu, ono je prolongirano, no spomenik je ovih dana dobio i staklenu stijenu.
Kamen-temeljac za izgradnju Spomenika domovini postavljen je 23. rujna 2019., a tada je najavljeno da će tu nastati "nova gradska vrata". Autor idejnog rješenja je Nenad Fabijanić, koji je objasnio da će se Spomenik domovini sastojati od tri soliterno postavljena znaka - Zida boli, Oltara - menze i Portala paviljona.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Bandić otvorio Spomenik domovini: "Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću..."
35 milijuna, djizs. Ne smijem ni reci koliko taj spomenik zapravo vrijedi.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Re: Bandić otvorio Spomenik domovini: "Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću..."
a brat-bratu, 5 miljona...Pirate wrote:35 milijuna, djizs. Ne smijem ni reci koliko taj spomenik zapravo vrijedi.
sve s uređenjem okoliša...
ovako laički i na prvu...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Otprilike, razlika ide bandicevom kumu i kompaniji. American dream na hrvatski nacin.T. wrote:a brat-bratu, 5 miljona...Pirate wrote:35 milijuna, djizs. Ne smijem ni reci koliko taj spomenik zapravo vrijedi.
sve s uređenjem okoliša...
ovako laički i na prvu...
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Spomenik krađama koje su počele s ćaćom
Sve štima
Sve štima
Krvi bi ti se za ovo napio...Sora wrote:Spomenik krađama koje su počele s ćaćom
Sve štima
Ali te spašava što onda ne bi smio za volan bar 3 dana...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Bandić je okorjeli kriminalac i to šta je takvi opet postao gradonačelnik više govori o Zagrebčanima nego o njemu. Kakav narod takva vlast. Pošteno. Nema se tko šta ljutit.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ko je jamio, jamio...Pirate wrote:35 milijuna, djizs. Ne smijem ni reci koliko taj spomenik zapravo vrijedi.
Ovo niti je lijepo, niti je kvalitetno odrađeno
Sve podređeno masovnoj krađi love iz proračuna
2018-04-10
RayMabus wrote:Bandić je okorjeli kriminalac i to šta je takvi opet postao gradonačelnik više govori o Zagrebčanima nego o njemu. Kakav narod takva vlast. Pošteno. Nema se tko šta ljutit.
Narod sam bira po sebi :)
Dakle poluraspadnuta lopina
2018-04-10
bitno da rvati imaju ČAČU
Guest- Guest
Na sta to liči? Nit onaj kip lici na Tuđmana,nit ovo sokocalo na domovinu.
Zar je to umjetnost?
Zar je to umjetnost?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A što tebi baca na domovinu?
2014-04-15
Kip zene mucenice. Nekakav skup skulptura poput one u Stubici. Nesto prepoznatljivo i zadivljujuce.n_razbojnik wrote:A što tebi baca na domovinu?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
na potezu od lisinskg pa do slavonske bandić s ovim nadvožnjakom i znamenitim fontanam zamračio 50 000 000 kuna.
na žičari 300 000 000.
erina bratija u par godina netto izvukla 50 000 000€.
realno bratija je zamračila u 20ak godina više od milijardu eura.
imamo rvacku
na žičari 300 000 000.
erina bratija u par godina netto izvukla 50 000 000€.
realno bratija je zamračila u 20ak godina više od milijardu eura.
imamo rvacku
2014-12-30
T. wrote:Krvi bi ti se za ovo napio...Sora wrote:Spomenik krađama koje su počele s ćaćom
Sve štima
Ali te spašava što onda ne bi smio za volan bar 3 dana...
ČAČIČA, budalo istarska.Gnječ wrote:bitno da rvati imaju ČAČU
sokocalo mi super izraz volim ga rabitjastreb wrote:Na sta to liči? Nit onaj kip lici na Tuđmana,nit ovo sokocalo na domovinu.
Zar je to umjetnost?
ovo bezivotno , ne mozes svirku okupljanje ili urbani djir s godinama stvorit , volio bi da se varam
prognoziram za 5-6 godin kad zakaze odrzavanje i patina CO2 zagrli oronulo zdanje zene nocu budu zaobilazile
bilo je tu dosta posla tako da cijena 0K tj. uobicajno za poslove grada , 1-2 kune veca cijena parkiranja pokrije kredu za ovo zdanje i onu saku u oko od zicare
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
aaaa, znači ti si na gradskoj kopanji.
mda, hoće to.
na državnoj glavni kritičar, ali kada ti lopina od bosne da posao onda je ok.
mda, hoće to.
2014-12-30
nisam nego znam kako grad radi , zakomplicira ugovore izabere pogodne koji su obicno i najpovoljniji na natjecaju zatim dvije lopate aneksa ugovora i nemogucnost izvedbe/ljudi/tehnike zatim podizvodjaci obicno gradjani drugog reda poduzetnickog duha sto zbog posla pristaju na uposlenost bez zarade koju se nadaju ostvariti raznim ustedama , nekada na trosku rada i losom izvedbom/materijalim a danas samo izvedbom jer ljudski resurs postao skup ako imas i srece naci gaveber wrote:aaaa, znači ti si na gradskoj kopanji.
mda, hoće to.
nije to nuklearna fizika , da natjecaj transparentan/kontroliran kostala bi ova izvedba 30-ak m, kn, imas samo PDV 7 m, kn,
gradjanima to ne smeta sto pokazuju vec godinama kad se stavlja otisak prsta svako 4 godine
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
kod mene ne postoji VTR.
lik mi je mijenjao vrata na terasi dvoja ukrasna 1×2,8 i glavna 1,5×2,8 i još sam mu naglasio da idu dva svjetlarnika 0,5×2. ali samo na kip.
usred montaže je lik rekao "da on nije računao na svjetlarnike" i da bi se malo digla cijena.
pokazao sam mu moj upit s 3D modelom rerase, njegovu ponudu i podsjetio ga da 80% love je kod mene, a vrata je već ugradio.
platio sam mu 90%
10% ga čeka u banci, ali tek u svibnju 2022e
nije bio najjeftiniji niti najskuplji.
taj VTR treba zakonom zabranit.
lik mi je mijenjao vrata na terasi dvoja ukrasna 1×2,8 i glavna 1,5×2,8 i još sam mu naglasio da idu dva svjetlarnika 0,5×2. ali samo na kip.
usred montaže je lik rekao "da on nije računao na svjetlarnike" i da bi se malo digla cijena.
pokazao sam mu moj upit s 3D modelom rerase, njegovu ponudu i podsjetio ga da 80% love je kod mene, a vrata je već ugradio.
platio sam mu 90%
10% ga čeka u banci, ali tek u svibnju 2022e
nije bio najjeftiniji niti najskuplji.
taj VTR treba zakonom zabranit.
2014-12-30
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» sveta nedelja napravila 2 fontane i najveci spomenik domovini
» Poništen natječaj za Bandićev Spomenik domovini težak 21 milijun kuna
» Videonadzor Spomenika domovini Bandić King ICT-u platio 269 tisuća kuna
» Ima samo 15 godina i piše svoje prvo djelo - o Bleiburgu
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
» Poništen natječaj za Bandićev Spomenik domovini težak 21 milijun kuna
» Videonadzor Spomenika domovini Bandić King ICT-u platio 269 tisuća kuna
» Ima samo 15 godina i piše svoje prvo djelo - o Bleiburgu
» kakva smo mi država da Spomenik domovini, koji bi trebao biti ponos svih građana, moraju čuvati zaštitari od istih tih građana?
Page 1 of 3