Dnevni Avaz: Srbija je ekonomski lider Evrope
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Dnevni Avaz: Srbija je ekonomski lider Evrope
Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
a inače, irska, litva, to se ne broji?
puno para je ostalo u zemlji. svake godine barem 2 milijarde evra damo po grčkama, crnim gorama, turskama na letovanja. ove godine su te pare ostale ovde...
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
takav je sad ministar zandarmerije u srbiji ako na istog mislimo nije vise ministar obranePirate wrote:Ti stvarno zelis da ti neki pomahnitali che guevara zreo za ludnicu i koji je izbjegao vojni rok bude na celu MO. Vuce, pazi sto zelis moglo bi ti se i ostvariti.vuksadinare wrote:...pa realno suljo puno govori o ekonomiji...ali budimo posteni i recimo da je u srbiji realno jeftina radna snaga i da je to u određenom dijelu potaknulo investitore da ulazu...drugo...jedino sto mi se kod sulje sviđa a ne sviđa mi s egotovo sve sto nije zanemario vojne snage...i sto je realno dosta ulozio da obnovi vojsku..nebitno jer to dijelom donacijama ili dijelom ulaganjima..mi takve nemamo na zalost jer su nam na celu drzave zadnjih dvadesetak godina uglavnom oni koji su od vojske bjezali kao od vraga..i logicno d ataj nece imati onu senzibilnu crtu za nju...ja bi jos shvatio da smo ulagali novac u poboljsanje gospodarstva pa hajd..ali ni to..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Jest, Vulvulin.vuksadinare wrote:takav je sad ministar zandarmerije u srbiji ako na istog mislimo nije vise ministar obranePirate wrote:Ti stvarno zelis da ti neki pomahnitali che guevara zreo za ludnicu i koji je izbjegao vojni rok bude na celu MO. Vuce, pazi sto zelis moglo bi ti se i ostvariti.vuksadinare wrote:...pa realno suljo puno govori o ekonomiji...ali budimo posteni i recimo da je u srbiji realno jeftina radna snaga i da je to u određenom dijelu potaknulo investitore da ulazu...drugo...jedino sto mi se kod sulje sviđa a ne sviđa mi s egotovo sve sto nije zanemario vojne snage...i sto je realno dosta ulozio da obnovi vojsku..nebitno jer to dijelom donacijama ili dijelom ulaganjima..mi takve nemamo na zalost jer su nam na celu drzave zadnjih dvadesetak godina uglavnom oni koji su od vojske bjezali kao od vraga..i logicno d ataj nece imati onu senzibilnu crtu za nju...ja bi jos shvatio da smo ulagali novac u poboljsanje gospodarstva pa hajd..ali ni to..
2019-09-06
Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
puno para je ostalo u zemlji. svake godine barem 2 milijarde evra damo po grčkama, crnim gorama, turskama na letovanja. ove godine su te pare ostale ovde...
Ja lično umesto sam zamenio Siciliju Kopaonikom i istočnom Srbijom.
Guest- Guest
Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
2019-09-06
Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
Krupajsko vrelo, Homoljske planine, Manastir Tuman, Ramsku tvrdjavu, Golubac, spavanje u ,,Vila Dunavski raj” (preporuka), Lepenski Vir, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin i na kraju novu vinariju ,,Matalj”.
Guest- Guest
dobro je vino negotinsko...fino...narocito crno....
2015-09-08
Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
Krupajsko vrelo, Homoljske planine, Manastir Tuman, Ramsku tvrdjavu, Golubac, spavanje u ,,Vila Dunavski raj” (preporuka), Lepenski Vir, Donji Milanovac, Kladovo, Negotin i na kraju novu vinariju ,,Matalj”.
2019-09-06
Pirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
3 dana, 2 noći. malo je, trebalo mi je barem još toliko jer je ostalo puno toga neistraženog. Za proleće mi ostaje jedno 5 dana stare planine. Moraju se obići svi oni vodopadi, vidikovci i useci... :)
Guest- Guest
jugoistocna i juzna srbija su iskonska divljina...pomalo zapostavljena...mozda najljepsi dio srbijePirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
2015-09-08
jeste,
meni je najdrazi onaj deo od
prevlake du dubrovnika,
plat sa okoliniom itd.
meni je najdrazi onaj deo od
prevlake du dubrovnika,
plat sa okoliniom itd.
2020-04-21
Jest malo je to dana za sve obici, iako si ti napravio jeben djir za tako kratko vrijeme. Kad vec spominjemo destinacije po Srbiji, toplo preporucam da pogledas ovaj youtube kanal. Lik iz Kikinde, kupio lokalnu televiziju i sad snima snima reportaze po Srbiji manje i vise poznatih prirodnih ljepota. Kvalitet snimaka je vrhunski, u rangu BBC-a.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
3 dana, 2 noći. malo je, trebalo mi je barem još toliko jer je ostalo puno toga neistraženog. Za proleće mi ostaje jedno 5 dana stare planine. Moraju se obići svi oni vodopadi, vidikovci i useci... :)
https://www.youtube.com/channel/UCA7rNBwhxY4xcJneY0W4-jA
2019-09-06
Pa skoro bi se i mogao sloziti sa tobom mada ni jugozapadni dio zemlje nimalo ne zaostaje. Zlatibor, Golija, Tara, tok Drine su isto biseri prirode.vuksadinare wrote:jugoistocna i juzna srbija su iskonska divljina...pomalo zapostavljena...mozda najljepsi dio srbijePirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
U nacelu Srbija je jako neistrazena i nepoznata, prvenstveno njenim stanovnicima a sire i da ne pricam. Koliko ima samo ljudi iz Vojvodine koji nisu nikad bili juzno od Save na barem jedan dan a da nije proputovanje ka Crnoj Gori ili Grckoj.
Tek sad sa ovom koronom se to pocelo mjenjati u nekom drugom smjeru a i zbog novih i obnovljenih cesta unazad par godina.
2019-09-06
Pirate wrote:Jest malo je to dana za sve obici, iako si ti napravio jeben djir za tako kratko vrijeme. Kad vec spominjemo destinacije po Srbiji, toplo preporucam da pogledas ovaj youtube kanal. Lik iz Kikinde, kupio lokalnu televiziju i sad snima snima reportaze po Srbiji manje i vise poznatih prirodnih ljepota. Kvalitet snimaka je vrhunski, u rangu BBC-a.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
https://www.youtube.com/channel/UCA7rNBwhxY4xcJneY0W4-jA
700 kilometara vožnje za 3 dana
Guest- Guest
mene od kontinentalnog turizma sada vise od same prirode zanima gastronomski i vinski turizam..jer sam dijelom i sam u tom poslu....spomenuo sam negotinska vina jer sam ih dva puta pio u restoranu 'kod srbina' na ravnicama..a koji drzi vina i iz srbije tj sa prostora citave ex yu...ne znam kako s esad zove to crno negotinsko vino...ali ono bi je bilo dobro...sigurno među deset najboljih crnih vina koje sam pio...Pirate wrote:Pa skoro bi se i mogao sloziti sa tobom mada ni jugozapadni dio zemlje nimalo ne zaostaje. Zlatibor, Golija, Tara, tok Drine su isto biseri prirode.vuksadinare wrote:jugoistocna i juzna srbija su iskonska divljina...pomalo zapostavljena...mozda najljepsi dio srbijePirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
U nacelu Srbija je jako neistrazena i nepoznata, prvenstveno njenim stanovnicima a sire i da ne pricam. Koliko ima samo ljudi iz Vojvodine koji nisu nikad bili juzno od Save na barem jedan dan a da nije proputovanje ka Crnoj Gori ili Grckoj.
Tek sad sa ovom koronom se to pocelo mjenjati u nekom drugom smjeru a i zbog novih i obnovljenih cesta unazad par godina.
2015-09-08
vuksadinare wrote:mene od kontinentalnog turizma sada vise od same prirode zanima gastronomski i vinski turizam..jer sam dijelom i sam u tom poslu....spomenuo sam negotinska vina jer sam ih dva puta pio u restoranu 'kod srbina' na ravnicama..a koji drzi vina i iz srbije tj sa prostora citave ex yu...ne znam kako s esad zove to crno negotinsko vino...ali ono bi je bilo dobro...sigurno među deset najboljih crnih vina koje sam pio...Pirate wrote:Pa skoro bi se i mogao sloziti sa tobom mada ni jugozapadni dio zemlje nimalo ne zaostaje. Zlatibor, Golija, Tara, tok Drine su isto biseri prirode.vuksadinare wrote:jugoistocna i juzna srbija su iskonska divljina...pomalo zapostavljena...mozda najljepsi dio srbijePirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
Srbija je puna malih porodičnih vinarija (za razliku od Makedonije koja ima nekoliko velikih vinarija). Taj Matalj gde sam bio je nova i jako marketinški agresivna vinarija, ali im cena ne opravdava kvalitet. Od domaćih vina, cena kvalitet mi je najbolji Kovačevićev Aurelius jer ugl. crna pijem.
Guest- Guest
interesantno meni su uvijek bolja vina koja su manje marketinski eksponirana...jer kad ides da neko vino marketinski agresivno promoviras ides na masovniju proizvodnju i samom masovnom proizvodnjom i kvalitet djelomicno opada...ali se igra na ime...zato recimo ja radije popijem od crnih vina drnišku plavinu nego peljeski dingač....dingač je vrhunsko vino ali pomalo izgubio kvalitet zbog masovnije proizvodnje..a drniška plavina se manje proizvodi nije marketinški dobro obrađena a vrh vrhova mi je crno vinoBrat Brale wrote:vuksadinare wrote:mene od kontinentalnog turizma sada vise od same prirode zanima gastronomski i vinski turizam..jer sam dijelom i sam u tom poslu....spomenuo sam negotinska vina jer sam ih dva puta pio u restoranu 'kod srbina' na ravnicama..a koji drzi vina i iz srbije tj sa prostora citave ex yu...ne znam kako s esad zove to crno negotinsko vino...ali ono bi je bilo dobro...sigurno među deset najboljih crnih vina koje sam pio...Pirate wrote:Pa skoro bi se i mogao sloziti sa tobom mada ni jugozapadni dio zemlje nimalo ne zaostaje. Zlatibor, Golija, Tara, tok Drine su isto biseri prirode.vuksadinare wrote:jugoistocna i juzna srbija su iskonska divljina...pomalo zapostavljena...mozda najljepsi dio srbijePirate wrote:Odlican djir. Tako sam i ja nesto planirao s time da bi barem cijeli jedan dan istrazivao Lazarev kanjon i preraste. To je ono sto me prvo privuklo kod Istocne Srbije. Koliko si uopce dana proveo dok si to sve obisao?Brat Brale wrote:Pirate wrote:Sta si obisao po istocnoj Srbiji? Ja sam htio ove godine ju obici ali sam se bacio u velike troskove doma tako da sam Srbiju prolongirao tamo za sljedecu godinu a i zbog ovog sranja od korone.Brat Brale wrote:Pirate wrote:Prosjecni Srba ove godine: "fina neka zemlja ova Srbija".Brat Brale wrote:marcellus wrote:u srbiji nije došlo do značajnog pada ekonomske aktivnosti zbog virusa jer u srbiji inače nema neke ekonomske aktivnosti. Na poljoprivredu virus ne utječe, ljudi jedu i kad su doma, a industrija je manje više šrafciger industrija ionako.
Srbija je puna malih porodičnih vinarija (za razliku od Makedonije koja ima nekoliko velikih vinarija). Taj Matalj gde sam bio je nova i jako marketinški agresivna vinarija, ali im cena ne opravdava kvalitet. Od domaćih vina, cena kvalitet mi je najbolji Kovačevićev Aurelius jer ugl. crna pijem.
2015-09-08
U hrvatskoj se inace vise preferiraju bijela vina jer su bijele sorte raširenije posto gotovo u kontinentalnom dijelu hrvatske dosta manje s euzgajaju crne sorte a i nije popularizirano pijenje crnih vina....i u dalmaciji i u priobalju se gotovo izjednacio omjer uzgoja crnih i bijelih sorata...mada ljudi jos vise preferiraju iz tradicije pijenje crnih vina..ali bijela vina sve vise i u juznim krajevima se preferiraju narocito slavonska...u srbiji koliko mi je poznato vise s euzgajaju crne sorte inace tradicionalnije bolju prođu imaju crna vina...jer npr.dok je kod nas popularan gemišt u srbiji je popularno pijenje crnog špricera...
2015-09-08
inace zanimljivo u vojvodini se puno više uzgajaju crne sorte nego bijele..a posebno vinorodno podrucje i za uzgoj crnih sorata pogodan je banat...cisto iz razloga sto tamo prevldava dosta i pjeskovito tlo u nekim podrucjima banata koje je jako povoljno za uzgoj crnih sorata iz razloga sto pijeskovito tlo upija dobro toplinu kao i kamen...
2015-09-08
poznato crno vino iz banata je Game čokanski iz Čoke...nekad bilo popularno crno vino u sfrj-ot...ali jos poznatije crno vino iz čoke je ždrepčeva krv...ali meni malo previse slatkasto pa mi je bolji Game čokanski
2015-09-08
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» "Srbija je postala lider Evrope i primer Madjarskoj"
» Engel: Vehabije su nam u BiH, nekoliko desetina kilometara od granice s EU (a. Dnevni avaz)
» Dnevni Avaz: BAKIR IZETBEGOVIĆ BIO JE DOUŠNIK UDBA-e KOJI JE CINKARIO OČEVE PRIJATELJE
» DNEVNI AVAZ: Izetbegović želi da zaštiti zetove i treba da napusti organizaciju Muslimansko bratstvo
» Srbija lider regiona
» Engel: Vehabije su nam u BiH, nekoliko desetina kilometara od granice s EU (a. Dnevni avaz)
» Dnevni Avaz: BAKIR IZETBEGOVIĆ BIO JE DOUŠNIK UDBA-e KOJI JE CINKARIO OČEVE PRIJATELJE
» DNEVNI AVAZ: Izetbegović želi da zaštiti zetove i treba da napusti organizaciju Muslimansko bratstvo
» Srbija lider regiona
Page 2 of 2