Mučen i ubijen Hrvataki povratnik u Bugojno
Page 1 of 1
Mučen i ubijen Hrvataki povratnik u Bugojno
MONSTRUOZNI ZLOČIN
Strava u Bugojnu: Starca brutalno mučili stavljajući mu kesu na glavu da bi otkrio gdje krije novac
Učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) umro u KCUS-u od posljedica premlaćivanja i mučenja
Piše: A. Aljimi prije 48 minuta
Istražitelji izuzeli tragove
FOTO: ARHIV
[size]
Novo ubistvo penzionera do kostiju je utjeralo strah u građane Bugojna.
Naime, kako nam je potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja.
Prema navdima našeg izvora, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a gužili su ga stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak penzionerske populacije u našoj državi.
Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.
- Dana 18. oktobra 2020.godine oko 17. 50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik – kazao nam je Hasan Hodžić portparol MUP-a SBK.
[/size]
[size]
Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.
S druge strane porodica nevino ubijenog Kolaka shrvana je od bola.
- Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša obitelj je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš tko su počinitelji, a šutiš - napisala je na Facebooku bratična ubijenog.[/size]
Strava u Bugojnu: Starca brutalno mučili stavljajući mu kesu na glavu da bi otkrio gdje krije novac
Učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) umro u KCUS-u od posljedica premlaćivanja i mučenja
Piše: A. Aljimi prije 48 minuta
Istražitelji izuzeli tragove
FOTO: ARHIV
[size]
Novo ubistvo penzionera do kostiju je utjeralo strah u građane Bugojna.
Naime, kako nam je potvrđeno iz tamošnje policije, učitelj u penziji Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja.
Građani u strahu
Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sada nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Kolak je inače učitelj u penziji koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.Prema navdima našeg izvora, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a gužili su ga stavljajući mu najlonsku kesu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak penzionerske populacije u našoj državi.
Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije na lice mjesta stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati ko su napadači.
Zvanične informacije
Iz policije smo dobili zvanične podatke o ovom predmetu, kao i uvjeravanje da je ovaj slučaj prioritet te da se krug oko ubica zatvara.- Dana 18. oktobra 2020.godine oko 17. 50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik – kazao nam je Hasan Hodžić portparol MUP-a SBK.
[/size]
Osmrtnica ubijenog Stjepana
FOTO: AVAZ
[size]
Od momenta saznanja da je Kolak umro, do danas saslušano je destine potencijalno osumnjičenih, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sada niko nije uhapšen.
S druge strane porodica nevino ubijenog Kolaka shrvana je od bola.
- Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša obitelj je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš tko su počinitelji, a šutiš - napisala je na Facebooku bratična ubijenog.[/size]
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Mučen i ubijen Hrvataki povratnik u Bugojno
Pročitao. Neću ništa komentirat dok ne vidim tko su napadači. Ako ih uopće pronađu. Pratimo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Nešto slično je bilo i prije dvi godine.
https://stil.slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/nezapamceni-zlocin-sokirao-bih-nasmrt-pretukao-staricu-pa-ubio-i-zapalio-dvojicu-prijatelja-sve-jer-im-je-usred-nocne-zabave-ponestalo-droge-i-alkohola-567498
Vidit ćemo o čemu je tu riječ jer dosta baca na neke narkomane jer to radi droge sposobno ovako nešto napraviti.
https://stil.slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/nezapamceni-zlocin-sokirao-bih-nasmrt-pretukao-staricu-pa-ubio-i-zapalio-dvojicu-prijatelja-sve-jer-im-je-usred-nocne-zabave-ponestalo-droge-i-alkohola-567498
Vidit ćemo o čemu je tu riječ jer dosta baca na neke narkomane jer to radi droge sposobno ovako nešto napraviti.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
Iz svega priloženog radi se najvjerojatnije o zločinu iz koristoljublja
Zato ja kad jednoga dana odem u mirovinu namjeravam provoditi po 4 do 5 mjeseci godišnje u BiH i Hrvatskoj ... ostatak u Australiji
ALi kad budem u BiH i Hrvatskoj neću se odvajat od dobrog GANA moćnog kalibra ni dok spavam... znam kako tamo misle da smo mi u Australiji svi milioneri
Znam jednog Rumunja, njegov ćaća je u Rumunjskoj u koju se vratio iz Australije najebao kao ovaj u Bugojnu
Zato ja kad jednoga dana odem u mirovinu namjeravam provoditi po 4 do 5 mjeseci godišnje u BiH i Hrvatskoj ... ostatak u Australiji
ALi kad budem u BiH i Hrvatskoj neću se odvajat od dobrog GANA moćnog kalibra ni dok spavam... znam kako tamo misle da smo mi u Australiji svi milioneri
Znam jednog Rumunja, njegov ćaća je u Rumunjskoj u koju se vratio iz Australije najebao kao ovaj u Bugojnu
Last edited by Ringo10 on 28/10/2020, 18:00; edited 2 times in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Koliko čujem, oružje za samoodbranu je potrebnije u australiji...Ringo10 wrote:Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
ALi kad budem u BiH i Hrvatskoj neću se odvajat od dobrog GANA moćnog kalibra ... znam kako tamo misle da smo mi u Australiji svi milioneri
Znam jednog Rumunja, njegov ćaća je u Rumunjskoj u koju se vratio najebao kao ovaj u Bugojnu
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Pa yebes im mater sto ekipa ne ode na neki deponij love,banke ili depot lagere,pa uzme pravu paru...eeeee..za to treba imati i pamet i znaje..najlakse stoci ovako,po starcima..Ringo10 wrote:Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
Znam jednog Rumunja, njegov ćaća je u Rumunjskoj u koju se vratio najebao kao ovaj u Bugojnu
Guest- Guest
Mislim da si ipak pogrešno čuoT. wrote:Koliko čujem, oružje za samoodbranu je potrebnije u australiji...Ringo10 wrote:Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
ALi kad budem u BiH i Hrvatskoj neću se odvajat od dobrog GANA moćnog kalibra ... znam kako tamo misle da smo mi u Australiji svi milioneri
2015-09-24
Ovo kako se dogodilo sa ovim starcem u Bugojnu najvjerojatnije se radi o narkomanima ... to je njihov manirLegendovich wrote:Pa yebes im mater sto ekipa ne ode na neki deponij love,banke ili depot lagere,pa uzme pravu paru...eeeee..za to treba imati i pamet i znaje..najlakse stoci ovako,po starcima..Ringo10 wrote:Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
Pravi kriminalci se time ne bave
2015-09-24
a jasno..,.mulj muljeva...Ringo10 wrote:Ovo kako se dogodilo sa ovim starcem u Bugojnu najvjerojatnije se radi o narkomanima ... to je njihov manirLegendovich wrote:Pa yebes im mater sto ekipa ne ode na neki deponij love,banke ili depot lagere,pa uzme pravu paru...eeeee..za to treba imati i pamet i znaje..najlakse stoci ovako,po starcima..Ringo10 wrote:Treba prvo vidjet šta je pa onda izvoditi zaključke
Pravi kriminalci se time ne bave
Guest- Guest
Zanimljivo kako uglavno nastradaju starci Hrvati..
Bilo da se radi o narkomanima ili nečem drugom,samo monstrumi mogu napadat stare i nemoćne,te djecu.
Nema primjerene kazne izuzev doživotnog zatvora a možda čak i smrtne kazne,jer ta gamad kad izađe iz zatvora uglavnom nastave po starom.
Bilo da se radi o narkomanima ili nečem drugom,samo monstrumi mogu napadat stare i nemoćne,te djecu.
Nema primjerene kazne izuzev doživotnog zatvora a možda čak i smrtne kazne,jer ta gamad kad izađe iz zatvora uglavnom nastave po starom.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Similar topics
» Domagoj Tolić: general Dudaković je zapovjedio ‘Odvedite generala HVO-a na spavanje!’; Nakon toga general Vlado Šantić zvjerski je mučen i ubijen
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Bugojno prije i nakon protjerivanja Hrvata
» U Hrvatsku se vraća prvi džihadist -povratnik
» Kolinda Grabar-Kitarović danas u BiH, posjetit će Bugojno i Vitez
» Jedini svecenik ubijen u ratu!Mucki ubijen u podrumu
» Bugojno prije i nakon protjerivanja Hrvata
» U Hrvatsku se vraća prvi džihadist -povratnik
» Kolinda Grabar-Kitarović danas u BiH, posjetit će Bugojno i Vitez
Page 1 of 1