Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, ukoliko je Bošnjaci odbiju zaprijetio "razdruživanjem"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, ukoliko je Bošnjaci odbiju zaprijetio "razdruživanjem"
Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, zaprijetio "razdruživanjem"
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2020/10/25/1361237/thumbs/873x400.jpg][/url]
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcionira i da, ukoliko ne bude prihvaćena, jedino je rješenje razdruživanje.
Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao tako nešto“.
On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo da razmišljaju o tome i da bi trebalo da im bude prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.
Dodik je istakao da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.
- BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država - rekao je Dodik za Pink.
On je istakao da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.
Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo da je to demokratski proces poslije provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnija da sa tom vladom postoji dobra saradnja.
Dodik je rekao da je konfiguracija nove Vlade Srbije takva da je jasno da treba da odgovori na nekoliko važnih izazova, te ocijenio da su ljudi, koji su predloženi za ministre, sposobni da izvršavaju ponuđene poslove.
- Nama, Srbima iz Republike Srpske, je najvažnije da imamo dobru saradnju sa Vladom Srbije. Ranije sam dogovorio sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da prva posjeta novih vlada bude upravo RS, odnosno Srbiji da bi i na taj način pokazali da je stalna saradnja jedan od naših zajedničkih ciljeva i interesa - napomenuo je Dodik.
[url=safari-reader://avaz.ba/media/2020/10/25/1361237/thumbs/873x400.jpg][/url]
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcionira i da, ukoliko ne bude prihvaćena, jedino je rješenje razdruživanje.
Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao tako nešto“.
On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo da razmišljaju o tome i da bi trebalo da im bude prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.
Dodik je istakao da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.
- BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država - rekao je Dodik za Pink.
On je istakao da RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.
Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo da je to demokratski proces poslije provedenih izbora, a da je Srbima iz Republike Srpske najvažnija da sa tom vladom postoji dobra saradnja.
Dodik je rekao da je konfiguracija nove Vlade Srbije takva da je jasno da treba da odgovori na nekoliko važnih izazova, te ocijenio da su ljudi, koji su predloženi za ministre, sposobni da izvršavaju ponuđene poslove.
- Nama, Srbima iz Republike Srpske, je najvažnije da imamo dobru saradnju sa Vladom Srbije. Ranije sam dogovorio sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem da prva posjeta novih vlada bude upravo RS, odnosno Srbiji da bi i na taj način pokazali da je stalna saradnja jedan od naših zajedničkih ciljeva i interesa - napomenuo je Dodik.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, ukoliko je Bošnjaci odbiju zaprijetio "razdruživanjem"
Pa ako ne bude promjene izbornog zakona gotovo je.
2026 ide razlaz.
2026 ide razlaz.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Dodik najavio zajedničku izjavu Srba i Hrvata o BiH, ukoliko je Bošnjaci odbiju zaprijetio "razdruživanjem"
Mislim da je BiH završena priča. Pokušalo se al ne ide. Kad ti oni tri puta preglasavaju i onda kad im kažeš da to nevalja oni ti poručuju da ih baš brige onda nema se tu šta zajednička država nego ćemo ić na razlaz.
A Papi ako se živi s muslimanima nek se priseli u Sarajevo.
A Papi ako se živi s muslimanima nek se priseli u Sarajevo.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
BUDALE SE UVIJEK RADUJU BUDALAMAepikur37 wrote:i to je to
od takvih budala su nastale balije
od takvih budala su nastali jugosloveni
sve bi ti to bolje bilo da si postao,,,il balija il jugos ,,,,u odnosu na tvoj socijalistički identitet
Guest- Guest
Obalo...ajmo patikice i trening...zdrav duh u zdravom tijelu ;)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
A u hrvatskoj ratuju od 90.
Pitanje o hrvatima glasi : tko njima glavu nosi ?
epikur37 wrote:Obalo...ajmo patikice i trening...zdrav duh u zdravom tijelu ;)
Oce vraga
Lakse mu je tu na forumu parazitirati
I kenjati
SOCIJALISTISora wrote:udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
Guest- Guest
obala razuma wrote:SOCIJALISTISora wrote:udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
O hebote
Oni iz vrapca ha ?
Kljujić: Hrvati su velika žrtva "Herceg-Bosne". Morate znati da je raspored stanovništva bio ovakav: 83 posto Hrvata je bilo u Bosni, a samo 17 posto u Hercegovini. Ali to je najveća greška. I danas, kad pogledam Čovića, kojeg ja dobro znam, jer sam mu bio jedno vrijeme savjetnik, on je po svom osobnom kapacitetu daleko najjači u Bosni i Hercegovini, ali njegovi potezi i suradnja s Dodikom je neobjašnjiva. Ona nema ni političke niti logičke osnove.
Možda postoje neki privatni aranžmani za koje ja ne znam, ali davati podršku Dodiku koji je protjerao 300.000 Hrvata, odnosno njegov režim, on to danas bolje formulira nego Karadžić, jer on to radi u mirnim uvjetima, to je neobjašnjivo. I sve dok se bh. Hrvati, a nažalost mi smo eliminirani, u Sarajevu ima 10.000 Hrvata, ne pitaju ništa, mi nemamo nijedna vrata gdje možemo pokucati, zatražiti neku pomoć, sve dok se to ne raščisti.
Možda postoje neki privatni aranžmani za koje ja ne znam, ali davati podršku Dodiku koji je protjerao 300.000 Hrvata, odnosno njegov režim, on to danas bolje formulira nego Karadžić, jer on to radi u mirnim uvjetima, to je neobjašnjivo. I sve dok se bh. Hrvati, a nažalost mi smo eliminirani, u Sarajevu ima 10.000 Hrvata, ne pitaju ništa, mi nemamo nijedna vrata gdje možemo pokucati, zatražiti neku pomoć, sve dok se to ne raščisti.
od vas socijalista hrvati idu preko grane , u suicid , u vrapče , u kalašnjikov pohodeSora wrote:obala razuma wrote:SOCIJALISTISora wrote:udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
O hebote
Oni iz vrapca ha ?
uspijesi su vaši nemjerivi
Guest- Guest
hrvati
Allo
Allo
Pa dajte se vise skulirajte
Politiku u bih vam vode srbi ...tj. lažni hrvati koji se zovu hercegovci
Cak i u hrvatskoj a kamoli ne u bih
Allo
Allo
odatle je tvoja kuga u savjestiSora wrote:Kljujić: Hrvati su velika žrtva "Herceg-Bosne". Morate znati da je raspored stanovništva bio ovakav: 83 posto Hrvata je bilo u Bosni, a samo 17 posto u Hercegovini. Ali to je najveća greška. I danas, kad pogledam Čovića, kojeg ja dobro znam, jer sam mu bio jedno vrijeme savjetnik, on je po svom osobnom kapacitetu daleko najjači u Bosni i Hercegovini, ali njegovi potezi i suradnja s Dodikom je neobjašnjiva. Ona nema ni političke niti logičke osnove.
daj sad neki komšićev citat
Guest- Guest
jesam ti reklaobala razuma wrote:od vas socijalista hrvati idu preko grane , u suicid , u vrapče , u kalašnjikov pohodeSora wrote:obala razuma wrote:SOCIJALISTISora wrote:udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
O hebote
Oni iz vrapca ha ?
Imas pravo na jedan odgovor
A da ne spomenes socihalizam
Added probaj
obala razuma wrote:odatle je tvoja kuga u savjestiSora wrote:Kljujić: Hrvati su velika žrtva "Herceg-Bosne". Morate znati da je raspored stanovništva bio ovakav: 83 posto Hrvata je bilo u Bosni, a samo 17 posto u Hercegovini. Ali to je najveća greška. I danas, kad pogledam Čovića, kojeg ja dobro znam, jer sam mu bio jedno vrijeme savjetnik, on je po svom osobnom kapacitetu daleko najjači u Bosni i Hercegovini, ali njegovi potezi i suradnja s Dodikom je neobjašnjiva. Ona nema ni političke niti logičke osnove.
Evo vidis da možeš biti razuman
Samo kad ne spomenes socijslizam ..moglo bi bit nesto od tebe
čović je socijalista , da istina , zadnja tri desetljeća je isplativije biti hrvat , pa majmuni su pojeli njegovu lažnu osobnu hrvatsku iskaznicuSora wrote:hrvati
Allo
Allo
ZA SMRT
druže
Guest- Guest
tko nezna da su kljuić i komšić socijalistiSora wrote:obala razuma wrote:odatle je tvoja kuga u savjestiSora wrote:Kljujić: Hrvati su velika žrtva "Herceg-Bosne". Morate znati da je raspored stanovništva bio ovakav: 83 posto Hrvata je bilo u Bosni, a samo 17 posto u Hercegovini. Ali to je najveća greška. I danas, kad pogledam Čovića, kojeg ja dobro znam, jer sam mu bio jedno vrijeme savjetnik, on je po svom osobnom kapacitetu daleko najjači u Bosni i Hercegovini, ali njegovi potezi i suradnja s Dodikom je neobjašnjiva. Ona nema ni političke niti logičke osnove.
Evo vidis da možeš biti razuman
Samo kad ne spomenes socijslizam ..moglo bi bit nesto od tebe
ko je taj
daj ime
Guest- Guest
bit ću radostan to činitiSora wrote:jesam ti reklaobala razuma wrote:od vas socijalista hrvati idu preko grane , u suicid , u vrapče , u kalašnjikov pohodeSora wrote:obala razuma wrote:SOCIJALISTISora wrote:udruzuju se srbi i hrvati od 90. U bosni
O hebote
Oni iz vrapca ha ?
Imas pravo na jedan odgovor
A da ne spomenes socihalizam
Added probaj
onog momenta kad nestane kineski virus i kad nestane socijalistički karcinom razuma u hrvatskom puku
Guest- Guest
ove u bosni ne jebe korona...imaju i pravo..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dodik najavio zajedničku vojnu vježbu sa Srbijom na Manjači
» Efendija Cerić zaprijetio Hrvatima: "Bošnjaci bi mogli okrenuti ploču" ako se nastavi pakt Čović-Dodik
» Dodik: Centrala SDA je u vili otetoj od Srba, Ustaška vlast u BiH su bili većinom Bošnjaci
» Dodik: Ako Biden dođe na vlast, usmjerit će se protiv Srba i Hrvata u BiH
» Dodik na meti katoličke crkve:Vatikanu smeta saradnja Srba i Hrvata
» Efendija Cerić zaprijetio Hrvatima: "Bošnjaci bi mogli okrenuti ploču" ako se nastavi pakt Čović-Dodik
» Dodik: Centrala SDA je u vili otetoj od Srba, Ustaška vlast u BiH su bili većinom Bošnjaci
» Dodik: Ako Biden dođe na vlast, usmjerit će se protiv Srba i Hrvata u BiH
» Dodik na meti katoličke crkve:Vatikanu smeta saradnja Srba i Hrvata
Page 1 of 2