SOCIJALISTIČKE USTAŠE
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: SOCIJALISTIČKE USTAŠE
tako doslo mi da ga spomenem...obala razuma wrote:zašta ti boga spominješvuksadinare wrote:ne zivim ja na proracunu rh-a...nego boga ti stojanovicu de mi reci jesi ti to..makar na pp..necu nikom reci..majke miobala razuma wrote:nebih rekao da ti primanja nisu iz proračunavuksadinare wrote:ne..nego samo sam pitao stojanovicu jesi ti to?obala razuma wrote:zar si i ti na kazanu ,,, na htvatskoj grbačivuksadinare wrote:stojanovicu jesi ti toobala razuma wrote:porad istine hrvatskom pukumelkior wrote:Treba krast i imat, tko krade taj i ima, tko ne krade taj nema, tko nema taj krade pa onda i ima
Naši nacisti su humaniji od njemačkih, jer oni su vlastiti narod pretvorili u Židove, da im se ne sroza međunarodni rejting kojim drmaju cionisti i denacificirana Njemačka
porad izlaska iz socijalističke kataklizme
molim hrvatske socijalističke nacionaliste da razume da su temeljni osnov za vladavinu RASISTA kao ovaj melkior
a stojanović je sigurno veći hrvat od tebe ako si pogođen činjenicama o GNJIDAMA u puku
ovim putem zahvaljujem stojanoviću di god bija i tko god bija
a siguran san da oni koji boga mišaju u svoje fantazije da lažu ,,,ka ti o proračunskoj sisi
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
znači i ti si naplatitelj domoljubljavuksadinare wrote:tako doslo mi da ga spomenem...obala razuma wrote:zašta ti boga spominješvuksadinare wrote:ne zivim ja na proracunu rh-a...nego boga ti stojanovicu de mi reci jesi ti to..makar na pp..necu nikom reci..majke miobala razuma wrote:nebih rekao da ti primanja nisu iz proračunavuksadinare wrote:ne..nego samo sam pitao stojanovicu jesi ti to?obala razuma wrote:zar si i ti na kazanu ,,, na htvatskoj grbačivuksadinare wrote:stojanovicu jesi ti toobala razuma wrote:porad istine hrvatskom pukumelkior wrote:Treba krast i imat, tko krade taj i ima, tko ne krade taj nema, tko nema taj krade pa onda i ima
Naši nacisti su humaniji od njemačkih, jer oni su vlastiti narod pretvorili u Židove, da im se ne sroza međunarodni rejting kojim drmaju cionisti i denacificirana Njemačka
molim hrvatske socijalističke nacionaliste da razume da su temeljni osnov za vladavinu RASISTA kao ovaj melkior
a stojanović je sigurno veći hrvat od tebe ako si pogođen činjenicama o GNJIDAMA u puku
a siguran san da oni koji boga mišaju u svoje fantazije da lažu ,,,ka ti o proračunskoj sisi
aj ,, neka hvala na hrabrosti priznanja
Guest- Guest
nisam..nego mi zena bosanka...kako zena tako i jaobala razuma wrote:znači i ti si naplatitelj domoljubljavuksadinare wrote:tako doslo mi da ga spomenem...obala razuma wrote:zašta ti boga spominješvuksadinare wrote:ne zivim ja na proracunu rh-a...nego boga ti stojanovicu de mi reci jesi ti to..makar na pp..necu nikom reci..majke miobala razuma wrote:nebih rekao da ti primanja nisu iz proračunavuksadinare wrote:ne..nego samo sam pitao stojanovicu jesi ti to?obala razuma wrote:zar si i ti na kazanu ,,, na htvatskoj grbačivuksadinare wrote:stojanovicu jesi ti toobala razuma wrote:porad istine hrvatskom pukumelkior wrote:Treba krast i imat, tko krade taj i ima, tko ne krade taj nema, tko nema taj krade pa onda i ima
aj ,, neka hvala na hrabrosti priznanja
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Gle,ustaše su ustaše bile one kapitalističke,socijalističke ili feudalističke.
Zbog čega bi ti smetale socijalističke ustaše???
Uopće ne kontam. Misliš da ustaše kod kojih bi u NDH vladao socijalistički sistem,ne bi provodile genocid nad Srbima,da ne bi ubijali komuniste i da nebi ratovale na strani Hitlera i Mussolinija?
Mislim tema je užas i zahtijevam od admina da je odmah ključa.
Uopće ne kontam. Misliš da ustaše kod kojih bi u NDH vladao socijalistički sistem,ne bi provodile genocid nad Srbima,da ne bi ubijali komuniste i da nebi ratovale na strani Hitlera i Mussolinija?
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Klasni sukob potenciran ´45 je bio umjetan i uvezen kao popudbina pobjednika, radilo se o nametnutom ideološkom srazu slično kao u Rusiji 1917. Prisilna industrijalizacija i kolektivizacija sela s ciljem stvaranja gradskog stanovništva u kojem su seljaci izjednačeni s buržoazijom kao zajedničkim klasnim neprijateljem proleterijata i koji je bio zločin i u ideji i u provedbi. Marksizam da bi bio opravdan kao ideologija, morao je stvoriti vlastite neprijatelje, u nedostatku prirodnih neprijatelja - kapitalista, namjerio se na seljačku sirotinju čije vlasništvo nad dvije krave i 5 ovaca su proglasili državnima, a njih same - kulacima. Velika većina pripadnika antifašističkog pokreta uopće nisu bili komunisti.jastreb wrote:Gle,ustaše su ustaše bile one kapitalističke,socijalističke ili feudalističke.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Velika većina jesu bili komunisti,ali reći ćemo reformirani komunisti.melkior wrote:Klasni sukob potenciran ´45 je bio umjetan i uvezen kao popudbina pobjednika, radilo se o nametnutom ideološkom srazu slično kao u Rusiji 1917. Prisilna industrijalizacija i kolektivizacija sela s ciljem stvaranja gradskog stanovništva u kojem su seljaci izjednačeni s buržoazijom kao zajedničkim klasnim neprijateljem proleterijata i koji je bio zločin i u ideji i u provedbi. Marksizam da bi bio opravdan kao ideologija, morao je stvoriti vlastite neprijatelje, u nedostatku prirodnih neprijatelja - kapitalista, namjerio se na seljačku sirotinju čije vlasništvo nad dvije krave i 5 ovaca su proglasili državnima, a njih same - kulacima. Velika većina pripadnika antifašističkog pokreta uopće nisu bili komunisti.jastreb wrote:Gle,ustaše su ustaše bile one kapitalističke,socijalističke ili feudalističke.
Dakle potpuno suprotno Staljinovim,pa i Marksovim tezama o radnicima kao isključivim nosiocima proleterske borbe i revolucije.
Jugoslavenska revolucija potpuno je demantirala te ,po meni,potpuno štupidne teze. Oni su očekivali nekakve borbe u gradovima koje će voditi radnici,sabotaže i sl.
A revolucija je započela u seoskim sredinama i izvojevali su je u najvećem broju slučajeva seljački elementi. Ju komunisti izgrađivani su na sasvim drugim temeljima od stare sovjetske garde,od njemačkih komunista,od mađarskih,francuskih...čime je potvrđena Titova misao da svaka zemnlja nalazi vlastiti put u socijalizam,koristeći vlastite metode.
No ovdje je tema o nekakovim komustašama.
2014-04-22
Nije točno. Zar misliš da su jedan Vladimir Nazor ili Ivan Goran Kovačić bili komunisti? Antifašistički pokret nema veze s komunističkom/proleterskom revolucijom, nego sa zločinima ustaša i nacista.jastreb wrote:Velika većina jesu bili komunisti,ali reći ćemo reformirani komunisti.melkior wrote:Klasni sukob potenciran ´45 je bio umjetan i uvezen kao popudbina pobjednika, radilo se o nametnutom ideološkom srazu slično kao u Rusiji 1917. Prisilna industrijalizacija i kolektivizacija sela s ciljem stvaranja gradskog stanovništva u kojem su seljaci izjednačeni s buržoazijom kao zajedničkim klasnim neprijateljem proleterijata i koji je bio zločin i u ideji i u provedbi. Marksizam da bi bio opravdan kao ideologija, morao je stvoriti vlastite neprijatelje, u nedostatku prirodnih neprijatelja - kapitalista, namjerio se na seljačku sirotinju čije vlasništvo nad dvije krave i 5 ovaca su proglasili državnima, a njih same - kulacima. Velika većina pripadnika antifašističkog pokreta uopće nisu bili komunisti.jastreb wrote:Gle,ustaše su ustaše bile one kapitalističke,socijalističke ili feudalističke.
2015-08-09
Ivan Goran Kovačić:
Jama
Krv je moje svjetlo i moja tama.
Blaženu noć su meni iskopali
Sa sretnim vidom iz očinjih jama;
Od kaplja dana bijesni oganj pali
Krvavu zjenu u mozgu, ko ranu.
Moje su oči zgasle na mome dlanu.
Sigurno još su treperile ptice
U njima, nebo blago se okrenu;
I ćutio sam, krvavo mi lice
Utonulo je s modrinom u zjenu;
Na dlanu oči zrakama se smiju
I moje suze ne mogu da liju.
Samo kroz prste kapale su kapi
Tople i guste, koje krvnik nađe
Još gorčom mukom duplja koje zjapi -
Da bodež u vrat zabode mi slađe:
A mene dragost ove krvi uze,
I ćutio sam kaplje kao suze.
Posljednje svjetlo prije strašne noći
Bio je bljesak munjevita noža,
I vrisak, bijel još i sad u sljepoći,
I bijela, bijela krvnikova koža;
Jer do pojasa svi su bili goli
I tako nagi oči su nam boli.
O bolno svjetlo, nikad tako jako
I oštro nikad nisi sinulo u zori,
U strijeli, ognju; i ko da sam plako
Vatrene suze s kojih duplje gori:
A kroz taj pako bljeskovi su pekli,
Vriskovi drugih mučenika sjekli.
Ne znam, koliko žar je bijesni trajo,
Kad grozne kvrge s duplja rasti stanu,
Ko kugle tvrde, i jedva sam stajo.
Tad spoznah skliske oči na svom dlanu
I rekoh: "Slijep sam, mila moja mati,
Kako ću tebe sada oplakati..."
A silno svjetlo, ko stotine zvona
Sa zvonika bijelih, u pameti
Ludoj sijevne: svjetlost sa Siona,
Divna svjetlost, svjetlost koja svijeti!
Svijetla ptico! Svijetlo drvo! Rijeko!
Mjeseče! Svjetlo ko majčino mlijeko!
Al ovu strašnu bol već nisam čeko:
Krvnik mi reče: "Zgnječi svoje oči!"
Obezumljen sam skoro preda nj kleko,
Kad grč mi šaku gustom sluzi smoči;
I više nisam ništa čuo, znao:
U bezdan kao u raku sam pao.
Proleterska revolucija? Majku ti Božju.
Jama
Krv je moje svjetlo i moja tama.
Blaženu noć su meni iskopali
Sa sretnim vidom iz očinjih jama;
Od kaplja dana bijesni oganj pali
Krvavu zjenu u mozgu, ko ranu.
Moje su oči zgasle na mome dlanu.
Sigurno još su treperile ptice
U njima, nebo blago se okrenu;
I ćutio sam, krvavo mi lice
Utonulo je s modrinom u zjenu;
Na dlanu oči zrakama se smiju
I moje suze ne mogu da liju.
Samo kroz prste kapale su kapi
Tople i guste, koje krvnik nađe
Još gorčom mukom duplja koje zjapi -
Da bodež u vrat zabode mi slađe:
A mene dragost ove krvi uze,
I ćutio sam kaplje kao suze.
Posljednje svjetlo prije strašne noći
Bio je bljesak munjevita noža,
I vrisak, bijel još i sad u sljepoći,
I bijela, bijela krvnikova koža;
Jer do pojasa svi su bili goli
I tako nagi oči su nam boli.
O bolno svjetlo, nikad tako jako
I oštro nikad nisi sinulo u zori,
U strijeli, ognju; i ko da sam plako
Vatrene suze s kojih duplje gori:
A kroz taj pako bljeskovi su pekli,
Vriskovi drugih mučenika sjekli.
Ne znam, koliko žar je bijesni trajo,
Kad grozne kvrge s duplja rasti stanu,
Ko kugle tvrde, i jedva sam stajo.
Tad spoznah skliske oči na svom dlanu
I rekoh: "Slijep sam, mila moja mati,
Kako ću tebe sada oplakati..."
A silno svjetlo, ko stotine zvona
Sa zvonika bijelih, u pameti
Ludoj sijevne: svjetlost sa Siona,
Divna svjetlost, svjetlost koja svijeti!
Svijetla ptico! Svijetlo drvo! Rijeko!
Mjeseče! Svjetlo ko majčino mlijeko!
Al ovu strašnu bol već nisam čeko:
Krvnik mi reče: "Zgnječi svoje oči!"
Obezumljen sam skoro preda nj kleko,
Kad grč mi šaku gustom sluzi smoči;
I više nisam ništa čuo, znao:
U bezdan kao u raku sam pao.
Proleterska revolucija? Majku ti Božju.
2015-08-09
Nisu bili komunisti,ali su komunisti bili,ako si već spomenuo književnike, Davičo,Ćopić,Popović,Đilas, Zogović, Kaštelan,Lalić, Racin,Koča, Joža Horvat...melkior wrote:
Nije točno. Zar misliš da su jedan Vladimir Nazor ili Ivan Goran Kovačić bili komunisti? Antifašistički pokret nema veze s komunističkom/proleterskom revolucijom, nego sa zločinima ustaša i nacista.
2014-04-22
Jedini razlog zašto nije postojao građanski pokret otpora jest u činjenici što je Vladko Maček skončao u zatvoru. Ni neovisne Hrvatske ne bi bilo da je uspio atentat na Tuđmana raketiranjem Banskih dvora.
Teorija elita. Pobij narodu elitu, vodstvo i bit će gluh, slijep i nijem. To su uzroci čuvene hrvatske šutnje. Bez elite, bez vodstva, ostaju samo poezija, kolektivna tragedija i drama.
Teorija elita. Pobij narodu elitu, vodstvo i bit će gluh, slijep i nijem. To su uzroci čuvene hrvatske šutnje. Bez elite, bez vodstva, ostaju samo poezija, kolektivna tragedija i drama.
2015-08-09
Odi u kurac i ti i oni. Većina Hrvata seljaka koji su otišli u partizane nisu bili nikakvi komunisti. S ustaškim nožem na grlu, fašističkim mitraljezom na leđima i nacističkim Gestapom za petama velika većina nije brusila teoriju marksističkog pokreta, nego pokušavalo preživjeti. Tito im je dao vojnu strukturu, oružje i taktički plan. I to im je bilo sasvim dovoljno. Jebote Marx i radničko samoupravljanje. Samoupravljanje čega kad je 90% stanovništva bilo seljaci i živjeli od zemlje?jastreb wrote:Nisu bili komunisti,ali su komunisti bili,ako si već spomenuo književnike, Davičo,Ćopić,Popović,Đilas, Zogović, Kaštelan,Lalić, Racin,Koča, Joža Horvat...melkior wrote:
Nije točno. Zar misliš da su jedan Vladimir Nazor ili Ivan Goran Kovačić bili komunisti? Antifašistički pokret nema veze s komunističkom/proleterskom revolucijom, nego sa zločinima ustaša i nacista.
2015-08-09
Ribari i seljaci su na svojim plećima iznijeli antifašistički pokret, a oni ne mogu biti komunisti. Ono malo intelektualaca što je bilo u gradovima, nisu bili nikakvi komunisti. Da je Tito u razdoblju od´41.-´45. širio proletersku revoluciju, završio bi na vješalima a ne izišao kao pobjednik II. Svjetskog rata.
2015-08-09
Komunistička revolucija bila je prevara koja je išla usporedno s osvetom pobjednika prema poraženim elementima nas Bleiburgu - manji broj njih su bili ustaše, a veći broj onih koji su se grozili mogućnosti da završe opet pod čizmom Beograda, dinastije Karađorđević i četnika. Englezi i masonerija izveli su najgoru odvratnu gnjusnu operaciju oživljavanja Jugoslavije a hoće li ona biti komunistička ili četničko-rojalistička jebalo im se živo. I tu je Tito ugrabio priliku da zajebe četnike. Vrhunski varalica i manipulator.melkior wrote:Ribari i seljaci su na svojim plećima iznijeli antifašistički pokret, a oni ne mogu biti komunisti. Ono malo intelektualaca što je bilo u gradovima, nisu bili nikakvi komunisti. Da je Tito u razdoblju od´41.-´45. širio proletersku revoluciju, završio bi na vješalima a ne izišao kao pobjednik II. Svjetskog rata.
2015-08-09
Ja još uvijek nisam siguran da pravi Broz nije skončao u nekom ratnom rovu, a da nekakav ruski špijun kad se osjetio dovoljno jakim, se nije oteo Staljinovih šapa i pod lažnim imenom uspostavio vlastiti imperij od Vardara do Triglava, sami Hrvati genetski nemaju u sebi takvu političku inteligenciju, pravu istinu nikad nećemo doznati. Hrvati su ipak generalno, politički hlebinci i budale.melkior wrote:Komunistička revolucija bila je prevara koja je išla usporedno s osvetom pobjednika prema poraženim elementima nas Bleiburgu - manji broj njih su bili ustaše, a veći broj onih koji su se grozili mogućnosti da završe opet pod čizmom Beograda, dinastije Karađorđević i četnika. Englezi i masonerija izveli su najgoru odvratnu gnjusnu operaciju oživljavanja Jugoslavije a hoće li ona biti komunistička ili četničko-rojalistička jebalo im se živo. I tu je Tito ugrabio priliku da zajebe četnike. Vrhunski varalica i manipulator.melkior wrote:Ribari i seljaci su na svojim plećima iznijeli antifašistički pokret, a oni ne mogu biti komunisti. Ono malo intelektualaca što je bilo u gradovima, nisu bili nikakvi komunisti. Da je Tito u razdoblju od´41.-´45. širio proletersku revoluciju, završio bi na vješalima a ne izišao kao pobjednik II. Svjetskog rata.
2015-08-09
Pa o tome ti i pričam.melkior wrote:Ribari i seljaci su na svojim plećima iznijeli antifašistički pokret, a oni ne mogu biti komunisti. Ono malo intelektualaca što je bilo u gradovima, nisu bili nikakvi komunisti. Da je Tito u razdoblju od´41.-´45. širio proletersku revoluciju, završio bi na vješalima a ne izišao kao pobjednik II. Svjetskog rata.
Ti su seljaci kasnije,tj.u toku rata postali prekaljeni komunisti i time srušili Staljinove teze. Dakle u rat su većina njih ušli kao nekomunisti,ili simpatizeri Partije,ali su u ratu postali skojevci i komunisti. Djevojke pogotovo.
Komunisti su bili rukovodioci,komesari,ilegalci po gradovima itd itd.
No čak su se i vanpartijci osjećali komunistima i davali sve od sebe za ulazak u partiju.
2014-04-22
Hrvati imaju takav potencijal,kad su na pravoj strani. No takav kalibar vođe nisu imali ni kudikamo veći narodi.melkior wrote:melkior wrote:melkior wrote: sami Hrvati genetski nemaju u sebi takvu političku inteligenciju, pravu istinu nikad nećemo doznati. Hrvati su ipak generalno, politički hlebinci i budale.
De Gol je prema Titu bio obični potrčko.
I naravno,jedna vrlo važna stvar. Tito nije bio podložan Crkvi.
2014-04-22
vi nemate pojma o temijastreb wrote:Hrvati imaju takav potencijal,kad su na pravoj strani. No takav kalibar vođe nisu imali ni kudikamo veći narodi.melkior wrote:melkior wrote:melkior wrote: sami Hrvati genetski nemaju u sebi takvu političku inteligenciju, pravu istinu nikad nećemo doznati. Hrvati su ipak generalno, politički hlebinci i budale.
De Gol je prema Titu bio obični potrčko.
I naravno,jedna vrlo važna stvar. Tito nije bio podložan Crkvi.
a o suštini vaše rasprave bih zamolio pušćanje vode
vi ste titowa mentalna kopilad koja nije upratila da poslje tita nema tita
ja ovde zazivan mezimčad spisatelja koji se diči ustaškim socijalizmom
na ovom vorumu sam pripozna dvojicu soci-kamikaza koji ruše hrvatsku opstojnost kroz pomenutu ideologiju na desnici
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» redaljka socijalističke gamadi
» 20 godina socijalisticke utopije u Venezueli
» stvarne namjere mutantne socijalističke senf-gamadi
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» redaljka socijalističke gamadi
» 20 godina socijalisticke utopije u Venezueli
» stvarne namjere mutantne socijalističke senf-gamadi
Page 2 of 2