Ovo je za Vukasadinare
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Ovo je za Vukasadinare
https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1380715/Zatocnici-Vitezovi-Delije-Turci-Srbi.html
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Re: Ovo je za Vukasadinare
Cisto da znas znacenje navijacke grupe Zvezde...
2014-08-25
srbi su mentalne pičke koje su bacale cviće na tenkoveSerbinho-3 wrote:Cisto da znas znacenje navijacke grupe Zvezde...
nemoj isusati
jadni ste
Guest- Guest
obala razuma wrote:srbi su mentalne pičke koje su bacale cviće na tenkoveSerbinho-3 wrote:Cisto da znas znacenje navijacke grupe Zvezde...
nemoj isusati
jadni ste
2014-08-25
Znači delije su bili srbi koji su služili u turskoj lakoj konjici i borili se protiv kršćana, širili otomansko carstvo
Pa jebote..
Nešto kao janjičari, s tim da su janjičare unovačili i oteli sa 10 godina a delije same išle
Pa jebote..
Nešto kao janjičari, s tim da su janjičare unovačili i oteli sa 10 godina a delije same išle
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Bolje da nisi rekao..turski dobrovoljci.Serbinho-3 wrote:Cisto da znas znacenje navijacke grupe Zvezde...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:Bolje da nisi rekao..turski dobrovoljci.Serbinho-3 wrote:Cisto da znas znacenje navijacke grupe Zvezde...
Lakse ces i sa Turcima naci zajednicku rec, nego sa
Zapadom...
2014-08-25
značenje reči delija:
[list="box-sizing: border-box; padding-right: 0px; padding-left: 0px; margin-bottom: 26px; color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size: 15px; background-color: rgb(255, 255, 255);"][*]
vezirov vojnik; vojnik u nekoj četi lako oružanijeh konjanika, kojima se četovođa zove delibašy; deli – mahnit, hrabar
[*]
ratnik, junak, snažan muškarac lepe i razvijene muskulature;
[*]
navijač fudbalskog kluba Crvena Zvezda
[/list]
Vezirovi ili Vućićevi konjanici. Nekrst od zla oca i još gore majke.
Ne kuzim..zasto zbog mene?..to su bile moje uredovne musterije davno...bilo pa proslo..
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Svako malo Srbi stavljaju te snimke ulaska Nijemaca u Zagreb.
Ja ne znam sta hoce da dokazu s tim
Iz tog dokumentarnog snimka moze se samo zakljuciti da su Hrvati mrzili Kraljevinu iz dna duse.
Mrznja prema Kraljevini a ne neka silna ljubav prema Svabama.
Iz tog dokumentarnog snimka moze se samo zakljuciti da su Hrvati mrzili Kraljevinu iz dna duse.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ima snimaka gdje se vidi da dobar broj Zagrepčana plače. Veliki dio bio je rezigniran. Ovi što su skakali i pozdravljali Nijemce gurali su se u prve redove.Ringo10 wrote:Svako malo Srbi stavljaju te snimke ulaska Nijemaca u Zagreb.
uostalom vidi se i snimka Tita koji sa grupom radnika stoji i promatra situaciju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Mene više brine što je Bog, izgleda, odustao od Hrvata. A i ja razmišljam da odem.
Ringo10 wrote:Svako malo Srbi stavljaju te snimke ulaska Nijemaca u Zagreb.
Realno Kraljevina i jeste greska i sve nakon iste.
Nekome padne ideja da toliki broj primitivaca dovede u red.
Utopija.
2014-08-25
marcellus wrote:Mene više brine što je Bog, izgleda, odustao od Hrvata. A i ja razmišljam da odem.
Malezija?
Pa što te gurnulo u blues?
Guest- Guest
Navijači su atavizam radničke subkulture, kojima su se očevi i majke tražili u novoj sredini nakon dolaska ili bi navijanjem za klub “iz starog kraja” zadržavali kontakt s korijenima.
Navijačke skupine su odavno postojale prije formalnog ustrojavanja, držale bi ulicu ili kvart, brinuli o starijima, slabijima i djeci, a iste takve napadali na gostovanjima.
Uglavnom, navijanje je socijalno poludopušten ventil za devijantno ponašanje muškoj populaciji koja živi u očaju besperspektivnosti, pa imaju vikend gdje “prate utakmicu”, zvjerski se napiju, prave sranja, kad pretjeraju, nalete na murju (svoj svoga i u mraku prepozna), koja ih privede da popravi statistiku i malo na njima čeliči gvozdene pesnice u policijskoj postaji.
Sutra van s šljivom, unutrašnjim ozljedama i prekršajnom prijavom...
Navijačke skupine su odavno postojale prije formalnog ustrojavanja, držale bi ulicu ili kvart, brinuli o starijima, slabijima i djeci, a iste takve napadali na gostovanjima.
Uglavnom, navijanje je socijalno poludopušten ventil za devijantno ponašanje muškoj populaciji koja živi u očaju besperspektivnosti, pa imaju vikend gdje “prate utakmicu”, zvjerski se napiju, prave sranja, kad pretjeraju, nalete na murju (svoj svoga i u mraku prepozna), koja ih privede da popravi statistiku i malo na njima čeliči gvozdene pesnice u policijskoj postaji.
Guest- Guest
nema pravde..lustracija...ne slijedimo trumpovu,orbanovu politiku...mobiu$ wrote:marcellus wrote:Mene više brine što je Bog, izgleda, odustao od Hrvata. A i ja razmišljam da odem.
Malezija?
Pa što te gurnulo u blues?
2015-09-08
Pa ja ću iznijeti ovdje nešto u vezi Rmade,moje "omiljene" navijačke grupe.mobiu$ wrote:Navijači su atavizam radničke subkulture, kojima su se očevi i majke tražili u novoj sredini nakon dolaska ili bi navijanjem za klub “iz starog kraja” zadržavali kontakt s korijenima.
Ima nečega u ovom tvom ekspozeu.
Dakle,do formiranja Rmade,navjači Rijeke bili su uglavnom domaći ljudi,Riječani,Fijumani,Kastavci, posebice Grobničani,te nešto malo Bodula...
Veći dio stanovnika grada na Riječini čine navijači Hajduka,Dinama,Zvezde i Partizana. Najviše je bilo Hajdukovaca i Zvezdaša.
Osnivanjem Armade djeca ovih gore navedenih postaju navijači Rijeke,tj.bolje reći Rmade.
Postoji i urbani mit da su Armadu osnovali navijači Hajduka,ali je u stvari točno da su je osnovali Dalmatinci ,tj.djeca doseljenih Dalmoša,katolika i pravoslavaca,čiji su očevi bili Hajdukovci i Zvezdaši.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Je l' i Broz plakao?jastreb wrote:Ima snimaka gdje se vidi da dobar broj Zagrepčana plače. Veliki dio bio je rezigniran. Ovi što su skakali i pozdravljali Nijemce gurali su se u prve redove.Ringo10 wrote:Svako malo Srbi stavljaju te snimke ulaska Nijemaca u Zagreb.
uostalom vidi se i snimka Tita koji sa grupom radnika stoji i promatra situaciju.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
...armadu nisu osnovali dalmosi vec neki bivsi navijaci hajduka koji nisu bili dalmosa..jedan je bio porijeklom sa cresa a drugi porijeklom iz delnicajastreb wrote:Pa ja ću iznijeti ovdje nešto u vezi Rmade,moje "omiljene" navijačke grupe.mobiu$ wrote:Navijači su atavizam radničke subkulture, kojima su se očevi i majke tražili u novoj sredini nakon dolaska ili bi navijanjem za klub “iz starog kraja” zadržavali kontakt s korijenima.
Ima nečega u ovom tvom ekspozeu.
Dakle,do formiranja Rmade,navjači Rijeke bili su uglavnom domaći ljudi,Riječani,Fijumani,Kastavci, posebice Grobničani,te nešto malo Bodula...
Veći dio stanovnika grada na Riječini čine navijači Hajduka,Dinama,Zvezde i Partizana. Najviše je bilo Hajdukovaca i Zvezdaša.
Osnivanjem Armade djeca ovih gore navedenih postaju navijači Rijeke,tj.bolje reći Rmade.
Postoji i urbani mit da su Armadu osnovali navijači Hajduka,ali je u stvari točno da su je osnovali Dalmatinci ,tj.djeca doseljenih Dalmoša,katolika i pravoslavaca,čiji su očevi bili Hajdukovci i Zvezdaši.
2015-09-08
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Page 1 of 3