Navaljni odgovorio Putinu: Skuhao sam novičok i pijuckao ga
Page 1 of 1
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni možda je otrovao sam sebe novičokom, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin navodno francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, objavio je "Mond" pozivajći se na neimenovane izvore.
Putin je navodno u telefonskom razgovoru sa Makronom 14. septembra rekao da je Navaljni više puta "simulirao svoje bolesti", prenosi "The Moscow Times".
Navaljni, koji je danas izašao iz bolnice u Njemačkoj, gdje se oporavljao od trovanja, reagovao je na navodne Putinove tvrdnje kao nelogične.
- Moj plan je bio da skuham novičok u kuhinji, pijuckam ga polako u avionu, umrem i završim u mrtvačnici u Omsku, gdje će moj uzrok smrti biti naveden kao ''živio je dovoljno'' - napisao je Navaljni na Instagramu.
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni možda je otrovao sam sebe novičokom, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin navodno francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, objavio je "Mond" pozivajći se na neimenovane izvore.
Putin je navodno u telefonskom razgovoru sa Makronom 14. septembra rekao da je Navaljni više puta "simulirao svoje bolesti", prenosi "The Moscow Times".
Navaljni, koji je danas izašao iz bolnice u Njemačkoj, gdje se oporavljao od trovanja, reagovao je na navodne Putinove tvrdnje kao nelogične.
- Moj plan je bio da skuham novičok u kuhinji, pijuckam ga polako u avionu, umrem i završim u mrtvačnici u Omsku, gdje će moj uzrok smrti biti naveden kao ''živio je dovoljno'' - napisao je Navaljni na Instagramu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Navaljni odgovorio Putinu: Skuhao sam novičok i pijuckao ga
Taj tekst u Mondu je zivi urnebes. Veca smijurija odavno nije objavljena u medijima
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ringo10 wrote:Taj tekst u Mondu je zivi urnebes. Veca smijurija odavno nije objavljena u medijima
Rusi nakon ovoga de facto prekidaju dijalog sa Francuskom
curenje međusobnih razgovora ne misle tolerirati...
Iako je Putin očito podjebavao Macrona na što je ovaj popizdio i prosljedio transkript medijima
2018-04-10
MA pitaj Boga je li to sve istina ... LeMonde je smeće u rangu IndexaHektorović wrote:Ringo10 wrote:Taj tekst u Mondu je zivi urnebes. Veca smijurija odavno nije objavljena u medijima
Iako je Putin očito podjebavao Macrona na što je ovaj popizdio i prosljedio transkript medijima
Rusi su to već negirali kao medijski senzacionalizam
2015-09-24
Ovaj se brže oporavio od novičoka nego bi od gripe...
Ringo10 wrote:MA pitaj Boga je li to sve istina ... LeMonde je smeće u rangu IndexaHektorović wrote:Ringo10 wrote:Taj tekst u Mondu je zivi urnebes. Veca smijurija odavno nije objavljena u medijima
Rusi su to već negirali kao medijski senzacionalizam
Rusi su upravo proširili sankcije spram EU
2018-04-10
“Kako je to uopšte moguće?”, Rusija pita OPCW nakon što izvještaj tvrdi da je tim poslat u Njemačku istog dana kada se Navaljni razbolio u Sibiru
Najnoviji izvještaj OPCW koji sadrži podatke o njegovom odgovoru na „trovanje“ ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog ima očigledne nedosljednosti, kaže Moskva, dodajući da ih nadzorna služba za hemijsko oružje nije objasnila.
Rusija će tražiti pojašnjenje od Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) o njenim nalazima, najavio je izaslanik zemlje Aleksander Šulgin supervizoru hemijskog oružja. Dokument, predstavljen na 97. zasjedanju izvršnog vijeća organizacije ranije ove nedjelje, sadrži informacije o reakciji ovog tijela na trovanje Navaljnog još u avgustu 2020. godine.
U njemu OPCW navodi da je njen sekretarijat „rasporedio tim koji će obaviti posjetu tehničke pomoći“ vezanu za sumnju na trovanje „ruskog državljanina“ na zahtjev Njemačke 20. avgusta. Problem je u tome što je tog dana Navaljni samo letio od ruskog sibirskog grada Tomska do Moskve. Na tom letu se prvo osjećao loše, a potom je hitno prebačen u bolnicu u drugi sibirski grad Omsk, nakon hitnog sletanja aviona.
Rusija je zahtijevala da OPCW objasni „kako je to uopšte moguće“ i zašto je organizacija prethodno rekla državama učesnicama da je njen tim poslat u Njemačku tek početkom septembra, rekao je Šulgin.
„Pa, šta to imamo ovdje? Kada se Navaljni tek počeo osjećati loše dok je još uvijek bio na letu iz Tomska za Moskvu, stručnjaci OPCW već su ga čekali u Berlinu?“
Kurac bi se meni taj šupak oporavil ... dal bih mu rižu koju je skuhala moja punica.
Mrtav u roku 24 sata.
Mrtav u roku 24 sata.
Guest- Guest
Sovak wrote:Kurac bi se meni taj šupak oporavil ... dal bih mu rižu koju je skuhala moja punica.
Mrtav u roku 24 sata.
:D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Sovak wrote:Kurac bi se meni taj šupak oporavil ... dal bih mu rižu koju je skuhala moja punica.
Mrtav u roku 24 sata.
:D
Smij se se ti smij ... ali ja sam preživil.
I nikad više nisam izazival sreću.
Guest- Guest
Tome kretenu su trebali zavaliti 25 godina robije.
A ne 2.5 godine
Ali njegova zenica je svakako nasla sebi kuronju dok govno robija.
A ne 2.5 godine
Ali njegova zenica je svakako nasla sebi kuronju dok govno robija.
2015-09-24
Ljubo Moljac je svojevremeno slao svoju punicu u poznate turističke destinacije, Vijetnam,Kambodža, Bejrut...i svaki put bi se vratila i rekla kako je tamo bilo divno jer je svake noći bio vatromet :)Sovak wrote:Kurac bi se meni taj šupak oporavil ... dal bih mu rižu koju je skuhala moja punica.
Mrtav u roku 24 sata.
Similar topics
» Navaljni osudjen
» Navaljni znatno bolje
» Navaljni zaradio robiju
» Oporavljeni Navaljni vraća se u Rusiju
» Putlerova poruka onima koji skrenu sa njegova puta - Novicok u cokoladi
» Navaljni znatno bolje
» Navaljni zaradio robiju
» Oporavljeni Navaljni vraća se u Rusiju
» Putlerova poruka onima koji skrenu sa njegova puta - Novicok u cokoladi
Page 1 of 1