Dodik u srijedu u Zagrebu, sastanak sa Milanovićem i Plenkovićem
Page 3 of 15
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Re: Dodik u srijedu u Zagrebu, sastanak sa Milanovićem i Plenkovićem
mobiu$ wrote:Kenwood Kenon, a i Milanović (kad hoće) su odlično upoznati s prilikama u BiH.
Dodik ne dolazi ceremonijalno, ali ne očekujem spektakularne izjave. No, dinamika se promijenila, ali i na srpskoj strani.
Dodik se želi osigurati sa Drine i Save da dalje avansira interese RS. Lukav je, žilav i ne da se impresionirati, mora mu se priznati.
Radni posjeti su i najprouktivniji posjeti
Protokolarne ceremonije samo potroše puno vremena...
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
epikur37 wrote:crvenkasti wrote:epikur37 wrote:
I prima ga u banske dvorei odmah na pantvčak
nešto morebit lipo se kuje
hercegbosna se prisajedinjuje...dogodine u kupresu ;)
Istivremeno Vucić dogovorio s Trampom mali Šengen u koji ulazi i Podgorica i Sarajevo.
Želite nas uvući u Valiku Srbiju!
Mislite da smo glupi?
RH je svakako izvan toga. Kulturno, civlizacijski i geopolitički mi smo u prirodnom ambijentu i osigurani.
Tu stvarno nema nikakve dileme izuzev u jugoslavenskim sekvelama.
Ostaje pitanje uređenja Balkana s kojim izravno RH ima vezu isključivo preko konstitutivnosti Hrvata u BiH.
Imam dojam da je ta konstitutivnost Hrvatskoj samo teret i da bi naš interes, kulturno i politički bio prirodno na mjeri zaštite hrvatske nacionalne manjine u BiH.
Hrvatska manjina će u razdiobi BiH biti uključena u međudržavne sporazume sa Srbijom i Bosnom po principu reciprociteta a naša svetišta tamo biti zaštićena.
Ne može. Vi Bosanci i Hercegovci Hrvati svi imate hrvatsko državljanstvo. Nikada se nećete odreći ni konstitutivnosti ni veza s Hrvatskom državom.
A preko Sarajeva i Dodika ćete sada imati još otvorenije i transparantnije veze sa Beogradom. To je taj Vucićev mali Šengen.
Ako to nije velika Srbija, onda ne znam što je?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:epikur37 wrote:crvenkasti wrote:
Istivremeno Vucić dogovorio s Trampom mali Šengen u koji ulazi i Podgorica i Sarajevo.
Želite nas uvući u Valiku Srbiju!
Mislite da smo glupi?
RH je svakako izvan toga. Kulturno, civlizacijski i geopolitički mi smo u prirodnom ambijentu i osigurani.
Ostaje pitanje uređenja Balkana s kojim izravno RH ima vezu isključivo preko konstitutivnosti Hrvata u BiH.
Imam dojam da je ta konstitutivnost Hrvatskoj samo teret i da bi naš interes, kulturno i politički bio prirodno na mjeri zaštite hrvatske nacionalne manjine u BiH.
Hrvatska manjina će u razdiobi BiH biti uključena u međudržavne sporazume sa Srbijom i Bosnom po principu reciprociteta a naša svetišta tamo biti zaštićena.
Ne može. Vi Bosanci i Hercegovci Hrvati svi imate hrvatsko državljanstvo. Nikada se nećete odreći ni konstitutivnosti ni veza s Hrvatskom državom.
A preko Sarajeva i Dodika ćete sada imati još otvorenije i transparantnije veze sa Beogradom. To je taj Vucićev mali Šengen.
konstitutivnost ispod određene demografske mjere i političkog prava je apsurdna...
a mi smo po oba azimuta na granici
bez ikakve volje i potencije da se stanje pomjeri kontra trendova...
stvar je manje-više gotova
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:crvenkasti wrote:epikur37 wrote:
konstitutivnost ispod određene demografske mjere i političkog prava je apsurdna...
a mi smo po oba azimuta na granici
bez ikakve volje i potencije da se stanje pomjeri kontra trendova...
stvar je manje-više gotova
To je onda još gore 100 puta! Velika Srbija, ali bez Hrvata koji će ju iznutra razarati.
Svetosavlje zemljopisno u samom trbuhu Hrvatske države.
Nesputano četništvo na 30 kilometara od Zagreba?
crvenkasti-
2014-04-17
crvenkasti wrote:
To je onda još gore 100 puta! Velika Srbija, ali bez Hrvata koji će ju iznutra razarati.
Rahmetli Banac govori iz Crvenkastog :D
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
U tom smislu, Hrvatska kao matična nacionalna drava Hrvata treba već sada proaktivno djelovati i ići u smjeru da što bolje utrži svoj potrošeni i nevaljani konstitutivni ulog u BiH.
To je nama tuđa zemlja, gdje još, barem formalno imamo neke dionice.
Prodajmo ih dok još nešto vrijede!
Osigurajmo hrvatskoj nacionalnoj manjini dobar pravni i izborni status, a samoj Hrvatskoj privilegirane veze i ekonomske koristi.
Ovdje stavrno bez ironije.
Osigurajmo hrvatskoj nacionalnoj manjini dobar pravni i izborni status, a samoj Hrvatskoj privilegirane veze i ekonomske koristi.
2015-08-06
Hektorović wrote:crvenkasti wrote:
Rahmetli Banac govori iz Crvenkastog :D
crvenkasti ima svoje potrebe....
2015-08-06
epikur37 wrote:U tom smislu, Hrvatska kao matična nacionalna drava Hrvata treba već sada proaktivno djelovati i ići u smjeru da što bolje utrži svoj potrošeni i nevaljani konstitutivni ulog u BiH.
Pomalo.
Valja najprije saslušati Dodika.
Guest- Guest
Da , nek Dodik dođe. Saslušat ćemo ga. Da vidimo njegov pogled na sve.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
mobiu$ wrote:epikur37 wrote:U tom smislu, Hrvatska kao matična nacionalna drava Hrvata treba već sada proaktivno djelovati i ići u smjeru da što bolje utrži svoj potrošeni i nevaljani konstitutivni ulog u BiH.
Pomalo.
Valja najprije saslušati Dodika.
Već ću ti reći.
Dodik će nam pružiti podršku, kroz sve pravne i političke mehanizme na nivou BiH, kao što je i do sada činio.
Jasno, uvjet je ne zadiranje u RS po pitanju subjektiviteta, teritorijalnog integriteta i na kraju prava na samoodređenje.
Pitanje pred Zagrebom jeste ovo:
1. Prihvatiti podršku Dodika i srpske strane za izvlačenje Hrvata iz Federacije BiH, na početku barem institucionalno a u konačnici teritorijalno
ili
2. Odbiti Dodikovu i srpsku ponudu te ići s muslimanima na ga gašenje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH pod muslimanskom dominacijom.
2015-08-06
Ne može Dodik izvući Hrvate iz njihovih problema al može kočiti Balije.
Nema Dodik tolike ovlasti. Ponuda mu je slaba al ipak ok ako će njih nastaviti kočiti.
Nema Dodik tolike ovlasti. Ponuda mu je slaba al ipak ok ako će njih nastaviti kočiti.
2014-04-11
Dobio je Pupovca opet u vladi. To mu je garancija da Plenkovic dok je na vlasti a je iduće četiri godine sasvim sigurno neće dirat RS.
Ostalo se trguje.
Ostalo se trguje.
2014-04-11
S obzirom da je sam Dodik na nekakvim američkim sankcijama ovo mu je politički veliki predizborni plus šta ga primaju i predsjednik i premijer Hrvatske itd a Komšića ne.
Svakako ogroman plus posebno kad se uzme bitnost Hr za zapadni dio RS u svakom pogledu od sigurnosnog do ekonomskog.
Svakako ogroman plus posebno kad se uzme bitnost Hr za zapadni dio RS u svakom pogledu od sigurnosnog do ekonomskog.
2014-04-11
Nas ne košta ništa. Milanović i Plenkovic sutra imaju radni sastanak s njime a njemu je predizborni plus jer ne primaju Komšića a u jednom danu i predsjednik i premijer Hrvatske ga primaju i imaju sastanke.
To je poruka.
Ne bih u dubinu jer je sama poruka dubina.
To je poruka.
Ne bih u dubinu jer je sama poruka dubina.
2014-04-11
plenki upoznat sa situacijom u bh-a?..plenkija zaboli kurac sve sto je juzno od kupe istocno od lonje..nedugo pojma nije imao o nekoj teskoj situaciji o kojem su mediji brujili..u Topuskommobiu$ wrote:Kenwood Kenon, a i Milanović (kad hoće) su odlično upoznati s prilikama u BiH.
Dodik ne dolazi ceremonijalno, ali ne očekujem spektakularne izjave. No, dinamika se promijenila, ali i na srpskoj strani.
Dodik se želi osigurati sa Drine i Save da dalje avansira interese RS. Lukav je, žilav i ne da se impresionirati, mora mu se priznati.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Starovlascanska politika kako je govorio krleza..kad ne vidis dalje od vlaske ulice sto se zbiva ili te interesuje
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
hehe, ko i vulina...a ako bude baljezgao, bude i on hrvatsku gledao samo preko tarabedebotoijusto wrote:mozes ti utvarat dodinu bitnost no stvarnost te demantiraepikur37 wrote:debotoijusto wrote:
dolazi kao bosanac
kad dolazi tkz. drzavotvorno hrvatska policija razoruza pratnju i isprati sporednim putevima
toliko o bitnosti
ma da , sve su to tamo neke gluposti, bosna, mujo haso, burek :D
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/kako-je-hrvatska-policija-razoruzala-dodikove-ljude-prizeljkivao-je-da-ga-tretiraju-kao-drzavnika-a-onda-je-uslijedio-hladan-tus-7043741
meni je, al kako je tebi tuđa, ledteyebo?epikur37 wrote:U tom smislu, Hrvatska kao matična nacionalna drava Hrvata treba već sada proaktivno djelovati i ići u smjeru da što bolje utrži svoj potrošeni i nevaljani konstitutivni ulog u BiH.
dodik nema mandat da daje
obecanja u ime svih srba
nedaj Boze i srbije
on je djilkoß lokalnog formata
vrlo ogranicene pol.percepcije
njegove izjave znaju da budu
vrlo opasne ( msm glupe )
obecanja u ime svih srba
nedaj Boze i srbije
on je djilkoß lokalnog formata
vrlo ogranicene pol.percepcije
njegove izjave znaju da budu
vrlo opasne ( msm glupe )
Last edited by pizzon on 16/9/2020, 07:21; edited 1 time in total
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
dodik i zoki su isti nivo
pomeri se bre od mene :)
i nemoj da menjaju temu ;)
pomeri se bre od mene :)
i nemoj da menjaju temu ;)
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
Noor wrote:meni je, al kako je tebi tuđa, ledteyebo?epikur37 wrote:U tom smislu, Hrvatska kao matična nacionalna drava Hrvata treba već sada proaktivno djelovati i ići u smjeru da što bolje utrži svoj potrošeni i nevaljani konstitutivni ulog u BiH.
Pod nama mislim na RH,
ja sam pak insajder, poznajem ju dobro iznutra poput Ive Andrića, ali to nema nikakve koristi za državnu i nacionalnu politiku, čisto moja neka prednost i satisfakcija u razmatranju
2015-08-06
Page 3 of 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Similar topics
» Večeras u Zagrebu sastanak Čovića i Izetbegovića s Plenkovićem
» Apple tražio sastanak s Plenkovićem u Davosu
» Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak sa Plenkovićem
» Sastanak Čović-Dodik
» Dodik u Zagrebu s Izraelcima
» Apple tražio sastanak s Plenkovićem u Davosu
» Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak sa Plenkovićem
» Sastanak Čović-Dodik