Dodik u srijedu u Zagrebu, sastanak sa Milanovićem i Plenkovićem
Page 14 of 15
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Dodik u srijedu u Zagrebu, sastanak sa Milanovićem i Plenkovićem
kad prvi pijetao kukurikne odmah krece pranje i svaljivanje na onog drugog..e jesu 'hrabriše'
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
proradila čuka kod plenkija valjda sinoc..'u jebote bog sto ce reci na ovo brisel'...'a nista moram reagirati.halo boricu odmah da si me oprao u otvorenom i sve svalio na zokija ja sa ovim nemam veze'
2015-09-08
dezurni plenkijev analiticar gjenero vec na direktnom pere milanovica zbog posjete dodika ali ne i plenkija....kakve veze plenki ima sa posjetom dode...
2015-09-08
...onj gad zoki nagovorio je plenkija da primi dodu..jer ga zeli usositi kod ovih u briselu
2015-09-08
vuksadinare wrote:dezurni plenkijev analiticar gjenero vec na direktnom pere milanovica zbog posjete dodika ali ne i plenkija....kakve veze plenki ima sa posjetom dode...
Gjenero o Dodikovoj posjeti Zagrebu: Legitimiranje politike razbijanja jedinstvene BiH
16. 09. 2020. u 09:05:00 Radiosarajevo.ba
Teško je naći racionalno opravdanje za to da službeni Zagreba Milorada Dodika tretira kao legitimnog predstavnika suverene Bosne i Hercegovine, kaže za Radiosarajevo.ba ugledni hrvatski politolog i politički analitičar Davor Gjenero.
Piše: Faruk Vele
On je na taj način komentirao najavu današnjeg susreta Dodika sa državnim vrhom Hrvatske, a nakon pokušaja lidera bosanskih Srba da uvuče i Zagreb u ono što je ugledni hrvatski novinar Robert Bajruši nazvao pokušajem "dijeljenja Bosne i Hercegovine".
Nije poznato šta će Kenwood Kenon i Milanović kazati Dodiku, ali je poznato da su se Beograd i Zagreb, historijski gledano, jedino lako oko Bosne dogovarali. Čelnika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH u ovom slučaju valja posmatrati isključivo kao agenta Beograda, što on, na koncu, i ne krije.
Podsjetimo, susret Dodika s Milanovićem predviđen je u 16 sati, a sa Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.
"Da se to događa u nekom drugom europskom glavnom gradu, ondje gdje baš ne razumiju odnose unutar Bosne i Hercegovine, pa da na Dodika gledaju samo u kontekstu njegove formalne državne funkcije, takvo bi primanje bilo moguće opravdati. Svima u Hrvatskoj je, međutim, jasno da Dodik ne predstavlja politiku suverene, jedinstvene i cjelovite Bosne i Hercegovine, nego samo konfliktnu politiku jednog od dvaju njenih entiteta", kaže Gjenero.
Hrvatska je, dodaje on, i ranije činila pogreške, kad je u pitanju Dodik.
"Od posjeta predsjednika Josipovića Banja Luci, preko neformalne kurtoazne rečenice njegove savjetnice, koja je protumačena kao službena čestitka nečega što u Banja Luci nazivaju Danom Republike Srpske, pa do prisustva, doduše promptno nakon toga razriješenog, hrvatsko ambasadora proslavi tog od Ustavnog suda BiH nepriznatog praznika", podsjeća naš sagovornik.
On današnju Dodikovu posjetu smješta u realan politički kontekst.
"Službeni posjet Dodika Zagrebu, i to samo dan nakon novog Vučićevog i Dodikovog praznika, kojim se slavi koncept "velike Srbije" i "Memoranduma 2" teško je razumjeti. Jasno je da je posljedica dviju stvari: lobiranja Dodikova prijatelja i saveznika Dragana Čovića i reakcija Zagreba na zaoštrenu retoriku Bakira Izetbegovića prema Hrvatima u BiH, s najavom da će "model Komšić" biti primijenjen i na izborima za druge institucije, a ne samo za državno Predsjedništvo", kaže Gjenero
Prema njegovim riječima, bilo kakva naznaka Zagreba koja govori u prilog prihvatljivosti savezništva Hrvata u BiH i Dodika, teška je pogreška, jer latentno legitimira politiku razbijanja jedinstvene BiH.
"Hrvati u Bosni i Hercegovine moraju naći model za dogovor s Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima. Postojeći odnosi škode i hrvatskom političkom tijelu, ali i multietničkoj Bosni i Hercegovini. Ti se razgovori, međutim, ne mogu voditi niti posezanjem za prijetnjom savezništvom s Dodikom, a pogotovo ne bilo kakvom politikom usklađenom s Dodikom", zaključuje Gjenero.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
No i Zoki i Plenki ipak imaju kvalitetnije savjetnike od Gjenera, a i sami nisu low IQ.
2018-04-10
Bakir:Alo plenki sta ti bi da se druzis sa onim hajvanom dodikom'
Plenki:'Nisam ja bakire majke mi kriv za to.To onaj hajvan Zoki mi smjestio.On je za treci nisam ja,on odlikuje one iz HVO-a,nisam ja.Ja sam tebe pozvao.Kaze mi hajvan Zoki da me se Dodo pozelio susrest sa mnom.Sta sam mogao kad je vec doš'o do Markova trga.Moram ga primiti makar da mu dam čašu vode.'
Bakir:'Bolan zaboli me ćuna.Mnogo sam uvrijeđen.Razmisljam da se zalim Ursuli.'
Plenki:'Nemoj Bakire alaha ti tvog.Evo odmah mo'š sutra kod mene doci.Saljem i zrakoplov,taxi s'a god oces,samo dođi i ne zovi Brisel.Nudim s'a o'š.
Bakir:'Prvo begovu juhu,zatim bosanki lonac odmah iza pitu krompirusu i zeljanicu i da odmah donesu tufegije,baklave,urmasice i na krajudobra dobra kafa iz filđana.Je's me razumio'
Plenki:'Odmah je vec spremljeno samo dođi sutra izjutra kod mene ali nemoj kod Zokija'
Plenki:'Nisam ja bakire majke mi kriv za to.To onaj hajvan Zoki mi smjestio.On je za treci nisam ja,on odlikuje one iz HVO-a,nisam ja.Ja sam tebe pozvao.Kaze mi hajvan Zoki da me se Dodo pozelio susrest sa mnom.Sta sam mogao kad je vec doš'o do Markova trga.Moram ga primiti makar da mu dam čašu vode.'
Plenki:'Nemoj Bakire alaha ti tvog.Evo odmah mo'š sutra kod mene doci.Saljem i zrakoplov,taxi s'a god oces,samo dođi i ne zovi Brisel.Nudim s'a o'š.
Bakir:'Prvo begovu juhu,zatim bosanki lonac odmah iza pitu krompirusu i zeljanicu i da odmah donesu tufegije,baklave,urmasice i na krajudobra dobra kafa iz filđana.Je's me razumio'
Plenki:'Odmah je vec spremljeno samo dođi sutra izjutra kod mene ali nemoj kod Zokija'
2015-09-08
Peovicka:'Sve bi ja njih onako drugarski šmajserom'
2015-09-08
vuksadinare wrote:Bakir:Alo plenki sta ti bi da se druzis sa onim hajvanom dodikom'
Tako nekako.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Zoki ga je pozvao a Plenkovic primio na radni sastanak. Plenkovic štiti sebi leđa ako ga tko iz EU počme propitivat.
To je tako moralo biti odigrano da ne mogu ništa.
Evo ih kmeče još :
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-bjelorusije-u-hrvatskoj-dodikova-destruktivna-politika-kao-faktura-za-bih/200916027
To je tako moralo biti odigrano da ne mogu ništa.
Evo ih kmeče još :
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-bjelorusije-u-hrvatskoj-dodikova-destruktivna-politika-kao-faktura-za-bih/200916027
2014-04-11
Zagreb se nema nikome ništa ispričavati, sa Dodikom se susreću i EU veleposlanici, i Američki izaslanici,...
Jednostavno Sarajevo se uzjebalo jer je Dodo sam u Zagrebu, što je za njih neprijatno...
A reakcija je prijetnja totalnom majorizacijom 2022
Jednostavno Sarajevo se uzjebalo jer je Dodo sam u Zagrebu, što je za njih neprijatno...
2018-04-10
S time će se baš usrećit.Hektorović wrote:
2014-04-11
pa mi se uvijek ispricavamo u tome je poanta i prebacjemo jedni na druge krivnju ako samo doleti jedna kritika izvanaHektorović wrote:Zagreb se nema nikome ništa ispričavati, sa Dodikom se susreću i EU veleposlanici, i Američki izaslanici,...
2015-09-08
ne daj boze da te šef kritizira pa da se radilo i o clanu vlastite obitelji..odmah se rezu sve veze
2015-09-08
SDA al i ostale Bošnjačke stranke su izgleda odlučne da cijela BiH bude pod njihovom kontrolom. Predviđam još jače povezivanje Srba i Hrvata općenito.
Oni su izgleda izabrali opciju koja je za njih jednostavno neizvediva al oće očito plesku. Dobit će je. EU ne planira proširenje a Nato ima preća posla. Budi oni jako nisko kotirali u međunarodnoj politici posebno jer će u EU jačat antiislamske političke stranke.
Oni su izgleda izabrali opciju koja je za njih jednostavno neizvediva al oće očito plesku. Dobit će je. EU ne planira proširenje a Nato ima preća posla. Budi oni jako nisko kotirali u međunarodnoj politici posebno jer će u EU jačat antiislamske političke stranke.
2014-04-11
ja se prije kladim da c eplekni otkantati i srbe i bosnjake i hrvate u bh-a i postupiti po onoj asa yode...jarak,zica,krokodil...nije to vrijedno drugarskih kritika iz briselaRayMabus wrote:SDA al i ostale Bošnjačke stranke su izgleda odlučne da cijela BiH bude pod njihovom kontrolom. Predviđam još jače povezivanje Srba i Hrvata općenito.
2015-09-08
...i jos bu im prebacio zokija
2015-09-08
Brisel ima trenutno prečih problema.vuksadinare wrote:ja se prije kladim da c eplekni otkantati i srbe i bosnjake i hrvate u bh-a i postupiti po onoj asa yode...jarak,zica,krokodil...nije to vrijedno drugarskih kritika iz briselaRayMabus wrote:SDA al i ostale Bošnjačke stranke su izgleda odlučne da cijela BiH bude pod njihovom kontrolom. Predviđam još jače povezivanje Srba i Hrvata općenito.
U nedilju su regionalni izbori u Italiji. Salvini jača.
2014-04-11
...brisel sve nadgleda velikim okom..nema mrdanjaRayMabus wrote:Brisel ima trenutno prečih problema.vuksadinare wrote:ja se prije kladim da c eplekni otkantati i srbe i bosnjake i hrvate u bh-a i postupiti po onoj asa yode...jarak,zica,krokodil...nije to vrijedno drugarskih kritika iz briselaRayMabus wrote:SDA al i ostale Bošnjačke stranke su izgleda odlučne da cijela BiH bude pod njihovom kontrolom. Predviđam još jače povezivanje Srba i Hrvata općenito.
U nedilju su regionalni izbori u Italiji. Salvini jača.
2015-09-08
Nadgleda al brige ih za radni sastanak Dodik s Milanovićem i Plenkovicem. Šta bi im to smetalo šta se ljudi dogovaraju ?
Ako im smeta Dodik neka mu puknu EU sankcije ako je to tako.
Nemaju se oni sad volje baviti s time. Imaju prečeg posla. Korona , ekonomska kriza , Lukašenko , imigrantska kriza , rast desnice...itd.
Nemaju se oni sad volje baviti s time. Imaju prečeg posla. Korona , ekonomska kriza , Lukašenko , imigrantska kriza , rast desnice...itd.
2014-04-11
mi kakvi smo baksuzi obicno i na sitnicama ostre kanđe na namaRayMabus wrote:Nadgleda al brige ih za radni sastanak Dodik s Milanovićem i Plenkovicem. Šta bi im to smetalo šta se ljudi dogovaraju ?
2015-09-08
Page 14 of 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Similar topics
» Večeras u Zagrebu sastanak Čovića i Izetbegovića s Plenkovićem
» Apple tražio sastanak s Plenkovićem u Davosu
» Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak sa Plenkovićem
» Sastanak Čović-Dodik
» Dodik u Zagrebu s Izraelcima
» Apple tražio sastanak s Plenkovićem u Davosu
» Oporbene stranke odbijaju doći na sastanak sa Plenkovićem
» Sastanak Čović-Dodik