Eksplozija korone u Indiji
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Eksplozija korone u Indiji
https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/indija-razmatra-izvanrednu-autorizaciju-cjepiva/?fbclid=IwAR3mGFsY1srx8eifLcICuiDV-o9thmhIzaYlop5tjJK8o23utwtOydZBPXU
Mora se imati na umu da i najosnovniji statistički podaci se teško skupljaju u zemlji kao što je Indija, koja će vrlo brzo po broju stanovnika prestići Kinu, a ima tri puta manju površinu od Kanade, Kine ili SAD-a. Crna brojka katkada jest rezultanta multiplicirajućeg faktora prijavljenih brojki.
Dodatno, okružena je sa zemljama koje imaju golemu i gustu populaciju: Pakistan, Bangladeš (koji ima više stanovnika od primjerice jedne Rusije!), Šri Lanke, Mijanmara i same Kine.
A korona ne poznaje granice.
Za pretpostaviti je da se slični procesi dešavaju i u subsaharskoj Africi. Javljaju male brojeve zaraženih jer naprosto nemaju načina da ih identificiraju ili liječe.
Dakle, na globalnom nivou, koliko već sada brojke jesu značajne, mislim da će ubrzo pasti u sjenu ovih zastrašujućih trendova iz zemalja koje i inače ne mogu popratiti svoje stanovništvo.
Ušli smo u novu fazu i pripremimo se za zbilja loše vijesti. Ovo danas je još i dobro što ćemo ubrzo slušati.
Mora se imati na umu da i najosnovniji statistički podaci se teško skupljaju u zemlji kao što je Indija, koja će vrlo brzo po broju stanovnika prestići Kinu, a ima tri puta manju površinu od Kanade, Kine ili SAD-a. Crna brojka katkada jest rezultanta multiplicirajućeg faktora prijavljenih brojki.
Dodatno, okružena je sa zemljama koje imaju golemu i gustu populaciju: Pakistan, Bangladeš (koji ima više stanovnika od primjerice jedne Rusije!), Šri Lanke, Mijanmara i same Kine.
A korona ne poznaje granice.
Za pretpostaviti je da se slični procesi dešavaju i u subsaharskoj Africi. Javljaju male brojeve zaraženih jer naprosto nemaju načina da ih identificiraju ili liječe.
Dakle, na globalnom nivou, koliko već sada brojke jesu značajne, mislim da će ubrzo pasti u sjenu ovih zastrašujućih trendova iz zemalja koje i inače ne mogu popratiti svoje stanovništvo.
Ušli smo u novu fazu i pripremimo se za zbilja loše vijesti. Ovo danas je još i dobro što ćemo ubrzo slušati.
Guest- Guest
Re: Eksplozija korone u Indiji
Što gore to bolje
prije će se krenuti s cijepljenjem
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:Što gore to bolje
Izvanredna autorizacija cjepiva pretpostavljam da znači preskakanje najdulje, testne, faze i praćenje nuspojava.
Indijci bi onda bili cijepljeni netestiranim cjepivom, odnosno cjepivo bi se testiralo na njima.
Guest- Guest
Ubrzava i u Austriji (1.000/dan), Francuskoj (10.000/dan), Sloveniji (gotovo 100/dan)...
Guest- Guest
mobiu$ wrote:epikur37 wrote:Što gore to bolje
Izvanredna autorizacija cjepiva pretpostavljam da znači preskakanje najdulje, testne, faze i praćenje nuspojava.
Indijci bi onda bili cijepljeni netestiranim cjepivom, odnosno cjepivo bi se testiralo na njima.
Jok, samo bi preskočili certifikaciju kod sebe
ne planiraju prije početka 2021
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:mobiu$ wrote:epikur37 wrote:Što gore to bolje
Jok, samo bi preskočili certifikaciju kod sebe
ne planiraju prije početka 2021
“ Vardhan je rekao kako bi se izvanrednim odobrenjem skratila treća faza testiranja cjepiva,”
Cijepili bi starije i rizične skupine, ma što im to značilo.
Pa do 2021 ni ne mogu početi s cijepljenjem, sve i da doze leže na njima, to je zemlja od 1,3 milijarde ljudi.
Guest- Guest
mobiu$ wrote:Ubrzava i u Austriji (1.000/dan), Francuskoj (10.000/dan), Sloveniji (gotovo 100/dan)...
Eh to su službene brojke, niko ne zna pravi opseg..
Guest- Guest
venus wrote:mobiu$ wrote:Ubrzava i u Austriji (1.000/dan), Francuskoj (10.000/dan), Sloveniji (gotovo 100/dan)...
To su ujedno minimalne brojke, potvrđeni slučajevi.
Guest- Guest
mobiu$ wrote:venus wrote:mobiu$ wrote:Ubrzava i u Austriji (1.000/dan), Francuskoj (10.000/dan), Sloveniji (gotovo 100/dan)...
Da. A mene više od brojanja slučajeva zapravo zanima kolektivni imunitet, o kojem se malo govori..:/
Guest- Guest
Na dragovoljcima najbolje.epikur37 wrote:Što gore to bolje
;-)
venus wrote:mobiu$ wrote:venus wrote:
Da. A mene više od brojanja slučajeva zapravo zanima kolektivni imunitet, o kojem se malo govori..:/
Pa ja nisam stručnjak, ali i za to i za cjepivo su male nade.
Naime, koronavirus je zapravo prava porodica virusa, čini mi se 9 sojeva. U prirodi iznimno brzo mutiraju, pa je bilo kakvo cjepivo kratkog daha (slično HIV-u, a obratno od gripe koja ima par sojeva od kojih jedan sezonski “zagrabi” i ne mutira; on se brzo identificira, cjepivo postoji, i relativno se brzo naprave potrebne količine doza).
Zato postoje izvješća da su ljudi koji su “preboljeli” jednu mutaciju, usprkos antitijelima, dobili ponovo virus koji je izmutirao u novo, tijelu neprepoznatljivo, izdanje.
Mislim da bi o SARS-COVID-19 zapravo trebalo početi pričati u debeloj množini.
Guest- Guest
nisi ti ni snajper vidio pa si snajperistLegendovich wrote:Ne vidjeh ja josh nijednog Mrtvaka od Covida..
n_razbojnik likes this post
mobiu$ wrote:venus wrote:mobiu$ wrote:
Pa ja nisam stručnjak, ali i za to i za cjepivo su male nade.
Naime, koronavirus je zapravo prava porodica virusa, čini mi se 9 sojeva. U prirodi iznimno brzo mutiraju, pa je bilo kakvo cjepivo kratkog daha (slično HIV-u, a obratno od gripe koja ima par sojeva od kojih jedan sezonski “zagrabi” i ne mutira; on se brzo identificira, cjepivo postoji, i relativno se brzo naprave potrebne količine doza).
Zato postoje izvješća da su ljudi koji su “preboljeli” jednu mutaciju, usprkos antitijelima, dobili ponovo virus koji je izmutirao u novo, tijelu neprepoznatljivo, izdanje.
Mislim da bi o SARS-COVID-19 zapravo trebalo početi pričati u debeloj množini.
E upravo zato bi i voljela da se više priča o bildanju imuniteta i stjecanju kolektivnog.
Cijepljenje zbilja nema smisla u ovom kontekstu, cijepit se samo protiv jednog soja.
A i ljudi su pravo smiješni s maskama ispod nosa, na vratu. Plus maske bi trebale imati bužu za cigarete i pivo.
Guest- Guest
Ima ih preko milijardu,sve te zemlje gdje se previše nakotilo stanovnika,uz strahovitu tendenciju rasta,trebao bi jedan još učinkovitiji virus.
Recimo Pakistan,takođe se kote kao štakori i onda milijuni hrle u Europu,koju će za par desetljeća pretvorit u kozojebsku prčiju.
Prvo što treba,prije puštanja učinkovitog depopulacijskog virusa,proizvest i testirat cjepivo,te ga podjelit isključivo onima koji će prihvatit novi svjetski poredak.
Recimo Pakistan,takođe se kote kao štakori i onda milijuni hrle u Europu,koju će za par desetljeća pretvorit u kozojebsku prčiju.
Prvo što treba,prije puštanja učinkovitog depopulacijskog virusa,proizvest i testirat cjepivo,te ga podjelit isključivo onima koji će prihvatit novi svjetski poredak.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
u indiji danas je umrlo 1100 ljudi od virusa korona...סמאל wrote:Ima ih preko milijardu,sve te zemlje gdje se previše nakotilo stanovnika,uz strahovitu tendenciju rasta,trebao bi jedan još učinkovitiji virus.
Svake godine u Indiji u roku od 24 sata po rođenju umre više od 400.000 novorođenčadi
To su sve male brojke za njih. Indija stanovništvo : jedna miljarda i 367 miljona.
To je ništa.
To je ništa.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa uvalit ćemo ih Plenkovicu , Kurcu i Merkelici pa nek se igraju s njima. Ionako im fali radne snage.סמאל wrote:Ima ih preko milijardu,sve te zemlje gdje se previše nakotilo stanovnika,uz strahovitu tendenciju rasta,trebao bi jedan još učinkovitiji virus.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
tre wrote:nisi ti ni snajper vidio pa si snajperistLegendovich wrote:Ne vidjeh ja josh nijednog Mrtvaka od Covida..
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Eksplozija zapošljavanja: U godini korone 4000 novih ljudi na državnim plaćama
» Eko-feminizam u indiji
» Meloni u Indiji
» Rasulo u Indiji
» Ustanak nedodirljivih u Indiji
» Eko-feminizam u indiji
» Meloni u Indiji
» Rasulo u Indiji
» Ustanak nedodirljivih u Indiji
Page 1 of 3