Srbija odbija Kinesko cjepivo
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Srbija odbija Kinesko cjepivo
[size=44]Lončar: Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine[/size]
Foto: Tanjug | Lončar: Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine
Srna 09.09.2020 10:26
BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske ili neke druge vakcine protiv virusa korona jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lijekove.
"Tek kada se stvore uslovi, kada budemo imali bezbednu vakcinu, kada ispune sve standarde i uslove, tek tada ćemo je uzeti i preporučiti našim ljudima", rekao je Lončar za RTS.
Lončar je istakao da će od 1. oktobra početi vakcinacija protiv sezonskog gripa koja će pomoći da se ne ukrste virusi gripa i korone.
Ministar zdravlja Srbije iznio je podatak da je posljednja 24 časa broj prvih pregleda u kovid ambulantama 680 od ukupno hiljadu, dok je ranije tih pregleda bilo oko jedne trećine.
Lončar je rekao da povećan broj pregleda u kovid ambulantama konkretno govori da nije vrijeme za opuštanje.
Foto: Tanjug | Lončar: Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine
Srna 09.09.2020 10:26
BEOGRAD - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske ili neke druge vakcine protiv virusa korona jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lijekove.
"Tek kada se stvore uslovi, kada budemo imali bezbednu vakcinu, kada ispune sve standarde i uslove, tek tada ćemo je uzeti i preporučiti našim ljudima", rekao je Lončar za RTS.
Lončar je istakao da će od 1. oktobra početi vakcinacija protiv sezonskog gripa koja će pomoći da se ne ukrste virusi gripa i korone.
Ministar zdravlja Srbije iznio je podatak da je posljednja 24 časa broj prvih pregleda u kovid ambulantama 680 od ukupno hiljadu, dok je ranije tih pregleda bilo oko jedne trećine.
Lončar je rekao da povećan broj pregleda u kovid ambulantama konkretno govori da nije vrijeme za opuštanje.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Re: Srbija odbija Kinesko cjepivo
normalno
zele da zavrsnu fazu
vrse nad nama :)
yebite se !
zele da zavrsnu fazu
vrse nad nama :)
yebite se !
2020-04-21
stvarno su se previse opustili
2020-04-21
Naša virusologinja, koju veoma cijenim, kaže da ima povjerenje u rusko cjepivo.
Nemam razloga ne vjerovati joj. Očekujem( i priželjkujem) uspješno dokazivanje u trećoj fazi ispitivanja.
Nemam razloga ne vjerovati joj. Očekujem( i priželjkujem) uspješno dokazivanje u trećoj fazi ispitivanja.
nema problema
vakcinusite se
vakcinusite se
2020-04-21
Iskreno kinezima ne vjerujem ništa lagali su od samog početka i ne samo lagali nego pomogli da se virus raširi po svijetu
ko im vjeruje...japanci nisu nikadAssadNaPodmornici wrote:Iskreno kinezima ne vjerujem ništa lagali su od samog početka i ne samo lagali nego pomogli da se virus raširi po svijetu
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
dis rusko cjepivo krava te ne ubolaEroo wrote:Naša virusologinja, koju veoma cijenim, kaže da ima povjerenje u rusko cjepivo.
cujem da ima sporedni efekt, pocnes slusat rusku himnu il citat rat i mir
jel na ćirilici?
crvenkasti-
2014-04-17
ma corona hara po svijetu vec duzeAssadNaPodmornici wrote:Iskreno kinezima ne vjerujem ništa lagali su od samog početka i ne samo lagali nego pomogli da se virus raširi po svijetu
kinezi su dali uzbunu prvi
i naguzili cjeli svjet s onijem panicnim snimkama kataklizme,jbte izgledalo je ko zombi apokalipsa
eno u kini nikakovih zabrana kao po ostatku svjeta
postignut cilj, svjet u panici i ekonomija osla u 3 picke materine
jel na ćirilici?
Više od toga mi se svidio Mrtvi dom....izaziva slične emocije kao Baraka 5B.
A italiju su isto naguzili ili su talijani fotomonitirali ono s hladnjačama kada s mrtvima više nisu imali gdje?Leviathan2 wrote:ma corona hara po svijetu vec duzeAssadNaPodmornici wrote:Iskreno kinezima ne vjerujem ništa lagali su od samog početka i ne samo lagali nego pomogli da se virus raširi po svijetu
i naguzili cjeli svjet s onijem panicnim snimkama kataklizme,jbte izgledalo je ko zombi apokalipse
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nebitno na kojem pismu i tako ga nećete dobiti zbog onoga s plinom iz washingtona .crvenkasti wrote:Leviathan2 wrote:dis rusko cjepivo krava te ne ubolaEroo wrote:Naša virusologinja, koju veoma cijenim, kaže da ima povjerenje u rusko cjepivo.
jel na ćirilici?
2015-08-15
Bolje smrt nego cjepivo na ćirilici.
crvenkasti-
2014-04-17
Ajde nemoj plakati, tebi ćemo dati na čirilici. U hrvatskoj. U srbiji ga jasno nećeš moći dobiti. Rusko jel...ako je efikasno.crvenkasti wrote:Bolje smrt nego cjepivo na ćirilici.
2015-08-15
kaya wrote:Ajde nemoj plakati, tebi ćemo dati na čirilici. U hrvatskoj. U srbiji ga jasno nećeš moći dobiti. Rusko jel...ako je efikasno.crvenkasti wrote:Bolje smrt nego cjepivo na ćirilici.
Nemoj se igrati! Ja sam Hrvat. Čim vidim ćirilicu, popizdim.
Razbit ću ti bočicu.
crvenkasti-
2014-04-17
talijani su primali brutalne tantijeme da svoje mrtve,umrle od drugih bolesti,proglase mrtvim od covida19.lčodjedared nitko od nicega ne umire,samo covidakaya wrote:A italiju su isto naguzili ili su talijani fotomonitirali ono s hladnjačama kada s mrtvima više nisu imali gdje?Leviathan2 wrote:ma corona hara po svijetu vec duzeAssadNaPodmornici wrote:Iskreno kinezima ne vjerujem ništa lagali su od samog početka i ne samo lagali nego pomogli da se virus raširi po svijetu
i naguzili cjeli svjet s onijem panicnim snimkama kataklizme,jbte izgledalo je ko zombi apokalipse
Guest- Guest
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Makedonija odbila Kinesko i Rusko cjepivo: Mi pripadamo zapadu!
» Evropa pred zidom, i sad hitno treba rusko i kinesko cjepivo
» Srbija će proizvoditi rusko cjepivo
» Vučic : Srbija će do kraja godine proizvoditi rusko cjepivo Sputnik V
» Kinesko NE iPhoneu
» Evropa pred zidom, i sad hitno treba rusko i kinesko cjepivo
» Srbija će proizvoditi rusko cjepivo
» Vučic : Srbija će do kraja godine proizvoditi rusko cjepivo Sputnik V
» Kinesko NE iPhoneu
Page 1 of 2