Izbori u Cnoj Gori
Page 31 of 54
Page 31 of 54 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 42 ... 54
Re: Izbori u Cnoj Gori
prckov wrote:crvenkasti wrote:Znate što je meni najgore?
Idem po ulici, normalno. Sve ok.
Prema meni ide neka žena i vodi psa na uzici.
I u trenutku kad prolaze pored mene, onaj pas popizdi i počne lajati. Skače na mene i batrga se ko luđak, a žena vuče uzicu i kao smije se.
"Ma neće on vas. To se on hoće igrati!"
Idi u pičku materinu i ti i on.
meni se to nedavno dogodilo
Zamislio sam si, Veber se oženio Kajom, i sretnem ih na ulici.
crvenkasti- Posts : 29708
2014-04-17
eto a vi pljujete po hrvatima gdje god stignete, a mi vam pomažemo gdje god stignemo... ;)pizzon wrote:hrvati su svojim nastupom
fakticki pomogli opoziciji.
ili su glasali za neko opozicionu
c.gorsku opciju ili za neku od 2 hr.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Evo sad ću, već sam krenulaepikur37 wrote:veber wrote:jebote regata je krajem listopada.epikur37 wrote:veber ...lijepo sam rekao samo s kajom
kad završiš višku regatu, one ženske što ih stalno vučeš sa sobom ostavi ili pošalji kući
sjedi lijepo u tu mazdu i dođi s kajom
da baš i dođem s kajom kaj oćeš da se smrzne?
počinju bure, dan je kratak.
hladna stopala imam i u zagrebu.
a u listopadu skoro studenom u dalmaciji možeš samo to dobit.
radije uzmem termofor sa sobom.
Imam vebasto.
samo ju dopeljaj onda ćemo lako
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ne želimo..al hvala na pozivuveber wrote:kaj se bavite posredništvom?epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:Hektorović wrote:
A valjda čeka neku fantazijsku priliku da je otkrije :D
njih dvoje su kao rak samac i crvena moruzgva
:)
jedna emotivna simbioza
prijateljstvo bez privilegija :D
kaji otkucava biološka ura, a veber je još u najboljim godinama
taman :)
kaya i ja se znamo, ne treba nam posrednik ako se želimo naći.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
nisam ga ja vidio, iznenadio metre wrote:To je pas dilejaprckov wrote:crvenkasti wrote:Znate što je meni najgore?
Idem po ulici, normalno. Sve ok.
Prema meni ide neka žena i vodi psa na uzici.
I u trenutku kad prolaze pored mene, onaj pas popizdi i počne lajati. Skače na mene i batrga se ko luđak, a žena vuče uzicu i kao smije se.
"Ma neće on vas. To se on hoće igrati!"
Idi u pičku materinu i ti i on.
meni se to nedavno dogodilo
inace bi ga ja sutno
2014-04-19
RayMabus wrote:Nova crnogorska vlada :
Amfilohije je naš ajatolah Homeini.
nakaza- Posts : 318
2019-08-05
Šandor Winnetou-
2017-12-31
naglasak je na: da se želimo naći.kaya wrote:Ne želimo..al hvala na pozivuveber wrote:kaj se bavite posredništvom?epikur37 wrote:Hektorović wrote:epikur37 wrote:
njih dvoje su kao rak samac i crvena moruzgva
:)
jedna emotivna simbioza
prijateljstvo bez privilegija :D
kaji otkucava biološka ura, a veber je još u najboljim godinama
taman :)
kaya i ja se znamo, ne treba nam posrednik ako se želimo naći.
ali bi mogli. čisto poslovno.
epi veli da nam da kaić ako se pojavimo zajedno.
ja tankiram, tebe ostavim na škoju a kaić otpeljam u albaniju.
tebi 30% meni 60%. epiju uplatimo misu.
10% u neku zakladu.
2014-12-30
nakaza wrote:RayMabus wrote:Nova crnogorska vlada :
Amfilohije je naš ajatolah Homeini.
Je naš agent XD
Studirao u Rimu, na Papinskom sveučilištu, sudjelovao na II Vatikanskom koncilu.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
epikur37 wrote:RayMabus wrote:Džaferović i Komšić se uzjebali jer su četnici pobjedili u CG
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzaferovic-podrzao-put-crne-gore-kakvog-je-imala-pod-djukanovicem-osudio-napade-na-bosnjake/200901061
Muzika za moje uši.
I moje :)
Dodo je dobio dodatno pojačanje...ajmo sada BiH na pazar :)
Kaja, Džafer i Želja na aparatima :D
2018-04-10
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=09&dd=01&nav_category=167&nav_id=1727037
abazovic drzi pravac
abazovic drzi pravac
pizzon- Posts : 5017
2020-04-21
Krivokapić : CG će napravit sve da zaštiti srpske svetinje na Kosovu
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prosrpska-koalicija-objavila-prioritete-nove-vlade-iz-moskve-stigla-znakovita-poruka-15016548
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/prosrpska-koalicija-objavila-prioritete-nove-vlade-iz-moskve-stigla-znakovita-poruka-15016548
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Popov za "Avaz": Amfilohije je sada gospodar opozicije u Crnoj Gori
Aleksandar Popov, politički analitičar i direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, rekao je za "Dnevni avaz" da, nakon parlamentarnih izbora, Crnu Goru čeka velika neizvjesnost, a da će naredni dani pokazati ko će i kako formirati vlast.
Prema njegovim riječima, "sadašnja vlast teško sebi može dozvoliti da postane bivša".
- Vidjeli ste da su tokom ovih protesta sve kanalisali Amfilohije i Mitropolija SPC-a. On je čak pozivao pristalice opozicije da ne izlaze na ulice i da ne bi došlo do nemira. Amfilohije je sada gospodar opozicije i sigurno je da bi, ukoliko bi se desilo da vladajuće strukture proglase pobjedu, naišli na žestoku reakciju opozicije, gdje oni tvrde da su pobjednici. U narednim danima će se znati rasplet. Meni je teško pretpostaviti da ova vlast tako ode sa scene - ističe Popov.
Kaže da poslije 30 godina vladavine Đukanovića postoji određen strah šta se može desiti.
- Ako siđe Đukanović sa scene, on može očekivati razne druge posljedice od onih koji će vlast formirati. Iako on ostaje predsjednik još tri godine, to ne mora ništa da znači, opozicija može da napravi neki ozbiljan scenario, zbog čega nas čeka velika neizvjesnost - govori Popov.
Aleksandar Popov, politički analitičar i direktor Centra za regionalizam iz Novog Sada, rekao je za "Dnevni avaz" da, nakon parlamentarnih izbora, Crnu Goru čeka velika neizvjesnost, a da će naredni dani pokazati ko će i kako formirati vlast.
Prema njegovim riječima, "sadašnja vlast teško sebi može dozvoliti da postane bivša".
- Vidjeli ste da su tokom ovih protesta sve kanalisali Amfilohije i Mitropolija SPC-a. On je čak pozivao pristalice opozicije da ne izlaze na ulice i da ne bi došlo do nemira. Amfilohije je sada gospodar opozicije i sigurno je da bi, ukoliko bi se desilo da vladajuće strukture proglase pobjedu, naišli na žestoku reakciju opozicije, gdje oni tvrde da su pobjednici. U narednim danima će se znati rasplet. Meni je teško pretpostaviti da ova vlast tako ode sa scene - ističe Popov.
Kaže da poslije 30 godina vladavine Đukanovića postoji određen strah šta se može desiti.
- Ako siđe Đukanović sa scene, on može očekivati razne druge posljedice od onih koji će vlast formirati. Iako on ostaje predsjednik još tri godine, to ne mora ništa da znači, opozicija može da napravi neki ozbiljan scenario, zbog čega nas čeka velika neizvjesnost - govori Popov.
2018-04-10
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/913592/narod-znati-brani-pobedu-krivokapic-novosti-otkriva-sta-desiti-ako-milo-pokusa-ospori-rezultate
krivokapic za novosti
o mnogo cemu, pa i nato paktu
oko nekih stvari ( nato ) glupo je gubiti vreme.
nova vlada c.gore bice neprijatnost
srbomrscima.
prica o amfiohiju je bzv
spc je oborila zakon i to je kraj.
normalno da ljudi na vlasti u svakoj
drzavi komunicuraju i sa crkvom.
krivokapic za novosti
o mnogo cemu, pa i nato paktu
oko nekih stvari ( nato ) glupo je gubiti vreme.
nova vlada c.gore bice neprijatnost
srbomrscima.
prica o amfiohiju je bzv
spc je oborila zakon i to je kraj.
normalno da ljudi na vlasti u svakoj
drzavi komunicuraju i sa crkvom.
2020-04-21
Prilikom obilježavanja 28. godišnjice od osnivanja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) Željko Komšić je komentarisao politička dešavanja u Crnoj Gori i kako se mogu odraziti na Bosnu i Hercegovinu.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva Željko Komšić danas su obilježili 28. godišnjicu od osnivanja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). Na sarajevskom mezarju Kovači položili su cvijeće.Za Komšića nije pitanje da li sada probosanski akteri mogu biti ujedinjeni kao što su bili u posljednjem ratu, već je to stvar, kako je rekao, imperativa.
"E sad da li ima dovoljno pameti kod drugih? Tu se ne pitamo samo mi, nego i neki drugi ljudi. Ja se prije svega nadam da će ljudi naučiti ovdje iz ove situacije u Crnoj Gori šta se dešava kada igrate neku igru u kojoj od drveća ne vidite šumu", dodao je.
Prema njegovim riječima, u kontekstu probosanskih stranaka je pitanje da li postoji dovoljno mudrosti, pameti i inteligencije da se vidi šuma, a ne da se gleda u drveće.
"Inače nam se može desiti ono što nam se desilo u Crnoj Gori. Kada đavo zaigra, onda je obično kasno. Sjetimo se 90-ih godina šta se dešavalo i zašto je nastao Prvi korpus. Nije nastao iz naše obijesti i želje da ratujemo protiv bilo koga. Nego i razloga što smo morali da branimo gole živote i na kraju krajeve državu jedinu koju imamo", ukazao je Komšić.
Osvrnuo se i na moguće posljedice političkih dešavanja u Crnoj Gori po Bosnu i Hercegovinu.
"Gajim neku nadu da će se to dobro odviti na kraju. Postoje rokovi, zakonski i ustavni, kada se mora formirati vlast. Sve ono što smo vidjeli od sinoć i preksinoć zapravo govori o kakvoj politici je riječ. Sve ono što smo mislili da više ne postoji na ovim prostorima pokazalo se u punoj snazi u Crnoj Gori", mišljenja je.
Shodno prethodno navedenom, Komšić je zaključio, kako je kazao, da to nije demokratija.
"Dešavanja gore na sjeveru Crne Gore gdje su odmah krenuli napadi na Bošnjake zapravo vam bolje govori o čemu se tu radi. Slično je to kao što se dešavalo 90-ih godina na prostorima Bosne i Hercegovine. Dosta ljudi je tada olako shvatalo cijelu tu priču. Čak i ovdje neki u Sarajevu, ljudi od kojih to ne očekujete, vide neke promjene u svemu ovome što se dešava u Crnoj Gori", istakao je.
Ponovio je da neki od "drveća ne vide šumu" to jeste, kako je izjavio, agresivni šovinizam koji cijelu regiju može gurnuti u pravac koji može biti loš i u konačnici tragičan.
"Da li ja sada reagujem kao neko ko se opekao pa puše u hladno - može se i tako tumačiti. Sa mojim životnim iskustvom, pa i političkim, vidjevši šta se sve dešava bojim se da ovaj put ne griješim. Treba biti oprezan i pametan", potcrtao je Komšić.
Pozvao je građane Sarajeva, kako je naveo, da dobro razmisle šta se dešava u cijeloj regiji i da suspregnu svoje lične interese.
"Ovdje je riječ o drugačijoj igri, političkoj i možda geopolitičkoj. Ako ništa drugo onda u smislu evropskog kontinenta. Treba biti mudar da naša djeca ne bi preživjela ono što smo mi preživjeli i da ne bi nakon ne znam koliko godina dolazili na ovakva mjesta te brojali mezarja i spomenike", dodao je.
Komšić je zajedno sa predsjedavajućim članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem danas položio cvijeće na sarajevskom mezarju Kovači povodom godišnjice osnivanja Prvog korpusa ARBiH.
2018-04-10
Uglavnom mic po mic CG približavanje Srbiji i Rusiji itd. Jebe ih se. Ne mogu ih sad izbacit iz NATOa.
Srbija dominiše.
Srbija dominiše.
2014-04-11
Kad bih bio musliman, volio bih se zvati Šerif.
crvenkasti-
2014-04-17
https://www.novosti.rs/crna-gora/vesti/913723/milo-svoje-zove-okupljanje-nova-zaostravanja-crnoj-gori-posle-pobede-opozcije
2014-04-11
Vlasi poručio Dritanu Abazoviću: Ne sa četničkom srpsko-ruskom opozicijom
Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji s DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji nego s onima s kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje, smatra Vlasi
Avaz.ba
prije 44 minuta
Vlasi: Treba da zna kakvi su zločini na krilima četničke velikosrpske ideologije počinjeni
FOTO: ARHIV
Azem Vlasi, bivši jugoslavenski političar, osoba bez koje se ne može pisati historija ne samo Kosova nego ni bivše Jugoslavije, jedan od najvećih protivnika Slobodana Miloševića i simbol otpora atacima Srbije na Kosovo, ali i njegovih prvih žrtava, uputio je poruku mladom albanskom političaru Dritanu Abazoviću, prvom čovjeku Građanskog pokreta URA (lista “Crno na bijelo”), koji bi mogao biti čovjek odluke poslije netom završenih izbora u Crnoj Gori.
[ltr]
U međuvremenu je održan sastanak lidera koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koji bi, kako je kazano, trebali formirati buduću vlast, te su usaglasili nekoliko principa na kojima će ona počivati.
Abazović je imao četiri godine kada se Vlasi usprotivio Miloševićevoj politici i bio uhapšen te sa mnogo osnova i znanja može da govori o politici na prostorima bivše Jugoslavije.
Vlasi, danas ugledni advokat i analitičar, kaže da je nezamislivo da mladi Abazović ide u koaliciju sa crkveno-četničko-ruskom formacijom koja “niti jednog trenutka nije krila da Crnu Goru namjerava odvesti u zagrljaj Srbije i Rusije i tako je skrenuti sa puta evropskih integracija i vrijednosti”.
- On, kao sarajevski student, treba da zna kakvi su zločini na krilima četničke velikosrpske ideologije počinjeni prema Bošnjacima i drugim nesrbima u Bosni, kako je ubijano Sarajevo od četničkih snaga. Sarajevo u kojem je on poslije studirao. Trebalo bi da zna i šta je ta ista velikosrpska politika i ratna mašinerija uradila Albancima na Kosovu. Sa četničkom srpsko-ruskom opozicijom koja bi sada da preuzme vlast u Podgorici, njega je zbližavala samo kritika i bespoštedni napadi na sadašnju vlast u Crnoj Gori – kazao je Vlasi za Radiosarajevo.ba.
Ipak, vjeruje da se Abazovićevi motivi razlikuju od prosrpskog i proruskog djela crnogorske opozicije te da “on to razumije”.
- Nisu srpskoj opoziciji meta napada Milo Đukanović i vlast Crne Gore zato što je to, kako kažu, “kriminalna”, “mafijaška” vlast niti je njihov cilj borba protiv korupcije i kriminala. Zar su im Srbija i Rusija uzor nekorumpirane, pravedne i čistunske vlasti kakvoj teže u Crnoj Gori? Oni su protiv ove vlasti (crnogorske), jer su, zapravo, protiv Crne Gore kao nezavisne, suverene države, članice NATO-a, Crne Gore okrenute evropskim vrijednostima i integracijama. Abazović ponavlja da je on upravo za te vrijednosti – objašnjava Vlasi.
Prema njegovim riječima, Abazović, naravno, može imati kritički odnos prema dosadašnjem načinu obavljanja vlasti u Crnoj Gori.
- Može i zadržati takav kritički stav. No, opredijeljen za europske integracije, on može prije imati mjesto u koaliciji s DPS-om, koji je, ipak, dobio najviše glasova, pa se boriti za bolju vlast u Crnoj Gori. Nisu nepoznate situacije u parlamentarnim demokratijama gdje ljuti politički protivnici nađu zajednički jezik i platformu za bolje vladanje državom. Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji s DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji nego s onima s kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje – kaže Vlasi za Radiosarajevo.ba te, na kraju, poručuje:
- I pored svega, ja ne mogu povjerovati da Driton Abazović može biti protiv interesa svojih Albanaca i države Crne Gore. Zar mu mogu biti važniji oni koji su na suprotnoj strani i koji bi ga odbacili čim im više ne bude trebao?[/ltr]
Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji s DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji nego s onima s kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje, smatra Vlasi
Avaz.ba
prije 44 minuta
Vlasi: Treba da zna kakvi su zločini na krilima četničke velikosrpske ideologije počinjeni
FOTO: ARHIV
Azem Vlasi, bivši jugoslavenski političar, osoba bez koje se ne može pisati historija ne samo Kosova nego ni bivše Jugoslavije, jedan od najvećih protivnika Slobodana Miloševića i simbol otpora atacima Srbije na Kosovo, ali i njegovih prvih žrtava, uputio je poruku mladom albanskom političaru Dritanu Abazoviću, prvom čovjeku Građanskog pokreta URA (lista “Crno na bijelo”), koji bi mogao biti čovjek odluke poslije netom završenih izbora u Crnoj Gori.
[ltr]
Velikosrpska ideologija
U međuvremenu je održan sastanak lidera koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koji bi, kako je kazano, trebali formirati buduću vlast, te su usaglasili nekoliko principa na kojima će ona počivati.
Abazović je imao četiri godine kada se Vlasi usprotivio Miloševićevoj politici i bio uhapšen te sa mnogo osnova i znanja može da govori o politici na prostorima bivše Jugoslavije.
Vlasi, danas ugledni advokat i analitičar, kaže da je nezamislivo da mladi Abazović ide u koaliciju sa crkveno-četničko-ruskom formacijom koja “niti jednog trenutka nije krila da Crnu Goru namjerava odvesti u zagrljaj Srbije i Rusije i tako je skrenuti sa puta evropskih integracija i vrijednosti”.
- On, kao sarajevski student, treba da zna kakvi su zločini na krilima četničke velikosrpske ideologije počinjeni prema Bošnjacima i drugim nesrbima u Bosni, kako je ubijano Sarajevo od četničkih snaga. Sarajevo u kojem je on poslije studirao. Trebalo bi da zna i šta je ta ista velikosrpska politika i ratna mašinerija uradila Albancima na Kosovu. Sa četničkom srpsko-ruskom opozicijom koja bi sada da preuzme vlast u Podgorici, njega je zbližavala samo kritika i bespoštedni napadi na sadašnju vlast u Crnoj Gori – kazao je Vlasi za Radiosarajevo.ba.
Ipak, vjeruje da se Abazovićevi motivi razlikuju od prosrpskog i proruskog djela crnogorske opozicije te da “on to razumije”.
- Nisu srpskoj opoziciji meta napada Milo Đukanović i vlast Crne Gore zato što je to, kako kažu, “kriminalna”, “mafijaška” vlast niti je njihov cilj borba protiv korupcije i kriminala. Zar su im Srbija i Rusija uzor nekorumpirane, pravedne i čistunske vlasti kakvoj teže u Crnoj Gori? Oni su protiv ove vlasti (crnogorske), jer su, zapravo, protiv Crne Gore kao nezavisne, suverene države, članice NATO-a, Crne Gore okrenute evropskim vrijednostima i integracijama. Abazović ponavlja da je on upravo za te vrijednosti – objašnjava Vlasi.
Boriti se za Crnu Goru
Prema njegovim riječima, Abazović, naravno, može imati kritički odnos prema dosadašnjem načinu obavljanja vlasti u Crnoj Gori.
- Može i zadržati takav kritički stav. No, opredijeljen za europske integracije, on može prije imati mjesto u koaliciji s DPS-om, koji je, ipak, dobio najviše glasova, pa se boriti za bolju vlast u Crnoj Gori. Nisu nepoznate situacije u parlamentarnim demokratijama gdje ljuti politički protivnici nađu zajednički jezik i platformu za bolje vladanje državom. Mislim da bi Abazoviću prije bilo mjesto u koaliciji s DPS-om ili čak čista obraza u opoziciji nego s onima s kojima u osnovi ima suprotne ciljeve i težnje – kaže Vlasi za Radiosarajevo.ba te, na kraju, poručuje:
- I pored svega, ja ne mogu povjerovati da Driton Abazović može biti protiv interesa svojih Albanaca i države Crne Gore. Zar mu mogu biti važniji oni koji su na suprotnoj strani i koji bi ga odbacili čim im više ne bude trebao?[/ltr]
2018-04-10
Page 31 of 54 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 42 ... 54
Similar topics
» Ključni izbori za kontrolu senata u USA - izbori u Georgiji (važniji su ovi izbori u jednoj USA državi za senat nego svi izbori u RH)
» Dule Savic part.2 'Gori,gori Notre Damme ebo vas cale siptarski'
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» izbori HDZ
» USA - izbori
» Dule Savic part.2 'Gori,gori Notre Damme ebo vas cale siptarski'
» Srbiji prijete prijevremeni parlamentarni izbori?Vučić i SNS prijete ako ne dobiju 128 glasova u parlamentu za Brnabić idu novi izbori
» izbori HDZ
» USA - izbori
Page 31 of 54