Drašković o propasti kraljevine Jugoslavije: "Ludi Srbi ispunili želju najvećih neprijatelja"
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Drašković o propasti kraljevine Jugoslavije: "Ludi Srbi ispunili želju najvećih neprijatelja"
a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Jedan je jako dobar čovjek, nije ga nitko dirao nikada.
Drugi je bivši milicajac a isto dobar, njemu su se natovarili na glavu pa ih moj stari otjerao.
Treći četnik i još je i bezobrazan. Al isto je tu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Drašković o propasti kraljevine Jugoslavije: "Ludi Srbi ispunili želju najvećih neprijatelja"
A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Drugi je bivši milicajac a isto dobar, njemu su se natovarili na glavu pa ih moj stari otjerao.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Nismo, ovaj zadnji genocidiše sve.tre wrote:i niste ih genocidisali? onda netko laže, ili ti ili crvljikastikaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Zove pauka, troši im vodu za pranje auta, misli da je na selu, radi u čistoći kao direktor a kad ga pošalju u kurac zove murju da je ugrožen . I murji ga je već pun kufer valjda...
2015-08-15
od ovog mog milicajca 'komšije' zena sanja je stalno nosila suncane naocale i bila naapudrana da joj se ne vide sljive kad bi isla na posao...sjecam se kao klinac jos da bi mojoj staroj znala reci 'ma nije to nista poludi kad popije inace ok kad je trijezan'....ali mi je taj 'komsija' boško ostao najvise upamcen bas po tom kako je do daske navijao narodnu muziku narocito u proljece i ljeto,,,i to najvise zoricu brunclik..onda bi bahato bio na prozoru i zvrlao lijevo desno ili se napenio oce li kakav susjed mu bacit primjedbu posto je zivio na prvom katu...ko mu je bio lud onda zaliti se njemu ili na njega javno a bio milicajackaya wrote:A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
To je taj mentalni sklop.kaya wrote:Srpska ludost je faktor na koji se može uvijek računati.
To su dokazali kada su poništili bečki sporazum o pristupanju trojnom paktu, odbili konfederaciju u sfrj 1990 predloženu od hrvata i slovenaca, odbili z4 autonomiju u hr i odbili vratiti ukinutu autonomiju kosovu pa zaratili s natom nakon čega su dobili po glavi i ostali bez kosova.
To su ti politički uspjesi kojima se tu neke dive.
I da, mislim da je u pitanju ovo što je rekao ero, za konačni odgovor idu po savjet kod irineja ili njegovih prethodnika
u spc kojima je govno u glavi.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Ma i ovom su pičili narodnjaci i pobjegla mu žena. Onda je ostao sam s djecom pa je bio sav jadan.
2015-08-15
klasični ugroženi gedžovan. Ja ih nemam u svojoj blizini a kod buraza u Vu se svako drži svog posla i niko nikoga ne čačka. E sad što ko misli je druga stvarkaya wrote:Nismo, ovaj zadnji genocidiše sve.tre wrote:i niste ih genocidisali? onda netko laže, ili ti ili crvljikastikaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Zove pauka, troši im vodu za pranje auta, misli da je na selu, radi u čistoći kao direktor a kad ga pošalju u kurac zove murju da je ugrožen . I murji ga je već pun kufer valjda...
Moj susjed je bio milicajac, srbin. Mrk neki čovjek. ja ga ne pamtim da se ikad nasmijao. Svi drugi oko nas su bili Hrvati ili Hrvati iz Bosne. Ako ti bilo što zaškripi, da trabaš neku pomoć Tu je bio Milan milicajac. Nikad taj nije ni pokušao nač izgovor da ne pomogne. Nerijetko je pomagao i kad ga nisi tražio. Nije bio čovjek od nekog neformalnog druženja ali za pomoć je uvijek bio tu.kaya wrote:A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Ovaj isto bio takav navodno. Seljak al je svim živim pomagao dok je bio glavni.danni1 wrote:Moj susjed je bio milicajac, srbin. Mrk neki čovjek. ja ga ne pamtim da se ikad nasmijao. Svi drugi oko nas su bili Hrvati ili Hrvati iz Bosne. Ako ti bilo što zaškripi, da trabaš neku pomoć Tu je bio Milan milicajac. Nikad taj nije ni pokušao nač izgovor da ne pomogne. Nerijetko je pomagao i kad ga nisi tražio. Nije bio čovjek od nekog neformalnog druženja ali za pomoć je uvijek bio tu.kaya wrote:A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Pa zato su mu i vratili tako, stvarno su svi skočili na zadnje noge kad su ga došli zajebavati na vrata, al neki nepoznati, polurazbojnici pa kao neku poluuniformu stavili, kao potjerati će ga..majmuni.
Last edited by kaya on Tue 11 Aug - 8:01; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
kaya wrote:Ovaj isto bio takav navodno. Seljak al je svim živim pomagao dok je bio glavni.danni1 wrote:Moj susjed je bio milicajac, srbin. Mrk neki čovjek. ja ga ne pamtim da se ikad nasmijao. Svi drugi oko nas su bili Hrvati ili Hrvati iz Bosne. Ako ti bilo što zaškripi, da trabaš neku pomoć Tu je bio Milan milicajac. Nikad taj nije ni pokušao nač izgovor da ne pomogne. Nerijetko je pomagao i kad ga nisi tražio. Nije bio čovjek od nekog neformalnog druženja ali za pomoć je uvijek bio tu.kaya wrote:A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...kaya wrote:U mojoj zgradi 3 obitelji.
Pa zato su mu i vratili tako, stvarno su svi skočili na zadnje noge kad su ga došli zajebavati na vrata, al neki nepoznati, polurazbojnici pa kao neku poluuniformu stavi..majmuni.
Mi kao da pričamo o istom. I po ovog su došli neki nadobudni borci u jesen 91. Al su se zajebali. Njih četvorica došli po četnika. Ograda bila zatvorena oni se razgalamili nešto kad izađe susjed. Žuti su ga zvali. Livnjak, poprilično ustaški nastrojen. kad ih je Žuti uvatio napucavat nogom u dupe niz ulicu više nije bilo takvih pokušaja. Žuti je bio zajeban igrač. čak se nisu nešto ni voljeli on i Milan, bilo je nekih trzavica i prije rata. Al jbga. Žuti nije dao na nedužnog i kvit.
Haha, baš, al ovaj je bio uroš.danni1 wrote:kaya wrote:Ovaj isto bio takav navodno. Seljak al je svim živim pomagao dok je bio glavni.danni1 wrote:Moj susjed je bio milicajac, srbin. Mrk neki čovjek. ja ga ne pamtim da se ikad nasmijao. Svi drugi oko nas su bili Hrvati ili Hrvati iz Bosne. Ako ti bilo što zaškripi, da trabaš neku pomoć Tu je bio Milan milicajac. Nikad taj nije ni pokušao nač izgovor da ne pomogne. Nerijetko je pomagao i kad ga nisi tražio. Nije bio čovjek od nekog neformalnog druženja ali za pomoć je uvijek bio tu.kaya wrote:A ovaj milicajac nije bio loš, živio je sam s troje djece i jest bio seljačina ali nije on ništa radio. A samim time što je milicajac je bio valjda sumnjiv i meta. Jer mu je dosta kolega bilo vikendom na straži u krajini. Ovaj stvarno nije.vuksadinare wrote:
a cuj bilo je svakakvih...no kako je bilo ratno vrijeme logicno je nekako da su najsumnjiviji uvijek prvo bili oni koji su bili vojna ili milicijska lica...bilo aktivni bilo umirovljeni...ja sam rekao mi smo imali 3,4 srpskeobitelji i jedan je isto bio milicajac...ali taj je bio bas ono prvo neka seljacina koji je mlatio svoju zenu,glasno navijao narodnu muziku i onda bi stao na prozor kao ono 'aj da vidim ko ce buniti'...naravno prvo je pritajeno srbovao za vrijeme juge ali dolaskom slobe na vlast i sa prvim mitinzima i otvoreno...da bi zbrisao pocetkom 1991 u bosnu jer nije htio staviti sahovnicu na kapu...ostale tri familije bili su civili...ako izdvojimo obitelj ovog ilije..ove dvije obitelji su isto bili na liniji velikosrbizma...jedna obitelj je ostala druga otisla..ovi koji su ostali poceli su se praviti toše kad su vidjeli da nema nista od ulaska u zagreb na bijelom konju arkana i slicnih...
Pa zato su mu i vratili tako, stvarno su svi skočili na zadnje noge kad su ga došli zajebavati na vrata, al neki nepoznati, polurazbojnici pa kao neku poluuniformu stavi..majmuni.
Mi kao da pričamo o istom. I po ovog su došli neki nadobudni borci u jesen 91. Al su se zajebali. Njih četvorica došli po četnika. Ograda bila zatvorena oni se razgalamili nešto kad izađe susjed. Žuti su ga zvali. Livnjak, poprilično ustaški nastrojen. kad ih je Žuti uvatio napucavat nogom u dupe niz ulicu više nije bilo takvih pokušaja. Žuti je bio zajeban igrač. čak se nisu nešto ni voljeli on i Milan, bilo je nekih trzavica i prije rata. Al jbga. Žuti nije dao na nedužnog i kvit.
Tak su došli mom starom zvonit da uroša neki hoće potjerati, ovaj skočio...je ba ću im milu majku sad!
2015-08-15
hrvoje horvat je moj brat po oružju... zajedno smo ratovali u gromovima...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
pol tih dečki više nema
2015-08-08
poznavao sam katića, brkića i špehara, i horvatamichaellcmacha wrote:pol tih dečki više nema
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Danica Drašković o Srbiji ima tomu osam ili devet godina.
''Ne može sa nama ništa milom već samo silom, ponovo je videla Evropa i poslala nam ultimatum. Ili ovako, ili nikako, kaže Angela Merkel i njena partija, što znači cela Evropa a i Amerika, uzalud se tešimo da to nije tako. Jeste i biće, moramo ispuniti svih sedam tačaka iz zahteva za nastavak pregovora o članstvu u EU, a naročito sedmi, koji je nov, svež, dodat "već poznatim" šest zahteva, kako kaže naša vlada. On je dodat sutradan nakon posete Aleksanda Vućića Nemačkoj i on je to pokušao da spreči, ali nije uspeo. Pa naravno da nije, dosta je već i Nemcima i Englezima i Amerikancima i nama građanima ove jadne zemlje, tog vrćenja praznih priča srpskih vlasti već dvanaest godina posle Miloševića, kojeg su morali bombardovati da bi prestao teror nad Albancima na Kosovu, i tako, silom, zastavili zločine i progon, i on je potpisao kapitulaciju.
Posle njega Đinđića, Koštunicu, Tadića, nisu bombardovali da reše Kosovski čvor i ako su oni svi vodili Miloševićevu politiku i donosili odluke kakve bi i on donosio da je ostao na vlasti.
Strpljivo su čekali da se nešto promeni i da Srbija prizna realnost na Kosovu koju je sama stvorila, ali ništa se nije menjalo.
Nova, jedva dočekana naprednjačka vlast, koja je pre izbora obećala promene i te politike i zato dobila punu podršku Evrope, pala je odmah na istom pitanju vrdajući obećanjima da će ispuniti sve što je prethodna vlada potpisala i ništa više. A to više je tema i u Berlinu i u Briselu i sada nema pogađanja. Ako hoćete kod nas i sa nama u Evropu, budite prvo Evropljani kod vas.
Dosta je bilo mržnje, potpišite i vi sada ugovor sa Albancima da ste susedi, ljudi, da ćete sarađivati i ekonomski i politički civilizovano, u miru. Ne vidim u tom zahtevu nikakav problem za Srbiju.
Pa valjda to hoćemo, valjda je dosta sukoba, stradanja, paljenja carina, postavljanja balvana i barikada, ubijanja vojnika stranih država, valjda nećemo još.
Ratovali smo dosta.
Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo. I šta smo uradili? Poraženi svuda isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinacke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima.
I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali.
Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide. Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, hladnjače pune Albanskih civila po jezerima Srbije, policijski poligoni puni sakrivenih prenetih sa Kosova leševa Albanaca, opljačkane banke, porušene kuće, rasturene porodice, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinacki poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.
Evropa je u svemu u pravu, mi smo u svemu krivi i moramo prihvatiti ne sedam nego i sedamdeset sedam zahteva da nas prime u članstvo i da budemo bar malo amnestirani za sve sto šmo radili i uradili u zadnje dve decenije.
Sedam tačaka je sedam slamki spasa za Srbiju, izbavljenja i ozdravljenja, povratka u civilizovani svet. Svih sedam je u našem interesu, nijedan nije na štetu ni naroda ni države.
Da sprovedemo reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, pa to valjda svi želimo, ne treba niko da nas tera.
Da kaznimo one koji su napali nemačku ambasadu 2008 godine, naravno da treba, to su nereformisane službe bezbednosti koje su napadale i ubijale i građane Srbije i moraju se privesti pravdi.
Kako možemo negirati genocid u Srebrenici kada je Vlada Republike Srpske na svojoj sednici usvojila i overila spisak od 7800 pobijenih Muslimana u Srebrenici po imenu i prezimenu, i time prihvatila počinjeni zločin kao nesporno delo njene vojske i politike
Da se povuku paralelne strukture vlasti sa severa Kosova. Pa naravno da moraju i treba odmah da se povuku, na to ih obavezuje Rezolucija 1244 Ujedinjenjh nacija, u koju se kunemo svakodnevno, tražimo da je svi poštuju osim nas. Po Rezoluciji smo se obavezali još 1999. godine da u roku od samo nekoliko dana povučemo sa celog Kosova svaku vlast Srbije, i vojsku i policiju i sudove i lokalnu samoupravu, i nismo to uradili. Na severu Kosova bira se paralelna lokana vlast i boravi preko hiljadu pripadnika službi bezbednosti Srbije koje imaju specijalne zadatke. Da pale Jarinja, prave barikade, zajedno sa kriminalcima švercuju robu, naftu, hranu i šta sve ne.. Da organizuju terorističke akcije kojim zastrašuju, ranjavaju i čak ubijaju Srbe po Kosovu, sa ciljem da provociraju sukobe sa Albancima, da onemoguće mir.
Zahtev da vlada u Beogradu utiče na Srbe sa severa Kosova da sarađuju sa Euleksom i Kforom, takođe je prihvatljiv i lako sprovodljiv jer znamo svi da njima Beograd diriguje i politički i finansijski, pa je lako promeniti naloge, oni moraju slušati ili će ih promeniti.
Da li će ove zahteve prihvatiti nova vlast Srbije zavisi da li imamo srpskog De Gola danas. Sumnjam da imamo jer za to treba velika hrabrost, istinski patriotizam i politička dalekovidost, što je sve imao De Gol, a ne verujem da ima neki aktuelni srpski političar.. Kada su me prijatelji pitali u sličnim situacijama svih ovih godina šta će biti, uvek sam im govorila da zamisle šta je najgore rešenje i odluka za narod i državu i to će biti. I bilo je uvek. Sada je najgora odluka da se ne prihvate i ne ispune zahtevi Evrope jer je to potpuno stradanje i hazarski put Srbije. Tako će i biti."
Kako je još ne ubiše zagonetka je.
''Ne može sa nama ništa milom već samo silom, ponovo je videla Evropa i poslala nam ultimatum. Ili ovako, ili nikako, kaže Angela Merkel i njena partija, što znači cela Evropa a i Amerika, uzalud se tešimo da to nije tako. Jeste i biće, moramo ispuniti svih sedam tačaka iz zahteva za nastavak pregovora o članstvu u EU, a naročito sedmi, koji je nov, svež, dodat "već poznatim" šest zahteva, kako kaže naša vlada. On je dodat sutradan nakon posete Aleksanda Vućića Nemačkoj i on je to pokušao da spreči, ali nije uspeo. Pa naravno da nije, dosta je već i Nemcima i Englezima i Amerikancima i nama građanima ove jadne zemlje, tog vrćenja praznih priča srpskih vlasti već dvanaest godina posle Miloševića, kojeg su morali bombardovati da bi prestao teror nad Albancima na Kosovu, i tako, silom, zastavili zločine i progon, i on je potpisao kapitulaciju.
Strpljivo su čekali da se nešto promeni i da Srbija prizna realnost na Kosovu koju je sama stvorila, ali ništa se nije menjalo.
Nova, jedva dočekana naprednjačka vlast, koja je pre izbora obećala promene i te politike i zato dobila punu podršku Evrope, pala je odmah na istom pitanju vrdajući obećanjima da će ispuniti sve što je prethodna vlada potpisala i ništa više. A to više je tema i u Berlinu i u Briselu i sada nema pogađanja. Ako hoćete kod nas i sa nama u Evropu, budite prvo Evropljani kod vas.
Dosta je bilo mržnje, potpišite i vi sada ugovor sa Albancima da ste susedi, ljudi, da ćete sarađivati i ekonomski i politički civilizovano, u miru. Ne vidim u tom zahtevu nikakav problem za Srbiju.
Pa valjda to hoćemo, valjda je dosta sukoba, stradanja, paljenja carina, postavljanja balvana i barikada, ubijanja vojnika stranih država, valjda nećemo još.
Ratovali smo dosta.
Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo. I šta smo uradili? Poraženi svuda isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinacke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima.
I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali.
Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide. Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, hladnjače pune Albanskih civila po jezerima Srbije, policijski poligoni puni sakrivenih prenetih sa Kosova leševa Albanaca, opljačkane banke, porušene kuće, rasturene porodice, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinacki poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci.
Evropa je u svemu u pravu, mi smo u svemu krivi i moramo prihvatiti ne sedam nego i sedamdeset sedam zahteva da nas prime u članstvo i da budemo bar malo amnestirani za sve sto šmo radili i uradili u zadnje dve decenije.
Sedam tačaka je sedam slamki spasa za Srbiju, izbavljenja i ozdravljenja, povratka u civilizovani svet. Svih sedam je u našem interesu, nijedan nije na štetu ni naroda ni države.
Da sprovedemo reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, pa to valjda svi želimo, ne treba niko da nas tera.
Da kaznimo one koji su napali nemačku ambasadu 2008 godine, naravno da treba, to su nereformisane službe bezbednosti koje su napadale i ubijale i građane Srbije i moraju se privesti pravdi.
Kako možemo negirati genocid u Srebrenici kada je Vlada Republike Srpske na svojoj sednici usvojila i overila spisak od 7800 pobijenih Muslimana u Srebrenici po imenu i prezimenu, i time prihvatila počinjeni zločin kao nesporno delo njene vojske i politike
Da se povuku paralelne strukture vlasti sa severa Kosova. Pa naravno da moraju i treba odmah da se povuku, na to ih obavezuje Rezolucija 1244 Ujedinjenjh nacija, u koju se kunemo svakodnevno, tražimo da je svi poštuju osim nas. Po Rezoluciji smo se obavezali još 1999. godine da u roku od samo nekoliko dana povučemo sa celog Kosova svaku vlast Srbije, i vojsku i policiju i sudove i lokalnu samoupravu, i nismo to uradili. Na severu Kosova bira se paralelna lokana vlast i boravi preko hiljadu pripadnika službi bezbednosti Srbije koje imaju specijalne zadatke. Da pale Jarinja, prave barikade, zajedno sa kriminalcima švercuju robu, naftu, hranu i šta sve ne.. Da organizuju terorističke akcije kojim zastrašuju, ranjavaju i čak ubijaju Srbe po Kosovu, sa ciljem da provociraju sukobe sa Albancima, da onemoguće mir.
Zahtev da vlada u Beogradu utiče na Srbe sa severa Kosova da sarađuju sa Euleksom i Kforom, takođe je prihvatljiv i lako sprovodljiv jer znamo svi da njima Beograd diriguje i politički i finansijski, pa je lako promeniti naloge, oni moraju slušati ili će ih promeniti.
Da li će ove zahteve prihvatiti nova vlast Srbije zavisi da li imamo srpskog De Gola danas. Sumnjam da imamo jer za to treba velika hrabrost, istinski patriotizam i politička dalekovidost, što je sve imao De Gol, a ne verujem da ima neki aktuelni srpski političar.. Kada su me prijatelji pitali u sličnim situacijama svih ovih godina šta će biti, uvek sam im govorila da zamisle šta je najgore rešenje i odluka za narod i državu i to će biti. I bilo je uvek. Sada je najgora odluka da se ne prihvate i ne ispune zahtevi Evrope jer je to potpuno stradanje i hazarski put Srbije. Tako će i biti."
Guest- Guest
ajd da pročitam i glas razuma iz srbijeSovak wrote:Danica Drašković o Srbiji ima tomu osam ili devet godina.
''Ne može sa nama ništa milom već samo silom, ponovo je videla Evropa i poslala nam ultimatum. Ili ovako, ili nikako, kaže Angela Merkel i njena partija, što znači cela Evropa a i Amerika, uzalud se tešimo da to nije tako. Jeste i biće, moramo ispuniti svih sedam tačaka iz zahteva za nastavak pregovora o članstvu u EU, a naročito sedmi, koji je nov, svež, dodat "već poznatim" šest zahteva, kako kaže naša vlada. On je dodat sutradan nakon posete Aleksanda Vućića Nemačkoj i on je to pokušao da spreči, ali nije uspeo. Pa naravno da nije, dosta je već i Nemcima i Englezima i Amerikancima i nama građanima ove jadne zemlje, tog vrćenja praznih priča srpskih vlasti već dvanaest godina posle Miloševića, kojeg su morali bombardovati da bi prestao teror nad Albancima na Kosovu, i tako, silom, zastavili zločine i progon, i on je potpisao kapitulaciju.Posle njega Đinđića, Koštunicu, Tadića, nisu bombardovali da reše Kosovski čvor i ako su oni svi vodili Miloševićevu politiku i donosili odluke kakve bi i on donosio da je ostao na vlasti.
Ratovali smo dosta.
Srbi imaju vrlo iracionalnu svijest i cesto nisu u stanju da razluce realnost od zelja
I zato rade takve gluposti koje ih kasnije najcesce skupo kostaju
Ali kostaju i druge i to je nevolja
Robovi svoje mitomanije...I zato je bilo kakav suzivot s njima apsolutno nemoguc
Mislim da je jedan od kljucnih momenata koji su odlucili kasniji slijed svih problema sa Srbima unistenje proeuropske dinastije Obrenovica i dovodjenje na vlast Karadjordjevica koji su znacili prijelaz na primitivnu velikosrpsku politiku netolerancije i nasilja.
Robovi svoje mitomanije...I zato je bilo kakav suzivot s njima apsolutno nemoguc
Mislim da je jedan od kljucnih momenata koji su odlucili kasniji slijed svih problema sa Srbima unistenje proeuropske dinastije Obrenovica i dovodjenje na vlast Karadjordjevica koji su znacili prijelaz na primitivnu velikosrpsku politiku netolerancije i nasilja.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Srbi su dobar narod,ali naivan. Na zlo ih prije svega navuku popovi,književnici,akademici i nekakav lažni mesija.Ringo10 wrote:Srbi imaju vrlo iracionalnu svijest i cesto nisu u stanju da razluce realnost od zelja
Posljednji takav bio je Slobodan Milošević.
No prije svih Srba ja krivim posrbljene Crnogorce. Oni uvijek povedu krvavo kolo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Apsolutno si u pravu jastrebe
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Danica Draskovic?
Penzionerka u 30-im, isterani iz Slovenije?
Penzionerka u 30-im, isterani iz Slovenije?
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Vuk Drašković:Srbi su najveći krivci za rat i zločine,priznajmo poraz!
» Vuk Drašković:'Da se podsjetimo,gdje je vojvoda Nikolić išao na tenkovima da brani Srbe odatle su Srbi na traktorima otišli.Odmori vojvoda,ne prizivaj'
» DOAJEN NJEMAČKE POLITIKE - KRITIKE TURSKOJ I ZAPADU: Ne rušiš zrakoplov neprijatelja svoga neprijatelja
» Pravoslavni mitropolit iz BiH:'Srbi su u Sarajevu ugrozeni kao Srbi u Dalmaciji 1991.'
» "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".
» Vuk Drašković:'Da se podsjetimo,gdje je vojvoda Nikolić išao na tenkovima da brani Srbe odatle su Srbi na traktorima otišli.Odmori vojvoda,ne prizivaj'
» DOAJEN NJEMAČKE POLITIKE - KRITIKE TURSKOJ I ZAPADU: Ne rušiš zrakoplov neprijatelja svoga neprijatelja
» Pravoslavni mitropolit iz BiH:'Srbi su u Sarajevu ugrozeni kao Srbi u Dalmaciji 1991.'
» "Srbi su glupi", "Srbi su lenji, nevaspitani, prljavi", "Srbi ne treba da lete avionom", "Trebalo je da sravne Srbiju u bombardovanju".
Page 2 of 2