Ispovijed Srbina koji je docekao HV:'Od tog dana postujem ovu svoju drzavu'
Page 1 of 1
Ispovijed Srbina koji je docekao HV:'Od tog dana postujem ovu svoju drzavu'
https://priznajem.hr/novosti/hrvatska/procitajte-emotivnu-ispovijest-srbina-koji-je-docekao-hrvatsku-vojsku-od-toga-dana-postujem-ovu-svoju-drzavu/129308/
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Ispovijed Srbina koji je docekao HV:'Od tog dana postujem ovu svoju drzavu'
Tako je bilo i u Njemačkoj.
Oni Židovi koji su prihvatili novu nacističku vlast i dokazali da i oni mrze Židove, ti su Židovi dobro prošli.
Oni Židovi koji su prihvatili novu nacističku vlast i dokazali da i oni mrze Židove, ti su Židovi dobro prošli.
crvenkasti-
2014-04-17
U ovoj priči mi se sviđa (i) to što je čiča našeg ratnika usporedio sa Nikoletinom Bursaćem,iz čega nesumnjivo proizlazi da smo bili ispravni,kao i partizani,jer da nismo,stari Kordunaš bi ga usporedio sa kakvim ustaškim kabadahijom kakvi su bili bojnik Mrak,Džal ili pak Puk,koji su u vrijeme onoga rata haračili Kordunom i Banijom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Pa Srbi Kordunaši su mahom bili u partizanima.
Četnička šubara je te krajeve vidjela tek 1991.
Četnička šubara je te krajeve vidjela tek 1991.
Guest- Guest
Inače, čini mi se da je došlo do pomicanja regije.
Kad sam išao u školu Baniju smo nazivali prostor Zrinske gore, sad vidim da se pojam širi, kao Banovina, na Petrovu goru i Glinu, koji su nekoć bili Kordun.
Inače, dosta ljudi od tamo se doselilo u Rijeku, pa mi je taj kraj simpatičan.
Kad sam išao u školu Baniju smo nazivali prostor Zrinske gore, sad vidim da se pojam širi, kao Banovina, na Petrovu goru i Glinu, koji su nekoć bili Kordun.
Guest- Guest
Istina je bila ponešto drugačija.
One starce koje je hrvatska vojska zatekla nisu ostavljali niti su ih smjeli ostaviti u kućama.
Odvezli bih u neki sabirni centar, tamo detaljno ispitali, i za par dana, kad se uspostavila nova vlast, onda bi ih vratili.
U tih par dana kuće su temeljno opljačkane ili zapaljene.
One starce koje je hrvatska vojska zatekla nisu ostavljali niti su ih smjeli ostaviti u kućama.
Odvezli bih u neki sabirni centar, tamo detaljno ispitali, i za par dana, kad se uspostavila nova vlast, onda bi ih vratili.
crvenkasti-
2014-04-17
Ne baš.mobiu$ wrote:Inače, čini mi se da je došlo do pomicanja regije.
Glina je uvijek bila Banija,a Petrova Gora uglavnom Kordun.
Ma u Rijeci šta se tiče tih krajiških krajeva ipak dominiraju Ličani i Dalmatinci.
2014-04-22
Ima ljudi iz Gline, Vrginmosta, Topuskog, Bovića...dobri i radišni ljudi, uvijek spremni pomoći.
Doduše, gotovo svi piju. :)
Guest- Guest
Ne znam, valjda me potrefilo na ulici, školi, fakultetu, čak i Zagrebu, sreo sam ih dosta.
Guest- Guest
Da,teški alkosi,uglavnom.mobiu$ wrote:Ima ljudi iz Gline, Vrginmosta, Topuskog, Bovića...dobri i radišni ljudi, uvijek spremni pomoći.
2014-04-22
pa da. I onda smu im sazidali nove kuće i namjestili sve novim namještajem i bijelom tehnikom.crvenkasti wrote:Istina je bila ponešto drugačija.
Stvarno drugog posla vojska ni imala.
U ratu moraš sve sjebat jer poslije rata neš imat što radit.
Do Oluje su Hrvati u tkzv. Krajini živjeli sretno i u harmoniji sa svojim susjedima Srbima.crvenkasti wrote:Istina je bila ponešto drugačija.
Seru ovi Hrvati, nikome tamo ni dlaka z'glave nije sfalila. Da jest, to bi sigurno Srbi znali i osudili.
...evala ero mora ti se odati priznanje u spustanju crvenkastomeEroo wrote:Do Oluje su Hrvati u tkzv. Krajini živjeli sretno i u harmoniji sa svojim susjedima Srbima.crvenkasti wrote:Istina je bila ponešto drugačija.
Seru ovi Hrvati, nikome tamo ni dlaka z'glave nije sfalila. Da jest, to bi sigurno Srbi znali i osudili.
2015-09-08
kako se prepoznate, to je živo čudo.jastreb wrote:Da,teški alkosi,uglavnom.mobiu$ wrote:Ima ljudi iz Gline, Vrginmosta, Topuskog, Bovića...dobri i radišni ljudi, uvijek spremni pomoći.
uz tri prsta i brlja vam je znak raspoznavanja.
2014-12-30
..a nakon pijancevanja znali su 'malo' prebiti zene...da se otrijezne...kod mog pok.starog na zeljeznici radila kao cistacica jedna srpkinja koja je zivjela u Gornjoj Bučici srpskom selu na kordunu blizu pokupskog do kojeg je vozio nekada i zetova busna linija...pa je putovala u zagreb na posao na ranžirni...znao je prict pok.stari kako je cesto dolazila u modricama pa im je pricala kako je cesto znao isprebijati pijani muz onako iz ćeifa kad bi se napio rakije...ali nije ona jedina tako prolazila tamo vec dosta zena to bila kao neka 'tradicija' tamoveber wrote:kako se prepoznate, to je živo čudo.jastreb wrote:Da,teški alkosi,uglavnom.mobiu$ wrote:Ima ljudi iz Gline, Vrginmosta, Topuskog, Bovića...dobri i radišni ljudi, uvijek spremni pomoći.
uz tri prsta i brlja vam je znak raspoznavanja.
2015-09-08
inace bas sam tim krajem korduna ovim dijelom blize uz kupu blizu pokupskog prosao prije mjesec dana kad sam isoa na jedan tamosnji opg po sadnice i drugi repromaterijal...pa poznam tamo neke ljude...vecinom starijima jos ostala navika tog rakijasenja..ovi mladji salbo truse rakiju..vis eje u igri kod njih piva,gemist ili od zestice ako piju vodka,stock i slicno...jbg promjenila se vremena i generacije...inace kraj bogom dane prirode...blizu kupa,brdsko ravnicarski kraj...raj za odmor...i ako zelis bas mir...i mirni godisnji odmor...
2015-09-08
Similar topics
» Reakcija Srbina vukovarskog branitelja na ispovijed Simprage u Saboru
» ZA OVAKVU DRŽAVU JE POGINUO BLAGO ZADRO: Hrvatska plaća čovjeka koji savjetuje Komšića, koji bi rušio Pelješki i čiji fanovi prijete silovanjem RH predsjednici
» Akademik Muhić - ako mogu Crnogorci imati svoju državu, zašto ne bi i Bošnjaci
» Koliko dana u godini radite za državu?
» Usporedite ozljede Ejupija nogometaša Slaven Belupa koji je napadnut šipkama i onog Srbina Petka koji je navodno napadnut šipkama cak od petnaestorice
» ZA OVAKVU DRŽAVU JE POGINUO BLAGO ZADRO: Hrvatska plaća čovjeka koji savjetuje Komšića, koji bi rušio Pelješki i čiji fanovi prijete silovanjem RH predsjednici
» Akademik Muhić - ako mogu Crnogorci imati svoju državu, zašto ne bi i Bošnjaci
» Koliko dana u godini radite za državu?
» Usporedite ozljede Ejupija nogometaša Slaven Belupa koji je napadnut šipkama i onog Srbina Petka koji je navodno napadnut šipkama cak od petnaestorice
Page 1 of 1