u školskom dvorištu pobili decu sa posebnim potrebama
Page 3 of 5
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: u školskom dvorištu pobili decu sa posebnim potrebama
mobiu$ wrote:I kako vam je kaya kratko napisala, Andrej vas ubrzano oslobađa tema, a bome i posla. :)
Nazalno krmče ubuduće može voditi one emisije o unutrašnjem uređenju kuća npr.
andrej je već jako puno hrvata oslobodio posla.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
usput baš mi kaže suseda stara hosovka da bi ona isto uputila srbima poneku ispriku, dva tri plotuna isprika.
vuksadinare wrote:ova dobramarcellus wrote:mobiu$ wrote:marcellus wrote:
hdz nije ko četnici, hdz je gori od četnika i napravio je više štete, uostalom
HDZ je i tebi i nazalnom krmčetu bio naprosto fenomenalan dok ga je vodio Karamarko, a cvijeće Haso bio ministar, a lustracija i borba protiv Tita je bio program.
Dosadili ste ljudima.
tito je spram plenkovića bio hrvatski nacionalist, bar nije titrao jajca četnicima i ispričavao im se što ih je ubijao
Ispod svakog nivoa.
Škoro i njegova žena su naspram Milanovića žešći četnici, a on je 1991 lizao jaja pravim četnicima po srpskim narodnjačkim klubovima.
Jbt. kru, borimo se da dobijemo sredstva za obnovu Zagreba, da reformiramo mrežu općina i županija, da izgradimo D-403 i nizinsku prugu, revitaliziramo demografiju, spasimo poljoprivredu, trajno i sustavno spasimo brodogradnju - koliko se može, uđemo u Schengen, uđemo u OECD, povisimo i minimalnu i prosječnu plaću...
U Hrvatskoj 2020 izgradnja institucija i poštivanje propisa jest domoljublje. Mi smo svoju klasično nacionalističku fazu 19. st. iživjeli do 2000. Eh sad, nisam ja kriv što je tada netko pjevao četnicima, drugi plaćao kurve kokainom, treći bio dragovoljac na liniji Ilica-Saloon, itd. pa su sad otkrili ljute ustaše u sebi, a HDZ im je naravno kriv za sve.
Ne smeta vas pljačka, jer da vas smeta, nikad Škoru ne biste pogledali. Nego vi hoćete vlast u HDZ-u (kojeg psujete) i državi, nekako, bilo kako, pod svaku cijenu - ucjenom, demagogijom, prijetnjom, iza kulisa...pa kad vidite da ne ide, onda histerizirate i kmečite da vas je gušt staviti pored Vučka i gledati.
Eto, to je sve.
Guest- Guest
marcellus wrote:mobiu$ wrote:I kako vam je kaya kratko napisala, Andrej vas ubrzano oslobađa tema, a bome i posla. :)
Dakle, Milanović, 2013: 400.000 nezaposlenih, kreditni rejting smeće
Andrej, 2019: 100.000 nezaposlenih (najmanje otkad se statistički prati u Hrvatskoj), investicijski kreditni rejting.
Lažeš Melita. :)
Guest- Guest
tu racunaj između tog perioda da ih je puno van otislo...drugo...plenki je ipak radisniji od zokijamobiu$ wrote:marcellus wrote:mobiu$ wrote:I kako vam je kaya kratko napisala, Andrej vas ubrzano oslobađa tema, a bome i posla. :)
Andrej, 2019: 100.000 nezaposlenih (najmanje otkad se statistički prati u Hrvatskoj), investicijski kreditni rejting.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:tu racunaj između tog perioda da ih je puno van otislo...drugo...plenki je ipak radisniji od zokijamobiu$ wrote:marcellus wrote:mobiu$ wrote:I kako vam je kaya kratko napisala, Andrej vas ubrzano oslobađa tema, a bome i posla. :)
Otišlo, vidjelo, mnogi su se vratili. U doba 2016-2019 se otvorilo više radnih mjesta u Hrvatskoj nego u bilo kojem drugom trogodišnjem razdoblju u povijesti moderne hrvatske države.
Andrej je vrijedan, ali Andrej zna izvući maksimum rezultata iz svog rada.
Guest- Guest
koja laž
http://www.kurir.rs/region/hrvatska/3508223/25-godina-od-proterivanja-i-stradanja-srba-u-oluji-ovako-je-poceo-stravican-pogrom
http://www.kurir.rs/region/hrvatska/3508223/25-godina-od-proterivanja-i-stradanja-srba-u-oluji-ovako-je-poceo-stravican-pogrom
2015-09-08
...omjer je bio 1:3 kakav i treba biti..dok je omjer npr. u srpskoj akciji 'žaoka' 26 srpnja 1991 kada je pocela bio 1:8 u korist srba...lili u dalju 1:6 u korist ceda...o vukovaru ne bi...
2015-09-08
zanima me što bi milorad pupovac učinio kad bi njegov imenjak milorad ulemek legija priznao iz svoje pozicije osuđenika na dugotrajni zatvor da je njegova jedinica na čelu s njim ciljano poubijala te starce, koji srbima nisu značili ništa, a u vojno političkom smislu njihova egzekucija i prebacivanje odgovornosti na hrvate im je uvelike išlo u korist... bilo je potrebno samo imati ekipu koja ima "želudac" da to odradi, a jso su bili kao stvoreni za to... hrvatske snage te ljude nisu poubijale u petrinji a mogli smo spriječiti njihovu evakuaciju i likvidirati ih, po preuzimanju kontrole nad gradom, ja osobno sam bio nazočan i kad smo ušli u dom za stare i nemoćne i ti su ljudi odmah transportirani u sisak u dom za umirovljenike siscia... nitko od civila nije stradao.... evo kratkog presjeka događanja iz moje perspektive izravnog sudionika Oluje u sektoru sjever u borbi za petrinju koja je bila poprilično krvava...
2015-08-08
Mda, al kod nas na dan pobjede dolaze svi a kod vas na dan žalosti nitko.pizzon wrote:https://www.telegraf.rs/vesti/jugosfera/3220836-uzivo-obelezavanje-25-godina-od-proterivanja-srba-u-akciji-oluja
Eventualno možda na dan žalosti dođe vuk i škoristi jer su ljuti kaj i srbi dolaze pa im je i ta oluja bezveze postala.
Last edited by kaya on 3/8/2020, 16:59; edited 1 time in total (Reason for editing : ..)
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ovo nije za povjerovati... pa upravo milorad pupovac na tom inzistira i to proklamira i vi ste politički skrušeno pristali na taj njegov scenarij, jer eto to vas, sam hdz ne košta ništa, negativne učinke amortizirat će stradalnici i Bog te veselio oni su ionako naučili da puše sve ove godine... jel okretanje budućnosti da Savo Vukelić iz Dvora, koji je prije par godina po tom Dvoru do podne glumio hadžiju u uniformi arkanovih tigrova, a popodne sjedio sa Milanovićem i frendovski sa hrvatskim premijerom ispijao kavice, danas bude obilato honoriran od hrvatske Vlade kao Miloradov srbin manjinac i istovremeno da u nečije ime siječe hrvatske šume u počep i barata sa milijunima kuna... ja sam za okretanje budućnosti i suživot sa hrvatskim srbima, ali sa latentnim četnicima nisam, čak ne i za dobrobit hdz-a i sdss-a koju bi vi htjeli prikazati kao hrvatsku i dobrobit srpske manjine u hrvatskoj...mobiu$ wrote:vuksadinare wrote:
da bi se mirio sa nekim treba i zatraziti pomirenje..ja ne vidim da ga srbi traze...cak bi rekao da su u prilici da bi ponovili isto...drugo...velika srbija nikad nije tlapnja..jesi citiao da je nekidan americki pukovnik pitao srbiju zasto s enaoruzava?...oni nikad nisu odustali od toga makar se privremeno primirivali obicno kad dobiju po prstima...wevo ti npr.crvenkastog on ti je hrvatski srbin koji doslovno navija za oruzani sukob nas sa srbijom i srbima...i stalno prijeti...a sto mislis koliko je takvih 'cvrenkastih'..mnogo lotka moj mnogo
Prije svega, i još jednom, ovo je sad RH političko pitanje, i to je prava mala revolucija u glavama hrvatskih Srba.
Nitko ne traži oprost ni pomirenje, previše je bilo stradanja, a vrijeme za ikakvo mirenje je odavno prošlo, ali obje strane su suglasne da ne mogu tako živjeti, jedna uz drugu, unedogled, već da se treba okrenuti budućnosti.
Naravno da je Srbija izludjela jer im sviće da su izgubili sve, a da neće u EU, i da nitko živ ne želi živjeti ni pored njih, a kamoli s njima. Ništa od EU, a Hrvatska, na koju imaju bolesnu fiksaciju je ušla, itd.
Kupuju šrot naoružanje da se osjete jakima, jer se ne mogu suočiti s time koliko su slabi i kakva im je sudbina.
2015-08-08
i chembrlei je vikao 'imamo mir i suradnju sa njemcima' ali nakon toga mu ga je hico lukavo staviomichaellcmacha wrote:ovo nije za povjerovati... pa upravo milorad pupovac na tom inzistira i to proklamira i vi ste politički skrušeno pristali na taj njegov scenarij, jer eto to vas, sam hdz ne košta ništa, negativne učinke amortizirat će stradalnici i Bog te veselio oni su ionako naučili da puše sve ove godine... jel okretanje budućnosti da Savo Vukelić iz Dvora, koji je prije par godina po tom Dvoru do podne glumio hadžiju u uniformi arkanovih tigrova, a popodne sjedio sa Milanovićem i frendovski sa hrvatskim premijerom ispijao kavice, danas bude obilato honoriran od hrvatske Vlade kao Miloradov srbin manjinac i istovremeno da u nečije ime siječe hrvatske šume u počep i barata sa milijunima kuna... ja sam za okretanje budućnosti i suživot sa hrvatskim srbima, ali sa latentnim četnicima nisam, čak ne i za dobrobit hdz-a i sdss-a koju bi vi htjeli prikazati kao hrvatsku i dobrobit srpske manjine u hrvatskoj...mobiu$ wrote:vuksadinare wrote:
da bi se mirio sa nekim treba i zatraziti pomirenje..ja ne vidim da ga srbi traze...cak bi rekao da su u prilici da bi ponovili isto...drugo...velika srbija nikad nije tlapnja..jesi citiao da je nekidan americki pukovnik pitao srbiju zasto s enaoruzava?...oni nikad nisu odustali od toga makar se privremeno primirivali obicno kad dobiju po prstima...wevo ti npr.crvenkastog on ti je hrvatski srbin koji doslovno navija za oruzani sukob nas sa srbijom i srbima...i stalno prijeti...a sto mislis koliko je takvih 'cvrenkastih'..mnogo lotka moj mnogo
Prije svega, i još jednom, ovo je sad RH političko pitanje, i to je prava mala revolucija u glavama hrvatskih Srba.
Nitko ne traži oprost ni pomirenje, previše je bilo stradanja, a vrijeme za ikakvo mirenje je odavno prošlo, ali obje strane su suglasne da ne mogu tako živjeti, jedna uz drugu, unedogled, već da se treba okrenuti budućnosti.
Naravno da je Srbija izludjela jer im sviće da su izgubili sve, a da neće u EU, i da nitko živ ne želi živjeti ni pored njih, a kamoli s njima. Ništa od EU, a Hrvatska, na koju imaju bolesnu fiksaciju je ušla, itd.
Kupuju šrot naoružanje da se osjete jakima, jer se ne mogu suočiti s time koliko su slabi i kakva im je sudbina.
2015-09-08
Znam da je 5. korpus tad velika sranja napravio. A sad za ovaj konkretan skucaj ne znamvuksadinare wrote:velim ili srbi ili pripadnici 5 korpusa armije bh-a..koji su znali tih dana upadati na podrucje dvora i u sam dvor..jer je vladao raspasoj...nasi nisu jos bili ni petrinju zauzeli ni u glinu usli kad s eovo desilo...ali nisu tu srbi toliko krivi nego peta kolona kod nas..sa ovim filmicom...gdje nas eokrivljavaju..krv ti jebem samo d ami neko prozbori da nemamo petu kolonu odmah šarcem šaram...prvog koji to kaze...marcellus wrote:točno, izmišljotina čista, te u Dvoru su pobili vjerojatno Srbi jer Hrvata nije bilo nigdje ni blizu kad su pobijeni, to je bila sao krajina
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
michaellcmacha wrote:
ovo nije za povjerovati... pa upravo milorad pupovac na tom inzistira i to proklamira i vi ste politički skrušeno pristali na taj njegov scenarij, jer eto to vas, sam hdz ne košta ništa, negativne učinke amortizirat će stradalnici i Bog te veselio oni su ionako naučili da puše sve ove godine... jel okretanje budućnosti da Savo Vukelić iz Dvora, koji je prije par godina po tom Dvoru do podne glumio hadžiju u uniformi arkanovih tigrova, a popodne sjedio sa Milanovićem i frendovski sa hrvatskim premijerom ispijao kavice, danas bude obilato honoriran od hrvatske Vlade kao Miloradov srbin manjinac i istovremeno da u nečije ime siječe hrvatske šume u počep i barata sa milijunima kuna... ja sam za okretanje budućnosti i suživot sa hrvatskim srbima, ali sa latentnim četnicima nisam, čak ne i za dobrobit hdz-a i sdss-a koju bi vi htjeli prikazati kao hrvatsku i dobrobit srpske manjine u hrvatskoj...
Miha, nemoj izvlačiti pojedinačne primjere i formirati opće zaključke.
Ako je Savo Vukelić iz Dvora počinio ikakav ratni zločin, mora odgovarati, i to bez daljnjeg.
Ja sam pisao načelno - naravno da na terenu ima golemih problema u odnosima među zajednicama, naročito u Vukovaru. Ali dio tih problema - a to će ljudi iz tih dijelova Hrvatske potvrditi kvalitetnije od mene, jest što lokalna srpska zajednica ipak gleda prema Beogradu kao glavnom gradu.
Integracijom njihovih predstavnika u vlast i njihovom participacijom u proslavi Oluje šalje se poruka Hrvatima, Srbima u Hrvatskoj i Beogradu da Srbi u Hrvatskoj vide da Beograd za njih ne može napraviti ništa i da su upućeni da rade sa većinskim narodom na budućnosti.
Hoće li se saznati gdje su masovne grobnice Hrvata, u i oko Vukovara? Pa teško, o tome se ne priča po kafićima, ako znaš gdje je jama, predmnijeva se da si je i punio.
Ali korak po korak pa možda i do toga dođemo, ali svakako ćemo odnose u Hrvatskoj poboljšati jer ih pogoršati ne možemo, a Beograd smo gurnuli na margine. Nije to neka revolucija, ali je par koraka u dobrom smjeru.
To ne treba miješati s odnosima Hrvatske i Srbije, odgovornošću Srbije za rat, izostanku amnestije za ratne zločine itd. Uostalom, Tomo Medved je samoinicijativno pristao otići u Grubore, a Ante Gotovina će govoriti u Kninu. Ako su oni shvatili o čemo se ovdje radi, onda je to meni dovoljna garancija.
Guest- Guest
Ajebote, pa ja valjda pišem najveće plahte ovdje. Iz godine u godinu sam sve gori...
Guest- Guest
Ma nisi ..ja sam gori...i gluplji jer tipkam ljudima koji nemaju mrvu mozga...pa prije bi Kajinog cucka nauchio kako da joj ne sere po sobi nego nju da ne mrzi ljudi..E sa..imam jedan prijedlog...ako nisi ozenjen evo ti prilike ...ne bi ti nikad u zivotu bilo dosadno...jebote osjecao bi se kao na forumu.....hahhahahahahahhahaha...smijem se jer sam zamislio situaciju kad postajesh pravi mushkarac i takvoj zavrnesh shamarchinu jer pishti ko probushena guma:::))))Jebiga ima takvih zena koje se ne mogu uzbuditi bez jake doze adrenalina ...pa dodju ovdje a poslije guraju u pichku domace krastavce zamishljajuci onoga tko ju je uzbudio..Ne vjerujesh u to??Pun Balkan takvih bolesnica...vjeruj meni znam o chemu tipkam..Normalna zena i nece doci na ovaj podforum ...ako kojim sluchajem i zaluta siguran sam da nakon par prochitanih postova ne pozeli nikada vishe nishta takovoga prochitati...Ode na WC..ispovraca se i nikada joj vishe ne padne na pamet da se vrati...narafski osim bolesnica koje dolaze ovdje ko krmache na korito...Jebga...isprichavam se dugo sam pod utjecajem Bukovskoga::))mobiu$ wrote:Ajebote, pa ja valjda pišem najveće plahte ovdje. Iz godine u godinu sam sve gori...
mentalitet- Posts : 5249
2020-07-05
Et' ..ovdje se mozes zakititi sa "pravi hrvatski intelektualac" i pjevati onu Idem shorom i pucam pishtoljom ,,bjez mala ubit cu te ciglom:::))mobiu$ wrote:vuksadinare wrote:ova dobramarcellus wrote:mobiu$ wrote:marcellus wrote:
hdz nije ko četnici, hdz je gori od četnika i napravio je više štete, uostalom
HDZ je i tebi i nazalnom krmčetu bio naprosto fenomenalan dok ga je vodio Karamarko, a cvijeće Haso bio ministar, a lustracija i borba protiv Tita je bio program.
Dosadili ste ljudima.
tito je spram plenkovića bio hrvatski nacionalist, bar nije titrao jajca četnicima i ispričavao im se što ih je ubijao
Ispod svakog nivoa.
Škoro i njegova žena su naspram Milanovića žešći četnici, a on je 1991 lizao jaja pravim četnicima po srpskim narodnjačkim klubovima.
Jbt. kru, borimo se da dobijemo sredstva za obnovu Zagreba, da reformiramo mrežu općina i županija, da izgradimo D-403 i nizinsku prugu, revitaliziramo demografiju, spasimo poljoprivredu, trajno i sustavno spasimo brodogradnju - koliko se može, uđemo u Schengen, uđemo u OECD, povisimo i minimalnu i prosječnu plaću...
U Hrvatskoj 2020 izgradnja institucija i poštivanje propisa jest domoljublje. Mi smo svoju klasično nacionalističku fazu 19. st. iživjeli do 2000. Eh sad, nisam ja kriv što je tada netko pjevao četnicima, drugi plaćao kurve kokainom, treći bio dragovoljac na liniji Ilica-Saloon, itd. pa su sad otkrili ljute ustaše u sebi, a HDZ im je naravno kriv za sve.
Ne smeta vas pljačka, jer da vas smeta, nikad Škoru ne biste pogledali. Nego vi hoćete vlast u HDZ-u (kojeg psujete) i državi, nekako, bilo kako, pod svaku cijenu - ucjenom, demagogijom, prijetnjom, iza kulisa...pa kad vidite da ne ide, onda histerizirate i kmečite da vas je gušt staviti pored Vučka i gledati.
Eto, to je sve.
Ozbiljno..chestitka na pravom razmishljanju.
mentalitet- Posts : 5249
2020-07-05
epikur37 wrote:kaya wrote:Iskorak normalnom suživotu. Jbg onda radikali i suljo ostaju bez posla.epikur37 wrote:marcellus wrote:epikur37 wrote:Kenwood Kenon i Pupovac su ovime napravili lijep iskorak...a ovo blaćenje i kmečanje radikala s vaše ali i snaše strane, srećom ostaje iza...
iskorak prema čemu? Velikoj Srbiji? Antifašizmu? Amnestiji Srba i Srbije od krivicie za ratove devedestih i preuzimanja iste isključivo na Hrvatsku? Plaćanju ratne odštete Srbima?
iskorak u normalno društvo, reintagraciju srpske manjine i smirivanje ratnih reminiscencija..
Mi zatvaramo pomalo i domovinski rat a nekima od vas još nije gotov ni drugi svjetski...jebeš ga, stavr perspektive.
nekima je šansa bio hasanče i pokretanje lustracije, drugog svjetskog rata i boga oca...srećom većčina dsruštva je ipak normalna.
Da.
Plenki je na aparate prvo bacio partizane i ustaše, sad i četnike.
Da je samo to, svaka mu čast.
A čini se da će država krenuti u strukturne reforme, ako samo započne to, odmah mu u zg oslobodite trg.
Ozdravljenje političke klime. Naravno uvijek će biti radikala, no politički mainstream se bavi normalnim društvom i izgradnjom bolje budućnosti. Naravno da treba održavati sjećanje no 41, 45, 91 i 95 su stvar povijesti a ne dnevne politike.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:kaya wrote:Iskorak normalnom suživotu. Jbg onda radikali i suljo ostaju bez posla.epikur37 wrote:marcellus wrote:
iskorak prema čemu? Velikoj Srbiji? Antifašizmu? Amnestiji Srba i Srbije od krivicie za ratove devedestih i preuzimanja iste isključivo na Hrvatsku? Plaćanju ratne odštete Srbima?
iskorak u normalno društvo, reintagraciju srpske manjine i smirivanje ratnih reminiscencija..
Mi zatvaramo pomalo i domovinski rat a nekima od vas još nije gotov ni drugi svjetski...jebeš ga, stavr perspektive.
nekima je šansa bio hasanče i pokretanje lustracije, drugog svjetskog rata i boga oca...srećom većčina dsruštva je ipak normalna.
Da.
Plenki je na aparate prvo bacio partizane i ustaše, sad i četnike.
Da je samo to, svaka mu čast.
A čini se da će država krenuti u strukturne reforme, ako samo započne to, odmah mu u zg oslobodite trg.
Ozdravljenje političke klime. Naravno uvijek će biti radikala, no politički mainstream se bavi normalnim društvom i izgradnjom bolje budućnosti. Naravno da treba održavati sjećanje no 41, 45, 91 i 95 su stvar povijesti a ne dnevne politike.
x
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
a jebote aj dobro, ja jedno ti drugo... savo vukelić je anjin parac, i u tom je još veća tragedija što nosa arkanovu uniformu kao povratnik iz srbije iste 1999 godine zbog istog razloga "bijeg pred nato bombardiranjem)...ovo što pišeš o integtraciji 2020-te godine je notorna glupost... to bi vrijedilo da je konstituirana hrvatska vlast u punom opsegu a poziv predstavnicima srpske i ostalih manjina da participiraju u istoj da bude deklaratorne naravi ali sa elementima izvršne činidbe, međutim ne nikako na toj razini... to bi bilo ok da recimo danas borisovu biografiju krasi da se dotični dragovoljno prijavio za sudjelovanje u Oluji kad je vidio da nije dobio poziv... u tom slučaju bi ne mogao biti pp u Vladi nego bi trebao biti...mobiu$ wrote:michaellcmacha wrote:
ovo nije za povjerovati... pa upravo milorad pupovac na tom inzistira i to proklamira i vi ste politički skrušeno pristali na taj njegov scenarij, jer eto to vas, sam hdz ne košta ništa, negativne učinke amortizirat će stradalnici i Bog te veselio oni su ionako naučili da puše sve ove godine... jel okretanje budućnosti da Savo Vukelić iz Dvora, koji je prije par godina po tom Dvoru do podne glumio hadžiju u uniformi arkanovih tigrova, a popodne sjedio sa Milanovićem i frendovski sa hrvatskim premijerom ispijao kavice, danas bude obilato honoriran od hrvatske Vlade kao Miloradov srbin manjinac i istovremeno da u nečije ime siječe hrvatske šume u počep i barata sa milijunima kuna... ja sam za okretanje budućnosti i suživot sa hrvatskim srbima, ali sa latentnim četnicima nisam, čak ne i za dobrobit hdz-a i sdss-a koju bi vi htjeli prikazati kao hrvatsku i dobrobit srpske manjine u hrvatskoj...
Miha, nemoj izvlačiti pojedinačne primjere i formirati opće zaključke.
Ako je Savo Vukelić iz Dvora počinio ikakav ratni zločin, mora odgovarati, i to bez daljnjeg.
Ja sam pisao načelno - naravno da na terenu ima golemih problema u odnosima među zajednicama, naročito u Vukovaru. Ali dio tih problema - a to će ljudi iz tih dijelova Hrvatske potvrditi kvalitetnije od mene, jest što lokalna srpska zajednica ipak gleda prema Beogradu kao glavnom gradu.
Integracijom njihovih predstavnika u vlast i njihovom participacijom u proslavi Oluje šalje se poruka Hrvatima, Srbima u Hrvatskoj i Beogradu da Srbi u Hrvatskoj vide da Beograd za njih ne može napraviti ništa i da su upućeni da rade sa većinskim narodom na budućnosti.
Hoće li se saznati gdje su masovne grobnice Hrvata, u i oko Vukovara? Pa teško, o tome se ne priča po kafićima, ako znaš gdje je jama, predmnijeva se da si je i punio.
Ali korak po korak pa možda i do toga dođemo, ali svakako ćemo odnose u Hrvatskoj poboljšati jer ih pogoršati ne možemo, a Beograd smo gurnuli na margine. Nije to neka revolucija, ali je par koraka u dobrom smjeru.
To ne treba miješati s odnosima Hrvatske i Srbije, odgovornošću Srbije za rat, izostanku amnestije za ratne zločine itd. Uostalom, Tomo Medved je samoinicijativno pristao otići u Grubore, a Ante Gotovina će govoriti u Kninu. Ako su oni shvatili o čemo se ovdje radi, onda je to meni dovoljna garancija.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
marcellus wrote:kakvo kurčevo pomirenje, poslije drugog svjetskog rata nitko se nije mirio s poraženim nacistima nego se njemačku počistilo od njih, denacificiralo
Nemaš ti blage veze ni o čemu.
Nacistički zločini ni jednom svojom djelićem nisu pravedno osuđeni, niti krivci kažnjeni.
Nakon 2.svj. rata broj osuđenih nacista je tek par stotina. A oni koji su i dobili zatvorske kazne, proveli su iza rešetaka tek po koju godinu.
Umjesto toga, nacističke stručnjake i inženjere su lovili i Ameri i Rusi, ali ne da ih kazne, nego da ih zaposle i nagrade.
Wernher von Braun, esesovac i inženjer koji je stvorio raketu V-2 koja je sijala smrt po Londonu, zajedno sa 1.600 drugih njemačkih znanstvenika, inženjera i tehničara u sklopu Operacije Paperclip su odvedeni u SAD da bi radili na balističkim raketama. Ti esesovci su kasnije uključeni u NASA i glavni su arhitekti koji razvili i svemirski program Apolo, američki nacionalni ponos koji je Amere prve odnio na Mjesec.
Njemačka je nagrađena 'maršalovim planom', američkim programom za razvoj kojim su u Njemačku investirali tadašnjih 12 milijardi dolara, (ogromna lova, kao danas 200 milijardi) a koji je Njemačku u par godina lansirao među industrijski najrazvijenije države na svjetu.
Svi su Nijemci bili ili nacisti, ili fašisti, ili u najmanju ruku sljedbevici i aktivni sudionici nacističkog projekta.
Za zlo koje su Nijemci počinili trebalo je obrisati čitavu naciju i uništiti im državu da više nikad ne postoji.
Desilo se suprotno, nagrađeni su pomogli su im da ponovo postanu najjači i najbogatiji.
Toliko o kažnjavanju poraženih zločinaca nacista i naroda i države koji ih je iznjedrio i fanatično podržavao do zadnjeg trena.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 3 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Šmrk “šarao”, pa ga Minka upucala pred sinovima u školskom dvorištu
» Pocelo je!Delije i Grobari medjusobno 'ttenirali' makljazu sa stanglama a uspaniceni roditelji vikali 'uzmi decu uzmi decu'
» Svakom prema njegovim/njenim potrebama
» '' SAMO U POSEBNIM SLUČAJEVIMA SRBIJA U ŠOKU: Rusija priznala putovnice Kosova, kosovski ministar joj zahvaljuje ''
» Evropa je potučena u sopstvenom dvorištu, a potukla ju je Srbija
» Pocelo je!Delije i Grobari medjusobno 'ttenirali' makljazu sa stanglama a uspaniceni roditelji vikali 'uzmi decu uzmi decu'
» Svakom prema njegovim/njenim potrebama
» '' SAMO U POSEBNIM SLUČAJEVIMA SRBIJA U ŠOKU: Rusija priznala putovnice Kosova, kosovski ministar joj zahvaljuje ''
» Evropa je potučena u sopstvenom dvorištu, a potukla ju je Srbija
Page 3 of 5