ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija - Page 2 Empty Re: Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija

Post by melkior 25/7/2020, 17:12

Ringo10 wrote:
jastreb wrote:Kako sam već rkao neki dan,uvijek kad je u pitanju sukob između muhamedanstva i pravoslavlja,ja sam na strani pravoslavlja,ALI kad su u pitanju Grci tu me baš briga.

Najveći krivci za prodor Turaka u Europu. 

Njihova tvrdoglava ortodoksija mnoge je stajala glave. Po pitanju tvrdoglavosti i isključivosti gori su od bilo kojih drugih pravoslavaca,pa čak i od katolika u doba neznanja i Inkvizicije.
Znam mnogo Grka ovdje i sasvim su OK.

Ali da, tvrdoglavost i pravoslavni radikalizam su ih koštali mnogo.

I ne samo njih na žalost.

Nadvojvoda Konstantinopola i najmoćniji poslije vladara Lucas Notaras i njegova čuvena izreka - BOLJE SULTANOV TURBAN NEGO PAPSKA TIJARA

Taj i takav stav ih je koštao mnogo, a danas vidimo i posljedice, iako ostatak plemstva i sam vladar nisu dijelili taj stav. Ali su ga dijelili vjerski pravoslavni grčki Crkveni vođe i sabotirali svaki pokušaj vladara Konstantina da postigne uniju sa Rimom i da tako pokuša spasiti Konstantinopol

Iako je malo vjerojatno da bi Konstantinopol opstao, ali u slučaju Unije sa Rimom vjerojatno bi Pape uradile sve moguće da spase i Konstantinopol i Istočnu Crkvu.
Iako su im pomagali i Genovljani i Venecija  ... ali eto, nije bilo dovoljno.

Problem sa autokefalnostima Istočnih Crkvi je taj što su samim time u službi nacionalnih i nacionalističkih interesa svojih matičnih zemalja i to dovodi do konflikta među tim narodima i to je velika slabost Istočnih Crkvi.

To sad u ovim odnosima snaga koristi i Amerika radi razbijanja  pravoslavnog svijeta i slabljenja ruskog utjecaja u Pravoslavnom svijetu.
Najprije su od Protestantizma napravili cirkus i lakrdiju, onda su Katoličku Crkvu razbili pedofilskim aferama koje su u 95% slučajeva iskonstruirane i sad su te jadne protestantske sekte stavili u službu svojih interesa pa ih koriste za suzbijanje utjecaja Katoličke Crkve u Latinskoj Americi. 

Sad udaraju na Pravoslavlje kroz izazivanje međunacionalnih sukoba. I tu im je glavni agent bio Carigradski Patrijarh Bartolomej  koji je sad dobio šamarčinu od Erdogana i ostavljen je na cjedilu od svojih naredbodavaca, i od Amerike i od Zapada u cjelini.

Kršćanski svijet je danas u najjadnijem položaju od nastanka.

A Pravoslavlje bez ruske Crkve je jedno veliko NIŠTA.
Samo Rusija može stati Turcima na kraj, ali to se neće dogoditi prije otvorenog rata Turske i Grčke, koji će značiti i konačni kraj i raspad NATO Pakta. Mogla bi i Francuska u vojnom smislu učiniti veliku štetu Turskoj, ali zbog prevelikog broja muslimana u samoj Francuskoj, to bi bio okidač pravog vjerskog rata unutar same Francuske i pitanje može li si Francuska takav rizik dopustiti. U nekom sukobu Turske i Grčke, Rusija i Izrael bit će na istoj strani. Volio bih kad bih to mogao tvrditi i za EU, ali na žalost, ne mogu. Razlike između Njemačke i Francuske su prevelike.

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija - Page 2 Empty Re: Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija

Post by melkior 25/7/2020, 17:14

סמאל wrote:Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija - Page 2 Nuklearna-eksplozija-1

Treba to preorat nukleranim bombama i po cijenu stoljetne radijacije cijelog svijeta.
Razlika između tebe i mene je u tome što bi ti to riješio atomskom, a ja hidrogenskom bombom. Ako baš voliš atomsko, onda preusmjeri na Riyad, Meku i Medinu, nemam ništa protiv, dapače.
melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by IL Risorto 25/7/2020, 17:31

melkior wrote:
סמאל wrote:Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija - Page 2 Nuklearna-eksplozija-1

Treba to preorat nukleranim bombama i po cijenu stoljetne radijacije cijelog svijeta.
Razlika između tebe i mene je u tome što bi ti to riješio atomskom, a ja hidrogenskom bombom. Ako baš voliš atomsko, onda preusmjeri na Riyad, Meku i Medinu, nemam ništa protiv, dapače.
Pa zapravo,ja uopće nisam pobornik,,bombardiranja'' prije svega što na taj način uništavamo prirodu,biljni,životinjski svijet,te se uništavaju povijesne znamenitosti.
Ja sam više pobornik nekog civiliziranijeg rješenja,recimo puštanje virusa,međutim takvo rješenje je sporo i ne baš učinkovito,tak da nemam ništa protiv  bombardiranja Riyada,Meke i Medine,jer to je i onako pustinja,bez neke flore i faune,te mi se fućka za njihove ,,znamenitosti''.
Tursku možda ipak ne bih zasuo bombama,prvenstveno radi blizine i radijacije.

Ono što treba,učinkovit i dosta kvalitetan virus,ali prije svega proizvest i kvalitetno cjepivo,koje bi podjelo onima koji će prihvatit novi svjetski poredak.
IL Risorto
IL Risorto

2015-07-23

Back to top Go down

Post by Ringo10 25/7/2020, 18:33

melkior wrote:
Ringo10 wrote:
jastreb wrote:Kako sam već rkao neki dan,uvijek kad je u pitanju sukob između muhamedanstva i pravoslavlja,ja sam na strani pravoslavlja,ALI kad su u pitanju Grci tu me baš briga.

Najveći krivci za prodor Turaka u Europu. 

Njihova tvrdoglava ortodoksija mnoge je stajala glave. Po pitanju tvrdoglavosti i isključivosti gori su od bilo kojih drugih pravoslavaca,pa čak i od katolika u doba neznanja i Inkvizicije.
Znam mnogo Grka ovdje i sasvim su OK.

Ali da, tvrdoglavost i pravoslavni radikalizam su ih koštali mnogo.

I ne samo njih na žalost.

Nadvojvoda Konstantinopola i najmoćniji poslije vladara Lucas Notaras i njegova čuvena izreka - BOLJE SULTANOV TURBAN NEGO PAPSKA TIJARA

Taj i takav stav ih je koštao mnogo, a danas vidimo i posljedice, iako ostatak plemstva i sam vladar nisu dijelili taj stav. Ali su ga dijelili vjerski pravoslavni grčki Crkveni vođe i sabotirali svaki pokušaj vladara Konstantina da postigne uniju sa Rimom i da tako pokuša spasiti Konstantinopol

Iako je malo vjerojatno da bi Konstantinopol opstao, ali u slučaju Unije sa Rimom vjerojatno bi Pape uradile sve moguće da spase i Konstantinopol i Istočnu Crkvu.
Iako su im pomagali i Genovljani i Venecija  ... ali eto, nije bilo dovoljno.

Problem sa autokefalnostima Istočnih Crkvi je taj što su samim time u službi nacionalnih i nacionalističkih interesa svojih matičnih zemalja i to dovodi do konflikta među tim narodima i to je velika slabost Istočnih Crkvi.

To sad u ovim odnosima snaga koristi i Amerika radi razbijanja  pravoslavnog svijeta i slabljenja ruskog utjecaja u Pravoslavnom svijetu.
Najprije su od Protestantizma napravili cirkus i lakrdiju, onda su Katoličku Crkvu razbili pedofilskim aferama koje su u 95% slučajeva iskonstruirane i sad su te jadne protestantske sekte stavili u službu svojih interesa pa ih koriste za suzbijanje utjecaja Katoličke Crkve u Latinskoj Americi. 

Sad udaraju na Pravoslavlje kroz izazivanje međunacionalnih sukoba. I tu im je glavni agent bio Carigradski Patrijarh Bartolomej  koji je sad dobio šamarčinu od Erdogana i ostavljen je na cjedilu od svojih naredbodavaca, i od Amerike i od Zapada u cjelini.

Kršćanski svijet je danas u najjadnijem položaju od nastanka.

A Pravoslavlje bez ruske Crkve je jedno veliko NIŠTA.
Samo Rusija može stati Turcima na kraj, ali to se neće dogoditi prije otvorenog rata Turske i Grčke, koji će značiti i konačni kraj i raspad NATO Pakta. Mogla bi i Francuska u vojnom smislu učiniti veliku štetu Turskoj, ali zbog prevelikog broja muslimana u samoj Francuskoj, to bi bio okidač pravog vjerskog rata unutar same Francuske i pitanje može li si Francuska takav rizik dopustiti. U nekom sukobu Turske i Grčke, Rusija i Izrael bit će na istoj strani. Volio bih kad bih to mogao tvrditi i za EU, ali na žalost, ne mogu. Razlike između Njemačke i Francuske su prevelike.
Do sad je Amerika nakon 2 svjetskog rata uvijek uspijevala amortizirati trvenja između Turske i Grčke

To je južno krilo NATO-a

Ali imam dojam da Amerika polako gubi konce... a ako ih potpuno izgubi e onda će krenuti sranja posvuda

Nije bez veze Rusija nudila i Americi i Europi stvaranje nove europske sigurnosne strukture koja bi uključivala i Rusiju jer je ova sadašnja struktura prilično dotrajala

Ovi su to u svojoj aroganciji i besmislenom neprijateljstvu prema Rusiji rezolutno odbili ... ali mislim da će se jako kajati radi toga
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Eroo 25/7/2020, 22:39

Hagia Sophia!!!
Ili Sveta Sofija, kako vam drago.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 26/7/2020, 00:42

Crkva Sveta Sofija je kršćanska crkva. Sagrađenaje  5 stoljeća prije "razcjepa" kršćanstva.
Ona je pravoslavna taman koliko i džamija.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics