Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Aja Sofija sutra ponovo postaje đamija
Samo Rusija može stati Turcima na kraj, ali to se neće dogoditi prije otvorenog rata Turske i Grčke, koji će značiti i konačni kraj i raspad NATO Pakta. Mogla bi i Francuska u vojnom smislu učiniti veliku štetu Turskoj, ali zbog prevelikog broja muslimana u samoj Francuskoj, to bi bio okidač pravog vjerskog rata unutar same Francuske i pitanje može li si Francuska takav rizik dopustiti. U nekom sukobu Turske i Grčke, Rusija i Izrael bit će na istoj strani. Volio bih kad bih to mogao tvrditi i za EU, ali na žalost, ne mogu. Razlike između Njemačke i Francuske su prevelike.Ringo10 wrote:Znam mnogo Grka ovdje i sasvim su OK.jastreb wrote:Kako sam već rkao neki dan,uvijek kad je u pitanju sukob između muhamedanstva i pravoslavlja,ja sam na strani pravoslavlja,ALI kad su u pitanju Grci tu me baš briga.
Najveći krivci za prodor Turaka u Europu.
Njihova tvrdoglava ortodoksija mnoge je stajala glave. Po pitanju tvrdoglavosti i isključivosti gori su od bilo kojih drugih pravoslavaca,pa čak i od katolika u doba neznanja i Inkvizicije.
Ali da, tvrdoglavost i pravoslavni radikalizam su ih koštali mnogo.
I ne samo njih na žalost.
Nadvojvoda Konstantinopola i najmoćniji poslije vladara Lucas Notaras i njegova čuvena izreka - BOLJE SULTANOV TURBAN NEGO PAPSKA TIJARA
Taj i takav stav ih je koštao mnogo, a danas vidimo i posljedice, iako ostatak plemstva i sam vladar nisu dijelili taj stav. Ali su ga dijelili vjerski pravoslavni grčki Crkveni vođe i sabotirali svaki pokušaj vladara Konstantina da postigne uniju sa Rimom i da tako pokuša spasiti Konstantinopol
Iako je malo vjerojatno da bi Konstantinopol opstao, ali u slučaju Unije sa Rimom vjerojatno bi Pape uradile sve moguće da spase i Konstantinopol i Istočnu Crkvu.
Iako su im pomagali i Genovljani i Venecija ... ali eto, nije bilo dovoljno.
Problem sa autokefalnostima Istočnih Crkvi je taj što su samim time u službi nacionalnih i nacionalističkih interesa svojih matičnih zemalja i to dovodi do konflikta među tim narodima i to je velika slabost Istočnih Crkvi.
To sad u ovim odnosima snaga koristi i Amerika radi razbijanja pravoslavnog svijeta i slabljenja ruskog utjecaja u Pravoslavnom svijetu.
Najprije su od Protestantizma napravili cirkus i lakrdiju, onda su Katoličku Crkvu razbili pedofilskim aferama koje su u 95% slučajeva iskonstruirane i sad su te jadne protestantske sekte stavili u službu svojih interesa pa ih koriste za suzbijanje utjecaja Katoličke Crkve u Latinskoj Americi.
Sad udaraju na Pravoslavlje kroz izazivanje međunacionalnih sukoba. I tu im je glavni agent bio Carigradski Patrijarh Bartolomej koji je sad dobio šamarčinu od Erdogana i ostavljen je na cjedilu od svojih naredbodavaca, i od Amerike i od Zapada u cjelini.
Kršćanski svijet je danas u najjadnijem položaju od nastanka.
A Pravoslavlje bez ruske Crkve je jedno veliko NIŠTA.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Razlika između tebe i mene je u tome što bi ti to riješio atomskom, a ja hidrogenskom bombom. Ako baš voliš atomsko, onda preusmjeri na Riyad, Meku i Medinu, nemam ništa protiv, dapače.סמאל wrote:
Treba to preorat nukleranim bombama i po cijenu stoljetne radijacije cijelog svijeta.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Pa zapravo,ja uopće nisam pobornik,,bombardiranja'' prije svega što na taj način uništavamo prirodu,biljni,životinjski svijet,te se uništavaju povijesne znamenitosti.melkior wrote:Razlika između tebe i mene je u tome što bi ti to riješio atomskom, a ja hidrogenskom bombom. Ako baš voliš atomsko, onda preusmjeri na Riyad, Meku i Medinu, nemam ništa protiv, dapače.סמאל wrote:
Treba to preorat nukleranim bombama i po cijenu stoljetne radijacije cijelog svijeta.
Ja sam više pobornik nekog civiliziranijeg rješenja,recimo puštanje virusa,međutim takvo rješenje je sporo i ne baš učinkovito,tak da nemam ništa protiv bombardiranja Riyada,Meke i Medine,jer to je i onako pustinja,bez neke flore i faune,te mi se fućka za njihove ,,znamenitosti''.
Tursku možda ipak ne bih zasuo bombama,prvenstveno radi blizine i radijacije.
Ono što treba,učinkovit i dosta kvalitetan virus,ali prije svega proizvest i kvalitetno cjepivo,koje bi podjelo onima koji će prihvatit novi svjetski poredak.
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Do sad je Amerika nakon 2 svjetskog rata uvijek uspijevala amortizirati trvenja između Turske i Grčkemelkior wrote:Samo Rusija može stati Turcima na kraj, ali to se neće dogoditi prije otvorenog rata Turske i Grčke, koji će značiti i konačni kraj i raspad NATO Pakta. Mogla bi i Francuska u vojnom smislu učiniti veliku štetu Turskoj, ali zbog prevelikog broja muslimana u samoj Francuskoj, to bi bio okidač pravog vjerskog rata unutar same Francuske i pitanje može li si Francuska takav rizik dopustiti. U nekom sukobu Turske i Grčke, Rusija i Izrael bit će na istoj strani. Volio bih kad bih to mogao tvrditi i za EU, ali na žalost, ne mogu. Razlike između Njemačke i Francuske su prevelike.Ringo10 wrote:Znam mnogo Grka ovdje i sasvim su OK.jastreb wrote:Kako sam već rkao neki dan,uvijek kad je u pitanju sukob između muhamedanstva i pravoslavlja,ja sam na strani pravoslavlja,ALI kad su u pitanju Grci tu me baš briga.
Najveći krivci za prodor Turaka u Europu.
Njihova tvrdoglava ortodoksija mnoge je stajala glave. Po pitanju tvrdoglavosti i isključivosti gori su od bilo kojih drugih pravoslavaca,pa čak i od katolika u doba neznanja i Inkvizicije.
Ali da, tvrdoglavost i pravoslavni radikalizam su ih koštali mnogo.
I ne samo njih na žalost.
Nadvojvoda Konstantinopola i najmoćniji poslije vladara Lucas Notaras i njegova čuvena izreka - BOLJE SULTANOV TURBAN NEGO PAPSKA TIJARA
Taj i takav stav ih je koštao mnogo, a danas vidimo i posljedice, iako ostatak plemstva i sam vladar nisu dijelili taj stav. Ali su ga dijelili vjerski pravoslavni grčki Crkveni vođe i sabotirali svaki pokušaj vladara Konstantina da postigne uniju sa Rimom i da tako pokuša spasiti Konstantinopol
Iako je malo vjerojatno da bi Konstantinopol opstao, ali u slučaju Unije sa Rimom vjerojatno bi Pape uradile sve moguće da spase i Konstantinopol i Istočnu Crkvu.
Iako su im pomagali i Genovljani i Venecija ... ali eto, nije bilo dovoljno.
Problem sa autokefalnostima Istočnih Crkvi je taj što su samim time u službi nacionalnih i nacionalističkih interesa svojih matičnih zemalja i to dovodi do konflikta među tim narodima i to je velika slabost Istočnih Crkvi.
To sad u ovim odnosima snaga koristi i Amerika radi razbijanja pravoslavnog svijeta i slabljenja ruskog utjecaja u Pravoslavnom svijetu.
Najprije su od Protestantizma napravili cirkus i lakrdiju, onda su Katoličku Crkvu razbili pedofilskim aferama koje su u 95% slučajeva iskonstruirane i sad su te jadne protestantske sekte stavili u službu svojih interesa pa ih koriste za suzbijanje utjecaja Katoličke Crkve u Latinskoj Americi.
Sad udaraju na Pravoslavlje kroz izazivanje međunacionalnih sukoba. I tu im je glavni agent bio Carigradski Patrijarh Bartolomej koji je sad dobio šamarčinu od Erdogana i ostavljen je na cjedilu od svojih naredbodavaca, i od Amerike i od Zapada u cjelini.
Kršćanski svijet je danas u najjadnijem položaju od nastanka.
A Pravoslavlje bez ruske Crkve je jedno veliko NIŠTA.
To je južno krilo NATO-a
Ali imam dojam da Amerika polako gubi konce... a ako ih potpuno izgubi e onda će krenuti sranja posvuda
Nije bez veze Rusija nudila i Americi i Europi stvaranje nove europske sigurnosne strukture koja bi uključivala i Rusiju jer je ova sadašnja struktura prilično dotrajala
Ovi su to u svojoj aroganciji i besmislenom neprijateljstvu prema Rusiji rezolutno odbili ... ali mislim da će se jako kajati radi toga
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Hagia Sophia!!!
Ili Sveta Sofija, kako vam drago.
Ili Sveta Sofija, kako vam drago.
Crkva Sveta Sofija je kršćanska crkva. Sagrađenaje 5 stoljeća prije "razcjepa" kršćanstva.
Ona je pravoslavna taman koliko i džamija.
Ona je pravoslavna taman koliko i džamija.
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Aja Sofija postala đamija
» Sutra srpski SNS postaje dio iste političke obitelji s HDZ-om, Stier tvrdi da su suzdržani oko toga
» Suljo kapitulirao pred pederskim zapadom:'Sutra ide europride' ali radikali prete:'Sutra imade da padne krv'
» Zapaljena đamija u Berlinu
» Liberalna đamija dobila po pički
» Sutra srpski SNS postaje dio iste političke obitelji s HDZ-om, Stier tvrdi da su suzdržani oko toga
» Suljo kapitulirao pred pederskim zapadom:'Sutra ide europride' ali radikali prete:'Sutra imade da padne krv'
» Zapaljena đamija u Berlinu
» Liberalna đamija dobila po pički
Page 2 of 2