Desničari u Hrvatskoj su ljevičari s konzervativnim svjetonazorom
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: Desničari u Hrvatskoj su ljevičari s konzervativnim svjetonazorom
vuksadinare wrote:
ma to su uvozni politicki pravci..mislim na laburizam i slicno...pomoditet..
Vuku tradiciju iz 18. st., libertarijanizam i laburizam.
I to je jedina smislena i odgovorna javna politika, baš onakva kakva je bila u korijenu.
Guest- Guest
ali ne i kod nas tradicijamobiu$ wrote:vuksadinare wrote:
ma to su uvozni politicki pravci..mislim na laburizam i slicno...pomoditet..
Vuku tradiciju iz 18. st., libertarijanizam i laburizam.
I to je jedina smislena i odgovorna javna politika, baš onakva kakva je bila u korijenu.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuce ti si u stavri ljevicar onda
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
U biti nekih 85% Hrvata su socjalisti... jedna razlika je taj nacionalni doživljaj.
Vjera je ionako folklor osim za nekih 15% pravih vjernika.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
U biti nekih 85% Hrvata su socjalisti... jedna razlika je taj nacionalni doživljaj.
ako ljevicu reduciramo samo na ekonomsko uređenje države, da.
premda ne jebem te profile, svaki stav o nekom pitanju važem zasebno i onda slažem u prihvatljivu ili neprihvatljivu cjelinu.
o svemu imam konkretan stav, ako će ga netko isprofilirati desno ili lijevo meni ne smeta. Do stava nisam došao zato da bih se uklopio u profil nego zato što sam za konkretno pitanje našao svoj odgovor.
2015-08-06
Hektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
Dobro jutro, Kolumbo... otkriveni Karibi/Amerika...
darth_vader-
2014-04-17
mene kćer izazvala pa ono;
-daj stari baci oče naš. došao sam do pola.
e, a onda đoker zovi
-ajd sada zdravo marijo
zaštekao ko ero u novo mesto.
a klinci mi nisu išli na vjenauk.
ali imao sam ja đoker pitanje.
kaj vičeš s pet kila C4 u ruksaku, a među kršćanima si.
-daj stari baci oče naš. došao sam do pola.
e, a onda đoker zovi
-ajd sada zdravo marijo
zaštekao ko ero u novo mesto.
a klinci mi nisu išli na vjenauk.
ali imao sam ja đoker pitanje.
kaj vičeš s pet kila C4 u ruksaku, a među kršćanima si.
2014-12-30
ne znam na koga se to odnosi..ja nisam nikad nosio majicu sa cheovim likomepikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
2015-09-08
ak mislis na epija pogodio siHektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
2015-09-08
vuksadinare wrote:ak mislis na epija pogodio siHektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
meni nije problem, ako su nekome moji stavovi lijevi, sve 5!
2015-08-06
...problem je sto ti i jesi ljevicar ali to zelis maskirati ovisno tko je na vlasti...dok je bio sdp na vlasti bio si veci sdpovac od njih samih..tko ne vjeruje moze zatrazit epijeve postove sa starog forumaepikur37 wrote:vuksadinare wrote:ak mislis na epija pogodio siHektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
2015-09-08
vuksadinare wrote:...problem je sto ti i jesi ljevicarepikur37 wrote:vuksadinare wrote:ak mislis na epija pogodio siHektorović wrote:epikur37 wrote:vuce ti si u stavri ljevicar onda
Pa je.
pa ne znam što je problem tu
ja znam za što se zalažem...hoće li to netko zvati ljevičar, fašist, konzervativac ...posve svejedno :)
2015-08-06
prijatelju..ti se zalazes kao vecina...za sto vise love..ovo politiziranje mozes tu na forumu pisati kao vecina nas...zivot u reali je drugo..epikur37 wrote:vuksadinare wrote:...problem je sto ti i jesi ljevicarepikur37 wrote:vuksadinare wrote:ak mislis na epija pogodio siHektorović wrote:
Pa je.
pa ne znam što je problem tu
ja znam za što se zalažem...hoće li to netko zvati ljevičar, fašist, konzervativac ...posve svejedno :)
2015-09-08
sjajnovalja podsjetiti i na sve one koji su oko teme podizanja minimalca govorili kako svatko tko ne može isplatiti određenu visinu neto plaće treba jednostavno prestati raditi. Meggle je poslušao taj naputak i ugasio proizvodnju u Osijeku. Sada se isti ti koji su tvrdili da svi koji ne mogu isplatiti određenu visinu plaće trebaju ugasiti poslovanje zgražaju nad tim što ih je Meggle poslušao.
debotoijusto- Posts : 31573
2014-04-12
Ne možeš imati poštenu desnicu kad je velika većina Hrvata obična sirotinja i proleterijat. Kod nas ne postoji tradicija kapitalizma, tradicija poduzetništva, tradicija slobodnog tržišta. Demografska struktura birača je takva da se sjeća svoje mladosti, sletova i Titovih štafeta. Kod nas su čak i veliki poduzetnici i kapitalisti oni kojima je država dala državna/društvena poduzeća, znači, nitko od njih nije otvorio firmu i polako gradio poslovni proces, zapošljavao radnike, oni to ni ne znaju. Ovi mali koji rade u garaži nikoga niti ne zanimaju niti o njima ovisi ekonomija, pogotovo ne ekonomija velikih brojeva. A u politici bitna je upravo ekonomija velikih brojeva. U Hrvatskoj jedini pravi desničar može biti nekakav mali obrtnik čija obitelj ima tradiciju ručne proizvodnje šešira ili kišobrana u posljednjih 100 godina. U Hrvatskoj nema tradicije poduzetničkih obitelji koje su prenosile i širile posao s generacije na generaciju, kao što je to slučaj u Austriji i u Njemačkoj.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Ne može se društvo koje još ima okove feudalizma i socijalizma preko noći preobratiti na tržišno gospodarstvo i kapitalizam... Melki, uozbilji se, nismo Japanci... Pušti nas stat'... i fjaka, brate...
darth_vader-
2014-04-17
Ne možeš imati desnicu u Hrvatskoj kad ti je najveći poduzetnik jedan notorni Ivica Todorić koji je od države dobio gotovo čitavu prehrambenu industriju na lijepe oči, uključujući i poljoprivredno zemljište, o jednom Guciću, Kutli i inim tajkunima s dvojnim državljanstvom da i ne govorim. Btw, Kutle se može slobodno vratiti iz BiH u Hrvatsku jer je nastupila zastara. Što reći o jednom Čermaku i njegovom Croduxu koji je prvobitnu akumulaciju kapitala stekao švercajući naftom Srbima za vrijeme rata, dakle, lik je notorni ratni profiter? Kod na su su vozači kamiona zahvaljujući političkim vezama stjecali najveću mljekarsku industriju (Luka Raić Dukat), pa treba biti pošten i reći da je u Hrvatskoj na djelu socijalistički feudalizam u kojem su se dojučerašnja društvena dobra privatizirala i davala kao leno novim feudalcima, a dojučerašnji proleteri postali kmetovi (i prije nego što su postali proleteri bili su kmetovi).
2015-08-09
Biti neovisan od politike možda bi mogao biti jedan Androniko Lukšić koji je hotelijerski magnat pa može vrtjet biznis neovisno od zaklinjanja na vjernost velikom vođi.
2015-08-09
vuksadinare wrote:
...problem je sto ti i jesi ljevicar ali to zelis maskirati ovisno tko je na vlasti...dok je bio sdp na vlasti bio si veci sdpovac od njih samih..tko ne vjeruje moze zatrazit epijeve postove sa starog foruma
Šta ti vučko povezuješ, pa nas je ovdje 20-ak uvrh glave.
Sutra epi može doći i kao binarni apatrid, tko bi za to uopće čuo...
Još si mentalno pred 15 godina, na iskonovom forumu, kad su tisuće pisale, a deseci tisuća čitali...pusti pojas ;) :)
Guest- Guest
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Dok EU i države Europe drumom Vesna Pusić a i ljevičari u Hrvatskoj šumom
» Zašto su najveći ultra-desničari u današnjoj Hrvatskoj Židovi?
» Kako će domaći desničari Le Pen oprostiti odnos njene stranke prema Hrvatskoj i Srbiji?
» Ljevičari bi zabranili AfD
» kad ljevičari lažu
» Zašto su najveći ultra-desničari u današnjoj Hrvatskoj Židovi?
» Kako će domaći desničari Le Pen oprostiti odnos njene stranke prema Hrvatskoj i Srbiji?
» Ljevičari bi zabranili AfD
» kad ljevičari lažu
Page 2 of 2