Denkverbot
Page 49 of 50
Page 49 of 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Re: Denkverbot
kic wrote:
ovaj lik je na tragu onog što opisuje Hanson u jednom poglavlju
u suštini cijeli svijet je počeo imitirati Zapad zadnjih 50tak godina i više, najviše zato što im se sviđa tehnologija i vatrena moć koju je prije svega Zapad proizveo-
i sad kad govori o tome da je napad na Gale, iako je to verzija Darth Vadera, bio preventivni napad na Gale jer su oni sve više postajali organizirani i sposobni kao Rimljani, postavlja se puno pitanja, npr poznata je teorija da je Hitlerov napad bio preventivni napad protiv Komunizma (što je isto na klimavim nogama) - ali da je uspio kao Cezar i uspostavio svjetski poredak ili bar europski, po svom političkom ukusu, danas bi o njemu slušali kao o Cezaru novog doba dugo dugo još-
ali je jako zanimljivo koliko su Rimljani bili samosvijesni i sposobni evaluirati svoju kulturu nasuprot neke druge kulture, i na kojim su pozicijama u evoluciji društva i države, mi smo to skroz izgubili
more biti da je upravo krsćanski koncept pravocrtnosti povijesti, ili bolje reći stvarnosti, uz očitost tehnološkog razvoja odgovoran za historicizam, tj ideju da čovječanstvo (neminovno) napreduje.
i unda dojde hitler i malo poremeti nas put prema bratstvu jedinstvu raju na zemlji.
a ustvari nišće se preminilo ni (kako i bi kad se čovik ni premini) i to oka pantimo. ok, mi ne izložemo glove neprijateljov u tinelu, i mislimo da ni rozi jelena na zidu ni ukusno uredjen prostor, ali nedmeno verovati da smo zbog toga riješili zagonetku, upravo to je ono ča nas lako more izbociti sa povijesne scene.
2014-04-16
2014-04-16
San Marino it seems
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_date_of_formation
i oman!
2014-04-16
vatikan ni jo, a island nis ni primjeti...kic wrote:
ajd što je je-
Island i Vatikan ne priznajem
nego, ovo je toliko joki argumenat, da bi mu se i nojveći mrzitelji merike morali pokloniti...provati ću suočiti ebenicu
2014-04-16
aben wrote:vatikan ni jo, a island nis ni primjeti...kic wrote:
ajd što je je-
nego, ovo je toliko joki argumenat, da bi mu se i nojveći mrzitelji merike morali pokloniti...provati ću suočiti ebenicu
to je ono što je Scruton rekao u onom intervjuu, što sam stavio ovdje: we don't change
anglosaksonska hladnokrvnost, našli su najvažnija prava: vlasništvo i slobodni govor, i najbolju strukturu i balans uprave i štaš dalje dirat'
ta stabilnost i je bitna na neki način, mi se danas rugamo hrvatskom status quo što je isto opravdano jer pogoduje određenim strukturama previše, ali politička stabilnost znači da se pravila znaju i da možeš raditi biznis jer si siguran da se porezne stope i ostalo neće tako lako mijenjati-
pogljedo sun island;
da, ne more se brojati, ali je isto indikativno da su imali 300 godin komonweltha, nakon ča su ga naselili ljudi ki su pobigli od nepravde- isto ko i merikunci
da, ne more se brojati, ali je isto indikativno da su imali 300 godin komonweltha, nakon ča su ga naselili ljudi ki su pobigli od nepravde- isto ko i merikunci
2014-04-16
kic wrote:aben wrote:vatikan ni jo, a island nis ni primjeti...kic wrote:
ajd što je je-
to je ono što je Scruton rekao u onom intervjuu, što sam stavio ovdje: we don't change
anglosaksonska hladnokrvnost, našli su najvažnija prava: vlasništvo i slobodni govor, i najbolju strukturu i balans uprave i štaš dalje dirat'
ta stabilnost i je bitna na neki način, mi se danas rugamo hrvatskom status quo što je isto opravdano jer pogoduje određenim strukturama previše, ali politička stabilnost znači da se pravila znaju i da možeš raditi biznis jer si siguran da se porezne stope i ostalo neće tako lako mijenjati-
znoš ono kad se reče kako se zakoni ne moru prepisati od uspješnih zemalja i -puf- dobiješ uspješnu zemlju? složin se, ne more. ljudi su rozličiti, kulture su rozličite.
ali ne bi se bipedalna uspravna bića zvola ljudi da ipak nisu u nečemu slični. toliko slični da nan svima tribaju ote tri stvori- pa prepiši to, majku mu.
2014-04-16
sloboda govora, pravo na oružje, pravo vlasništva, flat tax na sve 10%
i Bog te poživio!
kic wrote:
sloboda govora, pravo na oružje, pravo vlasništva, flat tax na sve 10%
i Bog te poživio!
eto.
i sad ki god dojde vode, neka predloži novelu ozgor navedenoga,kakovu god oće. neka je obrazloži i ako je razumno, prihvatit će se.
2014-04-16
Pa nisu iste!aben wrote:kako kakove, pa sve su isteNoor wrote:unda si triba pitat kakve...aben wrote:mativka wrote:Pa svoje!aben wrote:mativka wrote:Što mislite o osnivanju Udruge?
koje?
ma ne pitun te čigove
U Eu smo.
Znaš li išta o fondovima?
Mene iskreno živcira sve što se tiče: onaj kaže, ovaj kaže, a nitko ništa ne poduzima. Lamentira se godinama i nema pomaka, osim što se ime "kazatelja" mijenja.
a koja je razlika između koje i kakove?aben wrote:Noor wrote:a koji je onda trebao bit odgovor na tvoje pitanje koje (udruge)?aben wrote:kako kakove, pa sve su isteNoor wrote:unda si triba pitat kakve...aben wrote:mativka wrote:Pa svoje!aben wrote:mativka wrote:Što mislite o osnivanju Udruge?
koje?
ma ne pitun te čigove
napr udruge ljubitelja dobre kapljice
Meni prestrašno čitati!Noor wrote:a koja je razlika između koje i kakove?aben wrote:Noor wrote:a koji je onda trebao bit odgovor na tvoje pitanje koje (udruge)?aben wrote:kako kakove, pa sve su isteNoor wrote:unda si triba pitat kakve...aben wrote:mativka wrote:Pa svoje!aben wrote:mativka wrote:Što mislite o osnivanju Udruge?
koje?
ma ne pitun te čigove
Al' u redu s obzirom na statistiku, tek podatak.
Odvratno mi je radi ovog online forum statusa, odricati se ljudi iz polja.
Odvratno mi je, nametati se ikom kao mjerodavan.
Gnjusno mi je čitati ljude koji poput nametljivaca, uz pore drugog se nekog zakače.
Odrvratno, i tako u krug.
Odvratno mi je, nametati se ikom kao mjerodavan.
Gnjusno mi je čitati ljude koji poput nametljivaca, uz pore drugog se nekog zakače.
Odrvratno, i tako u krug.
mativka wrote:Pa nisu iste!aben wrote:kako kakove, pa sve su isteNoor wrote:unda si triba pitat kakve...aben wrote:mativka wrote:Pa svoje!aben wrote:mativka wrote:Što mislite o osnivanju Udruge?
koje?
ma ne pitun te čigove
U Eu smo.
Znaš li išta o fondovima?
pa dobro, ako ne želiš reći, reci ne želin reći.
obćenito, udruge su mi odvratne institucije ke dokazuju skvrčeno koleno pred državon, osin ako nisu ustanovljene s ciljen oslabljenja države.
pazi ti to, država oće kontrolirati drustva i asocijacije građana, pa in prvo uzme šoldi, a unda in ih na kapaljku nudi nose ako registriraju svoje društvo?
i ljudi se unda osićaju da su nešto dobili od države. odvratno.
2014-04-16
ako pitoš koji, unda obćenito išćeš nepromjenjive osobine, a kakov promjenjive.Noor wrote:a koja je razlika između koje i kakove?aben wrote:Noor wrote:a koji je onda trebao bit odgovor na tvoje pitanje koje (udruge)?aben wrote:kako kakove, pa sve su isteNoor wrote:unda si triba pitat kakve...aben wrote:mativka wrote:Pa svoje!aben wrote:mativka wrote:Što mislite o osnivanju Udruge?
koje?
ma ne pitun te čigove
2014-04-16
Za mene si, izgubio autoritet.
Vjetar, propuh..
Dah!
Kazatelja čekam,
I to je to!
..........
Vjetar, propuh..