Denkverbot
Page 41 of 50
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Re: Denkverbot
ma nemoj se sa svim tim zamarat, radi ti samoaben wrote:znoči, u projektu će pisati "laminat iz peveca, 40kn /m2, špina lidl, 50 kn/kom...?Noor wrote:aben wrote:nišće jo ne verujen onomu ča mislin da znun.Noor wrote:Prema tržišnim cijenama materijala i radova, koji ce se koristiti u izgradnji, a sukladno projektuaben wrote:to je arhitekt ki učini glovni projekt?Noor wrote:projektant troskovnikomaben wrote:A ki će to procijeniti?Noor wrote:1-5% procjenjene vrijednosti investicijeaben wrote:Noor wrote:ywaben wrote:ok, thx
a, jebiga...ča si dola otkaz?
ma ne, sad prodajem samo nadzor :)
a, koliko to gusto?
a, kako un zno koliko će gustati opremanje kuće?
Daj aben, sve to znaš :)
znoči, pod "investicija" ne misli se na pločice, špine, kauče..?
pločice i špine da, kauči i lancuni ne :)
a, ča se smi sun činiti?
tipa, jel morin jo učiniti temelje, a unda ovlastenog ziodora da učini nosivi zid...itd?
jo ne verujen da tribo biti ovlašćen za pregradni zidi, estrihe, fasadu, stolariju...?
Prekršaji investitora
Članak 162.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 150.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba u svojstvu investitora ako:
1. ne osigura stručni nadzor građenja (članak 49. stavak 3.)
2. je izvođač, a stručni nadzor građenja ne povjeri drugoj osobi koja ispunjava uvjete za obavljanje stručnog nadzora građenja prema posebnom zakonu (članak 50. stavak 1.)
3. pristupi građenju bez pravomoćne, odnosno izvršne građevinske dozvole ili ne gradi u skladu s tom dozvolom (članak 106. stavci 1. i 2.)
4. građenju građevine za koju je lokacijskom dozvolom ili građevinskom dozvolom određeno formiranje građevne čestice pristupi s pravomoćnom, odnosno izvršnom građevinskom dozvolom, a u katastru nije formirana građevna čestica (članak 106. stavak 3.)
5. ne ukloni građevinu iz članka 129. stavka 1. ovoga Zakona u propisanom roku (članak 129. stavak 2.)
6. oštećenu građevinu vrati u prvobitno stanje protivno aktu na temelju kojeg je izgrađena, odnosno projektu postojećeg stanja građevine (članak 130.).
(2) Novčanom kaznom u iznosu od 25.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba u svojstvu investitora ako:
1. ne pribavi energetski certifikat zgrade ili njezina dijela prije izdavanja uporabne dozvole (članak 24. stavak 1.)
2. projektiranje, kontrolu i nostrifikaciju projekata, građenje ili stručni nadzor građenja povjeri osobi koja ne ispunjava uvjete za obavljanje tih djelatnosti prema posebnom zakonu (članak 49. stavak 2.)
3. ne odredi glavnog izvođača radova (članak 55. stavak 2.)
4. ne odredi glavnoga nadzornog inženjera (članak 57. stavak 2.)
5. trajno ne čuva građevinsku dozvolu s glavnim projektom, odnosno glavni projekt (članak 65. stavak 1.)
6. revidentu pravodobno ne omogući provedbu kontrole dijela izvedbenog projekta, odnosno pregled radova (članak 94. stavak 4.)
7. ne zatraži izmjenu građevinske dozvole u vezi s promjenom imena, odnosno tvrtke investitora u propisanom roku (članak 127. stavak 1.)
8. gradi bez glavnog projekta, tipskog projekta ili drugog akta propisanog pravilnikom iz članka 128. stavka 1. ovoga Zakona ili protivno tom projektu, odnosno aktu (članak 128. stavak 2.)
9. ne prijavi početak građenja u propisanom roku (članak 131. stavak 1.)
10. ne ukloni privremenu građevinu, opremu gradilišta, neutrošeni građevinski materijal i otpad prije izdavanja uporabne dozvole (članak 133. stavak 5.)
11. ne poduzme mjere radi osiguranja građevine i susjednih građevina, zemljišta i drugih stvari u slučaju prekida građenja (članak 134. stavak 5.)
12. trajno ne čuva dokumentaciju iz članka 135. stavka 1. podstavaka 5., 7., 8. i 9. ovoga Zakona (članak 135. stavak 3.)
13. koristi građevinu ili njezin dio bez uporabne dozvole (članak 136. stavak 1.)
14. koristi građevinu ili njezin dio protivno njezinoj namjeni (članak 136. stavak 3.)
15. ako ne prijavi početak pokusnog rada (članak 143. stavak 1.)
16. ispitivanje za vrijeme pokusnog rada povjeri osobi koja ne ispunjava uvjete za obavljanje te djelatnosti prema posebnom zakonu (članak 143. stavak 2.)
17. započne pokusni rad koji nije predviđen i obrazložen glavnim projektom (članak 143. stavak 4.).
(3) Novčanom kaznom od 30.000,00 do 45.000,00 kuna kaznit će se investitor fizička osoba za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka, a za prekršaj iz stavka 2. ovoga članka novčanom kaznom od 15.000,00 do 30.000,00 kuna.
(4) Novčanom kaznom od 15.000,00 do 30.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj investitor fizička osoba iz članka 50. stavka 2., odnosno stavka 3. ovoga Zakona ako projektira ili provodi stručni nadzor građenja, a ne ispunjava propisane uvjete.
(5) Novčane kazne iz stavaka 1., 2. i 3. ovoga članka u slučaju građenja građevine iz 4. ili 5. skupine umanjuju se za 50 %.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
čekoj smin sun roditi, ali morun imati ovlašćeni nadzor?
2014-04-16
ne smiš sun rodit, ne smiš sun njanci zaben wrote:čekoj smin sun roditi, ali morun imati ovlašćeni nadzor?
Prekršaji izvođača
Članak 167.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 150.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba u svojstvu izvođača ako:
1. gradi, a ne ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti građenja prema posebnom zakonu (članak 53. stavak 2.)
a on kaže:
Članak 53.
(1) Izvođač je osoba koja gradi ili izvodi pojedine radove na građevini.
(2) Graditi može osoba koja ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti građenja prema posebnom zakonu.
ni opiturati je?Noor wrote:ne smiš sun rodit, ne smiš sun njanci zaben wrote:čekoj smin sun roditi, ali morun imati ovlašćeni nadzor?
Prekršaji izvođača
Članak 167.
(1) Novčanom kaznom u iznosu od 100.000,00 do 150.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba u svojstvu izvođača ako:
1. gradi, a ne ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti građenja prema posebnom zakonu (članak 53. stavak 2.)
a on kaže:
Članak 53.
(1) Izvođač je osoba koja gradi ili izvodi pojedine radove na građevini.
(2) Graditi može osoba koja ispunjava uvjete za obavljanje djelatnosti građenja prema posebnom zakonu.
ka sun renoviro ruševinu 2012, unda mi je neka firma iz zagreba poslala bullshit elektroprojekt za dobiti priključak, za 1000 kun. jo sun to predo, sun sve učini po potpuno drukčijen projektu- i elektra mi dovela struju.
pretpostavljan da je moguće dogovoriti se s nadzoron da mu se ploti vikend na otoku da ne sere s tarifami i da pečatiro papir, jel tako?
2014-04-16
kaj je tebi z'glavom bokte? ti očekuješ da ti noor javno napiše kaj točno? da je ok prekršit zakon, prevarit nekoga, potpkupit, proć na crveno, ubit nekoga?aben wrote:
pretpostavljan da je moguće dogovoriti se s nadzoron da mu se ploti vikend na otoku da ne sere s tarifami i da pečatiro papir, jel tako?
i vjerojatno da ti da neko ime? jesi ti retardiran?
Guest- Guest
da, a ime u inboks.ebenica wrote:kaj je tebi z'glavom bokte? ti očekuješ da ti noor javno napiše kaj točno? da je ok prekršit zakon, prevarit nekoga, potpkupit, proć na crveno, ubit nekoga?aben wrote:
nisu svi ljudi ustrašene pičkice
2014-04-16
pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
ka sun renoviro ruševinu 2012, unda mi je neka firma iz zagreba poslala bullshit elektroprojekt za dobiti priključak, za 1000 kun. jo sun to predo, sun sve učini po potpuno drukčijen projektu- i elektra mi dovela struju.
a ovo drugo što me pitaš, nikad u životu nisam ulazila u takve ili slične kombinacije ni sa kim, pa ti ne mogu ni odgovoriti
jako volim to što mogu imati miran san i čiste ruke
da bi se bavio kriminalom trebaš imati mozga a ne hrabrosti, očito je da bi ti hrabro pao kod krađe žvaka.aben wrote:da, a ime u inboks.ebenica wrote:kaj je tebi z'glavom bokte? ti očekuješ da ti noor javno napiše kaj točno? da je ok prekršit zakon, prevarit nekoga, potpkupit, proć na crveno, ubit nekoga?aben wrote:
Guest- Guest
a, e. kad rodiš u firmi koja dobivo natječaje od države, to i ne moroš. vjerojatno manji uredi imaju puno drukčije iskustvo, oni naime ne spu mirno nika...Noor wrote:pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
a ovo drugo što me pitaš, nikad u životu nisam ulazila u takve ili slične kombinacije ni sa kim, pa ti ne mogu ni odgovoriti
2014-04-16
ni kriminal nego slobodarstvoebenica wrote:da bi se bavio kriminalom trebaš imati mozga a ne hrabrosti, očito je da bi ti hrabro pao kod krađe žvaka.aben wrote:da, a ime u inboks.ebenica wrote:kaj je tebi z'glavom bokte? ti očekuješ da ti noor javno napiše kaj točno? da je ok prekršit zakon, prevarit nekoga, potpkupit, proć na crveno, ubit nekoga?aben wrote:
2014-04-16
aben wrote:kic wrote:
imam ideju za umjetnicki performans:
zapaliti veliku zastavu Hdz-a, i drugi stranki, i na megafonu izgovoriti jedan govor o krivo nasađenoj hijerarhiji u državi-
u pržun ćeš,
glovu doli, muči i rodi.
darth_vader-
2014-04-17
Znači i slobodni zidari su u prekršaju onda ili?
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:Znači i slobodni zidari su u prekršaju onda ili?
oni su i donili ote zakone, za zaštitu svoj ceh
2014-04-16
darth_vader likes this post
napisao sam 8str manifesta
i otišao biciklirati 40km da se ispušem-
pa i nije pomoglo, samo mi se frend ruga na jedan komentar koji sam ostavio na fb
oš ga objoviti?
2014-04-16
opasno se igrati s pečatom i ovlaštenjem, tko voli nek izvoliaben wrote:a, e. kad rodiš u firmi koja dobivo natječaje od države, to i ne moroš. vjerojatno manji uredi imaju puno drukčije iskustvo, oni naime ne spu mirno nika...Noor wrote:pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
relativno opasno, ali još opasnije je biti glodanNoor wrote:opasno se igrati s pečatom i ovlaštenjem, tko voli nek izvoliaben wrote:a, e. kad rodiš u firmi koja dobivo natječaje od države, to i ne moroš. vjerojatno manji uredi imaju puno drukčije iskustvo, oni naime ne spu mirno nika...Noor wrote:pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
2014-04-16
aben wrote:jasambrend wrote:Znači i slobodni zidari su u prekršaju onda ili?
oni su i donili ote zakone, za zaštitu svoj ceh
ae, tako je to svuda
i bez kriminala dovoljno možeš zaraditi da ne budeš gladanaben wrote:relativno opasno, ali još opasnije je biti glodanNoor wrote:opasno se igrati s pečatom i ovlaštenjem, tko voli nek izvoliaben wrote:a, e. kad rodiš u firmi koja dobivo natječaje od države, to i ne moroš. vjerojatno manji uredi imaju puno drukčije iskustvo, oni naime ne spu mirno nika...Noor wrote:pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
ne moramo svi imati brodove i apartmane, ko epikur
skrivanje istine od države prilikon gradnje sklonišća od atmosferskih uvjeta je dužnost slobodnih ljudi, a ne kriminalNoor wrote:i bez kriminala dovoljno možeš zaraditi da ne budeš gladanaben wrote:relativno opasno, ali još opasnije je biti glodanNoor wrote:opasno se igrati s pečatom i ovlaštenjem, tko voli nek izvoliaben wrote:a, e. kad rodiš u firmi koja dobivo natječaje od države, to i ne moroš. vjerojatno manji uredi imaju puno drukčije iskustvo, oni naime ne spu mirno nika...Noor wrote:pituravat (redovno održavanje) bez građevinske dozvole i glavnog projekta smiješ...i ne samo to, nego puno togaaben wrote:
ni opiturati je?
ne moramo svi imati brodove i apartmane, ko epikur
2014-04-16
Page 41 of 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Page 41 of 50