Denkverbot
Page 37 of 50
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Re: Denkverbot
ali, jo ću ipak prvo, ka je riječ o nasilnom odgoju, apostrofirati ulogu skule. sve ove sadržaje roditelji ki želu, moru kontrolirati. skulu ne moru.
ti si neki dun doni pjesmicu di se dicu direktno okriće protiv roditeljov, ajde kontroliroj to.
ka neko prečito moje prijedloge društvenog uredjenja (odvajanje obrazovanja, mirovina, zdravstva, prometa....od države), omoh me svrsto u kategoriju is longislandon, frashom, sokratom i ostalim ludjacima meni je to jasno. jo ne jamčin da su to rješenja koja će čudesno izlječiti drustvene bolesti, to su samo rješenja koja bi odgovornost smjestila u ruke odgovornih. i neodgovornih, jel, al u ruke kima ota odgovornost pripado.
ti si neki dun doni pjesmicu di se dicu direktno okriće protiv roditeljov, ajde kontroliroj to.
ka neko prečito moje prijedloge društvenog uredjenja (odvajanje obrazovanja, mirovina, zdravstva, prometa....od države), omoh me svrsto u kategoriju is longislandon, frashom, sokratom i ostalim ludjacima meni je to jasno. jo ne jamčin da su to rješenja koja će čudesno izlječiti drustvene bolesti, to su samo rješenja koja bi odgovornost smjestila u ruke odgovornih. i neodgovornih, jel, al u ruke kima ota odgovornost pripado.
2014-04-16
a ne znam više..
Jacques Ellul (1965): “In our society, man is being pushed more and more into passivity. He is thrust into vast organizations which function collectively and in which each man has his own small part to play. But he cannot act on his own; he can act only as the result of somebody else's decision. Man is more and more trained to participate in group movements and to act only on signal and in the way he has been taught”
odličan.
skoro svaki put spomene monteskjuia. jo ga nika nis čito.
kad sun se onomad bi zainteresiro za nešto..pa, drukčije od mojih dotadašnjih interesov, bi sun pošo u knjižnicu, i sto isprid police is političkon filozofijon. monteskiju mi se učini poznat, pa sun uze njegovu debelu knjižurinu o duhu zakona. ne da je nis uspi prečitati, nego malo da se nis vroti drogi, alkoholu i ženami :)
kad sun se onomad bi zainteresiro za nešto..pa, drukčije od mojih dotadašnjih interesov, bi sun pošo u knjižnicu, i sto isprid police is političkon filozofijon. monteskiju mi se učini poznat, pa sun uze njegovu debelu knjižurinu o duhu zakona. ne da je nis uspi prečitati, nego malo da se nis vroti drogi, alkoholu i ženami :)
2014-04-16
i očito mu je dobro rekla čim ga ta rečenica progoni od '74 pa ju je prepričao tebio a ti ovdje na forumu.aben wrote:ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu.
kuge na ulicama nema radi smetlara a ne radi medicine i doktora. ta čistačica je zasluižna kaj je on svaki dan dolazio doma zdrav a zdravlje nema cijenu.
kuiš krepile?
Guest- Guest
normalno da ga progoni, čovik je socijalist a isto ga je frapiraloo takovo rezoniranje.ebenica wrote:i očito mu je dobro rekla čim ga ta rečenica progoni od '74 pa ju je prepričao tebio a ti ovdje na forumu.aben wrote:ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu.
kuge na ulicama nema radi smetlara a ne radi medicine i doktora. ta čistačica je zasluižna kaj je on svaki dan dolazio doma zdrav a zdravlje nema cijenu.
kuiš krepile?
ne zun ki ti je reko da zdrovlje nemo cijenu. zdrovlje imo cijenu, i to točno odredjenu.
zboči, ti bi preporuči da društvo cijeni poslove s obziron na korisnost? tipa, inžinjer samo crtko, rodnik stvara, a čiste omogućuju zdrovlje, ča znoči da bi one tribale imati nojveç ploće, pa unda radnici pa inžinjeri.
jel to tvoje stajališće?
2014-04-16
jel umro od tog frapa? trebao je. koliko vrijedi korona, koja je cijena? pošto ti znaš točnu cifru neće ti bit problem napisati točno u lipuaben wrote:normalno da ga progoni, čovik je socijalist a isto ga je frapiraloo takovo rezoniranje.ebenica wrote:i očito mu je dobro rekla čim ga ta rečenica progoni od '74 pa ju je prepričao tebio a ti ovdje na forumu.aben wrote:ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu.
kuiš krepile?
ne zun ki ti je reko da zdrovlje nemo cijenu. zdrovlje imo cijenu, i to točno odredjenu.
zboči, ti bi preporuči da društvo cijeni poslove s obziron na korisnost? tipa, inžinjer samo crtko, rodnik stvara, a čiste omogućuju zdrovlje, ča znoči da bi one tribale imati nojveç ploće, pa unda radnici pa inžinjeri.
jel to tvoje stajališće?
ja sam se obratio tebi a ne društvu, a ako te zanima što društvo cijeni nije mi problem napisati: društvo cijeni neškolovanu i jeftinu radnu snagu, kad se sve ogoli društvo točno to cijeni, zato je prosječni kinez zaposlen a kina tvornica svijeta a inžinjer u americi puni hamburgere u mcdonaldsu. društvo je jako glasno i jasno reklo tko ima cijenu i na tvoju žalost cijenu ima kinez na nekoj traci a ne inžinjer samo zato što ima titulu.
a moje osobno stajalište je kad bi se srušio avion na nekom otoku da bih radije zidara ili ribara kraj sebe prije nego nekoga tko je dogovarao poslove po jaGnjetini. kad se sve razgoli i maknu koeficijenti točno znamo tko ima vrijednost i da rad je ono što se plaća i rad bi trebao biti plaćen isto ili približno isto, nagrada za inžinjere je rad na toplom, klimatiziranom i suhom.
Guest- Guest
aben wrote:odličan.
:D
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
ebenica wrote:i očito mu je dobro rekla čim ga ta rečenica progoni od '74 pa ju je prepričao tebio a ti ovdje na forumu.aben wrote:ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu.
kuiš krepile?
Guest- Guest
mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
Djeluješ depresivno.
Imam pitanje za tebe: tko ima koristi od tebe, kome ti pomažeš?
Guest- Guest
ni, živ je još.ebenica wrote:jel umro od tog frapa? trebao je. koliko vrijedi korona, koja je cijena? pošto ti znaš točnu cifru neće ti bit problem napisati točno u lipuaben wrote:normalno da ga progoni, čovik je socijalist a isto ga je frapiraloo takovo rezoniranje.ebenica wrote:i očito mu je dobro rekla čim ga ta rečenica progoni od '74 pa ju je prepričao tebio a ti ovdje na forumu.aben wrote:ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu.
kuiš krepile?
jel to tvoje stajališće?
ja sam se obratio tebi a ne društvu
a moje osobno stajalište je kad bi se srušio avion na nekom otoku da bih radije zidara ili ribara kraj sebe prije nego nekoga tko je dogovarao poslove po jaGnjetini. kad se sve razgoli i maknu koeficijenti točno znamo tko ima vrijednost i da rad je ono što se plaća i rad bi trebao biti plaćen isto ili približno isto, nagrada za inžinjere je rad na toplom, klimatiziranom i suhom.
nis reko da bolest imo cijenu, nego zdrovlje.
znun da si se obroti meni, jo te pitun kako bi ti voli da se vrednuju zanimanja inžinjera, rodnika i čiste.
situacija na puston otoku ni razgoljena situacija, to je žestoko obojena situacija. i smišno je ča spominješ ot primjer; to je inače klasični dokaz protiv radne teorije vridnosti. ne uzimo se inžinjer i ribar, nego dijamant i čaša vode (u pustini), i razbi ju je prvak slobode carl menger prije 150 godin.
https://www.investopedia.com/ask/answers/032615/how-can-marginal-utility-explain-diamondwater-paradox.asp
2014-04-16
što je smisao? čemu on služi?mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
ne vidiš ga jer ne postoji.
2014-04-16
Noor wrote:što je smisao? čemu on služi?mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
jel se moro imati nadzor ka se ziđe kuća?
2014-04-16
Ehhh,venus wrote:mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
Djeluješ depresivno.
Imam pitanje za tebe: tko ima koristi od tebe, kome ti pomažeš?
i poslovno i privatno..
I ja bih to voljela znati.Noor wrote:što je smisao? čemu on služi?mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
Kako preživjeti?aben wrote:mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
mativka wrote:Kako preživjeti?aben wrote:mativka wrote:Meni više ništa nije jasno, ne znam u što da vjerujem, ne znam čemu da se nadam, ne vidim smisao u planiranju, ne vidim smisao u biti "dobar", ne vidim smisao niti u biti "učen", ne vidim smisao u poštivanju, ne vidim smisao u odricanju, ne vidim smisao prijateljstva, ne vidim smisao u odanosti, ne vidim smisao u idealima, ne vidim smisao u društvenom poretku, ne vidim smisao u razmišljanju...vidim samo "preživjeti dan".
moroš isti i piti. to samo ni jamstvo, ali puno pomože
2014-04-16
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Page 37 of 50