ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Denkverbot

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Go down

Denkverbot - Page 34 Empty Re: Denkverbot

Post by kic 10/10/2020, 08:05

J'accuse..!

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by mativka 10/10/2020, 08:19

A i ja, bome! :)

2018-08-07

Back to top Go down

Post by aben 10/10/2020, 08:48

mativka wrote:Zašto bi direktor koji je na ugodnom, toplom, zavaljen u fotelju, imao veću plaću od konkretnog radnika?
a, predložeš li da imaju istu ploću, ili da čistačica imo veću?

ako prvo, predložeš li da imaju obadvoje ploću čiste, direktora ili aritmetički između?

ako drugo, koliko veću?

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/10/2020, 13:32

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 11/10/2020, 13:45

jesi ovo ti stavi da krene od polak?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/10/2020, 14:02

mozda slucajno

vise je o izborima, zijev
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by Guest 11/10/2020, 14:57

aben wrote:
kic wrote:
meni je zanimljivo, kako se puno ljudi buni na činjenicu da direktor neke firme ima veću plaću nego premijer-
na radničkon savjetu u škveru, ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu. bila je riječ o ploćami, o tomo da bi tribale biti ujednačenije.

ako se nisi rodi sa znanjen, ili ga steko po putu, da su ljudi rozličiti, da ne zaslužuju isto, nemo ti pomoći.

Ne zna čistačica da se na ručkovima stvaraju veze i dogovaraju poslovi, a ne zna bome ni razine odgovornosti, niti klasifikacije radnih mjesta...

Uvik me oduševi dalmatinski mentalitet verbalne revolucije.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 11/10/2020, 15:00

venus wrote:
aben wrote:
kic wrote:
meni je zanimljivo, kako se puno ljudi buni na činjenicu da direktor neke firme ima veću plaću nego premijer-
na radničkon savjetu u škveru, ocu moje žene inžinjeru, čistačica je rekla 74- iman i ja drobinu za janjetnu. bila je riječ o ploćami, o tomo da bi tribale biti ujednačenije.

ako se nisi rodi sa znanjen, ili ga steko po putu, da su ljudi rozličiti, da ne zaslužuju isto, nemo ti pomoći.

Ne zna čistačica da se na ručkovima stvaraju veze i dogovaraju poslovi, a ne zna bome ni razine odgovornosti, niti klasifikacije radnih mjesta...

ne razumin o čemu govoriš

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 11/10/2020, 15:04

aben wrote:
venus wrote:
aben wrote:
kic wrote:

Komentirala sam nekulturnu primjedbu čistačice, vrlo niske razine...ča ti ni jasno?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 11/10/2020, 15:44

venus wrote:
aben wrote:
venus wrote:
aben wrote:
kic wrote:

Komentirala sam nekulturnu primjedbu čistačice, vrlo niske razine...ča ti ni jasno?
an, ok.

ali, ne gljedoj čistu, nego komunističku ideologiju iz ke ona izvire.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 11/10/2020, 21:43

u posjeti prijatelju nakon operacije, sam mu između ostalog poklonio knjigu od Marka Aurelija, pa sam mu rekao da možemo popričati kad pročita to, toliko o tome da ne širim riječ i da sam tih :P

izrazito je zanimljivo da se današnja ljevica sastoji od: najsiromašnijih slojeva + najbogatijeg dijela

bar u americi je tako danas, radna klasa je za republikance..

svi bogataši guraju agendu za najsiromašnije, kako objašnjavaš to - aben?

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 11/10/2020, 22:44

a, kakov je ot prijatelj? jel use nase i podase čovik ili je osjetljiv i na nešto ča se ne more posoliti i poisti?

pa, scruton je sun dosta tu objosni; napravili su da je istina neizreciva, tj da je skandalozno izgovoriti je. njihovo bogatstvo ovisi imidžu, jer tu više ni riječ o čeliku i nafti, nego o iphonu i patikami, a to se lako zamini. bogataši igraju igru koja je bila uobičajena u komunističkin zemljami di je bilo važno prvi pozvati na linč, da se neko ne siti prozvati tebe. kako kriterij za prozivanje ne postoju,  svi su mete. 

a koji in je down side? nemo ga. prvo izgljedoš dobro dokle pozivoš na pravdu za siromahe,  a drugo, nisi ti ot ki će plotiti otu pravdu, niti će se to odigravati isprit tvoje porte.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/10/2020, 08:24

a handy man, stolar, brz je i sposoban ovako oko raznih popravaka, malo i prebrz ja mu govorim da pažljivije to radi-

htio je ić u land of the free and home of the brave, ali mu žena nije dala, ugl voli poslušati poneku bistru/mudrijašku šta ja znam..

pomalo zavidim ovim anglo-amerima, oni s guštom i punim pravom mogu reći: mi smo najbolja društva na planeti, najbolji dokaz je da svi dolaze k nama- jednostavno je

naravno, tu je Lichtenstein, Švedska, Kanada, Japan i sve to je oke, ali bez anglo-američkih mišića šta bi od toga bilo- i dalje globalni komunizam/fašizam?

ali skrenuo sam s teme, bogataši podrivaju društveno tkivo ali mislim da je tako očito da je na vlastitu njihovu štetu, kao prvo: njihov radni bazen je iz srednje klase, a vjerojatno danas važnije i potrošači su iz srednjeg sloja-

ne možeš njima okrenuti leđa, a siromašni će na koncu revolucije doći i pred te bogataške kapije-
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by kic 12/10/2020, 09:51

užitak ga je slušati
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/10/2020, 11:26

kic wrote:
a handy man, stolar, brz je i sposoban ovako oko raznih popravaka, malo i prebrz ja mu govorim da pažljivije to radi-

htio je ić u land of the free and home of the brave, ali mu žena nije dala, ugl voli poslušati poneku bistru/mudrijašku šta ja znam..

pomalo zavidim ovim anglo-amerima, oni s guštom i punim pravom mogu reći: mi smo najbolja društva na planeti, najbolji dokaz je da svi dolaze k nama- jednostavno je

naravno, tu je Lichtenstein, Švedska, Kanada, Japan i sve to je oke, ali bez anglo-američkih mišića šta bi od toga bilo-  i dalje globalni komunizam/fašizam?

ali skrenuo sam s teme, bogataši podrivaju društveno tkivo ali mislim da je tako očito da je na vlastitu njihovu štetu, kao prvo: njihov radni bazen je iz srednje klase, a vjerojatno danas važnije i potrošači su iz srednjeg sloja-

ne možeš njima okrenuti leđa, a siromašni će na koncu revolucije doći i pred te bogataške kapije-

ka neko uspije inkorporirati zlatne ruke i aurelija, i ima ženu koja brine no nje, unda se za njega ne triba niko bojati.

mene srce boli ka ljudi ki nemaju ni ruke ni aurelija iz visokoga pljuckaju na merikunce, da su glupi, krezubi kauboji unatoč očitoj merikunskoj moralnoj nadmoći. di sun ono nekidun ču, kod hansona? da merika ni uzela kap ulja iz iraka? trumanova jojo, maršalovi planovi, usaid...
celo vrime se govori kako je to vrag od zemlje, a ona za svo to vrime ostaje imigracijska zemlja. to je direktan pokazatelj nesrazmjera između stvarnosti i ugljeda, narativa. 

jesu, je, ali nisu to glupi ljudi, oni to znaju. međutin, izbor in je sa govoriti istinu i propasti sa, ili sa govoriti bullshit i propasti posli. isti izbor sun moro načiniti i jo, na nižoj razini, naravski. 
mogo sun odjebati socijalizam i mučiti se celi život ko ča bog i zapovido u nadi da ću tako možda svojoj moloj u naslijeđe ostaviti društvo u kin vridi živiti, ili uskočiti na bandwagon i u naslijeđe joj ostaviti imanje is visokin zidon i tečaj samoobrane od siromahov. 

ča bi ti učini?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/10/2020, 13:04

aurelija? nije mi jasan ovaj pojam, nešto sam zaboravio bit će-

da i ja sam to čuo od Hansona

Despite the presence of 200,000 U.S. troops and mercenaries, and despite the American taxpayer subsidising the war to the tune of $1 trillion at this point, only one U.S. company (Exxon-Mobil) walked away with a contract. Such “winnings” were no more impressive than the deals done by Russia’s Lukoil, Norway’s Statoil, Malaysia’s Petronas or Japan’s Japex. Were the bids any better for the Brits? Shell won the development rights of the billion-barrel Majnoon near Basra but this was a joint venture with Petronas. Similarly, BP was only able to secure a successful bid by partnering with the Chinese CNPC. The poor profitability of such deals is demonstrated by how Shell has since sold its stakes and Exxon-Mobil has allegedly sought to do the same.

The biggest beneficiary of the post-war contracts has been China, emerging as the largest buyer of Iraqi oil in 2013. The state-run China National Petroleum Company was awarded the first post-war oil license, the lion’s share of contracts at the auctions and has since acquired additional contracts with the Ministry of Oil. The absurdity of the “war for oil” argument was best articulated by Michael Makovsky, a former Defense Department official in the Bush administration. “The Chinese had nothing to do with the war but from an economic standpoint they are benefitting from it, and our Fifth Fleet and air forces are helping to assure their supply,” he said.

https://quillette.com/2019/05/06/the-iraq-war-was-not-about-oil/

ne znam ča bi čini, dok ne budem u poziciji da imam potomstvo..

imaš pravo na svoj izbor kao i ti bogati, iskoristiti trenutni val koji donosi više sigurnosti i obilja, ali povijesno si na krivoj strani.. nisi na strani slobode.
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/10/2020, 13:41

kic wrote:
aurelija? nije mi jasan ovaj pojam, nešto sam zaboravio bit će-

da i ja sam to čuo od Hansona

Despite the presence of 200,000 U.S. troops and mercenaries, and despite the American taxpayer subsidising the war to the tune of $1 trillion at this point, only one U.S. company (Exxon-Mobil) walked away with a contract. Such “winnings” were no more impressive than the deals done by Russia’s Lukoil, Norway’s Statoil, Malaysia’s Petronas or Japan’s Japex. Were the bids any better for the Brits? Shell won the development rights of the billion-barrel Majnoon near Basra but this was a joint venture with Petronas. Similarly, BP was only able to secure a successful bid by partnering with the Chinese CNPC. The poor profitability of such deals is demonstrated by how Shell has since sold its stakes and Exxon-Mobil has allegedly sought to do the same.

The biggest beneficiary of the post-war contracts has been China, emerging as the largest buyer of Iraqi oil in 2013. The state-run China National Petroleum Company was awarded the first post-war oil license, the lion’s share of contracts at the auctions and has since acquired additional contracts with the Ministry of Oil. The absurdity of the “war for oil” argument was best articulated by Michael Makovsky, a former Defense Department official in the Bush administration. “The Chinese had nothing to do with the war but from an economic standpoint they are benefitting from it, and our Fifth Fleet and air forces are helping to assure their supply,” he said.

https://quillette.com/2019/05/06/the-iraq-war-was-not-about-oil/

ne znam ča bi čini, dok ne budem u poziciji da imam potomstvo..

imaš pravo na svoj izbor kao i ti bogati, iskoristiti trenutni val koji donosi više sigurnosti i obilja, ali povijesno si na krivoj strani.. nisi na strani slobode.
knjige marka aurelija, uze sun ga za primjer života ki ni lišen filozofije, etike, estetike, 
suprotnist use nase i podase pristupa.

i pazi, to su ugovori na medjunarodnin natječajima, jo jamčin da će 10/10 prolaznika reći da su merikunci crpili nekontrolirano, i da su zoto i došli.

znun da sun na krivoj, pobjedničkoj stroni povijesti.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/10/2020, 15:26

a da, ja gledam koja Aurelija sad :^^ ma, pogubio sam se malo :budo

a jbg, ne krivim nikog, bar širiš riječ, imaš protestantsku solo fide taktiku spasenja
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/10/2020, 18:31

komunisti su napali jednu familiju is juga,

za potribe gradnje mosta, četnici su ih nasilno izvlostili. čovik je sto pred fašiste i reko- pucajte!
cigani su ga uvatili i zatvorili. mislin da je glupo ponuditi život za maslinik. jo bi in bi reko, znun da ćete mi oteti zemlju. dicu ću van otrovati ako me sa ne ubijete. to mi se čini ko puno bolji nočin.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by kic 12/10/2020, 19:46

kako si samo spojio: komuniste, četnike, fašiste i cigane hah

ali zar ga onda nakon te prijetnje ne bi još zvijerski mučili i ubili? ne čini mi se mudar potez ako si ga tako složio
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

Back to top Go down

Post by aben 12/10/2020, 20:27

kic wrote:
kako si samo spojio: komuniste, četnike, fašiste i cigane hah

ali zar ga onda nakon te prijetnje ne bi još zvijerski mučili i ubili? ne čini mi se mudar potez ako si ga tako složio

Već in je ponudi svoj život, valjda more uzet od njih nešto is sobun, a di ćeš vridnije od dice.

Uglovnomu, barbarska država, ne bi ni trepnuo da nas slovenija anektiro.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 34 of 50 Previous  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 42 ... 50  Next

Back to top