Domovinski pokret : Zdravstveni sustav je pred kolapsom
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Domovinski pokret : Zdravstveni sustav je pred kolapsom
Meni Krist nikad nije lega , ne sviđa mi se. Buda mi je vrhovnik. Poglavnik.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
znači izvršni poglavnik GF je budha?
2014-12-30
Da.veber wrote:znači izvršni poglavnik GF je budha?
2014-04-11
Buda je poglavnik GF..
Isus je više nekakvi pripovjedač o milosrđu , praštanju i ljubavi.
On nije institucija.
Buda jest.
Isus je više nekakvi pripovjedač o milosrđu , praštanju i ljubavi.
On nije institucija.
Buda jest.
2014-04-11
veber-
2014-12-30
Zdravstveni sustav: DP je kolabirao, u teškom je stanju i umjetnoj komi, inače stabilno.
Guest- Guest
Trebala im korona da se legalno, opravdano oslobode dužnosti liječenja kao do sada. Pitanje što smjeraju. Kao što u Americi kažu - razboliš se, ostaješ bez imovine, nekretnina, zadužen i puno puta neizliječen.
2014-04-16
Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
darth_vader-
2014-04-17
mobiu$ wrote:Zdravstveni sustav: DP je kolabirao, u teškom je stanju i umjetnoj komi, inače stabilno.
:)
Dobar.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
Zdravstveni sustav RH nije pred kolapsom nego u stanju kontinuiranog bankrota.
Bankrot nije likvidacija sustava nego prilika za njegovo resetiranje.
Problem je u tome što ama baš svi traže potpuno besplatno liječenje za baš sve moguće i nemoguće bolesti i problematična zdravstvena stanja bez jasne svijesti koliko to zapravo košta i tko će to na kraju platiti.
Također svi odbijaju svaku moguću racionalizaciju sustava, outsourcing, bilo kakvu reorganizaciju koja bi dovela do ozbiljnijih ušteda.
Svi se protive ukidanju statusa bolnica koje imaju i pretvaranje tih institucija u domove zdravlja, ambulante i slično. Razlog za to je smanjenje birokracije i konačna ušteda na ukidanju besmislenih poslova koji samo nepotrebno poskupljuju cijeli sustav.
Izgovori za takvo štetočinsko ponašanje znaju biti jako maštoviti pa i doslovce besramni.
Pomoći će i privatizacija zdravstvenih usluga, a također i konkurencija hzzo-u u vidu osiguravajućih društava koji će iste financirati.
Konkurencija uobičajeno zna činiti čuda, pogotovo kod ovakvih mastodontskih sustava - dinosaura.
Bankrot nije likvidacija sustava nego prilika za njegovo resetiranje.
Problem je u tome što ama baš svi traže potpuno besplatno liječenje za baš sve moguće i nemoguće bolesti i problematična zdravstvena stanja bez jasne svijesti koliko to zapravo košta i tko će to na kraju platiti.
Također svi odbijaju svaku moguću racionalizaciju sustava, outsourcing, bilo kakvu reorganizaciju koja bi dovela do ozbiljnijih ušteda.
Svi se protive ukidanju statusa bolnica koje imaju i pretvaranje tih institucija u domove zdravlja, ambulante i slično. Razlog za to je smanjenje birokracije i konačna ušteda na ukidanju besmislenih poslova koji samo nepotrebno poskupljuju cijeli sustav.
Izgovori za takvo štetočinsko ponašanje znaju biti jako maštoviti pa i doslovce besramni.
Pomoći će i privatizacija zdravstvenih usluga, a također i konkurencija hzzo-u u vidu osiguravajućih društava koji će iste financirati.
Konkurencija uobičajeno zna činiti čuda, pogotovo kod ovakvih mastodontskih sustava - dinosaura.
Guest- Guest
tko tebe ljuti od rane zore?jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
odi dam ti pusu.
2014-12-30
darth_vader-
2014-04-17
jasambrend wrote:
Nezgodna stvar taj mamurluk, a?
Guest- Guest
Mačka nema jebeni snooze kad se navije... Klinci su mi ranoranioci, žena...I svi se naviju osamsto na sat... Svih ih stjeram u kurac za dobro jutro... I Vicka budilicu, mater jeba sebi...
darth_vader-
2014-04-17
meni stari ima rak pluća.Maggie19 wrote:Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
partipacija u slučaju pametnog lijeka je 90 000kn.
nema otvaranja, lijek sam radi.
ima 80 g, može sutra umrjeti od godina.
znači loša investicija.
pride mora subotom na dolac.
2014-12-30
Cudno da su mu dali uopce.veber wrote:meni stari ima rak pluća.Maggie19 wrote:Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
znači loša investicija.
vicko budilica?jasambrend wrote:Mačka nema jebeni snooze kad se navije... Klinci su mi ranoranioci, žena...I svi se naviju osamsto na sat... Svih ih stjeram u kurac za dobro jutro... I Vicka budilicu, mater jeba sebi...
moja mačka viče mvaaaaan, mvaaaan, mvaaannnn.
od 6 000 000 kvadrata baš meni dođe u sobu
2014-12-30
pa čim sam rekao da ću platiti, no frx.Maggie19 wrote:Cudno da su mu dali uopce.veber wrote:meni stari ima rak pluća.Maggie19 wrote:Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
znači loša investicija.
pogotovo jer je još u testnoj fazi.
ali sutra ide na zadnju terapiju i škamp se povukao.
koliko će on još poživjet, druga je stvar.
2014-12-30
Maggie19 wrote:Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
Pa kad bilo koju zahtjevniju pretragu trebaš, ideš kod privatniku, za zahvat isto... Za propisati jednom u par godina Azitromicin ili nešto slično je puno previše dati 15 000 kuna godišnje minimum...eto, gdje su uhljebi na kraju... Kolegi djed bio u terminalnoj fazi raka, sestra mu hladne vode nije htjela donijeti, nego mu je još odmakla ono zvonce za dozivanje da ga ne može dohvatiti... To je javni zdravstveni sustav.
darth_vader-
2014-04-17
Svaki dan je en plus.veber wrote:pa čim sam rekao da ću platiti, no frx.Maggie19 wrote:Cudno da su mu dali uopce.veber wrote:meni stari ima rak pluća.Maggie19 wrote:Pa da. Plati pa se veseli.jasambrend wrote:Ukinuti obavezno zdravstveno... Tko je za krepati, neka krepa i to je to... To lažno preplaćeno milosrđe zvano zdravstveni sustav mi isto ide na kurac.
znači loša investicija.
pogotovo jer je još u testnoj fazi.
ali sutra ide na zadnju terapiju i škamp se povukao.
koliko će on još poživjet, druga je stvar.
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Domovinski pokret = Putinov pokret
» Zaštitimo bolnice i zdravstveni sustav, ostanimo odgovorni
» Domovinski pokret
» Domovinski pokret napada Komšića
» Domovinski pokret se rasuo u Dalmaciji
» Zaštitimo bolnice i zdravstveni sustav, ostanimo odgovorni
» Domovinski pokret
» Domovinski pokret napada Komšića
» Domovinski pokret se rasuo u Dalmaciji
Page 4 of 6